Χεζμπολάχ , Όνειρο και Εφιάλτης.


του Γιάννη Σύρρου.


Επικίνδυνη και μόνο η αναφορά του ονόματός της ... Χαρακτηρισμένη "τρομοκρατική", μόνο μπελάδες μπορεί να φέρει σ' όποιον τολμήσει να αναφερθεί αντικειμενικά στον αγώνα της. Πολύ περισσότερο, αν αφιερώσει ένα ολόκληρο άρθρο ... Σαν το παρόν, νομίζω !


Ισλαμική αντιδυτική, σοσιαλιστική, εθνικιστική, ίσως δε και αντιχριστιανική, εκτός από αντιεβραϊκή και τέλος, ακόμη και αντιαραβική ! Κανένα κέρδος, λοιπόν, για τον όποιο "υπερασπιστή" της ... Διότι, οι επικριτές της δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην προπαγάνδα και στο κοινό που απευθύνονται, παρά την αλήθεια. Όμως, η Χεζμπολλάχ , δεν ήρθε για να αναμασήσει παλιές θεωρήσεις, ούτε να υπερασπιστεί παρηκμασμένους "φίλους". Ήρθε για να πολεμήσει, αλλά και να ανοίξει δρόμους, να παραδειγματίσει, να γίνει ηθελημένα ή άθελά της, ο νέος οδηγός των Εθνών !






Χωρίς παρωπίδες.


Για να καταλάβει κάποιος, τι σημαίνει και πως κατάφερε να τσακίσει το Ισραήλ (και μάλιστα δύο φορές) μία οργάνωση μερικών χιλιάδων ανδρών (και αφανών γυναικών) , πρέπει να ξεχάσει ότι έμαθε μέχρι σήμερα από τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε. Το ίδιο το Ισραήλ( 2ος πιο σύγχρονος στρατός στον κόσμο ) , δεν έχει συνέλθει ακόμη απ' την "έκπληξη"( βλέπετε, πίστεψε την ίδια του την προπαγάνδα ) και … προετοιμάζεται για το "βομβαρδισμό του Ιράν"! Εδώ θα χρειαστεί μεγάλη βοήθεια, αλλά τα κορόϊδα που "θα βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα", ήδη φάνηκαν! (Αίφνης , κι η "Ελλαδάρα" μας).


Επιτακτική η ανάγκη πλέον, να βγάλουμε τις παρωπίδες ! Διότι η Χεζμπολλάχ, ίσως δεν είναι ούτε αντιχριστιανική, ούτε καν αντιεβραϊκή! Ούτε, ισλαμιστική ( με τα δυτικά μέτρα ) ! Ούτε δεξιά ούτε αριστερή! Ούτε αντιδυτική, ούτε αντιανατολική! Μπορεί να είναι όλα αυτά και τίποτα! Εθνικιστική και σοσιαλιστική, επειδή προέκυψε, ή γιατί έτσι πρέπει … Η Χεζμπολλάχ είναι αυτή που είναι, διότι δεν φορά η ίδια παρωπίδες. Αγωνίζεται, γνωρίζοντας πρώτα απ' όλα τον εχθρό … Και το να γνωρίζεις πραγματικά τον εχθρό σου, είναι και το πρώτο βήμα για να τον νικήσεις … Όσο ισχυρός κι αν είναι !





Η γέννηση του μύθου.


Γεννήθηκε μέσα στον εμφύλιο του Λιβάνου, το 1982. Έναν εμφύλιο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πιθανό προάγγελο των μελλοντικών διαμαχών στην Ευρώπη, αφού από τη μία πλευρά ήταν οι χριστιανοί και από την άλλη οι μουσουλμάνοι. Μία χώρα με μεγάλη οικονομική άνθηση και τη χιλιοκατεστραμένη Βηρυτό, κάποτε "Παρίσι της ανατολής"! Με εκατοντάδες χιλιάδες διωγμένους, Παλαιστινίους πρόσφυγες κι ένα Ισραήλ αποθρασυμένο από τις παλαιότερες νίκες του κατά των Αράβων, να ψάχνει αφορμή για να σπείρει διχόνοιες, στον - επικίνδυνα - πολιτισμένο γείτονά του ! Δείγμα της σκληρότητας αυτού του εμφυλίου, ήταν τα κομμένα χέρια των παιδιών, χριστιανών και μουσουλμάνων, όπου και οι δύο παρατάξεις χρησιμοποίησαν για παραδειγματισμό !


Και βέβαια οι εν ψυχρώ δολοφονίες γυναικόπαιδων και γερόντων Παλαιστινίων ,στα στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα ,με την υποστήριξη του Ισραήλ και τα αδιάφορα βλέμματα των "δυτικών", που τυχαία ασφαλώς σε πανευρωπαϊκή κι όχι μόνο μετάδοση, εκείνες ακριβώς τις φριχτές ημέρες, έβλεπαν στις μικρές τους αποβλακοποιητικές οθόνες, το - υπαρκτό ή ανύπαρκτο - "ολοκαύτωμα" των εβραίων από τους ναζί!!Ίσως αυτό να ήταν και το κομβικό σημείο γέννησης της Χεζμπολλάχ και άλλων οργανώσεων, που είδαν ξεκάθαρα την πραγματικότητα. Στελέχη και μέλη οργανώσεων που είχαν εμπλακεί στον εμφύλιο ή όχι, μέσα από τις τάξεις της "Επαναστατικής Οργάνωσης Δικαιοσύνης", της "Οργάνωσης των καταπιεσμένων της Γης", αλλά και πιο γνωστών όπως η "Αμάλ", όπου προήλθε και ο σημερινός της ηγέτης Χασάν Νασράλλα, ίδρυσαν επίσημα το 1985, το "Κόμμα Του Θεού", δηλαδή τη Χεζμπολλάχ !


Η δράση.


Η αφορμή για την εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Λίβανο τον Ιούλιο του 2006, δόθηκε με την επιτυχημένη απαγωγή δύο εβραίων στρατιωτών και το θάνατο άλλων οκτώ μέσα στο έδαφος του Ισραήλ, με την επιχείρηση "Αληθινή υπόσχεση" της Χεζμπολλάχ , μία υπόσχεση που είχε δώσει προσωπικά στους μαχητές του ο Χασάν Νασράλλα, με σκοπό την ανταλλαγή αιχμαλώτων! Το Ισραήλ "απάντησε" με την επιχείρηση "Δίκαιη ανταμοιβή", όπου πράγματι ο καθένας πήρε αυτό που του άξιζε ! Ολιγομελείς πάνοπλες ομάδες της Χεζμπολλάχ αντί να κυκλώνονται από τους "περίτεχνους" συνδυασμούς του ισρ. Στρατού, σε συνδυασμό με ελικόπτερα, ξέφευγαν μέσω υπόγειων στοών, βγαίνοντας αιφνιδίως μπροστά ή πίσω απ' αυτούς, με ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα ! Σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου αντικατασκοπεία, με τη χρήση ιρανικής αλλά και δυτικής (!) τεχνολογίας, ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά! Μεγάλη επιτυχία θεωρείται και η αχρήστευση πολεμικού πλοίου ανοιχτά της Βυρητού, σε απ' ευθείας μάλιστα μετάδοση του τηλεοπτικού σταθμού Al Manar, της Χεζμπολλάχ ! Ένας "αόρατος" σταθμός, όπου παρά τα απανωτά χτυπήματα της ισραηλινής αεροπορίας, σε εγκαταστάσεις του, επαναλειτουργούσε μετά από λίγα λεπτά!


Το Ισραήλ πήρε 2ο οδυνηρό μάθημα, μέσα σε λίγα χρόνια μετά την αποχώρησή του από προηγούμενη εισβολή, όπου πάλι η Χεζμπολλάχ, ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής της δημιουργίας αφόρητης κατάστασης , στον κατακτητή !


Οι απαγωγές δεν εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά το 2006. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Χεζμπολλάχ είχε εξειδικευτεί σ' αυτές, με εντυπωσιακότερη την απαγωγή του ισραηλινού πράκτορα της Μοσάντ, Ελχανάν Τανενμπάουμ, από τη Λωζάνη της Ελβετίας στο Λίβανο!Ιστορία έγραψαν και οι βομβιστικές της επιθέσεις στη Βηρυτό κατά της Αμερικανικής πρεσβείας καθώς και του φυλακίου των αμερικανών πεζοναυτών με εκατοντάδες νεκρούς, με αποτέλεσμα την οριστική αποχώρηση των Η.Π.Α. από το Λίβανο ! Εντυπωσιάζουν και τα χτυπήματα κατά της ισρ. πρεσβείας και σιωνιστικών οργανώσεων το 1992 και 1994, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, με εκατοντάδες επίσης νεκρούς, ως αντίποινα μάλλον για την απόπειρα εξολόθρευσης από τη Μοσάντ, δικτύου χρηματοδοτών της από τη Νότιο Αμερική.





Απόλυτη δύναμη !


Η Χεζμπολλάχ δεν έχει αντίπαλο όπως καταλαβαίνετε, μέσα στο Λίβανο. Οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι της, ανήκουν στο ισλαμικό τόξο, ενισχύονται από τη Σαουδική Αραβία , ενώ έχει ενεργοποιηθεί εναντίον της και λιβανικό παρακλάδι της Αλ Κάϊντα ! Ενώ πιστοί της σύμμαχοι έχουν αναδειχθεί μέρος των χριστιανών φαλαγγιτών - πρώην αντιπάλων της-οι οποίοι ποτέ δεν συμπάθησαν τους Ισραηλινούς κατ' ανάγκη συμμάχους, ενώ και η Χεζμπολλάχ φάνηκε μεγαλόψυχη μαζί τους, όταν μετά την πρώτη αποχώρηση του ισραηλινού στρατού και από χριστιανικά χωριά ,τα κατέλαβε μεν αλλά δεν πείραξε ούτε τους ηγέτες τους, δείχνοντας το δρόμο της οριστικής συμφιλίωσης!


Η Χεζμπολλάχ θέλει την εξουσία, αλλά τη θέλει δημοκρατικά. Προξενούν έτσι προβληματισμό οι τελευταίες δολοφονίες πολιτικών της αντιπάλων, ουσιαστικά ανίσχυρων ! Κάποιος θέλει να ξαναδημιουργήσει μίσος ανάμεσα στους Λιβανέζους κι αυτός κατά την άποψή μου, δεν είναι η Χεζμπολλάχ … Η δύναμή της βρίσκεται στην αγάπη του λαού. Χτίζει, νοσοκομεία, σχολεία, σπίτια. Ξοδεύει εκατομμύρια, απολύτως απαραίτητα στον πολεμικό της αγώνα, φροντίζοντας για το υψηλό βιοτικό επίπεδο των απλών ανθρώπων. Αυτοί είναι άλλωστε, η πραγματική της δύναμη !





Ρωμαϊκοί (ή μήπως ναζιστικοί ;) χαιρετισμοί και μαύρες στολές.


Προβληματίζει φίλους κι εχθρούς η υιοθέτηση του ρωμαϊκού χαιρετισμού από το στρατιωτικό σκέλος της και άλλες … μικρολεπτομέρειες ! Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ναζί, όμως φαίνεται να το διασκεδάζουν αφάνταστα ! Κυρίως, όταν αντικρύζουν τις φάτσες των … απανταχού εβραίων! Και είναι αλήθεια, ότι μόνο τρόμο και μίσος προκαλούν. Φαίνεται ότι το είδος του εχθρού, καθόρισε και την … συμπεριφορά τους. Σε καμμία περίπτωση δεν θέλω να υποτιμήσω το ιστορικό παρελθόν της περιοχής και των λαών. Μου προξενεί όμως εντύπωση, πως η κατά τ'άλλα προσεκτική έως "δημοσιοσχετίστικη" Χεζμπολλάχ, έκανε τέτοιο "ατόπημα".Μάλλον είμαι πολύ …ευρωπαίος για να καταλάβω, διότι ο ίδιο "λάθος"- ίσως και χειρότερο - έκανε και ο πρωθυπουργός του Ιράν Αχμαντινεζάντ, με τις δηλώσεις και τα συνέδρια για το "ολοκαύτωμα"!


