Ένα μήνυμα ενός … αντιεξουσιαστή στο βιβλίο επισκεπτών του «Μαύρου Κρίνου» και η απάντηση μας.


του Πτολεμαίου.Στο βιβλίο επισκεπτών που διατηρεί η συντακτική μας ομάδα λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από κάποιον που υπέγραφε ως «αντιεξουσιαστής».« … Αν και αντιεξουσιαστής ορισμένες απόψεις σας είναι πραγματικά πολύ καλές και λογικές. Αλλά όταν σέβεσαι π.χ. την αντίσταση σε Ιράκ και Παλαιστίνη και οι βάρβαροι νεοναζί που αποκαλείτε συναγωνιστές τους δέρνουν γιατί έχουν διαφορετικό χρώμα είναι τραγελαφικό.... Αν θέλατε ελευθερία πραγματική θα θέλατε οριζόντιες δομές και εσείς συνεργάζεστε με χουντικά σκουπίδια με κάθετες δομές. Η επαναστατική διαδικασία (για την ανατροπή του καπιταλισμού) δεν γίνεται να χωρίζεται από τον επαναστατικό στόχο. Η ελευθερία δεν έχει χρώμα και σύνορα( αν μια διεθνής επανάσταση είναι ακατόρθωτη το οποίο πιστεύω και εγώ είναι άλλο θέμα) »Σκεφτήκαμε στην αρχή να το σβήσουμε χωρίς να απαντήσουμε , αλλά έπειτα συνειδητοποιήσαμε ότι δεν έχουμε κάποιον ιδιαίτερο λόγο για να αποφύγουμε τις απαντήσεις σε έναν ηλεκτρονικό ή ακόμα και σε έναν ζωντανό διάλογο με τον οποιοδήποτε ανεξαρτήτως πολιτικών ιδεών.


Από την στιγμή που κάποιος δεν γράφει τα γνωστά καραγκιοζιλίκια για «κρεμάλες και κουφάλες» ως άκρως πολιτικοποιημένοι ‘Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές θα απαντούσαμε στον οποιοδήποτε.


Έτσι λοιπόν από την στιγμή που το κείμενο αυτό δίνει την αφορμή για κάποιες απαντήσεις και «εξηγήσεις» τόσο προς τον συντάκτη του κειμένου , αλλά και προς πολλούς της «άλλης πλευράς» επιλέγουμε να το δημοσιεύσουμε και να απαντήσουμε μέσω του επίσημου ιστολογίου μας.


Οι θέσεις μας σε αυτό το άρθρο αποτελούν και μια απάντηση σε ερωτήσεις ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί και αντιεξουσιαστές.


Απάντηση προς τον συντάκτη του ηλεκτρονικού μηνύματος :«Αν και αντιεξουσιαστής ορισμένες απόψεις σας είναι πραγματικά πολύ καλές και λογικές».


Απάντηση :


Όλες οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και συγκεκριμένες. Υπερασπιζόμαστε οποιονδήποτε έχει μέσα του αξίες όπως είναι η τιμή , η αξιοπρέπεια και η αλήθεια.


«Αλλά όταν σέβεσαι π.χ. την αντίσταση σε Ιράκ και Παλαιστίνη και οι βάρβαροι νεοναζί που αποκαλείτε συναγωνιστές τους δέρνουν γιατί έχουν διαφορετικό χρώμα είναι τραγελαφικό....»


Απάντηση :


Και στο Ιράκ , και στην Παλαιστίνη και στον Λίβανο οι Εθνικοσοσιαλιστές κράτησαν συγκεκριμένη πολιτική στάση και θέση. Υπέρ της αντίστασης και εναντίον του σιωνιστικού κτήνους. Σου υπενθυμίζουμε την ένοπλη συμμετοχή συναγωνιστών μας στο πλευρό της PLO παλαιότερα και πρόσφατα στο πλευρό των Εθνικοσοσιαλιστών μαχητών της Χεζμπολάχ.


Ο λεγόμενος «αντιεξουσιαστικός» χώρος όμως κράτησε μια στάση αρκετά περίεργη … και στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα με γεγονότα που έχουν σχέση με την Μέση Ανατολή.


Συγκεκριμένα στην πορεία μπροστά στην Ισραηλινή πρεσβεία κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών στην Γάζα , καμιά οργάνωση – συσπείρωση του «αντιεξουσιαστικού» χώρου δεν συμμετείχε επίσημα τουλάχιστον , ελάχιστοι υπήρξαν οι αριστεριστές που φώναξαν κατά του Ισραήλ … , ενώ το κλίμα από την πλευρά των λεγόμενων «αριστερών δυνάμεων» υπήρξε άκρως υποτονικό …


τυχαίο ;


Που τα ξέρουμε όλα αυτά ;


Μα φυσικά τα είδαμε με τα μάτια μας , αφού ήμασταν εκεί και υπήρχαν στο πλευρό των οργανωμένων Αντισιωνιστών μέλη της συντακτικής μας ομάδας και αυτόνομοι σύντροφοι.Να σου θυμίσω τα γεγονότα στην συναγωγή έξω από τον Βόλο ;


Να σου θυμίσω ότι στο παρελθόν κάποιοι δικοί σας έχουν βγάλει αφίσα κατά της Χαμάς που αποτελεί την μοναδική εγγύηση του Παλαιστινιακού έθνους για την λευτεριά ;Άρα πριν μιλήσεις για «βάρβαρους νεοναζί» και αναπαράγεις την προπαγάνδα των αστικών δημοκρατικών μέσων αποχαύνωσης καλό είναι να γνωρίζεις σε ποιους απευθύνεσαι.Για το μεταναστευτικό ζήτημα έχουμε γράψει σε παλαιότερα άρθρα μας και καλό είναι να τα διαβάσεις και εσύ και οι υπόλοιποι «σύντροφοι» σου , πριν γράψετε ότι σας έρθει στο κεφάλι στα ιντυμίντια και αλλού …«Αν θέλατε ελευθερία πραγματική θα θέλατε οριζόντιες δομές και εσείς συνεργάζεστε με χουντικά σκουπίδια με κάθετες δομές».


Απάντηση :


Αυτό πραγματικά αποτελεί ανέκδοτο. Αναμένουμε τα στοιχεία σου για την συνεργασία μας με χουντικούς κλπ (!!!) … μάλλον έχεις μπερδευτεί , καιρός να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα στο μυαλό σου … πριν γράψεις παρόμοιες γραφικότητες …«η ελευθερία δεν έχει χρώμα και σύνορα»Απάντηση :


Κύριο χαρακτηριστικό του «αντιεξιουσιαστικού» χώρου στην Ελλάδα η απίστευτη υποκρισία … και η πολιτική τύφλωση …


Δεν είδαμε ποτέ να λέτε λέξη για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και την καταπίεση τους από τους μπάτσους του Μπερίσα , τους ξυλοδαρμούς και τις δολοφονίες από τα παρακρατικά σκουπίδια του UCC και UCK.


Τρέξατε όμως πάμπολλες φορές στο παρελθόν να καταγγείλετε σε πορείες τους «κακούς Σέρβους» αλλά για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο και για το δικαίωμα για αυτονομία στη Βόρεια Ήπειρο ούτε μιλιά … ποτέ και πουθενά …Δεν είδαμε να λέτε ούτε λέξη για τους Έλληνες Πομάκους και την τουρκική επεκτατική πολιτική , την άθλια αντιμετώπιση και εκμετάλλευση 40.000 συμπατριωτών μας από τους λακέδες της Άγκυρας … για εσάς και οι Βορειοηπειρώτες και οι Πομάκοι απλά δεν υπάρχουν , ενώ την ίδια στιγμή ουρλιάζετε για τους ανθρώπους των Σκοπίων και τους ντόπιους «εφιάλτες».


