Αποκλειστικό: ο Troy Southgate για τα γεγονότα στο Λονδίνο.



Ο Troy Southgate είναι μουσικός , συγγραφέας, εκδότης, και ένας από τους πρωτεργάτες του ακτιβιστικού Εθνικοαναρχικού κινήματος.




Στα χρόνια της εφηβείας του υπήρξε ακτιβιστής του Βρετανικού Εθνικού Μετώπου και από το φθινόπωρο του 1989 συμμετείχε στην Διεθνή Τρίτη Θέση (ITP) μετά την αποχώρηση του από το NF. Έχει εκδώσει στο παρελθόν σημαντικό αριθμό περιοδικών με τις θέσεις της ITP.


Το 1998 ιδρύει το NRF το οποίο περιγράφει ως : «επαναστατική οργάνωση βασισμένη σε δομή με μορφή πυρήνων όπως η Χαμάς και ο IRA η οποία επιχειρεί με αρχές της ακέφαλης αντίστασης».


Συμμετέχει το 2005 σε συναντήσεις της "Νέας Δεξιάς" στο κεντρικό Λονδίνο η οποία έχει αρκετά κοινά με την Γαλλική Nouvelle Droite.


Είναι αρθρογράφος σε Ρωσικές εφημερίδες και αναλυτής των θέσεων του Έβολα οι οποίες επηρέασαν αρκετά την σκέψη και τα πολιτικά προγράμματα Ρωσικών κομμάτων. Επίσης συμμετέχει σε μουσικά συγκροτήματα όπως τους H.E.R.R.

Θερμές ευχαριστίες στην συντρόφισσα Ίσις για την συνέντευξη αυτή καθώς και για την μετάφραση στα ελληνικά.


1.Οι πρόσφατες ταραχές στο Λονδίνο έχουν προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ποια είναι η δική σου εκτίμηση για τα αίτια της εξέγερσης;


Αν και δεν υποστηρίζω τις επιθέσεις και τις καταστροφές σε ανεξάρτητες επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες, ωστόσο με εκπλήσσει το γεγονός ότι οι περισσότεροι αδυνατούν να κατανοήσουν τα βαθύτερα αίτια των ταραχών.


Ξεκίνησε από τους αριστερούς αναρχικούς που πήγαν σε "ευάλωτες" κοινωνικά περιοχές με σκοπό να υποκινήσουν τα κατώτερα στρώματα σε εξέγερση. Στόχος ήταν να πληγεί η οικονομία όσο το δυνατόν περισσότερο.


Εγώ υποστηρίζω και υιοθετώ τις στρατηγικές που αποδυναμώνουν και υπονομεύουν το κατεστημένο και το οικονομικό του σύστημα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι τακτικές των αριστερών - πέρα από τις δράσεις που στόχευσαν στα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα - ήταν εντελώς απερίσκεπτες και απέδειξαν, πόσο μικρή εκτίμηση έχει ο συγκεκριμένος χώρος στο αγαπημένο του "προλεταριάτο" και στον απλό κόσμο που είδε την μικρή του περιουσία να καταστρέφεται.


2. Πιστεύεις ότι το έκαναν εσκεμμένα;


Οι αριστεροί που πρώτοι ενορχήστρωσαν αυτό το χάος, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι οι υποβαθμισμένες περιοχές είναι σαν πυριτιδαποθήκες και μπορούν να εκραγούν με την παραμικρή υποκίνηση. Στην ουσία αντέγραψαν τις τακτικές των ακροδεξιών που κάνουν "παρέλαση" σε περιοχές μεταναστών με σκοπό να προκαλέσουν όσες περισσότερες ταραχές γίνεται.


Η γνώμη μου είναι λοιπόν, ότι οι αριστεροί δεν δίνουν δεκάρα για τους απλούς ανθρώπους ... Απλά δεν έχουν το σθένος να χτυπήσουν οι ίδιοι μεγάλους καπιταλιστικούς στόχους και χρησιμοποιούν το αμόρφωτο πλήθος να το κάνει, αντί γι αυτούς !


Ανεξάρτητα αν με αυτόν τον τρόπο "εξαπολύουν" παράλληλα ολόκληρους στρατούς από εγκληματίες που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των απλών ανθρώπων.


Με άλλα λόγια, αποδεικνύουν τη βαθειά τους περιφρόνηση προς εκείνους που υποτίθεται υπερασπίζονται ...


3. Κατά πόσο οι ταραχές κατάφεραν τον αρχικό τους στόχο που ήταν να πληγεί η οικονομία;

Μου είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβω, πως ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι η οικονομία πράγματι δέχτηκε πλήγμα εξ' αιτίας των ταραχών !


Πριν λίγες μέρες οι ασφαλιστικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι το ύψος των αποζημιώσεων που θα πληρώσουν ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια Λίρες και η κυβέρνηση θα πληρώσει για όλες τις κατεστραμμένες περιουσίες. Να μην πούμε και για τα έξοδα που επιβαρύνεται το κράτος με τις πάνω από 1000 συλλήψεις στα γεγονότα, δικαστικά έξοδα κλπ.


Έπειτα, επλήγησαν και πολύ μεγάλες εταιρείες όπως η Sainsburys, Tesco, Sony, JD Sports, καταστήματα τηλεφωνίας κλπ. Ανυπολόγιστες καταστροφές !


Ας μην έχουμε αυταπάτες ... Οι ταραχές - τουλάχιστον στην αρχή - ξεκίνησαν με σκοπό να πλήξουν την οικονομία και τελικά το κατάφεραν.


4. Τι όφελος υπάρχει από ένα πλήγμα στην οικονομία στην παρούσα φάση;


Η ουσία είναι να πληγούν οι οικονομικοί πόροι του συστήματος, έτσι ώστε να δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες για επαναστατική δράση κάθε είδους. Η κατάλυση του νόμου και της τάξης μπορεί να αναδείξει πολλές και ενδιαφέρουσες προοπτικές.


Μια από αυτές, που φάνηκε και στα γεγονότα, είναι η συσπείρωση των κοινωνικών ομάδων με σκοπό να υπερασπιστούν τις δικές τους κοινότητες. Αυξήθηκε η κοινωνική συνοχή και η αλληλοϋποστήριξη, για έναν κοινό στόχο. Έτσι, ενώ για τους πολλούς τα γεγονότα είναι απλά "χάος", για κάποιους άλλους είναι ευκαιρία επαναστατικής "κεφαλαιοποίησης" τους χάους !


5. Τι δεν θα έκανες αν ξεκίναγαν τα γεγονότα από την αρχή;


Ως εθνικοαναρχικός και αντικαπιταλιστής είμαι υπέρ τέτοιων επαναστατικών δράσεων ... Θα πρέπει όμως να διασφαλίζονται οι δομές που θα επιτρέψουν την κοινωνική αποσάθρωση και την τελική της κατάρρευση ...


Μια αντιοικονομία αν το θέλετε μέσα από αυτό - οργανωμένες κοινότητες ! Διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε εμπρησμούς, πλιάτσικο, βία και φόνους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.