Αυτονομία (Βόρεια Ήπειρος)


του ΠύρρουΉπειρος. Η γη των Αετών. Μια περιοχή με ιστορία Ελληνική που μετράει χιλιάδες χρόνια. Οι  κάτοικοι της πρωτοπόροι στις μάχες του Έθνους. Διαχρονικό ανάχωμα στις επελάσεις των ανθελληνικών δυνάμεων.Σύμβολο αντίστασης απέναντι στις πλουτοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης, χαράκωμα πίστης απέναντι στους γενίτσαρους που πούλησαν την φυλετική ψυχή τους για τις υποσχέσεις των δυτικών δυνάμεων και του Ασιάτη εισβολέα. Για κάποιους είναι πεδίο εκλογικών διαδικασιών, για εμάς είναι φυλάκιο του λαού και της Πατρίδας. 


Πάντα μόνη η Βόρεια Ήπειρος, πάντα ξεχασμένη, πολλάκις προδομένη από τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των κομμουνιστών, θύμα σκευωρίας της σύγχρονης κρατικής ραγιάδικης εξουσίας, τόπος βασανιστηρίων για χιλιάδες που δεν προσκύνησαν. Ελάχιστοι γνωρίζουν για το διαχρονικό αντάρτικο των Ελλήνων στα βουνά της Ηπείρου, τους διωγμούς και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου οδηγούνταν όσοι δεν υπέκυπταν στις αυταπάτες του Χότζα και πέθαιναν αργότερα στα μεταλλεία. Ποιος γνωρίζει για τον μάρτυρα που πέθανε από απεργία πείνας στις φυλακές του καθεστώτος; Για τα μπουντρούμια, τους ξυλοδαρμούς, τα βασανιστήρια, την αναγκαστική εξοντωτική «εργασία» που επέβαλλαν οι «σύντροφοι» του Γλέζου λόγω ενός μίσους που έθρεψαν οι μεγάλες δυνάμεις και ενίσχυσε η παραφροσύνη της «αριστεράς» και της «δεξιάς»;  


Οι Βορειοηπειρώτες μπλέχτηκαν χωρίς να το γνωρίζουν στα παιχνίδια των μυστικών υπηρεσιών και δεν κέρδισαν το παραμικρό.  Απεναντίας προδόθηκαν από τους αντιφασίστες ακροδεξιούς, «ξεχάστηκαν» από τους δημοκράτες, έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης από τους συμπατριώτες τους για ένα κομμάτι ψωμί όταν πέρασαν τα σύνορα με την «μητέρα πατρίδα». 


Μια «πατρίδα» που τους προσφώνησε Αλβανούς και ξένους … τους χτύπησε με τα ΜΑΤ όταν διαμαρτυρήθηκαν για τις διώξεις των ομοεθνών τους, τους άφησε να σαπίσουν στις γαλέρες της εργοδοσίας και του κεφαλαίου, δεν τους στήριξε όταν οι μισθοφόροι του UCK τους κυνηγούσαν με τα όπλα και τα μαχαίρια σε χωριά και πόλεις, δείγμα εξωτερικής πολιτικής του γραικυλισμού. Τα δικαιώματα της μειονότητας και η αυτονομία είναι φυσικά θέμα ταμπού για την άκρα αριστερά και τους αναρχικούς αφού ο ανθρωπισμός τους είναι επιλεκτικός και κοντόφθαλμος και η γη των ... Ζαπατίστας μάλλον πιο κοντά από την Ήπειρο! 


Οι «εθνικόφρονες» δεν έπραξαν το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια για να στηρίξουν αποφασιστικά την ομογένεια και δυστυχώς οι ευθύνες πέφτουν και στους ίδιους τους ομογενείς που ζαλίστηκαν από τα φώτα του καπιταλισμού και ξέχασαν τις ρίζες και το καθήκον. Μια περιοχή που σήμερα περνάει σιγά σιγά στα χέρια της νεοθωμανικής πολιτικής και του ελέγχου της Αμερικανοσιωνιστικής εξουσίας δείχνει να πεθαίνει μέρα με την μέρα και να ερημώνουν τα άλλοτε πανίσχυρα κέντρα της ομογένειας. Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά βέβαια αλλά τελικά «όσοι ουρλιάζουν για Πατρίς είναι έτοιμοι να την πουλήσουν ώρα τρεις». 


Υπάρχουν δάσκαλοι, σύλλογοι και προσωπικότητες που δεν υποστέλλουν την σημαία, δεν εγκαταλείπουν την Βόρεια Ήπειρο και συνεχίζουν να δηλώνουν την Ελληνική τους ταυτότητα. Είναι χρέος μας να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου