Ελληνική απόβαση στην Ουκρανία: Asgardsrei 2017
Ανταπόκριση από την παρουσία Ελλήνων 
Εθνικοσοσιαλιστών στην Ουκρανία:

Το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου ήταν ξεχωριστό στο κλαμπ Sentrum στο Κίεβο. Την επιτυχία της συναυλίας Asgardsrei VI θα μπορούσε να προβλέψει κανείς μέρες πριν κάνοντας απλά μία βόλτα στην παγωμένη πρωτεύουσα της Ουκρανικής πρωτεύουσας. Την εβδομάδα που έλαβε χώρα η συναυλία, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από οπαδούς της NSBM μουσικής που είχαν κατακλύσει την πόλη από κάθε μεριά της Ευρώπης, αλλά και από την Βόρεια Αμερική. Μαυροφορεμένοι άντρες και γυναίκες με αρβύλες, δερμάτινα μπουφάν με ραμμένα διακριτικά από Militant BM μπάντες, τον μυστικιστικό Μαύρο Ήλιο και άλλα σύμβολα που φανέρωναν τις μουσικές και ιδεολογικές καταβολές των οπαδών εξερευνούσαν το κέντρο και τα μνημεία της πόλης.

Τα μεσημέρια εκείνων των ημερών για εμάς όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο Σπίτι του Κοζάκου, το Αρχηγείο της Νεολαίας της Στρατιάς του Azov. Αυτή η μικρή πολυκατοικία στην καρδιά της πόλης έχει πλέον καθιερωθεί ως η Μέκκα της αντιμοντερνικής, ριζοσπαστικής Αντίστασης, ο ζωτικός χώρος μιας μεγάλης πλέον Αγέλης Λύκων αποφασισμένης να κατασπαράξει τον Σύγχρονο Κόσμο. Η επιβλητική γροθιά μέσα στην σιδερένια πανοπλία σηματοδοτούσε την άφιξή μας στον χώρο. Μπαίνοντας στον σκοτεινό λόμπι ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος με μία ψηλή προσθήκη όπου βρίσκονται τοποθετημένα τα κάδρα των νεκρών Αγωνιστών, κυρίως νεαροί που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα και τις Ιδέες τους.

Δίπλα ακριβώς ο Γάντζος του Λύκου και η επιγραφή Azovλούζονται από ένα ισχνό παγωμένο φως.  Στρίβοντας αριστερά βλέπεις το militant zone, το περιβόητο μαγαζί με είδη ένδυσης N.S. black metal και μουσικής που περιλαμβάνει όλο το φάσμα της black metal, από απολίτικη Black Metal, μέχρι τα πιο underground NS και Pagan σχήματα αυτής της μυσταγωγικής σκοτεινής μουσικής. Η αίθουσα μοιάζει περισσότερο με έναν μικρό διάδρομο-αποθηκευτικό χώρο παρά με κατάστημα. 
Με δυσκολία μπορεί να κινηθεί κάποιος, καθώς η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη και ο χώρος υπερβολικά στενός. Στον πάνω όροφο είναι τα ενδότερα της Οργάνωσης καθώς και το βιβλιοπωλείο. Σε αντίθεση με το ισόγειο, η βιβλιοθήκη είναι αρκετά μεγάλη. Εκεί εκτός από ιδεολογικά βιβλία βρίσκεται και το προπαγανδιστικό υλικό του Κινήματος. Ο Εβολιανισμός και ο αντικαπιταλισμός είναι ιδιαίτερα αισθητός, καθώς και ο μεσαιωνικός ρομαντισμός μέσα από εικόνες με Σλάβους πολέμαρχους και επεκτατικούς χάρτες που παραπέμπουν σε κάτι ανάλογο με τη δική μας Μεγάλη Ιδέα.


Το απόγευμα του Σαββάτου όλα είναι έτοιμα. Πριν ακόμα ανοίξουν οι πόρτες εκατοντάδες βρίσκονται έξω από τον χώρο περιμένοντας καρτερικά. Όταν αυτές άνοιξαν μπήκαν όλοι με ενθουσιασμό, αλλά και τάξη. Μέσα στο χώρο κάθε άτομο ερωτάται αν φέρει μαζί του όπλα ή ναρκωτικά και στη συνέχεια ακολουθούσε ανάλογος έλεγχος με τη βοήθεια ανιχνευτή μετάλλων. Στο θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών  οι Ουκρανοί σαν σωστοί μπλακμεταλλάδες και Εθνικοσοσιαλιστές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και δεν δείχνουν καμία απολύτως ανοχή, μάλιστα οι διοργανωτές σκέφτονταν να απαγορεύσουν και το αλκοόλ στον συναυλιακό χώρο όπως είχε γίνει σε παλαιότερα φεστιβάλ. Επιπλέον το κάπνισμα απαγορευόταν αυστηρά μέσα στην αίθουσα και οι καπνιστές έβγαιναν έξω στο διάλειμμα μεταξύ των συγκροτημάτων. Το μέρος ήταν ευρύχωρο, οι διοργανωτές δε είχαν διαθέσει μόλις 1.200 εισιτήρια ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Ο χώρος ήταν γεμάτος, αλλά σε καμία περίπτωση ασφυκτικός.

Το live άνοιξε με τους Ουκρανούς Burshtyn οι οποίοι απέδωσαν ένα βαρύ και δομημένο μουσικό έργο και με πολύ ωραία σκηνική παρουσία. Λίγο απόμακροι από τον κόσμο αλλά με πολλές ελπίδες για το μέλλον.

Naer Mataron: δυστυχώς δεν έπαιξαν από τα παλιά τους, με εξαίρεση το Ιncarcerating Gallantry. Εξαιρετική σκηνική παρουσία, άρτιο παίξιμο σε πολύ πιο τεχνικά κομμάτια. Ζέσταναν τον κόσμο που άρχισε να αντιδρά πολύ δυναμικά. Ταχύτητα δύναμη, ένταση.

M8l8TH: τα μέλη τους είναι άλλωστε και εκ των διοργανωτών, συμμετοχή του κόσμου ακόμη και πάνω στην σκηνή, ο κόσμος διασκέδασε με το παραπάνω. Ανορθόδοξη παρουσία στα φωνητικά αλλά σε άψογη σκηνική παρουσία που ταιριάζει απόλυτα με το militant στυλ τους.

Absurd: βαρύς ήχος με τον κόσμο να τρελαίνεται αφού πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές μπάντες. Όχι τόσο έντονη η σκηνική παρουσία αλλά με εξαιρετικά visuals.

Peste Noire: απίστευτοι για πολλοστή φορά, δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα, ο κόσμος τους ακολουθούσε, τεχνικά άρτιοι και δυναμικοί. O Famine όταν πήρε την κιθάρα ανέβηκαν οι Vouivre ένα side project που σάρωσαν τα πάντα με το ύφος τους και δεν άφησαν τον κόσμο να χαλαρώσει ούτε λεπτό.

Goatmoon: ο επίλογος σε μια εκπληκτική βραδιά, απίστευτη σκηνική παρουσία που θύμιζε διονυσιακό συμπόσιο αφού υπήρχε φλάουτο, ακουστική κιθάρα, πιάνο δίνοντας μια άλλη ατμόσφαιρα. Έκλεισαν την βραδιά με τον καλύτερο τρόπο.
Ελληνική συμμετοχή στο Asgardsrei 2017


Peste Noire - Συνέντευξη και Συνεργασία 2017 (militant.zone)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου