Ένας χαρακτηριστικός εκπρόσωπος του ελληνόφωνου "πατριωτισμού"


Θρασύβουλος Τσακαλώτος (1897 - 1989) ένας από τους υπερασπιστές του ελληνόφωνου «πατριωτισμού»: Από ιδρύσεως του κρατιδίου οι κορυφαίοι «επιτελάρχες» ακολουθούν τυφλά τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας και φορούν αγγλικές στολές, τους μεταφέρουν με αμερικανικά οχήματα στα μέτωπα, και τα πλήθη των Ελλήνων στρατιωτών στα πεδία των μαχών προσαρμόζουν τα γαλλικά κράνη ενώ συντηρούν τα γερμανικά όπλα, πιστοί στην υπηρεσία των Σιωνιστών και των Δημοκρατών με ελάχιστες εξαιρέσεις στον κανόνα. Ο εικονιζόμενος συμμετείχε σε σειρά πολέμων όπως και στην κατάληψη του Ρίμινι, συνένοχος όπως και οι υπόλοιποι για την καταστροφή του μαυσωλείου του Πλήθωνος Γεμιστού γεγονός που εξόργισε τον ποιητή Ezra Pound. Συμμετείχε στην κυβέρνηση του Στρατηγού Τσολάκογλου ενώ στην συνέχεια υπήρξε κρυφός συνεργάτης της αγγλόφιλης κυβέρνησης στο Κάιρο την ίδια περίοδο. Φανατικός αντιφασίστας αλλά και φανατικός αντικομμουνιστής, πιστός φίλος της δεξιάς και των ΗΠΑ, ο άνθρωπος που στήριξε το ΠΑΣΟΚ το '84 και έδωσε το χέρι στον Μάρκο Βαφειάδη σε μια εποχή που οι κάθε είδους αριστεροί μιλούσαν για νέο γύρο αιματοχυσίας. Θείος του νέου τσάρου της οικονομίας με τον τελευταίο να έχει σπουδάσει εν Λόνδρας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δεξιές οικογένειες έστειλαν ως γενίτσαρους στην αριστερά τα παιδιά και τα εγγόνια τους, ενώ από την άκρα αριστερά αναδείχτηκαν οι πιο φανατικοί Εθνικοσοσιαλιστές μέχρι και σήμερα ... 


“Θέση υπέρ του «ναι» παίρνουν 65 ανώτεροι και ανώτατοι απόστρατοι στρατιωτικοί ανάμεσα στους οποίους οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ι. Βερυβάκης, Δ. Σκαρβέλης, Δ. Γράψας, οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΝ Ε. Λαγάρας και Ηρ. Δρίκος και οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΑ και ΑΤΑ Βασίλειος Κλόκοζας, Κωνσταντίνος Χίου, Βασίλειος Κατσιαντώνης, και Ιωάννης Πατσαντάρας”


3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος7/7/15 4:41 μ.μ.

  "Δεν είναι τυχαίο ότι οι δεξιές οικογένειες έστειλαν ως γενίτσαρους στην αριστερά τα παιδιά και τα εγγόνια τους, ενώ από την άκρα αριστερά αναδείχτηκαν οι πιο φανατικοί Εθνικοσοσιαλιστές μέχρι και σήμερα ..."
  ΑΥΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ !!! με την διαφορά ή μάλλον την επισήμανση ότι η μεν δεύτερη εξέλιξη αφορούσε και αφορά ταξική επιλογή με πατριωτικά αντανακλαστικά ενώ η πρώτη συνιστά κατά βάση ταξικό κόμπλεξ και λανθάνων ανθελληνισμό...συνήθως ! ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος7/7/15 9:36 μ.μ.

  Ο δρόμος πρός το σοσιαλισμό περνάει υποχρεωτικά μέσα από τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία.Η θέση αυτή αποτελεί παγιωμένη στρατηγική κάθε μορφής μαρξιστικής ή και μαρξίζουσας πολιτικής έκφανσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ιστορικά όμως έχει αποδειχτεί το αντίθετο με ελάχιστες εξαιρέσεις ...

   Διαγραφή