Αρχές που πρέπει να διδάξουμε στις κόρες μας.Μετάφραση: Εκάτη

Δίδαξε στην κόρη σου πως να εκφράζει τα συναισθήματα της και όχι να τα «πνίγει» ή να προσπαθεί να απαλλαγεί από αυτά.

Δίδαξε στην κόρη σου να δουλεύει με όσα διαθέτει και να αγαπάει όσα διαθέτει. Ψηλή ή κοντή, εύσωμη ή αδύνατη η κόρη σου είναι όμορφη τόσο μέσα όσο και έξω.  Βεβαιώσου ότι της τα λες συνέχεια και βεβαιώσου ότι εκείνη τα πιστεύει.

Δίδαξε στην κόρη σου να αγαπάει και να σέβεται τον εαυτό της και να απαιτεί σεβασμό από όσους την πλαισιώνουν. Σε μερικές στιγμές μπορεί να είναι μόνη αλλά τουλάχιστον δεν θα είναι η εναλλακτική κανενός.

Δίδαξε στην κόρη σου να εκτιμάει τόσο τον εαυτό της ώστε να είναι σε θέση να τον υπερασπιστεί. Σωματικά και λεκτικά.

Δίδαξε στην κόρη σου να είναι δυνατή και να έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες  της και να μη φοβάται την πιθανή αποτυχία. Επίσης, μάθε της ότι κάποιες φορές θα αποτύχει αλλά δεν πρέπει να επιτρέψει τον φόβο να την αποτρέψει  από το να δοκιμάσει κάτι.

Δίδαξε στην κόρη σου πως έχει το δικαίωμα και να θυμώσει και να φωνάξει. Να σιγουρευτείς πως γνωρίζει ότι τα κορίτσια μπορούν και θυμώνουν, έχουν άποψη και αν χρειαστεί μπορούν να «πετάξουν από το παράθυρο» όλες εκείνες τις συμβουλές για γυναικεία συμπεριφορά.

Δίδαξε στην κόρη σου να μη στέλνει είτε σε μήνυμα είτε μέσω email γυμνές της φωτογραφίες ΠΟΤΕ και σε κανέναν.

Δίδαξε στην κόρη σου να μην πάρει ποτέ το αγόρι της καλύτερης της φίλης.  Είναι μια πολύ άσχημη κίνηση.  Να της μάθεις πως τα αγόρια έρχονται και φεύγουν αλλά οι φίλες μένουν για πάντα.

Δίδαξε στην κόρη σου πως όταν έχει  το εσώρουχο της και τα μισά οπίσθια της έξω από το τζιν δεν προσελκύει κανέναν και απλά φαίνεται φτηνή και πόρνη.

Δίδαξε στην κόρη σου πως είναι καλύτερο να είναι ένα έξυπνο κορίτσι  παρά ένα κορίτσι με συμπεριφορά γύναιου. Τα έξυπνα κορίτσια τα θυμούνται για ένα μεγαλύτερο διάστημα στην ζωή από ότι τα γύναια.

Δίδαξε στην κόρη σου να μείνει μακριά  από τα «νεανικά» περιοδικά. Ασκείται πολύ πίεση στα σημερινά κορίτσια να φαίνονται «καυτά» ή όμορφα και αυτό είναι αηδιαστικό.

Δίδαξε στην κόρη σου να της μάθεις να γελά και να πειράζει τον εαυτό της και να έχει την αίσθηση του χιούμορ.

Δίδαξε στην κόρη σου πως όταν συναναστρέφεται με  τα κορίτσια που θέλουν να γίνουν «βασίλισσες» ή θέλουν να γίνουν κάτι και έχουν απρεπή συμπεριφορά απλά χάνει τον χρόνο της και πρέπει να αρκεστεί σε μια ή δυο καλές φίλες.

Δίδαξε στην κόρη σου πως ότι δύσκολο μας συμβαίνει στην ζωή μας, μας βοηθάει να μάθουμε από αυτό. Μην το αφήσεις να σε πικράνει. Υπάρχουν μαθήματα που πρέπει όλοι να μάθουμε και κυρίως τα μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

Δίδαξε στην κόρη σου να γνωρίζει την διαφορά μεταξύ του πόθου και του έρωτα και  όχι να συνάπτει πρόσκαιρες σχέσεις με τον πρώτο άντρα που την κολακεύει και της δείχνει προσοχή.


2 σχόλια:

 1. Eύγε για το επίκαιρο "μήνυμα" αναγκαιότητος αναθεωρήσεως πολλών λησμονημένων, πλην βασικών και απαρεγκλίτων κανόνων βίου.

  Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
  τ. 6977764737

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος14/5/15 12:18 μ.μ.

  Μπραβο αρκετα καλο Bill Deme

  ΑπάντησηΔιαγραφή