Η επέτειος στο Βίτσι δεν είναι Εθνικιστική.


Πρόλογος της συντακτικής ομάδας του Μαύρου Κρίνου :

Και φέτος είχαμε στο Γράμμο και στο Βίτσι καθιερωμένες τελετές εορτασμού γεγονότων στα οποία ο λεγόμενος " Εθνικός Στρατός " μαζί με τη Βασιλική Αεροπορία τα Αγγλικά Spitfire και τα Αμερικάνικα βομβαρδιστικά αλλά και με χρήση των ναπάλμ , νίκησαν τα εναπομείναντα στρατεύματα του ΔΣΕ , και με πρόσχημα την αποφυγή του κομμουνισμού όπως και τη στάση του ΚΚΕ στο Μακεδονικό έθεσαν όλη τη χώρα υπό Αμερικανική κατοχή.

Έκθεση του στρατηγού Τζέιμς Βαν Φλιτ , αρχηγού της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής στην Ελλάδα , αναφέρει ότι ως τις 30 Σεπτεμβρίου του 1948 της είχε δοθεί βοήθεια ύψους 260 εκατομμυρίων δολαρίων υπό την εξής μορφή :
6 κανονιοφόροι , 143 αεροπλάνα , 7.000 βόμβες , υγειονομικός εξοπλισμός , 10.142 οχήματα , 3.890 όλμοι και πυροβόλα , 97.000 μικρά όπλα , 43.399 ελαστικά , 3.956.629 βλήματα πυροβολικού και βλήματα όλμων , 280.462.392 σφαίρες , 1.450.000 στολές , 185.294.600 συσκευασίες ατομικής τροφής , 8.650 ημίονοι , 50.681 τόνοι ζωοτροφών , 26.364.610 γαλόνια βενζίνη.




Σ.Σ. Ο Παύλος και ο Αμερικανός Στρατηγός παρακολουθούν τις επιχειρήσεις στον Γράμμο. Να σημειωθεί ότι ο Ελληνικός εμφύλιος υπήρξε και πεδίο δοκιμής των νέων αμερικανικών όπλων όπως οι βόμβες ναπάλμ. Χέρι – χέρι οι Μοναρχικοί με τους δολοφόνους της Δρέσδης , του Αμβούργου της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Οι Εθνικοεπαναστάτες Αντικαπιταλιστές και οι Σοσιαλιστές Εθνικιστές δεν έχουν θέση στον Γράμμο και στο Βίτσι !



Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε αντίθετοι με μια «αριστερά» που έπραξε και ακόμα και σήμερα επικροτεί γεγονότα όπως η σφαγή 1500 αμάχων ( μεταξύ αυτών πολλά γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι ) στο Μελιγαλά και πολλές άλλες τέτοιες ενέργειες σε όλη την Ελλάδα μετά την αποχώρηση των Γερμανών.


Εγκλήματα όπως η δολοφονία της ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη :

http://fei13.yooblog.gr/eleni_papadaki/

είναι ενδεικτικά για το πώς έδρασε τότε αυτού του είδους η «αριστερά» , με εκατοντάδες παρόμοιες πράξεις.

Δεν αγνοούμε την ευθύνη του ΚΚΕ για τα γεγονότα του εμφυλίου , ούτε τη στάση του στο Μακεδονικό. Αν και εθνικά επικίνδυνη και τυχοδιωκτική η στάση του ΚΚΕ στο Μακεδονικό , παρόλα αυτά η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από ότι προσπαθούν να την παρουσιάσουν οι ακροδεξιοί ως δικαιολογία για το εορτασμό της κατάληψης της χώρας μας από Αγγλία και ΗΠΑ στον οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο.

Το ΚΚΕ από τη δεκαετία του ‘30 μέχρι το 1949 αναγνώριζε τους Σλαβόφωνους απλά ως «μειονότητα» και ήταν ενάντια σε κάθε θέση για ανεξάρτητη Μακεδονία. Μάλιστα την περίοδο 1945-1946 είχε εχθρική στάση απέναντι στο ΣΝΟΦ ζητώντας από τους κατοίκους των χωριών όταν εντοπίζουν δράση τους να τους παραδίδουν στην … αστυνομία.

Μετά υπό την πίεση της επέμβασης σε όλη τη χώρα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας και των Άγγλων που ακολούθησε τη Βάρκιζα , συμμάχησε τελικά μαζί τους διεκδικώντας έτσι και τη στήριξη του Τίτο, διατηρώντας όμως και πάλι τη θέση για αναγνώριση μόνο ως μειονότητα.

Η θέση για «ανεξάρτητη Μακεδονία» εκφράστηκε στο τέλος του εμφυλίου , και από συγκεκριμένους κύκλους του ΚΚΕ που αργότερα μειοψήφισαν , και δεν έκανε λόγο για απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα. Έλεγαν για ομοσπονδιακό κράτος της Μακεδονίας με την Ελλάδα , ισχυριζόμενοι ότι προσπαθούν έτσι να τραβήξουν με το μέρος της Ελλάδας , του ΚΚΕ και του Σταλινικού στρατοπέδου τους Σλαβόφωνους της περιοχής , ώστε να μην πάνε με το πλευρό του Τίτο και της Γιουγκοσλαβίας , μετά τη ρήξη Τίτο Στάλιν και τη συμμαχία Τίτο με τους Άγγλους που προέκυψε το καλοκαίρι του 1948.

Προφανώς λοιπόν για τον εμφύλιο έχει μερίδιο ευθύνης το ΚΚΕ , όμως αντίθετα με τα ψέματα και τα παραμύθια της ακροδεξιάς, κύριος υπεύθυνος για τον εμφύλιο δεν ήταν το ΚΚΕ που συνθηκολόγησε στη Βάρκιζα διεκδικώντας πολυκομματική αστική δημοκρατία , ούτε η ΕΣΣΔ του Στάλιν που ζήτησε από το ΚΚΕ να συνθηκολογήσει λέγοντας ότι δεν διεκδικεί σε καμιά περίπτωση την Ελλάδα.

Ο κύριος υπεύθυνος δεν ήταν παρά η επέμβαση των Άγγλων και των Αμερικάνων στην Ελλάδα , που έκαναν ότι μπορούσαν για να προκαλέσουν τον εμφύλιο ώστε να την «καθαρίσουν» από τα αριστερά στοιχεία και να τη θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους , όπως και η ακροδεξιά που τους υπηρέτησε πιστά.

Ήταν επίσης οι αγγλόδουλοι Μοναρχικοί και η ντόπια ξενόδουλη αστική τάξη που η αριστερά , παρότι ταγμένη υπέρ της αστικής δημοκρατίας πριν από τον εμφύλιο, έδειχνε να απειλεί τα συμφέροντά τους. Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας και τον έλεγχο του κράτους από αυτές τις δυνάμεις , «κόκκινη τρομοκρατία» ουσιαστικά δεν υπήρξε.

Αντίθετα από την πλευρά της ακροδεξιάς είχαμε 1.192 φόνους , 6.413 τρομοκρατικές ενέργειες, 70.000 συλλήψεις , 165 βιασμούς γυναικών , 6.567 ληστείες , μαζικούς εμπρησμούς χωριών και διάφορες άλλες ανάλογες πράξεις που έσπρωξαν αρκετό κόσμο που δεν ήταν κομμουνιστές να πολεμήσει στο πλευρό του ΚΚΕ για να τη σταματήσει , όπως και το ίδιο το ΚΚΕ στην απόφαση να περάσει στο δεύτερο αντάρτικο.



Σ.Σ. Ο αρχηγός της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής μαζί με Έλληνες αξιωματικούς στον Γράμμο ...

Η λέξη υποτέλεια είναι το λιγότερο για να περιγράψουμε την συνεργασία της εθνικόφρονης δεξιάς και των τότε αστικών κομμάτων με τους υπερατλαντικούς δημοκράτες και Καπιταλιστές αντιφασίστες των ΗΠΑ ...


Φέτος , για άλλη μια φορά ακροδεξιοί γιόρτασαν στο όνομα της «σωτηρίας της Μακεδονίας» από το να θεωρείται ομόσπονδη κρατική οντότητα μέσα στην Ελληνική επικράτεια ( κάτι που αντικειμενικά δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να συμβεί ) , την κατάληψη ολόκληρης της χώρας μας από τον άξονα Αγγλίας και ΗΠΑ , τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες συμπατριώτες μας.


Το γεγονός πάντως είναι ότι η συγκεκριμένη γιορτή καθόλου Εθνικιστική δεν είναι.

Αντιπροσωπεύει μια «εθνικοφροσύνη» που για δεκαετίες ολόκληρες ταυτίστηκε με την υποταγή σε ένα ξενόφερτο βασιλιά και στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ , σε μια κατεχόμενη οικονομικά , πολιτικά πολιτιστικά και στρατιωτικά Ελλάδα από το ξένο κεφάλαιο και τους ντόπιους αστούς συνοδοιπόρους του , όπως και την εγκατάσταση του καθεστώτος της αστικής «δημοκρατίας» όπως την έζησαν για δεκαετίες στο πετσί τους οι Έλληνες εργαζόμενοι και την εξελιγμένη νεοταξική μορφή της ζουν σήμερα.

Και προπάντων η παρουσία όσων βρίσκονταν και φέτος στο Γράμμο και στο Βίτσι , δείχνει ξεκάθαρα και το σημερινό πολιτικό τους ρόλο και προσανατολισμό.


Ακολουθεί σχετικό κείμενο του συντρόφου Άβαδη.


"Η επέτειος στο Βίτσι δεν είναι Εθνικιστική".


του Άβαδη.


“Ο αγώνας του Ελληνικού Στρατού από το 1945 έως το 1949, μέχρι και την τελική νίκη στον Γράμμο και στο Βίτσι, εναντίον της κομμουνιστικής ανταρσίας διασφάλισε την Εθνική Ακεραιότητα, την Ελευθερία και την Δημοκρατία στον ελληνικό λαό.”

Δήλωση του Μάκη Βορίδη για την επέτειο της νίκης στο Βίτσι.



Ο Μάκης Βορίδης είναι πολύ γνωστός στον εθνικιστικό χώρο. Ως πολιτικός δραστηριοποιήθηκε σε διάφορα κόμματα και οργανώσεις όπως η ΕΠΕΝ , Ελληνικό Μέτωπο, Πρώτη Γραμμή και σήμερα είναι βουλευτής Αττικής με το ΛΑΟΣ.

Κατά τον κ. Βορίδη, ο οποίος αυτοαποκαλείται ως … εθνικιστής , η νίκη στο Βίτσι και στο Γράμμο διασφάλισε στον ελληνικό λαό την Εθνική Ακεραιότητα, την Ελευθερία και την Δημοκρατία. Λίγο πολύ δηλαδή μας λέει ο κ. Βορίδης ότι η σημερινή Ελλάδα είναι … εθνικιστική.

Και μήπως αυτό δεν αφήνει να εννοηθεί όταν ισχυρίζεται ότι στο Βίτσι νίκησαν οι εθνικιστές ;

Για εμάς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Στο Βίτσι ηττήθηκε μετά από έναν ηρωικό και άνισο αγώνα όχι ο κομμουνισμός αλλά ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Στην πραγματικότητα ότι είχε μείνει όρθιο σε αυτόν τον λαό, οι αξίες του, η περηφάνια του, η αξιοπρέπειά του και τα οράματά του. Στο Βίτσι νικητές δεν ήταν οι εθνικιστές, αλλά μια χούφτα δοσίλογων, τσιφλικάδων, που σε συνεργασία με τον Άγγλο - Αμερικανισμό εγκαθίδρυσαν στην Ελλάδα αυτό που αποκαλούμε σήμερα «Ελληνική Δημοκρατία».

Αντιμέτωποι με την οργή ενός ολόκληρου λαού, η αστική τάξη της Ελλάδος εκμεταλλεύτηκε έννοιες εντελώς εχθρικές ως προς την ύπαρξή της, όπως Πατρίδα, τρέμοντας στην ιδέα ότι κινδυνεύει να χαθεί η περιουσία και τα προνόμια της στην χώρα. Η σημερινή Ελλάδα δεν είναι αποτέλεσμα των «κομμουνιστοσυμμοριτών». Η σημερινή Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα της νίκης στο Βίτσι, της νίκης των δεξιών, αστικών, δυνάμεων στην χώρα.


Ποια είναι αυτή ;

Είναι η Ελλάδα του υπερκαταναλωτισμού, της «γκλαμουριάς», της αποβλάκωσης , της απώλειας κάθε έννοιας ελληνισμού, παράδοσης, πολιτισμού, αισθητικής, τέχνης και συνοχής της κοινότητας, της εθνικής αυτοκτονίας, του ατομικισμού, των εμπορικών-αστικών αξιών, της Ελλάδας χωρίς κανένα όραμα, μιας Ελλάδας που έχει απολέσει την ψυχή της και οτιδήποτε ελληνικό.

Αυτή είναι η Ελλάδα των «εθνικιστών» που τίμησαν την νίκη στο Βίτσι και φέτος. Είναι η Ελλάδα που καλούμαστε να καταστρέψουμε να την κάνουμε κομματάκια και να την πετάξουμε εκεί που της αξίζει. Στον βόθρο της ιστορίας.


Αυτή είναι η «εθνικιστική» Ελλάδα ;

Το αποτέλεσμα της νίκης των εθνικιστών ;


Όχι, Σύντροφοι. Αυτήν την Ελλάδα έχουμε καθήκον οι Έλληνες εθνικιστές να την πολεμήσουμε. Με όλες μας τις δυνάμεις. Με όσες δυνάμεις μας έχουνε απομείνει.

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τον λαό μας, έναν λαό γερασμένο που γρήγορα πλέον οδηγείτε και προς τον βιολογικό του θάνατο (που πνευματικά είναι ήδη νεκρός ) , η ελληνική αστική τάξη επιστρατεύει γύρω από έναν δήθεν αγώνα υπέρ της πατρίδας ( ποιας πατρίδας άραγε ; ) κάθε αντιδραστική δύναμη, κάθε βαμπίρ της ιστορίας, γα να δώσει και το τελειωτικό χτύπημα σε κάθε εστία αντίστασης.

Όπως πολύ σωστά είχε διαπιστώσει κάποτε ο Άγγλος συγγραφέας του 18ου αιώνα , Σάμιουελ Τζόνσον , ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα. Πόσο σοφά άραγε ήτανε τα λόγια του ! Πόσο χαρακτηρίζουνε όλο αυτό το φιάσκο, το κακόγουστο πολιτικό αστείο που διαδραματίζεται τελευταία στην χώρα μας.

Εμάς ο εθνικισμός των οπαδών του Βιτσίου μας βρίσκει στην αντίπερα όχθη.

Εμείς δεν ξεπουλάμε τις ιδέες μας και τα οράματά μας τόσο φθηνά. Οι ιδέες μας είναι η ίδια μας η ψυχή που ακόμη αντιστέκεται να ξεπουληθεί. Είναι η συνείδησή μας, είναι που εμείς θα διστάσουμε να κοιτάξουμε αύριο τα παιδιά μας κατάματα και να μην κοκκινίσουμε από ντροπή που τα προδώσαμε. Είναι που γνωρίζουμε πως και οι προγονοί μας θα είναι περήφανοι για μας που δεν ξεπουληθήκαμε για χάρη των καιρών.


Με όση δύναμη μας απομένει, σε όποιες συνειδήσεις ακόμη δεν έχουνε ξεπουληθεί, η κραυγή μας δεν είναι άλλη από τελευταία πνοή του Έλληνος προφήτη του 20ου αιώνος :


Ελληνική φυλή , ο μεγαλύτερος εχθρός σου είναι ο εαυτός σου !

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/10/13 3:55 μ.μ.

    Η αναφορά στην αριστερά δεν θέλει εισαγωγικά,είναι αυτή, αντεθνική ανθελληνκή εκ της της ιδεολόγίας της...
    Η αναφορά στην δημοκρατία,στο σημερινό δημοκρατικό καθεστώς που βιώνουμε, επίσης δεν θέλει εισαγωγικά...είναι δημοκρατικό καθ'ολα καθεστώς...
    Όσον αφορά για το τι πρεσβεύει η Εθνικιστική Ιδεολόγία,παρακαλώ να ανατρέξετε στο βιβλίο του Αρχηγού του ΙΔΕΑ Στρατηγού Γεωργίου Καραγιάννη ''Το Δράμα της Ελλάδος''...
    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ'43-'49 ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...πως να το κάνουμε...δεν χωράνε συναισθηματισμοί σ'αύτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/10/13 3:59 μ.μ.

    Η αναφορά στην αριστερά δεν θέλει εισαγωγικά...
    Η αναφορά στη δημοκρατία,στο δημοκρατικό καθεστώς που βιώνουμε επίσης δεν θέλει εισαγωγικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα άρθρα που δημοσιεύονται δεν εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΚΡΙΝΟΥ..ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ..ΛΕΤΕ ΠΩΣ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ..ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ "ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ" ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ(ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ) ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ,ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΙΜΗΣ??ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ??ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ..ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ..ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΔΣΕ ΔΕΝ ΥΨΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΘΌΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ "ΕΜΦΥΛΙΟΥ" ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλώς προβληματίζεσαι και επιδιώκουμε την διαφωνία. Εμφύλιος μεν ... χαμένος ο λαός μας δε ... όσο αισχρό να παίρνουν οι κόκκινοι όπλα από αλβανία και λίρες από το ΚΚ Αγγλίας άλλο τόσο αισχρό να είναι ο Αμερικανός στρατηγός με τα κυάλια και να κοιτάει τις δοκιμαστικές ναπάλμ των αμερικανοσιωνιστών και από κάτω οι έλληνες στρατηγοί αν χαίρονται για αυτή την βοήθεια ... που ξεπληρώθηκε με αίμα στην Κορέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/1/14 2:50 π.μ.

    Μπράβο στη συντακτική ομάδα του Μαύρου κρίνου για τις θέσεις του! Πραγματικά καμμία σχέση η ακροδεξιά με την εθνικοφροσύνη και πολύ περισσότερο με τον εθνικισμό είτε είναι κανείς εθνικιστής είτε δεν είναι. Βλέπει επίσης με σωστό πρίσμα τις αιτίες που ώθησαν κόσμο στο δεύτερο αντάρτικο όπως προσπαθεί να εκφράσει και μια σωστή και αντικειμενική θέση για τη στάση του ΚΚΕ για το Μακεδονικό. Ισοροπημμένες θέσεις που συνθέτουν, ενώνουν και δε χωρίζουν τον Ελληνικό λαό σε κίβδηλα στρατόπεδα εθνικοφρόνων και μιασμάτων! Θέσεις που με κάνουν πραγματικά να νιώθω σεβασμό για τον "ευαίσθητο" πολιτικό χώρο που εκφράζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/1/14 2:58 π.μ.

    Σημαντικό το κείμενο της Συντακτική Ομάδας του Μαύρου Κρίνου! Θέσεις που συνθέτουν, ενώνουν τον Ελληνικό λαό πέρα απ'τις ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές εθνικοφρόνων και μιασμάτων. Είναι σημαντική η διαπίστωση γιατί συνέβη το δεύτερο αντάρτικο και η παραδοχή της ακροδεξιάς τρομοκρατίας, μιας ακροδεξιάς που καμμία σχέση δεν είχε ποτέ με την εθνικοφροσύνη και πολύ περισσότερο με τον εθνικισμό είτε είναι κανείς εθνικιστής είτε δεν είναι. Επίσης το κείμενο προσπαθεί να δει αντικειμενικά τη στάση του ΚΚΕ για το Μακεδονικό χωρίς διάθεση δαιμονοποίησης και κορώνων. Μπράβο για την εντιμοτητά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/11/15 11:12 μ.μ.

    Η θέση σας για τον εμφύλιο και το Γράμμο-Βίτσι είναι απόλυτα σωστή. Γράφετε τα πράγματα ακριβώς ΄όπως έγιναν. Οποιος θεωρεί τον εαυτό του εθνικιστή δεν μπορεί να πανηγυρίζει για τη νίκη των δυνάμεων της νέας κατοχής και του πιο σάπιου καθεστώτος που έκτοτε γνώρισε ποτέ η Πατρίδα μας. Πραγματικά και τα γεγονότα για τις θέσεις του ΚΚΕ στο μακεδονικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είτε είστε τελείως ανιστόρητοι είτε είστε κομμουνισταριά που κάνετε μαύρη προπαγάνδα προσπαθώντας να σπείρετε τη σύγχυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ότι ήμαστε αντικομμουνιστες, δεν σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε με την δεξιά, που είναι το ίδιο προδοτική και ανθελληνική όσο και η αριστερά.
    Φυσικά όσοι πολέμησαν στον Γράμμο και στο Βίτσι δεν σημαίνει ότι πολεμούσαν για την Αγγλία και τον βασιλέα αλλά σίγουρα ο αγώνας τους και η νίκη τους,ήταν το εφαλτήριο για να γίνει η χώρα υποχείριο της Αγγλίας και μετά της Αμερικής. Δυστυχως για τον επομενο μισο αιωνα θα κυριαρχούσαν οι 2 υπερδυνάμεις ΗΠΑ και Σοβιετιας,και θα διαιρουσαν την υφήλιο. Για τους εθνικοεπαναστατες δεν υπαρχει η λογική του μικρότερου κακού. Αυτό υπογραμμίζει και το άρθρο στην τελική. Στην βάση του είναι απόλυτα σωστό καθώς αποφεύγει να ταυτιστεί με έναν εκ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, και δίνει έμφαση στο ξεπέρασμα των εμφυλιακων καταστάσεων, όχι στο όνομα μιας απολιτικης συναίνεσης, αλλά στην ίδια την ιστορία με μόνο γνώμονα την ενότητα του λαού και του έθνους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.