Εὖ τὸ σῶμα ἀσκεῖν


Είμαστε θιασώτες της Ιδέας της Εθνικής Κοινότητος, μιας κοινότητος δομημένης σύμφωνα με το Αριστοκρατικό Πρότυπο. Η Ιδέα αυτή μετουσιώνεται και στον καθημερινό βίο, καθώς συνδέεται με συγκεκριμένο τρόπο ζωής, χαρακτηριζόμενο από σπαρτιατική λιτότητα και σκληραγωγία, συστηματική ψυχική και φυσική ενδυνάμωση μέσῳ συνεχούς και πολυεπιπέδου προσπαθείας επιτεύξεως, για κάθε μέλος της κοινότητος, αρμονικής και ολιστικής ψυχοσωματικής καλλιεργείας. 
Στον Σύνδεσμο Εθνοφυλετικής Αναπλάσεως «ΑΡΜΑ» αυτό ακριβώς το πρότυπο ζωής προσπαθούμε να ακολουθούμε σταθερά και ουσιαστικά, καταθέτοντας προς τούτο όλο μας το είναι.

Θεωρούμε ότι δύο είναι τα κύρια ηνία που αρμόζει να μάθουν από νωρίς να χειρίζονται με άριστη δεξιότητα οι νέοι, προκειμένου το άρμα της φυσικής τους παρουσίας να πορεύεται με συνέπεια στην ατραπό της Αρετής και ο βίος τους να αποκτά νόημα και αξία:

(α) η πνευματική εκπαίδευση, η οποία επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της εναργούς ενασχολήσεως με την φιλοσοφία και την συγκέντρωση και (β) η σωματική βελτίωση, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της, συστηματικής και πολύπλευρης, φυσικής εξασκήσεως και της αθλητικής προπονήσεως.

για περισσότερα στον σύνδεσμο εδώ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου