Θαυμάστε τους !! «Αναρχο - αυτόνομοι» και «αντιφασίστες» υπέρ του Ισραήλ !


Terminal 119 και «αντιεξουσιαστές» μαζί με «εθνικόφρονες» , «νεοπαγανιστές» και άλλα φρούτα στον κοινό αγώνα για τον Σιωνισμό ...


του Φιλισταίου.


Ποιοί είναι οι υπαίτιοι του μακελειού που γίνεται αυτές τις ημέρες και όλα αυτά τα χρόνια στην Παλαιστίνη ; Φυσικά ... οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι. Ναι, καλά διαβάσατε, οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι ... «Συνένοχοι» είμαστε όλοι εμείς που συμπαραστεκόμαστε στον παλαιστινιακό λαό … Αυτή είναι με λίγα λόγια η «κεντρική ιδέα» των απόψεων ορισμένων «αντιφασιστών» για τα όσα διαδραματίζονται στην Παλαιστίνη.


Οπαδοί της θεωρίας αυτής είναι οι Terminal 119 , μία φιλοσιωνιστική οργάνωση από τη Θεσσαλονίκη, που δρα «για την κοινωνική και ατομική αυτονομία» και φυσικά κατά του «αυγού του φιδιού».


Οι Terminal 119 συνεργάζονται με αδελφές οργανώσεις της Γερμανίας ( όπως με την Café Morgenland ) , καθώς και με ομάδες για τα δικαιώματα των λεσβιών, ενώ έχουν αναδημοσιεύσει τελευταία και ένα «εξαιρετικό κείμενο» – προκήρυξη «Αλβανών μεταναστών» ( ; ) που μιλούσε για ένα «δεύτερο γαλλικό Νοέμβρη του 2005» στην Αθήνα


(http://www.terminal119.gr/show.php?id=452).



Οι Terminal 119 όμως μας είναι πιο πολύ γνωστοί για το πολύ ξύλο που έφαγαν από τους κατοίκους της Αμαρύνθου Ευβοίας - τους έδερναν και αλλοδαποί μετανάστες ! - το 2006 , όταν επέδραμαν στο χωριό τους, εξυβρίζοντάς τους , με αφορμή τον βιασμό ( ; ) μίας Βουλγάρας μαθήτριας.


(http://mavroskrinos.blogspot.com/2008/01/terminal-119.html).





Από την «εξόρμηση» των Terminal 119 στην Αμάρυνθο ...


Οι Terminal 119 θεωρούνται ως από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Ισραήλ, αλλά και των ΗΠΑ, στην Ελλάδα και μάλιστα με τον μανδύα της «αυτονομίας» και του «αντιφασισμού». Φθάνουν μέχρι στο σημείο να κατηγορούν άλλες οργανώσεις του «αντιφασιστικού» χώρου, που τηρούν κάποια στοιχειώδη προσχήματα αναφορικά με το παλαιστινιακό (για δικούς τους προφανείς λόγους) , ότι δεν είναι αρκούντως φιλοεβραίοι και ότι θα πρέπει να ονομάζονται πλέον «ελλαντίφα». Οι ίδιοι πήραν το όνομά τους - σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα τους - από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 , γεγονός ενδεικτικό του ιδεολογικού τους προσανατολισμού.



Τα αποσπάσματα που παρατίθενται παρακάτω προέρχονται από το ομώνυμο περιοδικό τους , το οποίο διακινείται τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Μπορεί οποιοσδήποτε να μπει στην ιστοσελίδα τους, να κατεβάσει το πρώτο τεύχος του περιοδικού αυτού (http://www.terminal119.gr/) και να διαβάσει το φιλοσιωνιστικό λιβελλογράφημα με τίτλο : “Έχει γίνει, άρα μπορεί να ξαναγίνει”. Μια αυτό - συνέντευξη για τον αντισημιτισμό».



Εμείς παραθέτουμε τα αποσπάσματα και δίπλα τον αριθμό των σελίδων του εν λόγω άρθρου, ώστε να επιβεβαιώνεται κάθε φορά και από τους αναγνώστες του λόγου το αληθές.




Διαβάστε και μάθετε, ποια είναι η αιτία και φύση του παλαιστινιακού ; Ιδού η απάντηση ...


«Λέμε ότι η «επιθετικότητα του Ισραήλ» είναι κομμάτι της δαιμονοποίησης που υφίσταται αυτή η χώρα … Κάποιοι έχουν μπερδευτεί λίγο στην Ελλάδα και μιλάνε μόνο για «τους κακούς Αμερικάνους» … Εμείς όταν λέμε απεμπλοκή των ΗΠΑ, δεν εννοούμε ότι πρέπει «να σταματήσουν να στηρίζουν το Ισραήλ», όπως αυτοί οι περίεργοι ... αριστεροί ζητάνε επειδή θέλουν να κατασπαραχθεί πιο εύκολα από τους δεκάδες εχθρούς του». (σελ. 70).


«Το παλαιστινιακό ζήτημα ονομάζεται «γενοκτονία» για να συγκριθεί με το Ολοκαύτωμα. Έτσι επιτυγχάνεται ο διπλός στόχος της σχετικοποίησης της πραγματικής γενοκτονίας των Εβραίων με μια σύγκρουση συμφερόντων και με την ύπαρξη θυμάτων και από τις δύο πλευρές». (σελ. 85-86).



Ποιος προκάλεσε την σφαγή στην Παλαιστίνη ; Ιδού η απάντηση ...


«Οι δε συνεργασίες μεταξύ Αράβων και Εβραίων δεν σταμάτησαν επειδή δημιουργήθηκε το «εβραϊκό κράτος» (1948) , αλλά επειδή υπήρξε αλλαγή πολιτικής πλεύσης για τους επίσημους της Παλαιστίνης. Είναι γνωστό ότι ο μεγάλος μουφτής της Παλαιστίνης, ο El-Husseini συνεργάστηκε με τον Χίμλερ και τον Χίτλερ κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή του η συνεργασία αφορούσε μια χρηματοδότησή του ώστε να αποκτήσει ένα ικανό οπλοστάσιο για να διώξει όσους Εβραίους υπήρχαν ήδη ή μετανάστευσαν στη Μέση Ανατολή. Σε μία από τις αραβικές εξεγέρσεις της οποίας ηγήθηκε, 200 νεκροί Εβραίοι ήταν ο απολογισμός σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη. Με λίγα λόγια, ο El Husseini ανέλαβε να συνδράμει και αυτός στην «Τελική Λύση για το Εβραϊκό Ζήτημα» που είχαν εκπονήσει οι Ναζί». (σελ. 91).


«Το Ισραήλ, ακριβώς λόγω αυτού του καλωσορίσματος που δέχτηκε από τους γείτονές του, από τους οποίους μόνο η Ιορδανία και η Αίγυπτος πλέον το έχουν αναγνωρίσει, αλλά και λόγω επιλογών αντίδρασης που είχε το ίδιο, δημιούργησε εντός του μια πολύ δυνατή στρατιωτική βιομηχανία και μια συνεχή κατάσταση warfare, μια κατάσταση συνεχούς θα λέγαμε έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε το θέμα της εθνικής ασφάλειας να βρίσκεται σε ημερήσια διάταξη». (σελ. 91-92).



Εδώ συνοψίζεται και η στάση τους έναντι του μεσανατολικού ...


«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είμαστε ταγμένοι στον αγώνα να μην επιτρέψουμε ξανά μια καταστροφή εναντίον των Εβραίων». (σελ. 92).



Και λίγα λόγια για το «δημοκρατικό» Ισραήλ …


«Συνήθως, από τους αντισημίτες παρουσιάζεται η εικόνα πως οι Ισραηλινοί είναι φασίστες, αιμοβόροι και πολεμοχαρείς … Το Ισραήλ κατηγορείται ως μιλιταριστικό καθεστώς χωρίς να λέγεται γιατί υπάρχει αυτή η καθημερινότητα εκεί, ενώ το ξέρουμε ότι είναι η μοναδική δυτικού τύπου «δημοκρατία» ανάμεσα σε 20 ή και 30 χούντες, μοναρχικά και θεοκρατικά καθεστώτα». (σελ. 92).


«Το Ισραήλ είναι το μοναδικό κράτος στη σύγχρονη ιστορία που δημιουργήθηκε ως καταφύγιο όσων δέχονται αντισημιτικές επιθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο». (σελ. 94).



Οι θέσεις τους έναντι των αντιδράσεων του ελληνικού λαού στις σφαγές των Παλαιστινίων ...


«Αυτός ο περίεργος αντι - σιωνισμός θα έπρεπε να πολεμηθεί σήμερα σε όλα τα επίπεδα γιατί, για μας, αυτό που δημιουργεί άμεσα ή έμμεσα (μαζί με το δίδυμο αδελφάκι του, τον αντιαμερικανισμό) είναι μια αηδιαστική ελληνική εθνική συσπείρωση». (σελ. 95).



Αυτά λένε κάποιοι «αναρχο-αυτόνομοι» , «αντιφασίστες» , «αντιρατσιστές» , «αντιεθνικιστές» , τα οποία δεν έχουν βεβαίως καμία σχέση με την αναρχική ιδεολογία , αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα πολλοί από τον αναρχικό , αλλά και τον ευρύτερο αριστερό χώρο φορούν την παλαιστινιακή μαντήλα ως ένδειξη συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό και ως σύμβολο αντίστασης ενάντια στην κατοχή και τον ιμπεριαλισμό.


Αυτό όμως που εκθέτει ανεπανόρθωτα όχι μόνο τους λιβελλογράφους του Terminal 119 , αλλά και όλους όσους τους στηρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο, είναι ότι για τη σημερινή προμελετημένη μαζική σφαγή στη Γάζα, όλοι ξαφνικά από λαλίστατοι και υπέρ - δραστήριοι «ακτιβιστές» που ήταν, με πρόσχημα τον θάνατο του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ξαφνικά όλοι γύρισαν πίσω στις τρύπες τους για να λουφάξουν.


Πριν από ένα μήνα, για το θάνατο ενός εφήβου συντονίστηκαν αμέσως και μέσα σε λίγες ώρες έκαψαν και έκαναν πεδίο μάχης ολόκληρη την Ελλάδα , ενώ η «χάρη τους» έφτασε μέχρι τα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού και όλα αυτά «εντελώς αυθόρμητα». Σε καθημερινή βάση φοιτητές και μαθητές, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, έβγαιναν στους δρόμους, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για τον Αλέξη, τα ρεπορτάζ από τις ειδήσεις των ΜΜΕ, ακόμα και τα κρατικών, εξυμνούσαν την «εξέγερση της γενιάς των 700 ευρώ», ενώ ο Λαζόπουλος και ο Κανάκης έπαιζαν το ρόλο του ινστρούχτορα των «επαναστατημένων νέων».


Υπήρξαν όμως και πιο δυναμικές αντιδράσεις από ορισμένους : έγιναν επιθέσεις με όπλα και βόμβες μολότωφ σε αστυνομικά τμήματα, απόπειρες δολοφονίας ΜΑΤατζήδων, ξυλοδαρμός και ξεγύμνωμα αστυνομικίνας, πυρπολήσεις καταστημάτων και αυτοκινήτων, βεβηλώσεις ναών, μέχρι και τους κώλους τους έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών μας έβγαλαν φωτογραφία ... Τόση ήταν η «αυθόρμητη» αγανάκτησή τους , που ξεχείλισε ...


Τώρα όμως τουμπεκί.





Οι «επαναστάτες του κώλου» τώρα τηρούν σιγή ιχθύος.



Δεν φαίνεται να έχουν την ίδια ευαισθησία για τα παιδιά που σκοτώνουν κάθε μέρα οι Εβραίοι στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Οι αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα του κόσμου της αριστεράς, όταν υπάρχουν, είναι μάλλον υποτονικές, ενώ οι κάτοικοι της λωρίδας της Γάζας αποκλεισμένοι εδώ και χρόνια από τους Σιωνιστές, χωρίς νερό, ηλεκτρικό, τρόφιμα και φάρμακα, 1.500.000 άνθρωποι (στην μεγάλη τους πλειοψηφία γυναικόπαιδα) στοιβάζονται σε 361 τετραγωνικά χιλιόμετρα, στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου και βάλλονται από παντού χωρίς να έχουν διεξόδους διαφυγής, χωρίς να έχουν την συμπαράσταση άλλων κρατών αυτής της Γης, πληρώνοντας το «έγκλημά» τους να είναι Παλαιστίνιοι ...


Γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο «περιούσιος λαός του Θεού» είναι μόνον ένας: αυτός δικαιούται και να σφάζει και να εξοντώνει μικρά παιδιά και λαούς ολόκληρους, να εγκληματεί, χωρίς κανείς να μπορεί να του πει τίποτα, χωρίς να λογοδοτεί σε κανένα. Εξάλλου κάποτε υπήρξε το Άουσβιτς και το «Ολοκαύτωμα». Οι Εβραίοι έχουν «τραβήξει πολλά».


Γι’ αυτό δεν πρέπει να τασσόμαστε κατά του Ισραήλ. Τι θέλετε δηλαδή ; Να μας πουν και «αντισημίτες» ;



Επιπλέον, οι παλαιότερες σφαγές που έγιναν στην Παλαιστίνη , όπως αυτή της Τζενίν , ήταν «μούφα», σύμφωνα τουλάχιστον με τους Terminal 119 :


«Η περίφημη «σφαγή» της Jenin, όπου «σκοτώθηκαν 500 άμαχοι» από τον ισραηλινό στρατό το 2002, αποδείχτηκε ότι ήταν μια ωραία στημένη φάρσα που είχαν σκηνοθετήσει οι της ΟΑΠ μαζί με τους Ευρωπαίους». (σελ. 83).


Η ίδια θέση τους αναφέρεται και σε άλλο άρθρο τους με τίτλο: «Για όσους δεν μπορούν να χαλαρώσουν με το Ισραήλ» (http://www.terminal119.gr/show.php?id=432), που αναδημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα του γνωστού εγχώριου Εβραίου δημοσιογράφου και ανταποκριτή ισραηλινών ΜΜΕ, Ζαν Κοέν (http://www.cohen.gr/mdlpg203.htm).



Εκεί αναφέρονται «σε κάποια «σφαγή της Jenin», βάσει της οποίας όπως είναι γνωστό το Ισραήλ σύρθηκε σε καταδίκη από τον (κατά τα άλλα «σιωνιστικό») ΟΗΕ λόγω της διεθνούς συκοφάντησής του αλλά και διαστρέβλωσης των γεγονότων».


Τι έχουν να μας πουν για τη σημερινή μαζική σφαγή της Γάζας από τα σιωνιστικά καθάρματα ; Είναι και αυτή «σκηνοθετημένη» ; Εμείς δεν έχουμε τίποτα πλέον να πούμε.



Τα συμπεράσματα δικά σας ...


Το μόνο που έχουμε να σημειώσουμε ότι αυτή η ομάδα, αν και ολιγομελής, δεν θα πρέπει να αξιολογηθεί κατά τη γνώμη μας ως τυχαία. Εκτιμάται ότι δεν πρόκειται απλά για ένα περιθωριακό γκρουπούσκουλο, χωρίς καμία υπόληψη και χωρίς διασυνδέσεις με ισχυρά κέντρα και φορείς προσκείμενους στον σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό, αλλιώς δεν θα ασχολούμασταν μαζί τους.


Εκφράζει μία απροκάλυπτη τάση φιλοσιωνισμού, με τον μανδύα μάλιστα της «κοινωνικής και ατομικής αυτονομίας» και αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της νεολαίας από τα πραγματικά της προβλήματα, αλλά και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.



Γιατί , όπως στην περίπτωση της γνωστής μας antifa :


(http://mavroskrinos.blogspot.com/2008/11/antifa.html)



έτσι και εδώ, εχθρός μας «δεν πρέπει να θεωρείται» ο ιμπεριαλισμός ή ο σιωνισμός , αλλά ο «εθνικισμός», ο «ρατσισμός», ο «αντισημιτισμός», η «ομοφοβία» κτλ, στην πραγματικότητα όμως το δικαίωμα των λαών στην εθνική αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία, στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, στην αντίσταση στον ιμπεριαλισμό.


Ενδεικτική είναι η υποστήριξη και η κάλυψη που έχουν οι Terminal 119 από την Συντακτική Ομάδα του γνωστού μας Indymedia. Σύμφωνα μάλιστα με το ιστολόγιο «Πολιτικό Troll», «Θέλοντας λοιπόν να τρολλάρουμε τη συγκεκριμένη ομάδα, δημοσιεύσαμε στο Ιντυμίντια ένα κείμενο ενάντια στον αντισιωνισμό με την υπογραφή Terminal 119, το οποίο όμως ήταν παρμένο αυτούσιο από την επίσημο διαδικτυακό τόπο της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα και εκφράζει φυσικά την επίσημη θέση της ισραηλινής κυβέρνησης για το Σιωνισμό !



Η Συντακτική Ομάδα του Ιντυμίντια υπερασπίστηκε το κείμενο αυτό με κάθε δυνατό τρόπο κόβοντας συνεχώς σχόλια που το χαρακτήριζαν ως απαράδεκτο και εθνικιστικό και προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών χρηστών.

Κανείς δεν κατάλαβε ότι το κείμενο δεν ήταν των Terminal 119» ...


(http://politikotroll.blogspot.com/2008/05/blog-post_08.html)



Όσοι υποστηρίζουν το Ισραήλ είναι συνένοχοι στα εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας.


Όμως υποστήριξη προς τον σιωνισμό δεν παρέχουν μόνον οργανώσεις, ιστοσελίδες και ομάδες του υποτιθέμενου «αντιεξουσιαστικού» χώρου ή συγγενείς ιδεολογικά συλλογικότητες που κινούνται στις παρυφές του. Ούτε μόνο η «θρυλική» πλέον ΟΑΚΚΕ. Έχουμε π.χ. και «εθνικόφρονες» που μολονότι δεν υποστηρίζουν - τουλάχιστον εμφανώς - την εγκληματική δράση του ισραηλινού στρατού, εντούτοις - νατοϊκά σκεπτόμενοι - βλέπουν με κάποια συμπάθεια το «πολιτισμένο» Ισραήλ, ως «προκεχωρημένο φυλάκιο» της Δύσης στη Μέση Ανατολή, ενώ δεν λείπουν και ορισμένοι που τονίζουν την ανάγκη μίας ελληνο-ισραηλινής συμμαχίας κατά του «κοινού ισλαμικού κινδύνου»


(http://promethians.blogspot.com/2006/07/blog-post_115391537561503800.html)



Γενικά όμως ο ακροδεξιός χώρος πάσχει από μία διάχυτη ισλαμοφοβία, κάτι που πρακτικά αποβαίνει προς όφελος του σιωνισμού (http://mavroskrinos.blogspot.com/2008/10/blog-post_22.html).



Μέχρι και «νεοπαγανιστές» υπάρχουν που μας προτρέπουν να συστρατευτούμε με το Ισραήλ στα πλαίσια ενός «προληπτικού» πολέμου εναντίον του Ιράν (http://www.hellenicreligion.gr/doc/givewarchance.htm).



Όλα αυτά, όσο και αν μας φαίνονται γραφικά, δεν θα πρέπει να τα υποτιμούμε εντελώς, διότι κινούνται σε μία κατεύθυνση που εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένα γεωπολιτικά συμφέροντα. Εξάλλου, αν και φαινομενικά έχουμε να κάνουμε με δύο αλληλοσυγκρουόμενους πολιτικά πόλους, στην πραγματικότητα πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, για ένα καλοστημένο και πλήρως ελεγχόμενο δίπολο, όπου η ύπαρξη του ενός στηρίζεται και τροφοδοτείται από την ύπαρξη του άλλου και αντιστρόφως. Κοινός στόχος και των δύο αυτών συνιστωσών είναι ο πλήρης έλεγχος και η καθυπόταξη του ελληνικού λαού και η ευθυγράμμισή του με τις επιταγές του ιμπεριαλισμού.


Μπορεί στην Ελλάδα να μην υπάρχει ευνοϊκό κλίμα και πρόσφορο έδαφος (κυρίως λόγω ιστορικών, πολιτισμικών και πολιτικών καταβολών), για την ανάπτυξη φαινομένων φιλοσιωνισμού, ωστόσο καλό είναι να μην εφησυχάζουμε, γιατί μακροπρόθεσμα και με την κατάλληλη άνωθεν προπαγάνδα, θεωρητικά πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν.


Για ένα πράγμα πρέπει να νιώθουμε όμως όλοι υπερήφανοι : για το ότι , σε αντιδιαστολή με άλλους λαούς , ο ελληνικός λαός , σχεδόν στο σύνολό του, ουδέποτε συναίνεσε στα εγκλήματα του Σιωνισμού εναντίον της ανθρωπότητας και εξέφραζε πάντοτε τη αλληλεγγύη του στα θύματα της σιωνιστικής βαρβαρότητας.




Τους συμπαραστάθηκε έμπρακτα το 1982 , όταν ήρθαν με ελληνικά πλοία στην Ελλάδα πρόσφυγες επιζώντες των στρατοπέδων Σάμπρα και Σατίλα , όταν αναγνωρίσαμε επί Ανδρέα Παπανδρέου την «τρομοκρατική» οργάνωση PLO του Αραφάτ , όταν επί δεκαετίες αρνούμασταν να αναγνωρίσουμε το Ισραήλ.


Ας δείξουμε για ακόμη μία φορά την συμπαράστασή μας στον παλαιστινιακό λαό με τη στάση μας.


Όχι στους κήρυκες του Σιωνισμού !


Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη !

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/6/14 5:49 μ.μ.

    από πότε οι εθνικόφρονες και οι νεοπαγανιστές είναι υπέρ του σιωνισμού; αυτές οι δυο κατηγορίες ανθρώπων είναι συνήθως, αν όχι πάντα, αντισημίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.