Με αφορμή το άρθρο του Συμιγδαλά: Εθνικοσοσιαλιστές & Φασίστες ή «Εθνοδημοκράτες» ;



του Αλεξόπουλου Στέλιου

Εύκολο το συμπέρασμα για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις. Ο Συμιγδαλάς είναι ο ανερχόμενος  «αστέρας» της λεγόμενης αντιφασιστικής ακροδεξιάς.  Ως γνωστόν το δεξί χέρι του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Εμφανίζεται ως ο οργανωτικός νους της κίνησης του Γιάννη Λαγού ο οποίος είχε υπάρξει φιλοξενούμενος σε σειρά εκπομπών. Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τις εκδόσεις «Ήλεκτρον» καθώς και τον διαδικτυακό δίαυλο «Επανελλήνισις». Για πολλούς ένας «αλεξιπτωτιστής» του «χώρου» για άλλους μια προσωπικότητα που προσπαθεί να ισορροπήσει στις εξελίξεις που έρχονται μετά την εκλογική ήττα της «Χρυσής Αυγής».

Αφορμή για το παρακάτω κείμενο το άρθρο του με τίτλο «Εθνικοδημοκρατία ή Εθνοδημοκρατία» το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Δεν χρειάζεται να μπει κάποιος στην διαδικασία να απαντήσει σε όλο το εύρος του κειμένου. Άλλωστε είναι ένα άρθρο που όχι μόνο δεν έχει να προσθέσει κάτι στην ιδεολογική αναζήτηση των αναγνωστών αλλά προκαλεί και τις όποιες αναμενόμενες αντιδράσεις ανάμεσα σε αυτούς που μισούν κάθε τι το δημοκρατικό και αισθάνονται σήμερα ΕΧΘΡΟΙ του Καθεστώτος. Καμιά αναφορά για την πραγματική φύση της Δημοκρατίας, κανένας σχολιασμός για τους διαπρύσιους κήρυκες αυτής, καμιά αναφορά στα εγκλήματα του Δημοκρατικού καθεστώτος.  

Στο εν λόγω άρθρο κάνει αρχικά μεγάλη εντύπωση ο τίτλος αφού στον λεγόμενο «εθνικιστικό χώρο» είναι λίγοι αυτοί που ξέρουν να δίνουν την πρέπουσα σημασία και βαρύτητα στις λέξεις. Διαβάζοντας το άρθρο του θυμήθηκα έναν άλλο αστέρα της ίδιας «γραμμής» τον Χρίστο Γούδη για τον οποίο είχαμε γράψει εδώ. Μια από τα ίδια. Και οι 2 απαιτούν με θράσος χιλίων πιθήκων είναι η αλήθεια να συμπορευτεί αναγκαστικά ο εθνικισμός … με την δημοκρατία! Χωρίς καμιά ιδεολογική συνέχεια και συνέπεια προσπαθούν να εμφανίσουν το άσπρο ως μαύρο, αποδέχονται πλήρως τον κοινοβουλευτισμό και την αστική δημοκρατία και κραδαίνουν την «δαμόκλειο σπάθη» πάνω από τα κεφάλια όλων αυτών που δεν αποδέχονται τα λεγόμενα τους.

Το ύφος του κειμένου στο σύνολο του με κορυφαία κατάληξη φυσικά το «κλείσιμο του ματιού» προς τον Μητσοτάκη - στο τέλος του άρθρου - είναι αρκετά για να καταλάβουμε τι παιχνίδι παίζουν κάποιοι. Βρίσκονται φυσικά στο άμεσο περιβάλλον ενός ανθρώπου που παρουσιάζεται την ίδια στιγμή ως ο «Πατριάρχης» του ελληνικού εθνικισμού ενώ οι αντιφασίστες τον θεωρούν ως την κορυφαία προσωπικότητα του «ελληνικού νεοναζισμού». Ουδεμία αντίδραση φυσικά για τα γραφόμενα του Συμιγδαλά, γεγονός που αποδεικνύει στην πράξη ότι και ο Πλεύρης συμφωνεί με τους λίβελους και τις θεωρητικές «αναζητήσεις» του στενού συνεργάτη του. Τον δικαιολογώ όμως έως ένα σημείο. Όταν έχεις γιο βουλευτή στην προδοτική Καραμανλική Δεξιά είναι δύσκολο να δηλώνεις εχθρός της Δημοκρατίας στα γεράματα.

Να σημειώσω τέλος ότι ο Συμιγδαλάς στον δίαυλο που έχει υπό την εποπτεία του φιλοξενεί γνωστή εκπομπή μιας ομάδας του «χώρου» στην οποία ακούγεται σε ρυθμό πολυβόλου η φράση «Εθνικοσοσιαλισμός». Και όμως σε ένα χαρακτηριστικό κρεσέντο θράσους γράφει σε ένα απόσπασμα χαρακτηριστικά: «Οι κρατούσες παγκοσμίως ιδεολογίες είναι συγκεκριμένες. Ο κομμουνισμός με όλες τις αποχρώσεις και τα άρρωστα βλαστήματα του, ο Σοσιαλισμός και ο Αριστερισμός η άμεσοι απόγονοι του κομμουνισμού, ο Εθνικισμός με τις καρκινικές αποφύσεις του, του φασισμού και του ναζισμού, η Δημοκρατία, η Μοναρχία, η δικτατορία καθώς και συνδυασμοί αυτών των βασικών ιδεολογικών ρευμάτων και καθεστώτων όπως Εθνικοσοσιαλισμός, Σοσιαλδημοκρατία, και άλλοι».


Καρκίνος του Εθνικισμού σύμφωνα με τον Συμιγδαλά ο Φασισμός και ο Εθνικοσοσιαλισμός … Θα τολμήσουν άραγε αυτοί που υπερασπίζονται στις ζωντανές εκπομπές  κατά τα λεγόμενα τους τον «Εθνικοσοσιαλισμό» να απαντήσουν σε αυτή την αισχρή ρητορική; Έχουν κάποιο λόγο να μην το κάνουν; Και αν ναι ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι;

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/9/19 9:30 μ.μ.

    Δεν δικαιολογείται η παρουσία των παιδιών σ' αυτό το κανάλι. Δεν κοστίζει τίποτα σήμερα μια διαδικτυακή εκπομπή στο Youtube ή στο Bitchute.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/9/19 9:16 μ.μ.

      Μα κατά βάθος είναι αστοί δεξιοί που αυτοαποκαλούνται εθνικοσοσιαλιστές και στα οικονομικά γουστάρουν τον φιλελεύθερο καπιταλισμό άμα θέλετε πραγματικούς και αιρετικούς εθνικοσοσιαλιστές μπείτε στην ομάδα ACN/AKN - The Anti-Capitalist Network in Europe,

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/9/19 12:14 π.μ.

    Ο λοχαγός Ανδρέας Πετρόπουλος της ΛΑΚΙΠΑ, (ο οποίος φιλοξενείται σταθερά στο διαδικτυακό κανάλι του Συμιγδαλά) μπορεί να μας πει αν συμφωνεί με αυτά που γράφει ο ακροδεξιούλης Συμιγδαλάς, "ο Εθνικισμός με τις καρκινικές αποφύσεις του, του φασισμού και του ναζισμού"...;
    Μάνος Γεωργίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/9/19 3:32 μ.μ.

      Γιατί ρε φίλε ο Πετρόπουλος τι είναι εθνικοεπαναστατης? ακροδεξιό στρατόκαυλος είναι και αυτός έλεος.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/9/19 1:55 μ.μ.

      Φυσικά και ο Πετρόπουλος δεν είναι εθνικοσοσιαλιστής. Το ερώτημά μου έχει την σημασία του, αφού ο ο Πετρόπουλος δεν είναι "αλεξιπτωτιστής" στον πατριωτικό χώρο και ο ίδιος δηλώνει "εθνικιστής"..., πρέπει λοιπόν να πάρει θέση. Μ.Γ.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/9/19 2:07 π.μ.

    Μα τη υποκρισία όταν στηρίζετε τον ελεύθερο κόσμο του Πλεύρη κολλητός του Συμιγδαλά βεβαία στο άρθρο ωραία τα λέει ο αρθρογράφος.

    ΥΓ η υπόθεση με το μπλογκ σας βρωμάει όταν υμνείτε τον πράκτορα της μοσάντ τον Ιωαννίδη και τον πράκτορα των αγγλωσιωνιστων τον μεταξά ενώ κάποτε τον βρίζατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/9/19 4:14 μ.μ.

    Η πρώτη διδάξασα τον κοινοβουλευτικό αντιφασισμό ήταν η συστημική ακροδεξιούλα Χρυσή Αυγή.
    Φίλιππος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ στο άρθρο άλλα μην ξεχνάμε ότι πολλοί που αυτοαποκαλούνται ως εθνικοσοσιαλιστές μισούν τον σοσιαλισμό τον πραγματικό και γουστάρουν ελευθεριακο καπιταλισμό free market πατάνε like σε σελίδες αναρχοκαπιταλισμο ελπίζω να δημοσιεύσεις αυτό το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/10/19 12:09 π.μ.

    Ο Συμιγδαλάς είναι όνομα και πράμα, δηλαδή ένας ακροδεξιός χαλβάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/10/19 10:08 μ.μ.

    Δεν είναι μόνο ο πολιτικός καιροσκόπος "αλεξιπτωτιστής" Συμιγδαλάς στον εθνικιστικό "χώρο"..., αλλά και ο τρισάθλιος ακροδεξιούλης Αριστοτέλης Καλέντζης ο οποίος δηλώνει με θράσος ότι δήθεν είναι "εθνικοσοσιαλιστής" και χαφιεδίζει συστηματικά τους πάντες και κατασυκοφαντεί μια σειρά από συναγωνιστές μέσα από το βρωμομπλογκ του.
    Υ.Γ. Μαύρε Κρίνε, ελπίζω να δημοσιεύσεις το σχόλιο μου και να μην το διαγράψεις λόγω φόβου "των Ιουδαίων"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα φαμε παστουρμα6/10/19 1:07 μ.μ.

      Ενω ο μαυρος κρινος που στηρίζει την ακροδεξιά κολοφυλλαδα ελεύθερο κόσμο είναι καλύτερος.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος2/10/19 3:53 μ.μ.

    Συμφωνώ με τον συναγωνιστή, ο ακροδεξιούλης Αριστοτέλης Καλέντζης διατηρεί το μεγαλύτερο βοθρομπλογκ ολοκλήρου του διαδικτύου.
    Δ. Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος5/10/19 2:55 π.μ.

    Γενικό φαινόμενο παρακμής επικρατεί στον εθνικιστικό χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.