Θα μπορούσαμε να σου γράψουμε πολλά ακόμα αλλά προς το παρόν αυτά φτάνουν.Συμπερασματικά :Ο χώρος σου - στην πλειοψηφία του - καλλιεργεί , αναπαράγει και προπαγανδίζει άκρως νεοφιλελεύθερες ιδέες και πρακτικές.Ενώ εμφανίζεστε ως υπερασπιστές «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τηρείται απόλυτη σιωπή σε πολιτικές που εξαθλιώνουν χιλιάδες συμπατριώτες μας είτε λέγονται Έλληνες της Βορείου Ηπείρου είτε Έλληνες Πομάκοι κλπ.


Οι πολιτικές σας θέσεις σε αρκετά ζητήματα δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους ρήτορες της νέας τάξης , ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι πρακτικές σας διευκολύνουν το έργο σιωνιστών και φιλελεύθερων.Ως τελική απάντηση από παλαιότερο κείμενο μας το παρακάτω απόσπασμα :«Και στην Ελλάδα για παράδειγμα, το δικαίωμα χρήσης του Ελληνικού εδάφους για το βομβαρδισμό του Ιράκ και της Γιουγκοσλαβίας, δεν το έδωσαν εθνικιστές, ούτε το εκστρατευτικό σώμα στο Αφγανιστάν και τη Γιουγκοσλαβία τα έστειλαν εθνικιστές, αλλά ήταν έργο ορκισμένων «αντιεθνικιστών» ,από αυτούς όμως που δεν χτυπάνε αλλά προτιμάνε να συμμετέχουν μαζί τους στα «αντιρατσιστικά» φεστιβάλ, με τα περίπτερα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, της ΠΑΣΠ, της ΓΣΕΕ κλπ. Το βασικό μισθό δεν τον πήγαν 600 Ευρώ στην Ελλάδα κάποιοι «ρατσιστές» αλλά αυτοί οι ίδιοι «αντιρατσιστές» και για να το πετύχουν εισήγαγαν στη χώρα δύο εκατομμύρια παράνομους μετανάστες. Την διάλυση των δικαιωμάτων στη δωρεάν παιδεία , την υγεία , την ασφάλιση δεν την προώθησαν εθνικιστές, αλλά αντιεθνικιστές επίσης, και το Ελληνικό κράτος δεν είναι «εθνικιστικό» αλλά αντιεθνικιστικό, άλλωστε το ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις είναι οι πιο θερμοί υποστηρικτές της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, και η διδασκαλία του «αντιεθνικισμού» και «αντιρατσισμού» στα σχολεία, μέχρι και η διαφήμιση του Indymedia από τα σχολικά βιβλία και την κρατική τηλεόραση μιλάνε από μόνα τους. Εφόσον όμως το κράτος και τα αφεντικά είναι «αντιρατσιστές» και «αντιεθνικιστές», αυτοί δε βάλλονται από τους αντιφά, αντίθετα διοργανώνουν μαζί τους τα φεστιβάλ τους, από τα «αντιρατσιστικά» με το ΠΑΣΟΚ μέχρι τα GAY PRIDE των χορηγών και των πολυεθνικών , ως τα «οικολογικά» του Αλ Γκορ και των πετρελαϊκών εταιρειών,, ενώ αυτοί που βάλλονται είναι όσοι από τους «γης τους κολασμένους» τολμάνε να σηκώσουν κεφάλι στην εξουσία τους».Μια πρώτη σύντομη απάντηση εκ μέρους μας , αντιεξουσιαστή στο μήνυμα σου … και για να κλείσουμε ας θυμηθούμε τα λόγια ενός … δικού σου :


«Το πατριωτικό πάθος είναι έκδηλα πάθος κοινωνικής αλληλεγγύης».


Μιχαήλ Μπακούνιν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου