Η «HEZBOLLAH» έχει δημιουργήσει μουσείο με εκθέματα από τον πόλεμο με το Ισραήλ.


Η λιβανέζικη «HEZBOLLAH» εξυμνεί τον πόλεμο του καλοκαιριού του 2006 εναντίον του Ισραήλ μέσω εκθεμάτων, ήτοι κατεστραμμένων ισραηλινών αρμάτων και όπλων από το οπλοστάσιο της «HEZBOLLAH», σε μουσείο που λειτουργεί πίσω από εμπορικό δρόμο, στο κέντρο μικρής πόλης Nabatieh του νότιου Λιβάνου.


Στην Έκθεση με θέμα: «AL IMAD: Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΑΧΩΝ» που παρουσιάζεται στο μουσείο, η «HEZBOLLAH» κάνει ιδιαίτερη μνεία στη λήξη του πολέμου, ο οποίος διήρκεσε 34 ημέρες και στον οποίο το Ισραήλ δεν εκπλήρωσε τον κύριο στόχο του, ήτοι την εξάλειψη της οργάνωσης.

Πρόκειται για Έκθεση αφιερωμένη στον IMAD MUGHNIEH , τον επιχειρησιακό Διοικητή της Οργάνωσης, ο οποίος σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση, τον περασμένο Φεβρουάριο, ενέργεια για την οποία η «HEZBOLLAH» κατηγορεί το Ισραήλ.

Για την οργάνωση και την παρουσίαση της Έκθεσης συνεργάσθηκαν 290 μέλη της «HEZBOLLAH», επί 21 ημέρες.Είναι αξιοσημείωτο, από σημειολογικής άποψης, ότι οι επισκέπτες περπατούν πάνω σε παράσημα του ισραηλινού Στρατού που απεικονίζονται στο δάπεδο, ενώ όλα τα εκθέματα, τα οποία σχετίζονται με το Ισραήλ, έχουν τοποθετηθεί στο έδαφος. Λίγο πριν από την έξοδο του μουσείου, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να προμηθευθεί αναμνηστικά αντικείμενα με το έμβλημα της «HEZBOLLAH», καθώς επίσης και αντικείμενα με τη μορφή των IMAD MUGHNIEH και HASSAN NASRALLAH.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου