Πανελλήνια δράση "Ευρωπαϊκού Μετώπου Αλληλεγγύης στη Συρία"
Πριν από λίγο καιρό, ακτιβιστές από διάφορες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και της Ελλάδος, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση υπέρ του αγώνα που δίνει ο Συριακός λαός και η κυβέρνηση της Συρίας για ειρήνη - επιβίωση - ανεξαρτησία. Έτσι, διάφορες ομάδες, οργανώσεις, ιστοσελίδες και άτομα ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από την κοινή σημαία "Ευρωπαϊκό Μέτωπο Αλληλεγγύης στη Συρία". 

Από εκείνη τη στιγμή σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη της Ευρώπης, από τη Νορβηγία μέχρι την Κύπρο έχουν ξεκινήσει δράσεις ενημέρωσης και κινητοποιήσεις χωρίς ανακωχή. Αφισοκολλήσεις, δημόσιες διαδηλώσεις μαζί με Σύριους ομογενείς και μετανάστες, ανοικτές ομιλίες, συνεντεύξεις.

Άνθρωποι και ομάδες από κάθε περιοχή, ευαισθητοποιούνται για το τι συμβαίνει στην Συρία και έρχονται συνεχώς μαζί μας. Άλλοι βγήκαν με σημαίες στις πλατείες, άλλοι κολλούν αφίσες και αυτοκόλλητα, άλλοι μοιράζουν έντυπα, άλλοι κάνουν ανοικτές συναντήσεις σε σχολεία ...

Οι δράσεις του Μετώπου έχουν συγκινήσει και όλη τη Συρία που βλέπει Ευρωπαίους να είναι τόσο αγωνιστικά στο πλευρό τους. Βλέπουν ότι δεν έχουν μείνει μόνοι τους. Βλέπουν ότι οι λαοί της Ευρώπης είναι μαζί τους και δεν τους ξεχνούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δράσεις του Μετώπου μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση της Συρίας και από την την κρατική τηλεόραση του Ιράν. Σύντομα το Μέτωπο θα αρχίσει δράση και στην Λατινική Αμερική.

Χθες μέσα σε μία μέρα, γέμισαν πολλές πόλεις της Ελλάδας από την κοινή αφίσα που βγήκε σε όλες τις γλώσσες. Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Αγωνιζόμαστε για τη Συρία, την ειρήνη και την εθνική αλληλεγγύη. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου