Eva Duarte de Perón (07.05.1919 - 26.07.1952)

 

Μετάφραση: Τίτος

Juan Peron, ο άνθρωπος που αγκάλιασε την εργατική τάξη της Αργεντινής και έδωσε ένα μέλλον στην χώρα που ασφυκτιούσε από την εκμετάλλευση της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας. Λάτρης του Mussolini, αρωγός των ομάδων διαφυγής μετά το ’45, συνεργάτης και υποστηρικτής εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων, ο άνθρωπος που πολέμησε τον ξένο παράγοντα παρά τα λάθη και τις προδοσίες των συνεργατών του. 

Πορεύτηκε μαζί με την Evita που όσο κοσμική έδειχνε τόσο αγαπούσε τον λαό της. Και ο λαός της ανταπέδωσε αυτή την αγάπη, την λάτρεψε σαν «Αγία» του εργατικού Φασισμού που μέχρι και τον θάνατο της ένιωθε ότι το λαϊκό κορίτσι  η «Μαγδαληνή» της Νοτίου Αμερικής είναι η καρδιά του Περονισμού. 

Δεν δίστασε απέναντι στην ένστολη αντιφασιστική ακροδεξιά κουστωδία που την μίσησε, δεν φοβήθηκε τους νεομαρξιστές και τα ΜΜΕ που την λοιδορούσαν, δεν κατέθεσε τα όπλα απέναντι στην αρρώστια. Οι εχθροί της πολέμησαν την ιστορική παρουσία της, έκρυψαν για χρόνια το λείψανο της, αλλά δεν μπόρεσαν να σβήσουν την μνήμη της από τον εργάτη «χωρίς πουκάμισο» που έκλαψε τον χαμό της.

 «Μόνο οι φανατικοί που είναι ιδεαλιστές και σεχταριστές δεν παραδίδονται. Οι ψυχροί, οι αδιάφοροι, δεν πρέπει να υπηρετούν τον λαό. Και δεν μπορούν να τον υπηρετήσουν ακόμα κι αν θα το ήθελαν.

Ο φανατισμός είναι η μόνη δύναμη που ο Θεός άφησε την καρδιά για να κερδίσει τις μάχες της. Είναι η μεγάλη δύναμη των λαών: η μόνη που δεν έχουν οι εχθροί τους, επειδή έχουν καταστείλει από τον κόσμο ολάκερο όλα όσα ηχούν στην καρδιά. Γι 'αυτό θα τους νικήσουμε. Διότι ακόμα κι αν έχουν χρήματα, προνόμια, ιεραρχίες, δύναμη και πλούτο, δεν μπορούν ποτέ να είναι φανατικοί. Επειδή δεν έχουν καρδιά. Εμείς ναι.

Δεν μπορούν να είναι ιδεαλιστές, επειδή οι ιδέες έχουν την ρίζα τους στη νοημοσύνη, αλλά τα ιδανικά έχουν το βάθρο τους στην καρδιά. Δεν μπορούν να είναι φανατικοί, επειδή οι σκιές δεν μπορούν να κοιταχτούν στον καθρέφτη του Ήλιου.

Αντιμέτωποι, αυτοί και εμείς, αυτοί με όλες τις δυνάμεις του κόσμου και εμείς με τον φανατισμό μας, θα κερδίζουμε πάντα.

Πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι για πάντα: ο κόσμος θα ανήκει στους λαούς όταν οι λαοί αποφασίσουν να αναφλεγούν στην ιερή φωτιά του φανατισμού. Να καούμε για να είμαστε σε θέση να κάψουμε, χωρίς να ακούσουμε τη σιωπή του μέτριου και των μαλθακών που μας μιλούν για σύνεση»

12 σχόλια:

  1. Viva Third Position
    https://www.youtube.com/watch?v=dJdxVIQfzno&ab_channel=Connor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/8/21 9:57 μ.μ.

    Τον Λ......... ρε παιδιά γιατί τον έκοψαν από την Αντικαθεστωτική? Για τις ..... που γράφει στο μπλογκ του για αρμενοειδεις, μπάσταρδο έθνος, γυφτορωμιους κλπ γιατί η ΕΣΑ, πέραν του Καλέντζη, δεν έχει εκφράσει ποτέ τέτοιες θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/8/21 12:33 π.μ.

      πάλι με Καλέντζη ασχολείστε ρε τρολάκια;

      Διαγραφή
  3. Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/8/21 8:51 π.μ.

    Οξυδερκής επικίνδυνα ευφυής με σημαντική παρακαταθήκη στο παρελθόν. Όμως σήμερα διακρίνεται για τις εμμονές του και τις προσωπολατρικές τάσεις μαζί με την διάθεση για προώθηση της διχόνοιας σε έναν χώρο που ουδέποτε βοήθησε μετά την αποφυλάκιση του. Παραμένει άνευ νοήματος η εκκεντρική παρουσία του αφού έχει επιλέξει εδώ και χρόνια τον ρόλο του Διογένη. Πολύτροπος και πολυτεχνίτης όταν βρίσκεται στην πραγματικότητα ανυπόληπτος όταν ασκεί τις προσωπικές του αδυναμίες προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις. Άξια λόγου η 4η εκπομπή της εσα όπου έλαβε μέρος και ήταν κόλαφος για το καθεστώς της δεξιάς και την μπατσοκρατία. Έχει πλείστες αρνητικές πλευρές αφού δεν αρνείται να προσεγγίσει κατά επανάληψη υπάρξεις με αρνητικό πρόσημο παρά την προηγηθείσα διαφωνία μαζί του. Εξαιρετικός στην εξάσκηση της έφιππης τοξοβολίας όμως με λανθάνουσα συμπεριφορά απέναντι σε εκπροσώπους του τύπου. Διαθέτει εικονική ευγένεια σε προσωπικό επίπεδο και προσβλητική προσέγγιση στους αρμούς του διαδικτύου. Η πλειοψηφία του χώρου τον ευχαριστεί για όσα έπραξε μέχρι και την περίοδο του εγκλεισμού του αλλά παραμένει μακριά του για όσα δεν έπραξε μετά από την αιχμαλωσία του ως πολιτικός κρατούμενος. Μετά το 2013 δείχνει να έχει χάσει κάθε συμπάθεια λόγω αναζητήσεων που είναι τροφή για το παρενδυτικό καθεστώς. Κάποτε σύμβολο σήμερα φιγούρα. Αξίζει να ομιλείτε μαζί του μόνο για ιδεολογικά ζητήματα περί κράτους και κοινωνίας. Δεν αξίζει όμως να αναλωθεί ο χρόνος σε διαρκή επαφή μαζί του αφού είναι παρατηρητής και ουχί διανοητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/8/21 7:08 μ.μ.

      Με λίγα λόγια ο Curzio Malaparte του ελληνικού χώρου

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος4/8/21 10:21 π.μ.

    Πόρνη για τους αμερικανόφιλους καραβανάδες Αγία για τους εργάτες της Αργεντινής. Σταχτοπούτα για τα μέλη των συνδικάτων και την φτωχολογιά ιέρεια του φασισμού για τους δημοκράτες (ναι ήταν) στην τελευταία της εγχείριση για τον καρκίνο λίγο πριν την νάρκωση ύψωσε το δεξί χέρι σε χαιρετισμό και φώναξε μπροστά στους έκπληκτους γιατρούς: Viva Peron!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/8/21 1:15 μ.μ.

    Αντί να επαναφέρουμε στο φως τέτοιες μορφές, ποιοτικές γυναίκες του κινήματος κάποιοι και κάποιες βάζουν λαικ και ακούνε με προσοχή εκπομπές της θυγατέρας του άεργου της Πεύκης η οποία στηρίζει έμμεσα το τέταρτο κύμα φεμινισμού και επαναλαμβάνει τα χιλιοειπωμένα παραμύθια της ακροδεξιάς διανόησης. Τουλάχιστον οι εσατζήδες σε αυτό τον τομέα έχουν δύο φωνές με σκέψη και αισθητική παρά το γεγονός ότι ο κεντρικός παρουσιαστής μονοπωλεί το ενδιαφέρον με αστεϊσμούς επί το πλείστον. Η κοπέλα στο πλευρό του κολλητού του Πλεύρη απλά δεν γνωρίζει ενώ η μουλτι κουλτι περσόνα που έτρωγε μαζί με τον Καμμένο αστακομακαρονάδα στην παραλιακή προφασιζόμενη ότι είναι υπέρ της Μακεδονίας και προσφέροντας υπηρεσίες στο κακόμοιρο έθνος έχει χαθεί από προσώπου γης. Μάλλον θα κάνει διακοπές εις υγεία των εθνικιστών που την πίστεψαν. Συγνώμη αν μου ξεφεύγει κάποια αμαζόνα της γραφικής άκρας δεξιάς που από Σεπτέμβρη θα ξαναπουλήσει πατρίδα επιστρέφοντας από τα μπάνια σε Λακωνία και όπου αλλού εξασκεί την ηλιοθεραπεία με χορηγό το αντεθνικό κρατικό μόρφωμα και εις βάρος της εθνικιστικής παράδοσης. Right-wingers cant surf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/8/21 3:21 μ.μ.

      Ποιος είναι κολλητός του Πλευρη που κανει εκπομπη με γυναίκα;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/8/21 4:04 μ.μ.

      Αμυγδαλάς

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος4/8/21 4:02 μ.μ.

    Φασισμός σημαίνει πρώτα από όλα αισθητική. Η Εβίτα Περόν αυτό το ενσάρκωνε στον απόλυτο βαθμό. Μόσλεϋ, Ριβέρα, Περόν είναι πρότυπα καλαισθησίας ενάντια στην υποκουλτούρα του ......., της μούχλας, των ....... και των ανεράστων που μαστίζουν τον χώρο. Τέτοια πρότυπα έχουμε εμείς οι εθνικοσοσιαλιστές! Και ειδικά οι γυναίκες του χώρου (μπορεί να ενοχλήσω αρκετές) που στην πλειοψηφία τους είτε είναι στριγκλες, είτε έχουν γνώμη για όλα χωρίς να κατέχουν τις απαραίτητες γνώσεις, είτε αναπαράγουν φεμινιστικά ακροδεξιά τσιτάτα "μια γυναίκα μπορεί", "ενωμένες ενάντια στους αλλοδαπούς βιαστές", "δεν είσαι μόνη" αντί να πάρουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες και να αποκτήσουν ιδεολογικό βάθος έτσι ώστε όντως να μπορούν να πρωτοστατήσουν θα έπρεπε να έχουν ως ίνδαλμα γυναίκες σαν την Περόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/8/21 4:03 μ.μ.

    Των εσατζηδων κάνε την μια φωνή. Η ξανθιά δεν .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.