Κύριε Νταλάρα στην Γάζα δεν τραγουδούν …

του Αλεξόπουλου Στέλιου.


Κυριακή 22/02 νωρίς το απόγευμα στην εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης στο πρώτο κανάλι η εκπομπή «Μουσικές του κόσμου». Κύριο θέμα της εκπομπής οι συναυλίες του κ. Νταλάρα τον Σεπτέμβριο του 2007 στο Ισραήλ.





Ας δούμε πως παρουσιάζει ιστοσελίδα της ΕΡΤ την εκπομπή αυτή :


http://tvradio.ert.gr/tv/details.asp?pid=2554004&chid=8



Δείτε σήμερα: "Ο Γιώργος Νταλάρας στο Ισραήλ"


Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο της παγκόσμιας μουσικής συνεχίζεται και φέτος, με τις «Μουσικές του Κόσμου», που ακολουθούν την τετραετή επιτυχημένη πορεία της σειράς «Μουσικοί του Κόσμου». Ο νέος κύκλος των δημιουργικών αυτών ντοκιμαντέρ μάς ταξιδεύει από άκρη σε άκρη του πλανήτη, φέρνοντάς μας σε επαφή με νέες τάσεις, νέες καταστάσεις και το πιο σημαντικό, με νέες μουσικές.

Οι «Μουσικές του Κόσμου» ξεκινούν με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές, τον Γιώργο Νταλάρα και το πιο πρόσφατο ταξίδι του στη δεύτερη πατρίδα της ελληνικής μουσικής, το Ισραήλ, ως προσκεκλημένο της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα». Εκεί θα συναντήσει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους. Η εκπομπή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, τη δεδομένη στιγμή, που το Μεσανατολικό ζήτημα γίνεται για μια ακόμα φορά θλιβερά επίκαιρο
.

Παρά τις διαφορές του με την πολιτική του επίσημου κράτους, ο Γιώργος Νταλάρας συνάντησε ζεστούς ανθρώπους, Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς και τραγούδησε μαζί τους στη γλώσσα της μουσικής.


Μερικά σχόλια για το παραπάνω κείμενο :


Η εισβολή και κατοχή στην Παλαιστίνη δεν είναι απλά ένα «ζήτημα» και η σφαγή νηπίων καθημερινά από Ισραηλινά επιθετικά ελικόπτερα και από πλαστικές σφαίρες των δυνάμεων κατοχής , οι ασπίδες προστασίες των κατοχικών στρατευμάτων από μικρά παιδιά αραβικής καταγωγής δεν είναι απλά θλιβερά. Είναι δολοφονίες από ένα κράτος που συστηματικά σκοτώνει αμάχους. Μιλάμε λοιπόν για ένα κράτος που δολοφονεί συστηματικά έναν ολόκληρο λαό , ξεριζώνει με μπουλντόζες την μοναδική πηγή εισοδήματος για τους Παλαιστίνιους που είναι οι ελιές , γκρεμίζει με δυναμίτη και μηχανήματα τις οικίες των συγγενών των μαχητών της αντίστασης και χρησιμοποιεί ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ όπλα σε περιοχή που κατέχει παράνομα.



Είδαμε λοιπόν στην σημερινή εκπομπή εικόνες από την περιοχή , εικόνες Ισραηλινών με μπλουζάκι «Ελλάς» να δηλώνουν στην κάμερα πόσο φιλέλληνες είναι και πόσο αγαπούν την χώρα μας , εικόνες Ισραηλινών εφέδρων με τα όπλα στο χέρι να δηλώνουν ότι το Ισραήλ είναι μια όμορφη χώρα και οι κάτοικοι υπέροχοι άνθρωποι. Ακολούθησαν σκηνές από τις συναυλίες του κ. Νταλάρα στο Ισραήλ.


Το ενδιαφέρον όμως στην όλη υπόθεση είναι στα επόμενα πλάνα όπου ο κ. Νταλάρας είχε χειραψίες και φιλοφρονήσεις με τον Σιμόν Πέρες τον ένα από τους 2 αρχιτέκτονες της πρόσφατης εισβολής και του μακελειού στην Γάζα.


Φυσικά θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι την εποχή που συνάντησε τον Πέρες ο κ. Νταλάρας δεν είχε λάβει μέρος η σύρραξη στην Γάζα.


Είχε όμως προηγηθεί η σύρραξη στον Λίβανο όπου και σε εκείνο τον πόλεμο σκοτώθηκαν εκατοντάδες παιδιά , βομβαρδίστηκαν σχολεία , νοσοκομεία , νηπιαγωγεία , κατοικίες με απαγορευμένα όπλα π.χ βόμβες φωσφόρου καθώς και κτίρια του ΟΗΕ. Μια επιχείρηση που είχε ως σκοπό την συντριβή της Χεζμπολάχ , και την καταστροφή της υποδομής της χώρας. Μια προσπάθεια του Ισραήλ να αποδείξει ποιος είναι ο δυνατός στην περιοχή. Η αντίσταση όμως των συντρόφων της Χεζμπολάχ διέλυσε τα επεκτατικά σχέδια και τα όνειρα των γερακιών του Σιωνισμού.



Επισημαίνουμε κάποια πράγματα και παράλληλα θέτουμε κάποια ερωτήματα :



1. Γιατί επιλέγει η κρατική τηλεόραση με νωπό το αίμα των κατοίκων του Λιβάνου και των Παλαιστινίων στην Γάζα και μερικές εβδομάδες μετά την πρόσφατη εκεχειρία να προβάλλει την συγκεκριμένη εκπομπή ;


Δεν αποτελεί πρόκληση η εμφάνιση του σκληρού Σιωνιστή Σιμόν Πέρες στους δέκτες μας ;



Ο κύριος Πέρες δεν είναι αυτός που οι πρόσφατες δηλώσεις του σε σχέση με την Γάζα χαρακτηρίστηκαν ως «ωμές» και ότι προκαλούν «σοκ» ;


Ο κύριος αυτός δεν δήλωσε στο παρελθόν «ότι οι Παλαιστίνιοι είναι υπεύθυνοι για την τύχη τους» παραβλέποντας φυσικά ότι σήμερα η γη της Παλαιστίνης είναι μια τεράστια φυλακή , αποκλεισμένη από παντού ;



2. Δεν είδαμε στους δέκτες μας κάποια δήλωση του κ. Νταλάρα για τον πόλεμο του 2006 στον Λίβανο. Ούτε για το θέμα ουσίας που είναι η εισβολή και κατοχή της Παλαιστίνης από τα Σιωνιστικά στρατεύματα που εμφανίστηκαν στελέχη τους με αστραφτερά χαμόγελα στην έναρξη της εκπομπής της ΕΡΤ.


Γιατί άραγε ;


Κύριε Νταλάρα στην Παλαιστίνη πέφτουν καθημερινά βόμβες , ηλεκτρικό και νερό δεν υπάρχει , οι προμήθειες είναι με το σταγονόμετρο , τα μπλόκα του κατοχικού Σιωνιστικού στρατού είναι παντού , ο Ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε και στον πόλεμο του 2006 στον Λίβανο και στον πόλεμο στην Γάζα απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου και κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου.


Καλές οι συναυλίες , ωραία τραγούδια λέτε αλλά κάποιοι από αυτούς που σας χειροκρότησαν το 2007 έχουν συμβάλλει τα μέγιστα για την διατήρηση της κατοχής στην περιοχή και για την επιθετική πολιτική απέναντι στις γειτονικές χώρες όπως ο Λίβανος. Και ανάμεσα σε αυτούς ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.



3. Αν δεν κάνουμε λάθος κ. Νταλάρα στο παρελθόν είχατε εμφανιστεί σε συναυλίες για την Ιντιφάντα με παλαιστινιακή μαντίλα , είχατε υπογράψει κατά της κατοχής στην Παλαιστίνη και είχατε εκδώσει και δίσκο για τα παιδιά της Παλαιστίνης.


Δεν γίνεται κύριε Νταλάρα από την μια πλευρά να μιλάτε για αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και την επόμενη φορά που επισκεφτήκατε το Ισραήλ και συναντήσατε τον σκληροπυρηνικό Σιωνιστή Πέρες να έχετε θερμές χειραψίες και φιλοφρονήσεις με το γεράκι του Ισραηλινού ιμπεριαλισμού ! Με ανθρώπους που έδωσαν το σήμα για την έναρξη των βομβαρδισμών με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων παιδιών στον Λίβανο το 2006 και στην Γάζα πρόσφατα !



Άλλού βόμβες φωσφόρου , κραυγές απόγνωσης , πείνα και ξεριζωμός και αλλού συναυλίες , αγκαλιές , χειροκροτήματα και χαμόγελα ..


Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.



Αυτόνομη Κίνηση Μαύρος Κρίνος.


1 σχόλιο:

  1. Σωτηρία17/2/10 3:45 μ.μ.

    Αυτές οι συναυλίες οργανώθηκαν από Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς γιατρούς που οραματίζονται την ειρήνη στην περιοχή. Πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβρη του 2007 αλλά η ΕΡΤ το έδειξε πέρυσι. Δεν υπήρξε η σφαγή στη Γάζα. Επεδίωξε ο Νταλάρας να συναντηθεί και με τον Παλαιστίνιο ηγέτη αλλά δεν μπόρεσε εξαιτίας λόγων ασφαλείας.
    Ο Νταλάρας και η ελληνική μουσική λατρεύεται στην περιοχή. Οι πολιτικές θέσεις του Νταλάρα υπέρ των Παλαιστινίων (στο έδαφος του Ισραήλ κι όχι στην ασφάλεια της Αθήνας)του στοίχισαν σε κοινό και σε κατηγορίες από τους σκληροπυρηνικούς στο Ισραήλ.Παλαιότερα, για δηλώσεις των Νταλάρα και Θεοδωράκη, ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα διαμαρτυρήθηκε έντονα στις ελληνικές εφημερίδες. Ο Αραφάτ τον είχε ευχαριστήσει προσωπικά για την βοήθεια στον λαό του. Ψάξτε καλύτερα και μετά γράψτε.
    Μην είστε συνέχεια με το δάχτυλο στην σκανδάλη με τον Νταλάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.