Κυκλοφορεί προσεχώς από τις εκδόσεις «Λόγχη»: Otto και Gregor Strasser - Στα αριστερά του Χίτλερ

Η επικαιρική αναγκαιότητα του σοσιαλισμού

Σοσιαλισμός πρωτίστως σημαίνει ανθρωποκεντρισμός. Αναφέρεται ωστόσο σε ένα ανθρωποκεντρισμό πέρα από την υλιστική μονοτροπία μαρξιστικών και φιλελευθέρων θεωριών που θέλουν τον άνθρωπο ξέχωρα από τις οντολογικές του δυνατότητες, αποκομμένο από την γη και την φυλή, με διεστραμμένο και αλλοτριωμένο πρόσωπο.

Ο σοσιαλισμός θέλει ακριβώς να καταξιώσει το ίδιο το πρόσωπο, τις υπαρκτικές του ιδιαιτερότητες, πάντα μέσα στα πλαίσια της κοινωνίας με τον Άλλον, της συντροφικότητας, της συγκρότησης της λαϊκής κοινότητας.

Έτσι, ο σοσιαλισμός αυτός συνυφαίνεται αρμονικά με τον εθνικισμό, αναδεικνύει τις δυνατότητες ενός λαού και αφού χρησιμοποιεί την οικονομία σαν ένα απλό μέσο προς την συλλογική αναμόρφωση, δεν έχει παρά να πετύχει και στον τομέα αυτόν, τον οικονομικό δηλαδή, αβίαστα και θα λέγαμε, νομοτελειακά.

Πρώτα λοιπόν τίθεται το ανθρώπινο πρόσωπο ως προτεραιότητα. Το ανθρώπινο πρόσωπο μέσα στην υγιή κοινότητα της πατρίδας του. Το ανθρώπινο πρόσωπο που δεν παρασιτεί αλλά εργάζεται και παράγει ατομικό και κοινωνικό πλούτο.

Όταν τοποθετήσουμε την οικονομία και τον οικονομισμό σε δεύτερη μοίρα, όταν τεθούν διαφορετικές προτεραιότητες, τότε και η ίδια η οικονομία θα ανθίσει με έναν τρόπο ολότελα φυσικό και αυτοδύναμο.

Επομένως ο εθνικισμός χρειάζεται την Αριστερά ως ζωτικό παραπλήρωμα, προκειμένου να επιτευχθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, να προαχθεί η παραγωγική εργασία, να εφαρμοστεί η αναδιανομή του πλούτου, να γίνει η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Με άλλα λόγια είναι ανάγκη διαχρονική να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος, να ποδηγετηθεί μέχρι εξαφάνισης το παρασιτικό κεφάλαιο και να επανασυντονιστούν σε νέες φιλολαϊκές βάσεις οι τρόποι με τους οποίους παράγεται ο πλούτος και κατανέμεται έπειτα δίκαια και αναλογικά.

Σήμερα, το καπιταλιστικό παράδειγμα είναι το μόνο που υπερισχύει σε όλη σχεδόν την υφήλιο. Και όσοι δεν έζησαν κάποιο άλλο πρότυπο που δεν καταδυναστεύει τον άνθρωπο μοιάζει να μην φαντάζονται καν ότι μπορεί να διανοιχθεί άλλος δρόμος.

Κι όμως, υπάρχουν παραδείγματα από τον παρελθόν, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά που δίνουν δύναμη και ελπίδα για ένα ανθρωπινότερο μέλλον.

Άγγελος Δημητρίου

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/11/23 4:57 μ.μ.

    Επιτέλους ο κόσμος θα μάθει για τον εθνικοσοσιαλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/11/23 11:18 μ.μ.

    Τι γνώμη έχετε για τις πατριωτικές εκδόσεις Έκτωρ; Γιατί δεν ενώνετε τις δυνάμεις σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/11/23 8:38 π.μ.

    Στα λαγούμια τους οι ακροδεξιές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια έκδοση εξαιρετική. Μελέτη και διάβασμα, έπειτα η κρίσεις και η σκέψη. Σε πολλά συμφωνώ αλλά διαφωνώ και σε αλλα, από ότι έχω διαβάσει σε ξένη βιβλιογραφία. Λείπουν από την ελληνική οπότε καλό είναι, αρέσει δεν αρέσει να διαβαστεί.
    Εκεί κάπου ο μεγάλος Junger, συμφώνησε σε κάποια σημεία αλλά είχε καξ τις σοβαρές διαφωνίες του. Καλή μελέτη λοιπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.