Τα άγνωστα θραύσματα της ιστορίας: αυτά έλεγε ο Αναρχικός ηγέτης Ντιέγκο Αμπάντ ντε Σαντιγιάν, γραμματέας της FAI, ένα χρόνο μετά τη λήξη του ισπανικού εμφυλίου, για τον Φασίστα αρχηγό της Φάλαγγας Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα

 

«Παρά τις διαφορές που μας χωρίζουν, βλέπουμε κάτι από αυτή την πνευματική συγγένεια στον Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα, έναν μαχητή, έναν πατριώτη, σε αναζήτηση λύσεων για τη χώρα του. Πριν τον Ιούλη του 1936 έκανε διάφορες προσπάθειες για να συναντηθεί μαζί μας. Ενώ όλη η αστυνομία της Δημοκρατίας ήταν ανίκανη να ανακαλύψει το ρόλο που παίζαμε στη FAI, ο Πρίμο ντε Ριβέρα γνώριζε τα πάντα για μας, στο ρόλο του ως ηγέτης μια άλλης παράνομης οργάνωσης, της Ισπανικής Φάλαγγας.

Eκείνη την εποχή για λόγους τακτικής σκοπιμότητας χρόνου δεν θέλαμε να εισέλθουμε σε κανένα είδος σχέσεων μαζί του. Δεν είχαμε καν την ευγένεια να επιβεβαιώσουμε την παραλαβή των εγγράφων που μας είχε στείλει, προκειμένου να μας γνωστοποιήσει μερικές από τις σκέψεις του, διαβεβαιώνοντάς μας ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για κοινή δράση προς όφελος της Ισπανίας.

Μόλις ξέσπασε ο πόλεμος, φυλακίστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε. Αργεντινοί αναρχικοί ζήτησαν να μεσολαβήσουμε για να αποτρέψουμε την εκτέλεση. Ήταν αδύνατο να αποτρέψουμε την εκτέλεσή του, λόγω των εχθρικών μας σχέσεων με την κεντρική κυβέρνηση, αλλά πιστεύαμε τότε, και εξακολουθούμε να πιστεύουμε, ότι η εκτέλεση του Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα ήταν ένα λάθος.

Ισπανοί αυτού του είδους, πατριώτες σαν αυτόν, δεν είναι επικίνδυνοι, ούτε καν στις τάξεις του εχθρού. Είναι μεταξύ εκείνων που είναι πιστοί στην Ισπανία και υποστηρίζουν τον σκοπό της Ισπανίας. Ακόμη και από αντίθετα στρατόπεδα, που επέλεξαν εσφαλμένα ως τα πιο κατάλληλα για τις γενναιόδωρες φιλοδοξίες τους. Πόσο διαφορετικό θα ήταν το πεπρωμένο της Ισπανίας αν μια συμφωνία μεταξύ μας ήταν τακτικά πραγματοποιήσιμη, όπως φρόνιμα πίστευε ο Πρίμο ντε Ριβέρα»

41 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Από το ξενόγλωσσο βιβλίο "Γιατί χάσαμε τον πόλεμο"

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/1/23 3:31 μ.μ.

    Tο ίδιο υποστηρίζουν οι Έλληνες αναρχικοί για τον Αριστοτέλη Καλέντζη. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ήταν αυτός αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην προσπαθείς να οδηγήσεις την κουβέντα σε άλλα μονοπάτια.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/1/23 5:54 μ.μ.

      Άσε ρε κρίνε, τον έχεις φυτεμένο σε κάθε ανάρτηση και τώρα δίνεις συμβουλές

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/1/23 8:23 μ.μ.

      Παραφυλάει συνέχεια ο καλαμοϊππέας...
      Μην ανησυχείς και σ' έχουν καταλάβει πια και οι αναρχικοί, τι νούμερο είσαι!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/1/23 1:02 π.μ.

      Δεν φταίει ο Μ.Κ. Ο ΑΗΚ είναι ο φυσικός ηγέτης του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού. Λογικό είναι να τραβά την προσοχή. Εσύ τι διαφωνία έχεις?

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος16/1/23 1:06 π.μ.

      Ο λόγος για τον οποίο ο ΑΗΚ βρίζει τον βασιλέα είναι ένας. Δεν τον κάλεσαν στην κηδεία τα παιδιά του. Αν τον καλούσαν θα έγραφε ύμνους για τον πατέρα τους. Ξεχνάτε πόσες φορές έχει υμνήσει την Φρειδερίκη επειδή ήταν οικογενειακή φίλη των γονιών του? Όλα θυσία στο βωμό της αυτοπροβολής.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος16/1/23 11:30 π.μ.

      Και λίγα λες φίλτατε. Ο Αρ.Ηρ.Καλέ, είναι ο φυσικός βασιλεύς των Ελλήνων !

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος16/1/23 4:36 μ.μ.

      Σιγά ρε Καλέ που ήταν οι πρόσφυγες φίλοι με την Φρεντερίκα

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος16/1/23 5:10 μ.μ.

      Αρ.Ηρ., ή Αρούρ(ι) ;

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος17/1/23 2:53 π.μ.

      Ο καλετζης είναι η πιο υπερτιμημένη φιγούρα του χώρου.Ανύπαρκτος πολιτικά και κινηματικά, κινείται στο παρασκήνιο και στο διαδίκτυο.Καλέτζη αν είσαι εδώ και διαβάζεις το σχόλιο μου σε καλώ ως νεαρός εθνικοσοσιαλιστης να βγεις μπροστά,να κάνεις πράγματα για τον χώρο και για την Ελλάδα.Αν δεν βγεις τώρα που ο χώρος είναι ακεφαλος τότε είσαι ανύπαρκτος.Αν βγεις θα σε στηρίξουν οι πάντες και όλοι θα έρθουμε δίπλα.Αν δεν βγεις τότε κάτσε στην αφάνεια στο σπίτι σου.Σεβάσου τον εαυτό σου και μην ασχολείσαι με τίποτα.Τα κουτσομπολιά δεν κάνουν καλό στην φήμη σου την οποία μόνος σου καταστρέφεις.Δράσε ή σκάσε.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος19/1/23 4:38 μ.μ.

      Σοβαρά ρε 2:53; Θα στηρίξεις εσύ αλλά και οι πάντες, έναν πολιτικά ανύπαρκτο, υπερτιμημένο που λειτουργεί παρασκηνιακά; Τέλη μπορείς και καλύτερα.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/1/23 5:29 μ.μ.

    Υπέρ του Γκλυξμπουργκ οι κρυφονεοδημοκρατες της Χρυσής Αυγής

    https://xrisiavgi.com/2023/01/11/14/155665/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/1/23 12:27 π.μ.

      Πω πω τύφλα να έχει η ΕΡΕ. Ούτε ο Καρατζαφέρης δε θα έβγαζε τέτοια ανακοίνωση.

      Διαγραφή
    2. Είναι κάτι ψέμα από αυτά που λένε; Τί σε χάλασε δηλαδή; Το ξενόφερτο του θεσμού ή το αλλογενές του Βασιλέα όπως υποστηρίζουν οι αμαθείς Δημοκράτες;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/1/23 8:01 μ.μ.

      8:36 τρολλαρεις ; απο που να το πιασουμε ; απο εκει που γραφουν οτι "αδιαμφισβητατα αγαπουσε την ελλαδα" ;;; ναι ως γνωστον ολοι οι γλυξμπουργκ αγαπουσαν την ελλαδα οπως ο γεωργιος β ειδικα που εβριζε τους ελληνες ...ή απο τον μακαριτη κωνσταντινο που μιλουσε ελληνικα οπως ο χριστος ...σαν αλβανος δηλαδη και ερχοταν στην ελλαδα μονο για διακοπες χωρις να προσφερει τιποτα ... μια γλαστρα ηταν και οι χρυσαυγιτες μπας και τραβηξουν καμια ψηφο βασιλικων κανουν παλι ψευτολεονταρισμους ...ή να πουμε το αλλο που γραφουν στο φαιδρο αρθρο οτι "μηπως τελικα κερδισαν τον εμφυλιο οι κομμουνιστες και οχι ο εθνικος στρατος ;" οπως και εγραφαν σε αλλο αρθρο οτι "τον ΒΠΠ τον κερδισαν οι φασιστες και οι ναζι " και οτι σημερα κυβερναει ο "αμερικανικος φασισμος" ασε μας ρε φιλε απλα εισαι ακροδεξιος το καταλαβαμε .... Χρυσαυγιτες γερα , επομενο αρθρο για τον παρεξηγημενο μαυροκορδατο να γραψετε !1!1!1.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/1/23 8:06 μ.μ.

      "αστέρα" σωστό θα ήταν να ρωτούσες τι είναι εθνικιστικό από αυτά που λένε. Άσε που και τα δύο επιχειρήματα είναι σωστά. Ο τελευταίος απόγονος των Παλαιολόγων είχε πεθάνει πολύ πριν την επανάσταση του '21. Εκτός και αν μου πεις τη γνωστή λαλακία ότι μια Ελληνίδα πριγκίπισσα του μεσαίωνα είχε παντρευτεί Γκλύξμπουργκ άρα χίλια και κάτι χρόνια μετά οι Γκλύξμπουργκ εξακολουθούν να έχουν ελληνικό αίμα.

      Διαγραφή
    5. 8.01
      Θρασίμι απαίδευτο κοινωνικώς η περιορισμένη σου αντίληψη σε εμποδίζει να καταλάβεις ότι πρωτίστως προσβάλλεται η μνήμη ενός νεκρού ανθρώπου και το όνομα μιας οικογένειας. Επιπροσθέτως είσαι κι ανίδεος από πολιτειακή και συνταγματική ιστορία του τόπου που πιάνεις για αυτό δεν σου πρέπει διάλογος!

      Δικαίως βριζαν τους Έλληνες άλλωστε σύ τους δικαιωνεις. Μάθε ότι οι κεφαλές της Επαναστάσεως, απαίτησαν και ως ένα σημείο επαίτησαν, ξένο βασιλικό οίκο να διαφεντεύσει τη χώρα που οι ίδιοι απελευθέρωσαν, όντες νοήμονες και κατέχοντες το γνώθι εις εαυτόν, ανεγνώρισαν δε την αδυναμία των να αυτοκυβερνηθουν κι ως εκ τούτου να περιέλθει η χώρα εις ανομία και αναρχία.

      8.06
      Δεκάρα δεν δίνω για τα των εθνικιστικών όπως τα εννοεί ο χώρος σας. Στο προκείμενω η Χ.Α. έχει δίκιο.

      Η πεφωτισμένη Μοναρχία συνεπικουρούμενη από συμβούλια αρίστων και μεικτού τύπου κυβερνητικά σχήματα ήταν είναι και θα είναι μακράν το λιγότερο κακό πολίτευμα.

      Μοναρχοφασισμος κύριοι του Μ.Κ. κι όχι Αναρχοφασισμός ειναι το μέλλον....

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος16/1/23 4:24 μ.μ.

      10:58 καπνισες τιποτα μαυρο και εγραψες αυτο που εγραψες ; "πρωτιστως προσβαλλεται η μνημη ενος νεκρου¨ συναισθηματισμους πανε να πουλησεις αλλου ..εδω σε ΕΣ και φασιστες δεν περνανε ... εμεις λειτουργουμε με βαση τη λογικη και οχι το συναισθημα . δεν δινουμε δεκαρα που ειναι νεκρος ,κακο εκανε στην ελλαδα οπως και να εχει οποτε δεν δινουμε δεκαρα .

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος16/1/23 4:41 μ.μ.

      Θρασίμι των Αιγών αν δεν σε ενδιαφέρει ο χώρος μας ξεκουμπίσου χωρίς πολλές κουβέντες. Η κριτική στην Χρυσή Αυγή αφορά την υποκρισία. Την καπήλευση αρχών και αξιών του εθνικοσοσιαλισμού. Την παραχάραξη των ιδεών.

      Από πότε η ευγονική αποδέχεται την αιμομιξία μόνο εσύ το ξέρεις. Εντάξει να σου κάνω τη χάρη να δεχτώ ότι η ευγονική είναι χρήσιμη. Ευγονική με Εβραίους όμως δεν θα δεχτεί ο χώρος σκουλήκι. Όμως ξέχασα. Εσύ είσαι και υποστηρικτής των Εβραίων. Λυπάμαι γιατί την είχα πέσει σε αυτούς που σε κατηγόρησαν σαν Εβραιόδουλο κάποτε.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος16/1/23 4:50 μ.μ.

      Όχι και το μέλλον η πεφωτισμένη μοναρχία των Illuminati Αστήρ. Ο τόπος χρειάζεται μια νέα αριστοκρατία. Ελληνική ως το κόκκαλο.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος13/1/23 9:39 μ.μ.

    «Απαιτούμε!» του Γιόζεφ Γκέμπελς

    https://mavreslegeones.blogspot.com/2023/01/blog-post.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Socialist - Nationalists Gr15/1/23 10:34 π.μ.

      Πολύ καλό και δυνατό άρθρο του Δόκτορος
      Το καιρό που ήταν ακόμα σοσιαλιστής
      "Για τον Γκέμπελς όλα γύρω του ήταν Διανόηση και υπολογισμός "

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος15/1/23 12:17 π.μ.

    Αφήστε τον ιππέα ήσυχο. Τώρα τα έβαλε και με τον βασιλιά Κωνσταντίνο εκεί στο FB του με τις φοράδες, σαν φερέφωνο των αριστεριστών! Ήθελα να ήξερα με ποιον συμφωνεί τελικά, γιατί έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τσακώνεται μέχρι και με τον εαυτό του την ώρα που ξυρίζεται στον καθρέφτη...

    - φοραδοκυνηγός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/1/23 8:27 μ.μ.

      Τολάχιστον ο ιππέας είναι Έλληνας με πιστοποιημένη αριστοκρατική καταγωγή. Το αιμομικτικό φυλετικό συνοθύλευμα των Δανών τι είναι? Αν κάνουμε test dna στους Γκλύξμπουργκ θα σπάσουν τα μηχανήματα απ τις προσμίξεις.

      Διαγραφή
    2. Αγραμματε βοσκε μάθε ότι η επίτευξη της ευγονικής προϋποθέτει την υπό όρους αιμομιξία. Γινόταν και στη χώρα που σε φιλοξενεί παλαιότερα...

      Το δικό σου τεστ ξέρεις τι θα βγάλει άραγε;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/1/23 1:34 π.μ.

      Ο Έλλην ιππέας ακόμα να πάρει σαφή θέση για τον πόλεμο στην Ουκρανία πάντως

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/1/23 1:46 π.μ.

      Ναι, πιστοποιημένη αριστοκρατική καταγωγή από τις προσφυγικές παράγκες!
      Τέλη, γιατί ντρέπεσαι για την πραγματική καταγωγή σου;
      Πότε ήταν η τελευταία φορά στη ζωή σου που είπες κάποια αλήθεια, θυμάσαι;
      Προφανώς όχι!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος16/1/23 4:55 μ.μ.

      Ντροπή σου 1:46 π.μ. να εκφράζεσαι με ρατσιστικό τρόπο για Έλληνες που ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές εστίες τους. Ξεχνάς ότι οι δυναστείες των βυζαντινών αρχόντων της Αυτοκρατορίας κατάγονταν από αυτά τα χώματα.
      Ο παλαίμαχος συναγωνιστής πάντως κατάγεται από αριστοκρατική οικογένεια της Ηπείρου. Όχι από προσφυγική οικογένεια.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος16/1/23 5:54 μ.μ.

      Εγώ προτιμώ τον Καλέντζη βασιλιά από το μιγά γιο του Παύλου. Μην τρελαθούμε τώρα. Ο Αριστοτέλης έχει κάνει λάθη αλλά είναι συναγωνιστής εθνικοσοσιαλιστής. Σκεφτείτε τι έχει τραβήξει στη ζωή του για τις ιδέες μας. Αν έχει και αριστοκρατική καταγωγή παρότι δεν με ενδιαφέρει θα είναι ακόμα καλύτερα. Οι Δανοί τι σχέση έχουν με το χώρο; Ψωμί και ελιά και Τέλη βασιλιά.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος16/1/23 9:06 μ.μ.

      1:46 μπορείς να σταματήσεις να διαδίσεις το ψέμα για την καταγωγή του Καλέντζη από τα προσφυγικά; Που το βρήκες αυτό; Επειδή το είπε ένας αρχηγός αντιπάλου ομαδούλας; Δεν ισχύει επουδενί. Από το Ζάλογγο είναι η καταγωγή του. Το γράφει στον τείχο του στο facebook.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος16/1/23 10:29 μ.μ.

      Αστέρα (της Βουλιαγμένης;) μόνο περηφάνεια με γεμίζει η ταύτιση με τους τσομπάνηδες.
      Ανώνυμε 1:46 έχει ανεβάσει στο facebook έγγραφα με χρυσόβουλα και σφραγίδες από πρωτοδικείο και υποθηκοφυλακείο για να αποδείξει τη γενεαλογική του ρίζα.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος17/1/23 8:33 μ.μ.

      Χρειάζεται να είσαι προσεκτικός σε αυτά τα θέματα 8:27. Ο Αρ. Ηρ. Καλέ. είπε ότι βρήκε το γενεαλογικό του δέντρο. Κατάγεται από την οικογένεια των Καλέντζηδων. Οι Καλέντζηδες ήταν μια αριστοκρατική βυζαντινή οικογένεια της Ηπείρου.
      Μετά τη νίκη των Οθωμανών οι τίτλοι ευγενείας των ελληνικών οικογενειών χάθηκαν. Όσες ελληνικές οικογένειες είχαν αριστοκρατικούς τίτλους μέχρι την επανάσταση του Γένους, τους είχαν πάρει από το Οθωμανικό κράτος ή από ξένες χώρες που κατέλαβαν τμήματα της Ελλάδας ή όταν μετανάστευσαν σε ξένες χώρες. Η γνήσια ελληνική αριστοκρατία έχασε τους τίτλους της στο σκοτάδι των χρόνων της σκλαβιάς. Οι γενεές όμως δεν χάθηκαν. Επιβίωσαν απόγονοι των αριστοκρατικών ελληνικών οικογενειών χωρίς να έχουν δικαίωμα χρήσης των τίτλων που διατηρούσαν οι πρόγονοί τους.
      Ο Αρ. Ηρ. Καλέ. βρήκε ότι το γένος του ήταν αριστοκρατικό. Αυτό έδειξε με τα έγγραφα της πιστοποίησης. Παρότι καταγόμενος από αριστοκρατικό γένος δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει χρήση των τίτλων ευγενείας των προγόνων του. Δεν αναγνωρίζονται από τους γαλαζοαίματους της δυτικής Ευρώπης οι ελληνικοί τίτλοι μετά την πτώση της Αυτοκρατορίας στους αγαρηνούς. Για αυτό δε γινόταν να τον καλέσουν στην κηδεία οι Γκλύξμπουργκ. Αφήστε που δεν προσκλήθηκαν όλοι οι γαλαζοαίματοι στην κηδεία.
      Μην γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος18/1/23 9:46 π.μ.

      Ρε πως τσιμπάτε και ασχολείστε με έναν τσαρλατάνο, δεν μπορώ να καταλάβω.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος18/1/23 4:14 μ.μ.

      Τι περιμένεις να πει για το ουκρανικό ο φωτογράφος συναγωνιστή 1:46; Αφού δηλώνει ευρασιανιστής με τον Πούτιν είναι.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος18/1/23 10:30 π.μ.

    Τέλη τις ξέρουμε καλά τις "αποδείξεις" και τα "ντοκουμέντα" σου και από αλλού...
    Ούτε παιδάκια γυμνασίου δεν ξεγελάν!
    Δεν ξέρω αν τώρα βρήκες τίτλους στο Ζάλογγο, παλιά μας έλεγες για κόμητες των Επτανήσων, εσύ κατάγεται από πρόσφυγες.
    Δεν είναι ντροπή Τέλη!
    Δεν ξέρω για ποιον αρχηγό ομάδας μιλάς, αυτά τα ξέρουν όλοι οι παλιοί.
    Αν δεν μπορείς να ζήσεις με τον πραγματικό σου εαυτό πάλι, κι αυτό είναι κατανοητό. Κανείς δεν μπορεί να σε ανεχτεί, ούτε και εσύ ο ίδιος.
    Ένας καλός ψυχίατρος μπορεί να βοηθούσε, αν και πολύ αμφιβάλλω για την δικιά σου περίπτωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/1/23 10:49 π.μ.

    Ο παμπόνηρος αλλά μετρίας νοημοσύνης καλαμοϊππέας διαρρηγνύει τα ιμάτια του πως τάχα κατάγεται από την Ηπειρο, επειδή υπάρχουν κάποιοι με το ίδιο επίθετο εκεί. Σιγά τα ωά, δηλαδή!
    Όμως για νάχει και πλανΒ, μας λέει πρώτα-πρώτα στο 4.55 πως και από τον χώρο των προσφύγων υπάρχουν γαλαζοαίματοι!
    Κρίμα ρε Τέλη να μην σε καλέσουν στην κηδεία!
    Λοιπόν, ούτε και συ να μην τους καλέσεις στην δική σου, να σκυλιάσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/1/23 8:54 μ.μ.

      Κρίνε κοιμάσαι(;) τον ύπνο του δικαίου, 9 στα 10 σχόλια που τον αναφέρουν βρίζοντας ή "βρίζοντας" είναι γραμμένα από εκείνον. Έχεις ανάγκη την ίντριγκα, την ζητά ο οργανισμός σου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/1/23 9:26 μ.μ.

      Λήξη σχολίων για όσους παραδέχονται την ιστορική αλήθεια.
      Τα σχόλια δύο εμπαθών που συκοφαντούν τον ΑΗΚ και εθελοτυφλούν για τα αποδεδειγμένα συνεχίζουν να δημοσιεύονται.

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.