ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανακοίνωση των Ουκρανών Εθνικοσοσιαλιστών του συντάγματος Azov για το νέο προπαγανδιστικό βίντεο των Μοσχοβιτών.Μετάφραση: Wolverine

"Πρόσφατα στο διαδίκτυο αναρτήθηκε ένα βίντεο στο οποίο άτομα με στολές παραλλαγής που συστήθηκαν ως στρατιώτες του συντάγματος Azov έκαψαν πάνω στον σταυρό ένα άγνωστο άτομο.

Έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Το βίντεο είναι ψευδές, και έχει ως στόχο να δυσφημίσει το σύνταγμα Azov. Το σύνταγμα μας πρόσφατα δημοσίευσε μια ανακοίνωση μέσω της οποίας αντιτίθεται στην αποστρατικοποίηση της κοινότητας του Shyrokyne. Αυτή η ανακοίνωση βρήκε μεγάλη ανταπόκριση ανάμεσα στους κατοίκους της Μαριούπολης. Ωστόσο, υπήρξε μια απειλή προς τον εχθρό ο οποίος προσπαθεί να ελέγξει το στρατηγικό σημείο για την περαιτέρω προώθηση προς την Μαριούπολη.

Το καταγεγραμμένο βίντεο είναι μέρος του πληροφοριακού πολέμου ενάντια στην Ουκρανία και ειδικά ενάντια στις θέσεις που εκφράστηκαν από το σύνταγμα Azov. Αποσκοπεί στο να υπομονεύσει την θετική εικόνα των Ουκρανών εθελοντών, τόσο στην πατρίδα μας όσο και στο εξωτερικό. Είναι ντροπή για τις Ουκρανικές και ξένες πηγές που διέδωσαν το βίντεο αυτό από σελίδες του επιδρομέα σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα.

Ενημερώνουμε ότι αυτό το βίντεο δεν καταγράφηκε από στρατιώτες του συντάγματος Azov. Η εμφάνιση των προσώπων στο βίντεο διαφέρει από αυτή των μαχητών του συντάγματος. Οι ηθοποιοί στο βίντεο προσφωνούν την μονάδα μας ως «τάγμα» κάτι που είναι τυπικό των Ρωσικών ΜΜΕ. Ο Ουκρανικός στρατός και τα ΜΜΕ γνωρίζουν ότι από τον Σεπτέμβρη του 2014 το Azov είναι σύνταγμα της Εθνοφρουράς. Στο βίντεο στο χέρι του ενός ηθοποιού διακρίνεται το ψευδές επίρραμα του συντάγματος Azov. Το μέγεθος του επιρράματος είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το κανονικό που χρησιμοποιείτε από το σύνταγμα του Azov. Ένας από τους ηθοποιούς στο βίντεο φοράει λευκές τιράντες οι οποίες δεν συνηθίζονται από τους μαχητές του Azov (οι μη επίσημες στολές είναι απαγορευμένες στο Azov). Το βίντεο δείχνει τα τυφέκια AK-74 με ξύλινο υποκόπανο τα οποία μοιάζουν περισσότερο με τα αντίγραφα του airsoft.

Πρέπει να επιστήσετε την προσοχή σας στην ταχύτητα με την οποία οι ηθοποιοί σταύρωσαν και έκαψαν τον άντρα στο βίντεο. Ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι βασανίστηκε στο βίντεο δεν λιποθυμά όταν τα χέρια του τρυπιούνται με καρφιά, περισσότερο δεν ουρλιάζει όταν ο εσταυρωμένος σηκώνεται ψηλά. Και τέλος, είναι ξεκάθαρο ότι κανείς στο βίντεο δεν κάηκε, επειδή το βίντεο τελειώνει την στιγμή που ο άντρας παραδίδεται στις φλόγες.

Καλούμε τα ΜΜΕ να μην διαδίδουν αυτό το βίντεο και από τώρα να επιζητούν επίσημο σχολιασμό σε ότι έχει να κάνει με το σύνταγμα Azov. Το σύνταγμα Azov είναι έτοιμο να βοηθήσει τις Ουκρανικές και διεθνείς έρευνες σχετικά με αυτή την διαστρέβλωση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου