Ο δικός μας Ερνέστο.



Ernst Röhm ο μαχητής του Εθνικοσοσιαλισμού.






του Αίμωνος Φωτεινού.



Αλήθεια , τι ακριβώς θα μπορούσε να πει κανείς για έναν άνθρωπο που, αν μη τι άλλο, έκανε πράξη, καθ’όλη σχεδόν τη διάρκεια της ζωής του, τη ρήση του Ηρακλείτου «Πόλεμος πατήρ πάντων εστί» !


Ένας φλογερός αγωνιστής, πολεμιστής και ιδεολόγος, του οποίου η σημαίνουσα και ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επικράτηση των Επαναστατικών Εθνικοσοσιαλιστικών Δυνάμεων, έναντι της πρότερης άθλιας , δημαγωγικής και ψηφοθηρικής οχλοκρατίας του Βαϊμαρικού καθεστώτος.


Δε μιλάμε για κάποιον άλλο παρά για τον Ernst Röhm, που αποτελεί σύμβολο, ανάμεσα σε άλλους Εθνικοσοσιαλιστές, τιμής, θάρρους, αξιοπρέπειας και ιδεολογικής συνέπειας.( Κάτι που έχουν ξεχάσει δυστυχώς οι περισσότεροι στις μέρες μας ).


Ο Ernst Röhm, από νεαρή κιόλας ηλικία διακατέχονταν από έντονα αγνά πατριωτικά αισθήματα. Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος τον βρήκε να υπηρετεί τη θητεία του ως αξιωματικός του αυτοκρατορικού στρατού. Σε μια μάχη στη Λωρραίνη της Γαλλίας τραυματίστηκε και από κει προέρχονται οι ουλές στο πρόσωπό του που θα τον ακολουθούν για την υπόλοιπη ζωή του. Τιμήθηκε με τον σιδηρού σταυρό και προήχθη σε ανώτερο στρατιωτικό βαθμό. Κατά τη διάρκεια του πολέμου γνώρισε και συνδέθηκε στενά με τον Αδόλφο Χίτλερ, με τον οποίο μετέπειτα έδωσε κοινούς αγώνες, τόσο σε συγκεντρώσεις και ομιλίες, όσο και στους δρόμους.


Μετά το τέλος του πολέμου ετάχθη σε έναν πολιτικό - στρατιωτικό οργανισμό ονόματι Freikorps, με στόχο την απόκρουση της ολοένα αυξανόμενης κομμουνιστικής επιρροής στη Γερμανία. Στη συνέχεια συνετάχθη στο Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα των Γερμανών εργατών (NSDAP) , του οποίου ηγούνταν ο παλιός του φίλος. Ο Χίτλερ σύντομα αναγνώρισε τις οργανωτικές και διοικητικές του ικανότητες και του ανέθεσε την οργάνωση των γνωστών SA. Συμμετείχε στο κίνημα της μπυραρίας , το Νοέμβριο του 1923, μια απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος, με τα SA να παίζουν κυρίαρχο ρόλο, πράγμα το οποίο οδήγησε και στη σύλληψή του, καθώς και σε εκείνη του Χίτλερ και του στρατηγού Λούντεντορφ.






Το 1924 εγκαταλείπει τη Γερμανία και αναλαμβάνει την ανασύνταξη του Βολιβιανού στρατού. Μετά από έξι χρόνια, ο Χίτλερ του ζητάει να αναλάβει την αναδιοργάνωση των SA, μια πρόσκληση που ο πάντοτε φλογερός κι ακούραστος Ernst Röhm, δε θα μπορούσε να αρνηθεί. Παράλληλα άρχισαν να σχηματίζονται και να δραστηριοποιούνται και τα SS.


Η εμπροσθοφυλακή, ο επαναστατικός στρατός του Εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος άρχισε να παραμελείται και να χάνει το κύρος του σταδιακά, λόγω κάποιων «σκανδάλων» - κατά τους αστούς - που μιλούσαν βολικότατα από τον καναπέ, για τραμπούκους, αλκοολικούς και ομοφυλόφιλους μεταξύ των άλλων. Έτσι προωθούνταν μια βαθμιαία αντικατάσταση τους από τα SS. Oι φήμες για τα SA άρχισαν να πολλαπλασιάζονται, να πυκνώνουν και να διαδίδονται ταχύτατα με αποτέλεσμα, ορισμένα στελέχη του κόμματος, στο στενό κύκλο του Χίτλερ (όπου ανήκε και ο ίδιος ο άλλωστε), να διαδίδουν φήμες πως ο Ernst Röhm έπαιζε κάποιο βρώμικο παιχνίδι και ήθελε να εξεγερθεί εναντίον του…καλού του φίλου Χίτλερ.


Δεν ξέρουμε κάτω από ποιες συνθήκες δέχθηκε αυτή την κακόβουλη επιρροή ο Χίτλερ ή αν ακόμη κατά πόσο σχεδίασε και διέταξε ο ίδιος την εκκαθάριση των SA από τα SS, γνωστή στην ιστορία ως η «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών». Οι απόψεις διίστανται και χρήζουν περαιτέρω ιστορικής έρευνας. Οι «ύποπτοι» και ηθικοί αυτουργοί πίσω από αυτή την επίθεση πάντως, ήταν οι Hermann Goering και Heinrich Himmler. Ήταν ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα στην ιστορία του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, κάτι που παραδέχτηκαν αργότερα αρκετοί ανάμεσα τους και ο ίδιος ο Χίτλερ.


Ο Ernst Röhm, υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας ένθερμος επαναστάτης, υποστηρικτής της Εθνικής και Σοσιαλιστικής ιδέας και το απέδειξε μέχρι το τέλος της ζωής του. Άλλωστε πως αλλιώς θα μπορούσε να οριστεί η λέξη επαναστάτης ; Ένας άνθρωπος που μάχεται για τις ιδέες του και τις υπερασπίζεται μέχρι θανάτου, έχοντας σαν πυξίδα την αγάπη για το λαό του, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, κοινωνική δικαιοσύνη, την υπεράσπιση αιώνιων ιδεωδών και ιδανικών. Έτσι ορίζεται ο επαναστάτης, ό,τι και να πιστεύει, απ’όπου και να προέρχεται.


Άλλωστε και ένας από τους γνωστότερους επαναστάτες της νεότερης ιστορίας, ο Τσε Γκεβάρα είχε δηλώσει πως «ένας επαναστάτης μάχεται από αγάπη για κάτι». Το τι είναι αυτό το κάτι μπορεί να ποικίλει, αλλά χωρίς αγάπη για μια ιδέα, χωρίς όνειρα, επανάσταση δεν υφίσταται! Ένας επαναστάτης πάνω απ’όλα κρίνεται από το βίο του, από τα έργα και τις πράξεις του κι όχι από τις θεωρίες. Δύο λέξεις: «Ιδεολογική συνέπεια». Κάποιοι κύκλοι δε θέλησαν να πραγματοποιηθεί τότε η δεύτερη επανάσταση, η οποία όμως είναι αναπόφευκτη !


Εδώ πιστεύω πως με αφορμή το εν λόγω άρθρο είναι καλό να γίνει μια επισήμανση σχετικά με τα γεγονότα και το παρασκήνιο της «νύχτας των μεγάλων μαχαιριών».


Υπάρχουν κάποιοι, καλοπροαίρετοι θέλω να πιστεύω, συναγωνιστές, που με μεγάλη ευκολία σπεύδουν να δηλώσουν πως η επίθεση είχε διαταχθεί από τον ίδιο το Χίτλερ (κάτι που ωστόσο έχει αμφισβητηθεί και από σημαντικά πρόσωπα της εποχής) , προκειμένου για κάποιο λόγο να θεωρηθεί, αν όχι να δηλωθεί ξεκάθαρα, πως ο Χίτλερ είχε αστικοποιηθεί, ξεπουλήθηκε και εξυπηρετούσε σκοτεινά συμφέροντα της αστικής άκρας δεξιάς. Ειλικρινά θέλω να πιστεύω πως το εν λόγω συμπέρασμα είναι είτε βεβιασμένο, κρίνοντας την τότε κατάσταση με τα σημερινά εκ του ασφαλούς κριτήρια , είτε απλώς μια ενθουσιώδης, καλοπροαίρετη μεν υποστήριξη αγωνιστών όπως ο Ernst Röhm και ο Gregor Strasser για παράδειγμα, πλην όμως ακραία και μειωτική για άλλες προσωπικότητες του κινήματος.


Δε θέλω να μπω σε λογικές συνωμοσίας, απλά προσωπικά αντιλαμβάνομαι τον Eθνικοσοσιαλισμό ως ιδέα που δεν διαιρείται, ως το υπέρτατο εν, το όλον φως. Κατ’αυτόν τον τρόπο δεν είναι καλό να διαχωρίζουμε την ιδέα σε αριστερή και δεξιά, διαιωνίζοντας την χρήση αστικών επίπλαστων όρων. Η Εθνικοσοσιαλιστική ιδέα είναι βαθύτατα ριζοσπαστική. Εάν αυτό θέλει κανείς να το πει αριστερά , ας το κάνει , αλλά δεν είναι σωστός ο διαχωρισμός σε «καλό» και «κακό» Eθνικοσοσιαλισμό, διότι η ιδέα είναι υπεράνω δυϊστικών, απλουστευτικών ( μεσανατολικής προέλευσης ) θεωρήσεων των πραγμάτων.



Προς συντρόφους:


Αδέρφια, μην επιτρέψετε τον περαιτέρω διχασμό και κατακερματισμό του χώρου !!! Ενότητα, όχι διαίρεση ! Όχι άλλες νύχτες μεγάλων μαχαιριών !!! Η δεύτερη επανάσταση θα έλθει !!!


Προς συναγωνιστές και εν δυνάμει συναγωνιστές:


Όσο και αν διαφωνούμε σε πολλά ζητήματα, ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να πολεμήσουμε τον κοινό εχθρό! Δεν είναι αναγκαίο ούτε να υποχωρήσουμε στις θέσεις μας, ούτε να συμφωνούμε σε όλα.


Αρκεί να είμαστε ελεύθερα σκεπτόμενοι και όχι πιόνια άλλων! Πάντως με λογικές του τύπου « Εμείς δε συνεργαζόμαστε, ούτε συνομιλούμε με χιτλερικούς» , δεν πάμε μπροστά. Ας αφήσουμε κατά μέρους κάποιες προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες απέναντι σε ιστορικές προσωπικότητες.



Η δεύτερη επανάσταση θα έρθει και θα προσλάβει και μεταφυσικό – αναγεννητικό χαρακτήρα !



Σχετικοί σύνδεσμοι:



Ερνστ Ραιμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.