Αν συμπληρώσουμε, με την ευκαιρία και τις δηλώσεις του "αριστερο - εθνικιστή", προέδρου της Βενεζουέλας, Τσάβες, για το ρόλο του εβραϊκού λόμπυ … ο κόσμος το' χει τούμπανο … Κατά τ' άλλα, δύο από τους συμμάχους, τουλάχιστον στα πολιτικά δρώμενα, είναι το Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Συρίας, με σύμβολο μία παραλλαγή του αγκυλωτού σταυρού και σκοπό την ένωση σε μια μεγάλη Συρία του Λιβάνου κ.ά χωρών, το οποίο έδωσε και τους πρώτους μάρτυρες αυτοκτονίας, όπως τους γνωρίζουμε σήμερα ! Το δεύτερο είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Λιβάνου…





Σαρκοζί και..."ένδοξοι σπαρτιάτες"


Και ενώ, ο φίλος του Ισραήλ, Σαρκοζί, συνομιλεί με τη Χεζμπολλάχ και υποστηρίζει παλαιστινιακό κράτος ( έστω στα λόγια ) , στην Ελλάδα συνεχίζουν να συμβαίνουν παράξενα πράγματα: Πέρυσι η υπ.εξωτερικών Ντόρα Μητσοτάκη , απέφυγε να συναντηθεί με εκπρόσωπο της Χεζμπολλάχ, σε … ειρηνευτικές συνομιλίες (!) και φέτος συμμετείχαμε σε αεροπορική άσκηση με τους Ισραηλινούς, για το … βομβαρδισμό του Ιράν, με την ονομασία "Glorius Spartan" - "Ένδοξος Σπαρτιάτης"!


Ζηλεύοντας δόξα υπ.εξ., το υπουργείο Εθνικής Αμύνης δήλωσε περήφανα ότι: "Η Τουρκία δεν είναι πλέον ο αποκλειστικός εταίρος του Ισραήλ, σε θέματα άμυνας"! Πράγματι! Αμέσως μετά, ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολλάχ Αχμάντ Χαταμί μίλησε για "τους ισραηλινούς και τους υποστηρικτές τους, που αν θελήσουν να υιοθετήσουν τη γλώσσα της ισχύος θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία τεράστια έκρηξη" … Τα "ένδοξα κουτορνίθια" του υπ. Αμύνης μας, τα μάζεψαν πανικόβλητα, μιλώντας για άσκηση κατά της … Χεζμπολλάχ, κάνοντας νέα γκάφα, μπλέκοντας την Ελλάδα εναντίον όσων το Ισραήλ έχει σκοτώσει και ισοπεδώσει και απειλεί να αφανίσει ακόμη και με πυρηνικό χτύπημα!!Δεν θα σας πω, αν θεωρώ πιο σοβαρό, το κράτος "Ελλάδα" ή μία ξένη οργανωσούλα όπως η Χεζμπολλάχ, λόγω εθνικής υπερηφάνειας …


Νομίζω όμως ,ότι είδα Λιβανέζους και Ιρανούς, να υιοθετούν νέα χειρονομία, αυτή τη φορά κοιτώντας μας…



δημοσιεύθηκε στο 12ο τεύχος του περιοδικού PATRIA (Ιούλιος 2008).


Σ.Σ. Παρόλο που διαφωνούμε σε σημαντικά πολιτικά ζητήματα με τους συντελεστές του περιοδικού "Patria" θεωρήσαμε σωστό να προχωρήσουμε στην εν λόγω αναδημοσίευση.

Οφείλουμε να αναδημοσιεύουμε κείμενα στο ιστολόγιο μας που πραγματικά ξεχωρίζουν και κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Η κατεύθυνση αυτή είναι η υπεράσπιση - ηθική και ουσιαστική - της αντισιωνιστικής αντίστασης που προέρχεται από οργανώσεις όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ.

1 σχόλιο:

  1. Τώρα ο εκδότης του patria είναι στο σιωνιστικό έκτρωμα του Καρατζαφέρη και ποια στην εκπομπή του φανατικού και ακραίου σιωνιστή Μυλωνάκη αλήθεια ο αρθρογράφος του άρθρου αυτού τη γνώμη έχει για τον εκδότη του patria και φίλο του Άδωνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.