Ανταπόκριση από την Ουκρανία: εκδήλωση στο Κίεβο για τους Ρώσους πολιτικούς κρατούμενους.

Μετάφραση: Wolverine

Στις 25 Ιουλίου μπροστά από την Ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο έλαβε μέρος μια κινητοποίηση με την συμμετοχή εθελοντών του συντάγματος Azov και Ρώσων πολιτικών εμιγκρέδων. Κάθε χρόνο την ίδια ημέρα υπάρχει μια ανάλογη διαμαρτυρία θυμίζοντας σε όλους το νομοσχέδιο που στήριξε ο Πούτιν σχετικά με την «πολεμική ενάντια στον εξτρεμισμό», με αυτόν τον τίτλο προωθεί την καταπίεση όλων αυτών που δεν αποδέχονται την πολιτική του. 


Στην αρχή της εκδήλωσης υπήρξε εκτενής αναφορά στις πολιτικές διώξεις που λαμβάνουν μέρος σε ολόκληρη την Ρωσική ομοσπονδία (περισσότεροι από 1.700 συναγωνιστές έχουν φυλακιστεί) ενώ στην συνέχεια τον λόγο έλαβε εθελοντής Ρωσικής καταγωγής που συμμετέχει στις μάχες της πρώτης γραμμής. Τονίσθηκε η σημασία της συμμετοχής των Ρώσων εθελοντών στις τάξεις των Ουκρανικών εθελοντικών ταγμάτων οι οποίοι και πολεμούν σήμερα τον πολυφυλετικό στρατό του καπιταλιστή Πούτιν και τους Τσετσένους μισθοφόρους του, καθώς και την επεκτατική πολιτική του Κρεμλίνου στην Ανατολική Ουκρανία. 


Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν πρώην κρατούμενοι του καθεστώτος καθώς και διοργανωτές των κορυφαίων αντικαθεστωτικών κινητοποιήσεων στην Ρωσία οι οποίες έχουν πλέον απαγορευτεί. Παράλληλα παρουσιάστηκε το πρώτο τεύχος από το νέο εφημεριδάκι «Whirlwind» μια έκδοση που έχει ως στόχο να πολεμήσει την προπαγάνδα του Σιωνιστικού Κρεμλίνου. Η πιλοτική έκδοση διακινήθηκε δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες. 


Προβοκάτορες προσπάθησαν να δημιουργήσουν για ελάχιστο χρόνο ένα κλίμα που θα είχε ως αποτέλεσμα την επέμβαση των μπάτσων αλλά οι δυνάμεις περιφρούρησης έδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά. Ανταπόκριση υπήρξε και από το διαδικτυακό ραδιόφωνο της Azov.

1 σχόλιο:

  1. χαιρετω τη δουλεια του blog σας με τις μεταφρασεις και τις ειδησεις απο Ουκρανια,συναγωνιστες που μαχονται εναντια στο κρεμλινο,ηρωες,μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή