Ο αστικός σοσιαλισμός.


του Ν.Σ.


Όταν μιλάμε εμείς ειδικά για δουλειά , για Εθνική και κοινωνική απελευθέρωση , δεν δημαγωγούμε , αλλά εκθέτουμε την σκληρή πραγματικότητα , όπως ακριβώς την ζούμε. Η καταπίεση του Ελληνικού λαού από τους καπιταλιστικούς κύκλους , ήταν ίδια τόσο χθες με τις κυβερνήσεις της δεξιάς όσο και σήμερα με τους «σοσιαλιστές». Ακόμα η ίδια η δεξιά οικειοποιήθηκε δικούς μας ήρωες , ή άλλους τους έκανε προδότες. Η αριστερά από την μεριά της , αφού δολοφόνησε δικούς μας ανθρώπους , μετά τους έκανε ήρωες.



Ο Τσε Γκεβάρα είναι ένα παράδειγμα.





Είναι ο πολιτικός στρατιώτης που δεν προσπάθησε να εξηγήσει τις περιπέτειες του Λένιν , αλλά να βοηθήσει στην αγροτική έκρηξη , ενάντια της καταπίεσης στην Αμερική. Έχοντας για σύντροφο του το Καλασνίκοφ και για «οδηγό» το βιβλίο «το έργο του Χ. Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα» , πολέμησε για την δικαιοσύνη. Αφού δολοφονήθηκε από τον Φ. Κάστρο μετά ηρωποιήθηκε από τον ίδιο και τις μούμιες της Μόσχας.


Που όμως βρίσκονται οι δικοί μας Τσε ;


Πήραν τα πολυτελή τους αυτοκίνητα και έφυγαν για την επαρχία για να πλησιάσουν τους Έλληνες αγρότες ;


Ή αφού έλυσαν όλα τα προβλήματα , τώρα αναλύουν σε κάποια καφετέρια την διεθνή πολιτική κατάσταση ;


Θα πρέπει λοιπόν να απομονώσουμε και να καταγγείλουμε , όλους αυτούς τους όψιμους επαναστάτες που άλλο δεν κάνουν από το να παίζουν , με τους πόθους και τους αγώνες των Ελλήνων. Μόνο οι εργαζόμενοι και όχι τα μωρά μπορούν να κάνουν την επανάσταση. Ο εργάτης που ζει από τον ιδρώτα του , που θυσιάζεται για τα παιδιά του και ο νέος που ψάχνει δουλειά για να ζήσει.


Αυτοί είναι οι δικοί μας «Τσε».


Δυστυχώς όμως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που δεν έχουν οικογένεια , δεν έχουν όρεξη για δουλειά , που ζουν από τους γονείς τους , χωρίς όρεξη για αγώνα , για ζωή , γιατί η ζωή είναι αγώνας.


Δεν είναι λοιπόν παράδοξο που αισθανόμαστε πολύ κοντά , στον έστω και αριστερό εργάτη , που προσπαθεί με θυσίες να ζήσει την οικογένεια του με τις 50.000 δρχ. ή με την εξευτελιστική σύνταξη των σημερινών «σοσιαλιστών» , παρά με τον δεδηλωμένο αντικομμουνιστή , που χρησιμοποιεί την πολιτική είτε για να διασκεδάσει την ανία του , είτε για να εξωτερικεύσει τα αρρωστημένα συμπλέγματα , χωρίς να προσφέρει τίποτα στην φυλή και την κοινωνία.


Ας μην φοβόμαστε , ας παραμερίσουμε τις αμφιβολίες μας και ας αγωνιστούμε για μια κοινωνία που δεν θα επιτρέπει την φτώχεια , την πείνα , την αδικία.


Γι’ αυτό πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε σοσιαλιστές , πρέπει να είμαστε επαναστάτες.


Δημοσιεύτηκε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού «Αντίδοτο» στα μέσα της δεκαετίας του ’80.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.