Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης ... η Ελισάβετ και ένα σχόλιο του Αριστοτέλη Καλέντζη.

Βασίλειος Μαρκεζίνης:Το 2005 του απενεμήθη ο τίτλος του «Sir» από τη Βασίλισσα της Αγγλίας για «εξαίρετες υπηρεσίες στις διεθνείς νομικές σχέσεις», ενώ το έργο του στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και η συμβολή του στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχουν αναγνωρισθεί διά της απονομής σ’ αυτόν από τους προέδρους της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας ανωτάτων διακρίσεων, όπως τα Διάσημα του Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος της Αξίας της Γερμανίας και των Μεγαλοσταύρων του Τάγματος της Αξίας της Γαλλίας και του Τάγματος της Αξίας της Ιταλίας.απόσπασμα από πατριωτική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο:


... «Το πρωινό της Πέμπτης 10ης Μαΐου 1956 οι καρδιές των Ελλήνων ράγισαν. Η είδηση της εκτέλεσης από τον Άγγλο κατακτητή των Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου στην Λευκωσία, διέτρεξε σαν αστραπή την χώρα.

Αδιανόητος ίσως σήμερα ο κοινός καημός του τότε. Σύμπαντες οι Έλληνες, τις προηγούμενες της εκτέλεσης ημέρες, αγωνιούσαν, στα ραδιόφωνα, για την τύχη των παλικαριών:

«Τόσες υπογραφές μαζέψαμε». «Αδύνατον να μην τους δώσει χάρη η βασίλισσα Ελισάβετ». «Είναι κι Έλληνας ο άντρας της, αλίμονο».

Ελπίδα ο βασιλικός σύζυγος, ο Φίλιππος. Ως προερχόμενος εκ του βασιλικού οίκου της Ελλάδος. Επί το πληρέστερον ο Φίλιππος Σλέσβιγκ – Χόλσταϊν – Ζόντεμπουργκ – Γλίξμπουργκ» ...
Σχόλιο του Αριστοτέλη Καλέντζη:


«Kαι μόνον η "αποδοχή" του από την ΙS δια της απονομής του "τίτλου" του "sir" τον τοποθετεί αντιμέτωπο των Ελληνικών εθνικών συμφερόντων ! Δε μπορεί να σε αναγνωρίζουν οι δολοφόνοι των συμπατριωτών σου (Καραολή,  Δημητρίου,  Αυξεντίου κλπ) ως "ευγενή της κάστας τους" και να θεωρείσαι "ημέτερος". Υμέτερος είναι και με το "Υ" τεράστιο !»
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου