Πάτρα: η αυτοοργάνωση των πολιτών θα νικήσει.
Όταν το κράτος δε στέκεται ικανό να προστατέψει τον πολίτη, τότε μια εύλογη και δικαιολογημένη διέξοδος αναζητείται στην αυτοοργάνωση και την αυτοπροστασία. Το είδαμε και συνεχίζουμε να το βιώνουμε στις πολύπαθες γειτονιές του κέντρου των Αθηνών, όπου συνοικίες ολόκληρες επιστρατεύονται πλέον έμπρακτα μπροστά στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, με αποκορύφωμα την τραγική δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, για μια ... κάμερα.


Χτες, στην Πάτρα, σε άλλη μια πόλη που υποφέρει από την ανεξέλεγκτη παρουσία και δράση των μεταναστών, ένας ακόμα θάνατος με τον ίδιο τρόπο έμελλε να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.


Ο Αθανάσιος Λαζανάς υπήρξε ακόμα ένας Έλληνας δολοφονημένος από αλλοδαπούς (μάλιστα μεταξύ αυτών και ενός 17χρονου), μετά από έναν απλό καυγά έξω από το σπίτι του. Φυσικό κι επόμενο η οργή του κόσμου να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα να πολιορκηθεί η Πειραϊκή Πατραϊκή για να εισβάλλουν οι διαμαρτυρόμενοι μέσα.


Το κράτος και η πολιτεία συνεχίζουν να κωφεύουν μπροστά σε ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με την απόλυτη στήριξη της Αριστεράς. Σήμερα, δεν ψάχνουν να βρουν την αιτία, αλλά να καταδικάσουν για ακόμα μια φορά τα έκτροπα, αποδεικνύοντας το ότι δε δέχονται έναν θεμελιώδη νόμο της Φυσικής: η δράση φέρνει αντίδραση, και όσο πιο βίαιη και άδικη είναι η πρώτη, τόσο πιο ανεξέλεγκτη γίνεται και η δεύτερη.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου