Αποκλειστικό: Συνέντευξη με τον Σωτήρη Δεβελέκο (Εθνική Κοινωνική Δράση)




Ο Σωτήρης Δεβελέκος είναι γνωστός στον «εθνικιστικό χώρο» για την πολύχρονη δράση και παρουσία του. Υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» ενώ πριν λίγο καιρό αποφάσισε να αποχωρήσει από το κόμμα του Μιχαλολιάκου και να ιδρύσει μαζί με άλλους ανένταχτους συναγωνιστές την κίνηση «Εθνική Κοινωνική Δράση». Το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται και σε εκπομπές στο διαδίκτυο όπου και αναπτύσσει τις θέσεις και τις απόψεις του σχετικά με διάφορα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα.

1. Καταρχάς Συναγωνιστή να σε ευχαριστήσουμε για τον χρόνο σου και την τιμή να απαντήσεις στις ερωτήσεις μας. Πες μας λίγα λόγια για σένα. Πότε εντάχθηκες στις γραμμές του Εθνικιστικού Κινήματος;

Εντάχθηκα στις τάξεις του Εθνικιστικού Κινήματος σε ηλικία 16 ετών. Αυτή την στιγμή είμαι 32,οπότε ουσιαστικά μιλάμε για μια ολόκληρη ζωή.

2. Πως αυτοπροσδιορίζεσαι στο πολιτικό πεδίο και ποιες είναι οι προσωπικότητες που σε έχουν επηρεάσει στην πολιτική σου σκέψη;

Αυτοπροσδιορίζομαι ως Έλληνας Εθνικιστής. Οι προσωπικότητες που με έχουν επηρεάσει είναι πολλές, ξεκινάνε από την αρχαία Ελλάδα, από μαχητές, φιλοσόφους και πολλούς ακόμα. Οι επιρροές μου είναι ακόμα και από τον χώρο της μουσικής και του αθλητισμού, γενικά με συγκινεί οτιδήποτε παρουσιάζει στον άνθρωπο το μεγαλείο της Ψυχής του και την προσπάθεια του να φτάσει προς την θέωση. Η αδυναμία μου όμως ομολογώ είναι ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος, ένας άνθρωπος που έδωσε τα πάντα για την Πατρίδα και εισέπραξε μόνο πόνο και αχαριστία.


3. Πότε και για ποιον λόγο αποχώρησες από την «Χρυσή Αυγή» και πως κρίνεις την σημερινή ηγεσία του εν λόγω κόμματος;

Οι λόγοι αποχώρησης μου ήταν επειδή πλέον δεν υπήρχε καμία σωτηρία εκεί μέσα. Έκανα υπομονή πολλά χρόνια πιστεύοντας ότι κάτι θα μπορούσε να αλλάξει, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ως γνωστόν, δυστυχώς τίποτα δεν άλλαξε και ούτε πρόκειται να αλλάξει και ιδού τα αποτελέσματα των επιλογών του πρώην αρχηγού μου. Το πώς κρίνω την ηγεσία νομίζω δεν χρειάζεται να απαντήσω, η απάντηση έχει δοθεί εκ του αποτελέσματος. Σε μια περίοδο πλήρως ευνοϊκή για τον Εθνικισμό, με το Μακεδονικό, με την ανεργία να καλπάζει, με την λαθρομετανάστευση, με την εγκληματικότητα στα κόκκινα, με την οικονομία διαλυμένη, με αντιπάλους πολιτικά ζόμπι και με μια Ευρώπη να φλέγεται από άκρη σε άκρη με τον Εθνικισμό, αυτό που έγινε στην Ελλάδα ήθελε λοιπόν πολύ προσπάθεια. Τα σχόλια είναι περιττά λοιπόν γιατί ότι και να πούμε είναι λίγο.

4. Μετά την συντριβή του Μιχαλολιάκου στις πρόσφατες εκλογές ποια πιστεύεις ότι θα πρέπει να είναι η πορεία όσων αποχώρησαν; Τι μήνυμα στέλνεις στους αγνούς αγωνιστές που σήμερα νιώθουν προδομένοι;

Το μήνυμα που στέλνω είναι πως η σιωπή είναι συνενοχή. Όλοι ξέρουν τι γίνεται και όλοι ξέρουν αν υπάρχει ελπίδα εκεί μέσα για την Ιδέα μας και την Πατρίδα μας. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την χώρα μας και δεν έχουμε την πολυτέλεια της αδράνειας και του καθησυχασμού.


5. Ως «Εθνική Κοινωνική Δράση» σε τι παρεμβάσεις και δράσεις έχετε προχωρήσει και πως μπορεί κάποιος να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας;

Η Εθνική Κοινωνική Δράση είναι μια ενέργεια για αυτό που θα έρθει. Έχουμε κάνει δράσεις για τις δολοφονίες των Αδερφών μας, του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη σε όλη την Αττική, έχουμε κάνει δράση έξω από το Πολυτεχνείο κοντά στην επέτειο του ψέματος, έχουμε κάνει δράση ενάντια στην ισλαμοποίηση της Πατρίδας μας, έξω από το τζαμί στον Βοτανικό. Όποιος θέλει μπορεί να μας βρει και μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας διαδίκτυο (http://www.ethnikikoinonikidrasi.com/και να μας στείλει κάποιο mail για αρχή.

6. Οι κρατικοδίαιτες αντιφασιστικές ύαινες προσπαθούν να σε μπλέξουν εδώ και καιρό σε ένα «κυνήγι μαγισσών» καθώς και σε διάφορες καταστάσεις για τις οποίες μάλιστα έχεις να υποστείς και δικαστικές διώξεις. Ποια η θέση σου απέναντι σε αυτή την αντιφασιστική ρητορική και την στοχοποίηση σου εκ μέρους των έμμισθων κονδυλοφόρων του συστήματος;

Ήμουν η πρώτη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην περίοδο διώξεων της Χρυσής Αυγής. Μπήκαν σε τρία σπίτια, της πρώην σχέσης μου, στο πατρικό μου και στο σπίτι το οποίο εμένα. Οι αρχές πήραν όμηρο την μητέρα μου, την αδερφή μου και την πρώην κοπέλα μου. Λέγανε επίσης οι αρχές σε επίσημα έγγραφα που μπορεί να τα δει οποίος θέλει, ότι έχουν πληροφορίες πως ήμουν κάτοχος μεγάλης ποσότητας όπλων, εκρηκτικών, πυρομαχικών και ναρκωτικών, κατηγορίες που θα έκαναν μέχρι και τον Πάμπλο Εσκομπάρ να νιώθει άβολα μπροστά μου. Δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα από όσα λέγανε και ξέραν πολύ καλά ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί γιατί πολύ απλά ξέραν το ποιός είμαι. Πότε κανένας δεν είπε για την πανηγυρική αθώωση μου και το μέγα φιάσκο που αντιμετώπισαν.

Οι φυλλάδες και ο τύπος συχνά ασχολούνται με το πρόσωπο μου και χρησιμοποιούν χοντρά ψέματα. Με παρουσιάζουν ως ένα βίαιο τραμπούκο και με στοχοποιούν συστηματικά εδώ και χρόνια, γνωρίζοντας ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό. Ένα από τα πολλά περιστατικά που με κάνουν και γελάω, έλεγαν πως  ήμουν πρωταγωνιστής σε επεισόδια στο εφετείο και εγώ βρισκόμουν στο εξωτερικό! Έχω κινηθεί δικαστικά ενάντια σε κάποιες εφημερίδες αλλά δυστυχώς η δικαιοσύνη για μας τους Εθνικιστές είναι όντως τυφλή με την κακή έννοια, επίσης τα δικαστικά μου έξοδα για όλες αυτές τις περιπέτειες έχουν στοιχίσει μια περιουσία, μόνο και μόνο για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τι πλεκτάνες θα αντιμετωπίσω ακόμα, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έκανα και δεν θα κάνω πίσω ποτέ. Οι άνθρωποι που ευαγγελιζόμαστε ως Εθνικιστές δεν έκαναν πίσω ούτε σε ταλαιπωρίες, ούτε σε διώξεις, ούτε σε φυλακές και κάποιοι πήγαν  ακόμα και στην κρεμάλα με χαμόγελο. Κάποιοι άνθρωποι θα αφήσουμε το στίγμα μας σε αυτό τον κόσμο και η Ιστορία θα πει πως δεν ήμασταν όλοι το ίδιο. Αυτό που καθορίζει έναν άνθρωπο είναι οι πράξεις του και η δική μου συνείδηση είναι πεντακάθαρη.


7. Πως βλέπεις τα πράγματα στην νεοελληνική κοινωνία και ποια πιστεύεις ότι θα πρέπει να είναι η πορεία μας ως Αυτόνομοι και Ανένταχτοι Πολιτικοί Στρατιώτες;

Δεν πιστεύω στην αυτονομία. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει ένα καινούργιο Κίνημα σε υγιείς βάσεις. Πιστεύω πως πρέπει να συνεχίσουμε τον πολιτικό μας αγώνα ως Εθνικιστές. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά θεωρώ ότι είναι ο μόνος τρόπος να καταφέρουμε κάτι ουσιαστικό για την Ελλάδα. Το ότι κάποιοι γλυκάθηκαν από το μέλι της εξουσίας, πρέπει να γίνει ένα παράδειγμα προς αποφυγή για εμάς και όχι να λέμε πως φταίει για τα πάντα η πολιτική, οπότε δεν κάνουμε πολιτική. Υπήρξαν στο παρελθόν άνθρωποι που έκαναν πολιτική αλλά γράφανε στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το χρήμα και τις ανέσεις του συστήματος, για αυτό μπόρεσαν και το νίκησαν.

8. Με ποιες ομάδες και κινήσεις έχει συνεργασία η «Εθνική Κοινωνική Δράση» και τι σημαίνει για σένα η ενότητα και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους Εθνικιστές και τους Εθνικοσοσιαλιστές;

Έχουμε συνεργασία με όλους όσους έχουν αγνές προθέσεις και προχωράμε στην δημιουργία ενός νέου κινήματος με υγιής βάσεις. Οι Εθνικιστές πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά, σαν πραγματική οικογένεια. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε.

9. Στις διαδικτυακές εκπομπές που εμφανίζεσαι ποια τα μηνύματα που λαμβάνεις από τον απλό κόσμο; Υπάρχουν αντιδράσεις επειδή έχεις ξεκάθαρες απόψεις;

Οι αντιδράσεις του κόσμου στις εκπομπές είναι 90% θετικές. Πάντα θα υπάρχουν κολλημένοι, κομματόσκυλα και εμπαθείς αλλά είναι μια μειοψηφία. Με γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία γενικά το πως αντιδρά ο κόσμος μαζί μου. Επίσης είμαι άνθρωπος που κυκλοφορώ αρκετά και πάω παντού χωρίς να έχω δίπλα μου συνοδείες όπως έχουν πολλοί. Έχω πάντα το νου μου για παν ενδεχόμενο αλλά ο κόσμος αντιδρά θετικά απέναντι μου. Ακόμα και κάποιοι που είναι καχύποπτοι από αυτά που έχουν διαβάσει στις φυλλάδες και από αυτά που παρουσιάζουν οι τηλεοράσεις (λογικό είναι και κάπου) όταν με γνωρίσουν και μιλήσουν λίγο μαζί μου καταλαβαίνουν με τι άνθρωπο έχουν να κάνουν. Ξέρετε, εμάς τους Εθνικιστές θέλει το σύστημα να μας προβάλλει ως αμόρφωτα τέρατα και το κάνει χρησιμοποιώντας όλα τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που έχει υπό τον έλεγχο του, η προσωπική επαφή μας με την κοινωνία όμως καταρρίπτει όλα όσα μας προσάπτουν. 

10. Τέλος ποια τα σχέδια σας για το μέλλον και ποιο μήνυμα στέλνεις στους αναγνώστες μας;

Η ώρα του Εθνικισμού έχει έρθει και δεν μπορούμε να καθόμαστε άπραγοι. Πολλοί από εμάς έχουμε υποστεί τεράστιες καταστροφές σε προσωπικό επίπεδο και καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να αρχίσουμε από την αρχή. Είναι όμως υποχρέωση μας να το κάνουμε και το χρωστάμε κυρίως στον Γιώργο και τον Μάνο που έδωσαν την ζωή τους. Το χρωστάμε στους Νεκρούς και τους αγέννητους αυτού του τόπου και σε αυτούς θα δώσουμε λόγο σε ένα άλλο πεδίο.

Μπορούν να μας συκοφαντούν συστηματικά, μπορούν να μας κυνηγάνε λυσσαλέα, μπορούν να μας φυλακίσουν, μπορούν ακόμα και να μας σκοτώσουν, εμείς όμως δεν θα παραδοθούμε ΠΟΤΕ!

Γιατί μπορούν όπως είπα να μας πάρουν τα πάντα, την ΗΣΥΧΙΑ μας, την ελευθερία μας, μέχρι και την ίδια μας την ζωή. Την Ψυχή μας όμως δεν θα καταφέρουν ποτέ να την υποτάξουν!


ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!


5 σχόλια:

  1. ΤΑ ΑΚΟΥΣΙΑ; ΚΑΙ ΕΚΟΥΣΙΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 2012 – 2019 Μέρος 3ο
    2018-04-21 Έχουμε την αποχώρηση Συναδινού και την Ελένη Ζαρούλια να τον στολίζει με διάφορα κοσμητικά επίθετα-κάποια δικαιολογημένα- αλλά ένα είναι ανεπίτρεπτο: επαρχιώτης στρατηγός. Το να είναι κάποιος επαρχιώτης είναι και κάτι το μειωτικό. Και δεν είναι η μόνη μέσα στη χρυσή αυγή που το κάνει αυτό. https://koinonikosethnikismos.wordpress.com/2018/04/21/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%BB%CE%B9%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%BA/
    2018-Ιούνιος και άλλες παραιτήσεις και άλλες διαλύσεις τοπικών: Δήλωση παραίτησης του Γιώργου Κυριακίδη από τη θέση του Γραμματέα της Τ.Ο. του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Ν.Πέλλας.
    https://pellain-gr.blogspot.com/2018/06/blog-post_540.html
    2019-Μάιος-25 Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και αλλοδαπούς υποψηφίους στα ψηφοδέλτια της για τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές.Ο κόσμος της παγώνει: ΔΥΣΤΥΧΩΣ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ... (Όπως και στην Μακεδονία) ΟΥΚΡΑΝΗ που ελληνοποιήθηκε το 2017 με την υπογραφή του ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ...!! https://www.stoxos.gr/2019/05/2017_25.html
    Και παγώνει ακόμα περισσότερο όταν ο συνδυασμός «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο δεν έλαβε το «ok» από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αφού διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσε τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Ένα λάθος ακούσιο ή εκούσιο; Στὴν πρωτεύουσα τῆς Μακεδονίας, ὅπου θὰ ἔπρεπε νὰ ξεκινοῦμε μὲ 15% ΔΕΝ ὑποβάλαμε κἂν ὑποψηφιότητα!!! Κατὰ τὴν γνώμην μου, αὐτὸ τὸ σφάλμα δὲν μπορεῖ νὰ ἔγινε τυχαίως. Καὶ ἐξηγοῦμαι: ἂν εἶναι τόσο βλάκας ὁ Ματθαιόπουλος ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ καταρτίσῃ σωστὰ μιὰ αἴτησιν ὑποψηφιότητος στὴν πρωτεύουσα τῆς Μακεδονίας, τότε τὸ παληκάρι δὲν κάνει. Ἂν δὲν κάνει, πρέπει νὰ ἀντικατασταθεί. Ἀντικατεστάθει; Ὄχι. Ὁ Ματθαιόπουλος μιὰ χαρὰ καταρτοῦσε τὰ ψηφοδέλτια τῆς ΧΑ σὲ ὅλες τὶς προηγούμενες ἀναμετρήσεις στὸν Δῆμο καὶ τὸν νομὸν Θεσσαλονίκης. Ἂν τὸ λάθος ἦταν τοῦ Ματθαιόπουλου, μία σοβαρὰ ἠγεσία θὰ τοῦ ἔλεγε «ἀγόρι μου, δὲν κάνεις». Ἀντ’ αὐτοῦ ὁ Ματθαιόπουλος κατέβηκε κανονικῶς καὶ μὲ τὸν νόμο στὸ ψηφοδέλτιο τῆς ΧΑ στὶς ἀκόλουθες ἐθνικὲς ἐκλογὲς καὶ ζῆσαν ὅλοι καλὰ κι ἐμεῖς χειρότερα. Αὐτογκὸλ ὁλκῆς.
    Εκούσιο σίγουρα ήταν το λάθος στις ευρωεκλογές 2019 όπου ο Μιχαλολιάκος έκοψε τους υποψήφιους από Α μέχρι Κ για να είναι στην κορυφή ο Κωνσταντίνου και ο Λαγός. Η για τρίτη φορά έλλειψη έστω και του στοιχειώδους σεβασμού προς τους ψηφοφόρους ήταν γεγονός. Και φυσικά και πάλι τα ψηφοδέλτια από τις τοπικές ήταν ήδη σταυρωμένα με Κωνσταντίνου και Λαγό.
    2019-05-25 Παραιτήθηκε ένα ακόμα ιστορικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook, ο Σταύρος Καρεφυλλάκης παραιτήθηκε από την Κ.Ε της Χρυσής Αυγής, αποφεύγοντας όμως να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Προσέξτε ότι στις εκλογές του 2015 ήταν το πρώτο αλφαβητικά επίθετο. Με την αποχώρηση του, στις εκλογές του 2019 και στις λίστες του Ηρακλείου υπάρχουν πλέον επίθετα όπως ΑΛΕΞΑΚΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ, ΒΛΑΧΑΒΑΣ. Σύμπτωση; Όχι βέβαια αφού και στις Σέρρες που πλέον δεν υπάρχει ο Ματθαιόπουλος Αρτέμιος(κατεβαίνει στην Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) βλέπουμε ότι υπάρχουν υποψήφιοι όπως ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ , ΙΩΑΝΝΟΥ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΔΗ.
    2019-05-26 Ευρωεκλογές – Περιφερειακές – Δημοτικές. Έτσι η συντριβή έρχεται φυσιολογικά. Και στις ευρωεκλογές αλλά και στις δημοτικές-περιφεριακές.
    2019-05-27 Μετά τις ευρωεκλογές η ηγεσία της Χ.Α. μίλησε για λάθη που έγιναν και ότι θα υπάρξουν διορθώσεις: Από κει και πέρα, σίγουρα έγιναν και λάθη –μόνο ο Θεός δεν κάνει λάθη!- και να είστε σίγουροι πως θα υπάρξουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις. Όμως τα λάθη συνεχίστηκαν. https://ethnikismos.net/2019/05/27/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/7/19 4:23 μ.μ.

      ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΒΡΕ ΑΝΙΔΕΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕ..?

      Διαγραφή
  2. ΤΑ ΑΚΟΥΣΙΑ; ΚΑΙ ΕΚΟΥΣΙΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 2012 – 2019 Μέρος 4ο
    2019-Μάιος-30 Δηλώσεις αποχώρησης από την Χρυσή Αυγή Πιερίας. https://pierikialithia.blogspot.com/2019/05/goaway19.html
    2019-05-31 Ο Μιχαλολιάκος αποκάλεσε “βλάκες” όσους ζητάνε αλλαγή ηγεσίας στη Χρυσή Αυγή ή της ασκούν κριτική. Ακούστε από το 6:35 και μετά. http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunenteujh-n.-g.-michaloliakou-sthn-ethnikistikh-fwnh1
    2019-06-20 Χρυσή Αυγή Σερρών : Νικήτας Σιώης κατά γαμπρών , νονών , συζύγων και βολεμένων http://infoserres.com/?p=61425
    2019-06-06 Άλιμος - Χάρης Μέξας: "Δεν ανήκω πλέον στην Χρυσή Αυγή" https://www.vimaonline.gr/20/article/36869/alimos-haris-mexas-den-aniko-pleon-stin-hrusi-augi

    2019-07-07 Βουλευτικές εκλογές. Μία ακόμη εκλογική συντριβή. Απολύτως αναμενόμενη από όλους μας. Φυσικά και σε αυτές όπως ας πούμε στον Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών τα επώνυμα των υποψηφίων ξεκινούσαν από «Ζ» βλέπε Ζαρούλια. Όταν οι ψηφοφόροι έχουν κουραστεί απίστευτα να ακούν τον Μιχαλολιάκο να λέει ότι τους χρυσαυγίτες δεν τους ενδιαφέρουν οι βουλευτικές έδρες αλλά όχι μόνο να ξαναβλέπουν την Ζαρούλια υποψήφια αλλά και κόψιμο ικανών υποψηφίων έως το γράμμα «Ζ», οι ψηφοφόροι αυτοί θα φύγουν-περισσότεροι από την προηγούμενη φορά. Αηδιασμένοι. Ὄχι κύριοι. Ἦρθα στὴν τοπικὴ νὰ πάρῳ τὰ ψηφοδέλτια ἀσταύρωτα γιὰ νὰ κρίνῳ ἐγὼ ποιὸς θὰ μὲ ἐκπροσωπήσῃ στὰ κυνοβούλια καλλίτερα. Κανείς μας δὲν χρειάζεται ὑποβολέα. Κάνατε ὅ,τι κάνουν τὰ κόμματα ποὺ ὅλοι μας ἔχουμε σιχαθεῖ. Γιατὶ νὰ βγῇ ὁ Λαγὸς καὶ ὁ Κωνσταντίνου στὶς εὐρωεκλογές; Γιατὶ στὰ ψηφοδέλτια στὴν Β1 Ἀθηνῶν τὰ ὀνόματα τῶν ὑποψηφίων ξεκινοῦσαν ἀπὸ «Ζ»; Γιατὶ αὐτὸ τὸ ἀπαράδεκτο φαινόμενο συνέβη σὲ τόσες ἄλλες περιφέρειες καὶ στὸ παρελθόν;
    2019-07-10 Δημήτρης Μακρής: "Αποχωρώ από την Χρυσή Αυγή" σε “οικογενειακή εταιρία περιορισμένης ευθύνης”, “μια ολιγάριθμη, κλειστή παρεούλα συγγενών και φίλων, που κατόρθωσε για καιρό να κρατήσει κρυφή τη λειτουργία της αποκλειστικά και μόνο με όρους συμφέροντος”. https://edolio5.blogspot.com/2019/07/edolio5_10.html#more

    Δεν έδωσε εξηγήσεις ούτε έκανε την παραμικρή αυτοκριτική για τα λάθη της η Χ.Α. μέχρι τις ευρωεκλογές και μετά από αυτές έχασε 105.000 ψήφους. Δεν έδωσε εξηγήσεις ούτε μετά και έχασε άλλες 110.000 ψήφους. Αν δεν δώσει εξηγήσεις και μετά τις βουλευτικές εκλογές θα επιστρέψει στις 30.000 ψήφους το πολύ.
    Τοπικά γραφεία χρυσής αυγής Όταν έχεις γραμματέα που αποδεδειγμένα έβαζε χέρι στο ταμείο και ενημέρωναν τον Γενικό Γραμματέα, και η απάντηση ήταν "τι να κάνουμε αυτός είναι κολλητός του Γερμενή..." είναι φυσιολογικό και τα μέλη της να φύγουν αηδιασμένα και οι τοπικές αυτές να κλείσουν και τα πρώην μέλη της να μην την ξαναψηφίσουν. Μιλάμε για την τοπική Βορείων προαστείων όπως καταγγέλει ο Λάμπρος Φουντούλης http://panusis.blogspot.com/2019/07/blog-post_94.html
    Τοπικά γραφεία χρυσής αυγής Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός όμως ότι οι Έλληνες πατριώτες-εθνικιστές ούτε χειραγωγούνται, ούτε γίνονται στρατιωτάκια χωρίς σκέψη και κρίση. Και σκέψη έχουν και κρίση έχουν και για αυτό έφευγαν από τις τοπικές και το κόμμα.
    Η «τεχνογνωσία» που απόκτησαν στη διοίκηση ενός πολιτικού γραφείου, στις ακτιβιστικές ενέργειες, στη διαδικτυακή ενημέρωση και σε πολλά ακόμα είναι ανεκτίμητη. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πλέον ότι τόσα χρόνια έχουν φύγει τα πιο κορυφαία στελέχη, όλοι τους να καταγγέλλουν τον Μιχαλολιάκο ότι δεν έχει κόμμα αλλά οικογενειακό μαγαζί που πουλάει εθνικισμό και εσύ να πιστεύεις ότι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ήταν προδότες. Δεν μπορεί αυτός που μάτωσε 100 φορές στο πεζοδρόμιο, που στοχοποιήθηκε από αναρχικούς, που κάηκε ως ονοματεπώνυμο για μια ζωή, ξαφνικά έγινε προδότης γιατί έτσι αποφάσισε το κόμμα (=αρχηγός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΑΚΟΥΣΙΑ; ΚΑΙ ΕΚΟΥΣΙΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 2012 – 2019 Μέρος 5ο
    Λακωνία 2014: ΧΑ 15,45%, σύριζα 19.52%.
    Λακωνία 2019 (εὐρωεκλογές): ΧΑ 6,41% καὶ σύριζα 16,80%. Ὁ Σύριζα σοῦ πετᾶ λευκὴ πετσέτα κι ἐσὺ τὸ κάστρο σου ἀντὶ νὰ τὸ κάνῃς ἀνάκτορο τὸ γκρεμίζεις. Παραγκωνίζεις τὸν Δημακόγιαννη… Πόσο μποῦφος μπορεῖς νὰ εἶσαι; Ὅταν στὴν Λακωνία κατεβαίνει μία ἀπίστευτη τύπισσα ποὺ σοῦ δίνει τὴν ἐντύπωσιν ὅτι εἶναι τσατσὰ καὶ ἀποκλείῃς τὸν Δημακόγιαννη, πρέπει νὰ εἶσαι ἢ βλῆμα ἢ βαλτός. Φτάσαμε στὸ ντροπιαστικὸ 3,64% τῶν ἐθνικῶν ἐκλογῶν καὶ τὸ πατσὸκ μᾶς γλέντησε μὲ 14,39%!!!! Ποῦ, στὴν Λακωνία!
    ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΘΑΝΟΥ Λένε πολλοὶ ὅτι ἡ ΧΑ στήριξε τὴν ὑποψηφιότητα Θάνου μὲ ἀντάλλαγμα τὴν ἀθώωσιν της στὰ δικαστήρια. Ἂν ὄντως συνέβη αὐτὸ τὸ πρᾶγμα, τότε κὺρ-Νίκο εἶσαι καὶ βλάκας καὶ ἀναξιοπρεπής. Ἀναξιοπρεπὴς διότι στηρίζεις τοὺς διῶκτες σου (ὁ σύριζα τί εἶναι, φίλοι μας;) καὶ βλάκας, γιατὶ δίνεις χωρὶς νὰ πάρῃς.
    Μοναδική σου ἐλπίδα κὺρ-Νίκο γιὰ νὰ μὴν πειράξουν τὴν ΧΑ κι ἐσένα προσωπικῶς ἦταν νὰ τὴν κρατήσῃς ἐπαναστατική, μὲ κόσμο στὶς ἐπάλξεις. Ὅταν ἤσουν στὸν Κορυδαλλὸ ἡ ΧΑ ἔπαιρνε 9.39%. Ποιὸς θὰ τολμοῦσε ἀργότερα νὰ χώσῃ στὴν ψειροῦ τὸ 10% τῶν Ἑλλήνων; Οὔτε κατὰ διάνοια, θὰ πέφτανε τὰ τσιμέντα. Φρόντισες ὅμως νὰ πιαστῇς κορόϊδο-χοντρός.
    Ἂν σὲ ἀθώωναν πρῶτα, θὰ εἶχε λογικὴ (ἀλλὰ ὄχι ἠθικὴ) νὰ τὰ βρῇς μαζύ τους καὶ νὰ τοὺς κάνῃς κι ἐσὺ ἕνα «δωράκι». Τώρα, κρέμεσαι ἀπὸ τοὺς ὄρχεις των, διότι αὐτοὶ διαθέτουν καὶ τὸ μαχαίρι καὶ τὸ καρπούζι. Ἀπὸ τὸ ἀποτέλεσμα τῆς δίκης θὰ τὰ καταλάβουμε ὅλα. Ἂν ἀθωωθῇς μαζὺ μὲ 10-20 ἄτομα καὶ ἡ ὑπόλοιπος μάζα πάῃ μέσα, τότε κὺρ-Νικόλα εἶσαι στὸ κόλπο. Ἂν ἀθωωθῆτε ὅλοι (πλὴν Ρουπακιᾶ) ἢ καταδικαστῆτε ὅλοι, τότε εἶσαι ἐντάξει. Ἐγὼ προσωπικῶς θὰ στηρίξω τὴν ΧΑ μέχρι καὶ τὴν δίκη, ὅπως ἔκανα ἀδιάλειπτα καὶ στὶς ἐκλογές. Νὰ ξέρῃς ὅμως ὅτι ἀκόμη καὶ ἂν ἀθωωθῆτε ὅλοι (πλὴν Ρουπακιᾶ) οἱ δρόμοι μας χωρίζουν, γιατὶ ἁπλῶς παληκάρια… δὲν κάνετε, ἂν δὲν ἀλλάξετε βιολί.
    Τελειώνοντας τὴν κριτική μου στὴν ΧΑ θέλω νὰ πῷ ὅτι δὲν ξεχνῶ καὶ οὔτε σβήνω ὅ,τι καλὸ ἔκανε ὅλα αὐτὰ τὰ χρόνια στὸν ἑλληνικὸ λαό. Ἦταν ἡ μόνη ὑπολογίσιμη φωνὴ ἀντιστάσεως στὰ χρόνια τῶν μνημονίων καὶ τῆς μεταναστολαγνείας, ὁ μόνος ἀντίπαλος ποὺ ἔτρεμε τὸ σάπιο σύστημα.
    Μέσα ἀπὸ τὴν ΧΑ γνώρισα πολλοὺς ἀξιόλογους ἀνθρώπους ποὺ στὴν πλειοψηφία των ἀπεχώρησαν ἀπὸ τὶς δράσεις τῆς ΧΑ σὺν τῷ χρόνῳ. Ἀρκετοί, ὅπως ἐγώ, τὴν ὑποστηρίξαμε στὶς ἐκλογές, ἄλλοι τῆς γύρισαν τὴν πλάτη δίχως νὰ ψηφίσουν ἄλλο κόμμα.
    Προσωπικῶς, θὰ τὴν ὑποστηρίξω μέχρι τὴν τελικὴν ἀθώωσίν της. Μέχρι τότε, δὲν θὰ τὴν ἐγκαταλείψω, ἂν καὶ δὲν ἤμουν ποτὲ οὔτε μέλος οὔτε κομματικὸς στέλεχός της. Ὑπῆρξα ὑποστηρικτὴς καὶ ψηφοφόρος της σὲ καιροὺς ποὺ ἡ δήλωσις καὶ μόνον «ψηφίζω ΧΑ» σὲ δημόσιον χῶρον ἀρκοῦσε γιὰ νὰ στραγγαλιστῇς ἐπαγγελματικῶς καὶ νὰ στιγματιστῇς κοινωνικῶς.
    Καὶ φυσικὰ συμμετεῖχα σὲ πάμπολλες ἐκδηλώσεις διαμαρτυρίας καὶ συμπαραστάσεως σὲ φυλακὲς Κορυδαλλοῦ, ΓΑΔΑ καὶ Εὐελπίδων γιὰ τοὺς ἄδικους διωγμοὺς ποὺ ὑπέστη. Ἀκριβῶς ἐπειδὴ προσέφερα χρόνο, ἐνέργεια, χρῆμα (καὶ ἄλλοι συμπατριῶτες πολὺ περισσότερα ἀπ’ ὅ,τι πρόσφερα ἐγὼ στὴν ΧΑ), ἀκριβῶς ἐπειδὴ δὲν θέλω νὰ σβήσῃ τὸ ἐθνικιστικὸ κίνημα στὴν Ἑλλάδα, ἀκριβῶς ἐπειδὴ δὲν χρωστῶ τίποτε στὴν ΧΑ, κάνω αὐτὴν τὴν κριτικὴ ὑπὸ τὴν δική μου ὀπτικὴ γωνία καὶ ἀντιληπτικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/7/19 11:05 μ.μ.

    Καλά τα είπε ο συναγωνιστής Σωτήρης Δεβελέκος, αλλά μου κάνει εντύπωση που απέφυγε να κατονομάσει συγκεκριμένα... τα "κακώς κείμενα" του ακροδεξιούλη Μιχαλολιάκου.

    Τέλος, μπράβο ΜΚ που ξανάρχισες να "ανεβάζεις" πράγματα για να διαβάζουμε.

    (Νίκος από Θεσσαλονίκη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.