ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέντευξη με μέλος της κίνησης Propatria!Στις 03/05 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το φεστιβάλ Propatria για 2η συνεχή χρονιά με αγώνες Kickbox και ΜΜΑ. Διακρίθηκε η εν λόγω διοργάνωση τόσο για την εξαιρετική παρουσία των αθλητών όσο και για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου ο οποίος στήριξε πραγματικά την κίνηση αυτή. 

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και στο εξωτερικό με περισσότερο γνωστούς τους Ρώσους του White Rex. Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε έναν εκ των βασικών διοργανωτών του φεστιβάλ Propatria τον οποίο και ευχαριστούμε για την τιμή και τον χρόνο.


1. Καλησπέρα, παρουσιάστε μας με λίγα λόγια το Propatria.

Το Propatria είναι μια ομάδα νέων ανθρώπων με κοινό σημείο την ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες, που έχει ως σκοπό να προωθεί τα υγιή πρότυπα. Σε μια κοινωνία που έχει φθαρεί και έχει απωλέσει εδώ και καιρό τις ρίζες και τις αξίες της. Μέσα από αυτήν την κίνηση προσπαθούμε να προωθήσουμε έναν μαχητικό τρόπο ζωής με αξίες και ιδανικά που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με ότι αντικρίζουμε καθημερινά γύρω μας και είναι ενάντια στα πιστεύω μας.


2. Ποιοι οι στόχοι σας και ποια η άποψη σας για τις μαχητικές τέχνες;

Για εμάς σαν ομάδα οι μαχητικές τέχνες και γενικότερα ο αθλητισμός δεν περιστρέφονται γύρω από το χρήμα. Προσπαθούμε να συγκροτήσουμε ένα σύνολο νέων ανθρώπων και αθλητών που μέσα από μαχητικές τέχνες θα σμιλεύσουν χαρακτήρα και θα γνωρίσουν τον εαυτό τους δοκιμάζοντας τον μέσα στο ρινγκ η σε προπονήσεις, και εκεί θα μαθαίνουν αξίες όπως η αλληλεγγύη η συντροφικότητα, πειθαρχία και πως να συνεχίζεις με την ψυχή σου όταν το σώμα σε εγκαταλείπει. 

Είμαστε σε αντίθεση με την επικρατούσα κατάσταση που βλέπει τους αθλητές ως προϊόντα προς κατανάλωση μέσα σε ένα παρηκμασμένο lifestyle και ανήθικης showbiz που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το αθλητικό  πνεύμα και τα ολυμπιακά ιδεώδη, τα οποία ιδεώδη εμείς εξυμνούμε.

3. Πως αυτοπροσδιορίζεστε στον χώρο των ιδεών;

H ομάδα Propatria βάζει πάνω από όλα την Εθνική μας καταγωγή, την Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα και τα Εθνικιστικά μας ιδεώδη. Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες τους οποίους υιοθετούν όλοι όσοι συμμετέχουν στο Propatria. Στις τάξεις μας και στα φεστιβάλ μας μπορείς να συναντήσεις από Εθνικιστές, Εθνικοσοσιαλιστές, Φασίστες με κοινό το ριζοσπαστικό στοιχείο που είναι έντονο ανάμεσα τους. 

Δεν έχουμε πρόβλημα με κάτι άλλο αρκεί κάποιος να δέχεται τους βασικούς πυλώνες που ανέφερα παραπάνω. Επίσης είμαστε ανοιχτοί στην σύγκρουση των σκέψεων μας ως παράγοντα σύνθεσης νέων ιδεών και πιστεύουμε στην ανεξιθρησκεία.

4. Στηρίζετε ή συμμετέχετε σε κάποιες άλλες ιδεολογικές προσπάθειες ή εγχειρήματα;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω έχουμε κάποιους βασικούς πυλώνες και αρχές στις οποίες κινούμαστε. Δεν ταυτιζόμαστε συλλογικά κάπου ως Propatria πέρα του αθλητικού κομματιού αλλά ατομικά μπορούμε να συμμετέχουμε σε διάφορες πολιτικές προσπάθειες εκτός κοινοβουλευτικού χώρου και σε εγχειρήματα τα οποία θεωρούμε σημαντικά και απαραίτητα για την ανάπτυξη και διάδοση των ιδεών μας στην κοινώνα. 

Πέρα από ότι έχει ειπωθεί από διάφορους το Propatria έχει ξεκαθαρίσει επίσημα το τι πιστεύει. Επίσης όλη η προσπάθεια για το οτιδήποτε επιχειρούμε γίνεται από δικούς μας πόρους, πράγμα πολύ δύσκολο όταν ξεκινήσαμε, και από προσωπικές προσπάθειες.

5. Πως προέκυψε η ομάδα Propatria και η διοργάνωση του φεστιβάλ;

Οι άνθρωποι οι οποίοι αρχικά δημιούργησαν το Propatria και συνεχίζουν αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σύνολο το oποίο δεν θα μαζεύεται μέσα σε τέσσερις τοίχους και δεν θα αναλώνονται σε βαριές ομιλίες και κηρύγματα χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε ενάντια σε ιδεολογικές καταρτίσεις, κάθε άλλο τις προωθούμε κιόλας. Η ομάδα μας όταν δημιουργήθηκε έγινε από ανάγκη των μελών της να αθληθούν σύμφωνα με δικό τους τρόπο σκέψης και νοοτροπίας. 

Μέχρι στιγμής καταφέρνουμε, επιδιώκουμε, να εφαρμόζουμε τις ιδέες μας και τις συνήθειες μας καθημερινά και όχι αποσπασματικά. Το φεστιβάλ προέκυψε ως εξωστρεφή δραστηριότητα που έχει ως σκοπό να προάγει τα δικά μας ιδεώδη μέσα από το πρίσμα και πνεύμα των μαχητικών τεχνών, κυρίως MMA (μικτές πολεμικές τέχνες) και Kickbox 

Επίσης ήμασταν επηρεασμένοι από διάφορες Ευρωπαϊκές προσπάθειες όπως το White Rex (Ρωσία), Greifvogel Wear (Γερμανία) και το Pride France (Γαλλία) οι οποίοι μας έχουν στηρίξει εμπράκτως 
και στα δυο μας φεστιβάλ και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, τον Dennis 
από Ρωσία και τον Tomas από Γαλλία.


6.Πείτε μας κάτι για τα μελλοντικά σας σχέδια και πως μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις δραστηριότητες σας.

Στα άμεσα σχέδια μας είναι η διοργάνωση ενός τουρνουά δύναμης και η εξέλιξη του ήδη υπάρχοντος φεστιβάλ σε ακόμη καλύτερο όπως και να έχουμε δικούς μας αθλητές σε αντίστοιχα ιδεολογικά τουρνουά στο εξωτερικό. Επίσης έχουν ξεκινήσει ανοίγματα σε άλλα αθλήματα. Εκτός από όλα αυτά υπάρχει και μια σειρά από εσωτερικές αθλητικές δραστηριότητες που αφορούν ένα πιο κλειστό κύκλο των μελών μας, ανακοινώσεις και νεότερα από τις δραστηριότητες μας μπορείτε να βρίσκεται στη σελίδα μας www.propatriafc.wordpress.com

7. Ευχαριστούμε για την τιμή και τα τελευταία λόγια είναι δικά σου.

Ευχαριστούμε το ιστολόγιο σας για την συνέντευξη. Ο Εθνικιστής πρέπει να βρίσκεται συνεχώς μέσα στην κοινωνία αλλά και να επηρεάζει με το ζωντανό παράδειγμα του, την ηθική συμπεριφορά του και την επαναστατικότητα του, εκτός από το καθαρό αθλητικό κομμάτι που έχει πολλά οφέλη. Χρειάζεται συνεχής δραστηριότητα μεταξύ των μελών ομάδων αλλά και μεταξύ των εθνικιστικών ομάδων μεταξύ τους, να δημιουργούμε δηλαδή κρίκους μεταξύ μας, να δίνουμε έμφαση σε ιδεολογικές εργασίες και να μη ξεχνάμε την επαφή με την φύση που είναι βασικό συστατικό για το «χτίσιμο» των μελών και το δέσιμο των συνεργαζόμενων ομάδων.


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος22/5/15 5:30 μ.μ.

    Χθες που διάβασα την ίδια ανάρτηση η συνέντευξη ήταν επώνυμη, γιατί έγινε ανώνυμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή