Τι δεν καταλαβαίνεις;


του Αιρετικού


«Πρώτη προτεραιότητα μας όμως είναι η ανέγερση ενός λαμπρού και συνάμα ταπεινού αγάλματος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που αποτέλεσε ως προσωπικότητα την μεγαλύτερη ελπίδα του λαού μας για εθνική και πνευματική αναγέννηση. Μάλιστα θα εισηγηθώ στο δημοτικό συμβούλιο, το άγαλμα να βρίσκεται πλησίον της Μονής Πετράκη για να τον βλέπουν κάθε μέρα αυτοί που θα έπρεπε να συνεχίσουν το έργο του, αλλά κωφεύουν»

Δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη στην εφημερίδα «Κόντρα»


«Στην Ελλάδα ουδέποτε μέχρι τώρα ο πατριωτισμός έγινε εθνικισμός. Η πλαστικότητα της ελληνικής σκέψεως και το οικουμενικό πνεύμα της Ορθοδοξίας δεν επέτρεψαν ποτέ μια τέτοια αλλοτρίωση που θα εσήμαινε υποχώρηση της πολιτιστικής μας στάθμης και προδοσία της πνευματικής μας παράδοσης. Οι Έλληνες, και όταν δεχθήκαμε προκλήσεις, δεν εφθάσαμε στο μίσος και στην απόρριψη των άλλων. Πατριώτες στο έπακρον ελέγξαμε, ωστόσο, την πορεία μας και σταθήκαμε ορθοί στην έπαλξη μας, δίδοντας την κατάφαση μας στον πατριωτισμό και απορρίπτοντας τον άκριτο εθνικισμό»

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος [ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, 133, Μάρτιος 1992]


«Ασφαλώς όσοι μένετε εδώ και όσοι ζείτε πια σε άλλα χώματα, έχετε όλοι επίγνωση αυτής της κατάντιας: η αφοσίωση στην πατρίδα ονομάζεται εθνικισμός, ο σεβασμός προς το ήθος και τη γενναιότητα αυτών που μας ανάστησαν χαρακτηρίζεται φασισμός, η τιμή προς την ιστορία μας αποκαλείται ρατσισμός» 

«Θα ήταν εύκολο να καταδικάσουμε αυτή την ανεπίτρεπτη κατάσταση ή να ρίξουμε την ευθύνη σε άλλους, το ζητούμενο όμως, δεν είναι να αποποιηθούμε ευθύνες και πρώτα από όλα πρέπει να παραδεχτούμε ότι πράγματι έχουμε πελώριες ευθύνες διότι δεν αντιταχτήκαμε σε αυτούς που έβαλαν το αίμα των προγόνων μας στην υπηρεσία μιας πολιτικής ιδεολογίας, του εθνικισμού. 

Πολλές φορές στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους, λαός και ηγεσία τρέξαμε να χειροκροτήσουμε εθνικιστές, έχοντας την εντύπωση πως αυτό επιβάλλει η αγάπη μας για την πατρίδα. Δεν είχαμε όλοι τη φρόνηση να δούμε τη διαφορά ανάμεσα στον εθνικισμό και τον πατριωτισμό, δεν μπορέσαμε πάντοτε να καταλάβουμε ότι ο ένας είναι πολιτική αντίληψη ενώ ο άλλος είναι η φωνή του Γένους»


Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος 





Προσέξτε στην παραπάνω εικόνα που εμφανίζεται το επίσημο εθνικό σύμβολο
και το σύμβολο του Βυζαντίου σε εκδήλωση της εκκλησίας τον Ιούνιο του 2000  ...
Δίπλα στα 12 αστέρια που συμβολίζουν τις 12 φυλές του Ισραήλ ...


Ο εν λόγω ρασοφόρος που θέλει να του στήσει και άγαλμα ο νο2 της "Χρυσής Αυγής" είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε σκάνδαλο με σάπια κοτόπουλα που θα έστελνε η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» στο Ιράκ το 2007 ...




… Τον Απρίλιο τού 2007 η Νομαρχία Πειραιώς ανακάλυψε στα ψυγεία «Αλάσκα» 350 τόνους σάπια κοτόπουλα, μολυσμένα με το μικρόβιο της σαλμονέλας, τα οποία αμέσως κατέσχεσε και κατέστρεψε ως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Αμέσως μετά ή υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ό κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης επισκέπτονται στο Ψυχικό τον αρχιεπίσκοπο (όπου ήταν και οι τελευταίοι πολιτικοί πού τον συνάντησαν πριν τον θάνατό του). 

Οι επισκέψεις αυτές ανακοινώθηκαν στα Μ.Μ.Ε., αλλά ο σκοπός τους παρέμεινε κρυφός. Την επομένη των επισκέψεων αυτών ή «Αλληλεγγύη» εκδίδει ανακοίνωση, με την οποία δηλώνει, ότι επήλθε «συμφωνία» μεταξύ Χριστόδουλου και των δύο υπουργών για το σκάνδαλο, βάσει της οποίας το θέμα θα διευθετηθεί «κατά τρόπον ευνοϊκό» υπέρ της Χριστοδουλικής οργάνωσης, τα δε χρήματα όμως βρίσκονταν στα χέρια των μελών της «Αλληλεγγύης». 

Η προαναφερθείσα Χριστοδουλική οργάνωση  είχε επιδοτηθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών για την αγορά τους και τη διανομή τους στο λαό τού Ιράκ. Σύμφωνα με καταγγελία εφημερίδας η εκτέλεση του όρου της μεταφοράς και διανομής στο Ιράκ της επισιτιστικής αυτής βοήθειας από την «Αλληλεγγύη» «υπήρξε μηδενική», δηλαδή δεν πήγε ποτέ στο Ιράκ ούτε ένα κοτόπουλο, από τούς 2.650 τόνους, πού η Αλληλεγγύη όφειλε να διανείμει, είχε αγοράσει και αποθηκεύσει μόνο 350 και η τελευταία αυτή ποσότητα ήταν «για πέταμα» λόγω σήψης, δυσοσμίας και μόλυνσης τους από τη σαλμονέλα …





8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/3/14 8:50 μ.μ.

    Aν δεν είστε τίποτε 15xρονα που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, τότε σίγουρα είστε καλά (;) αμειβόμενοι παρακρατικοί. Γιατί όταν προσπαθείτε να αμαυρώσετε
    τη μνήμη του Χριστόδουλου παραθέτοντας άρθρο/καταγγελία Μπομπολοφυλλάδας για κάποιο "σκάνδαλο" με κοτόπουλα νομίζοντας ότι έτσι χτυπάτε τη ΧΑ , τότε είστε ή εμπαθείς ή έμμισθοι παρακρατικοί . Ο Χριστόδουλος δεν ήταν άγιος, άλλα ήταν ο μόνος Ιερέας που προσπάθησε να αντισταθεί επέλαση της Νέας Τάξης, με όλες του τις δυνάμεις .

    Υ.Γ Πάντως, συνεχίστε έτσι , καλά το πάτε ,
    μέχρι και αρθρογράφους σε κάποια
    Μπομπολοφυλλάδα σας βλέπω σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν είσαι κάποιος γραφικός αναγνώστης του Στόχου ... είσαι προβοκάτορας για να τα γράφεις αυτά. Γραμμένο τον έχουμε τον ιερέα σου όπως και όλο το παπαδαριό. Πήγαινε άναψε κανά κεράκι στον Γιαχβέ και άσε μας ήσυχους αν δεν σου αρέσουν τα άρθρα μας. Σου δείχνει ο άλλος το δάσος και κοιτάς το δέντρο. Και δεν είναι απλά μια καταγγελία, παραδέχτηκε την ενοχή του και τα έκανε πλακάκια με το καθεστώς λίγο πριν πεθάνει.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/3/14 9:47 μ.μ.

    Μπούρδες του Κασιδιάρη για να αντλήσει ψήφους από την ανιστόρητη μάζα των χριστιανόπληκτων.

    Ένας πρώην χριστιανόπληκτος ρωμιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι και αυτή μια άποψη, σεβαστή βέβαια παρόλο την διαφωνία

      Διαγραφή
  3. Ε και? Και ο Χίτλερ το έπαιξε χριστιανός όταν ακολούθησε την κοινοβουλευτική οδό. Αν από την άλλη έχετε τόσο πρόβλημα με όσους εθνικιστές ταυτίζουν τον εθνικισμό και με την χριστιανική τους ταυτότητα (κι ας μην δηλώνω προσωπικά χριστιανός), τον Codreanu τι τον έχετε στο πλάι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/3/14 5:15 μ.μ.

    Δεν νομίζω πως υπάρχει ζήτημα με το αν οι εθνικιστές-εθνικοσοσιαλιστές ταυτίζουν τις ιδέες τους (μέχρι ενός συμβατού σημείου) με τον χριστιανισμό, αλλά, με το ότι μεγάλη μερίδα των εθνικιστών και ιδιαίτερα της άκρας δεξιάς ταυτίζονται και σχετίζονται με τον κλήρο και την διεφθαρμένη και ανθελληνική ηγετική κοινότητα της Εκκλησίας.

    Μιας και είμαι κρητικός, θα σε πληροφορήσω φίλε μου Πάνο8814 ότι πολλοί πατριάρχες στο νησί δέχθηκαν να λάβουν την τούρκικη υπηκοότητα για να μπορέσουν να πάρουν μέρος για την υποψηφιότητα για το Πατριαρχείο! Ασφαλώς και σαν εθνικιστές-εθνικοσοσιαλιστές δεν μπορούμε να έχουμε σχέση με κάτι τέτοιο και να υμνούμε το παπαδαριό και την ηγεσία του. Από κει και πέρα, η πίστη στο θεό, στον Ιησού, στη φύση, στον ήλιο αλλά και όπου αλλού θέλεις, είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και κανείς δεν δικαιούται να κάνει υποδειξεις σε κανένα.

    Προσωπικά έχω γνωρίσει ιερείς (ελαχίστους μεν) που και οι ίδιοι "κράζουν" την εκκλησιαστική κοινότητα για την διαφθορά και τον εξευτελισμό που έχει υποστεί και λένε πράγματα που ούτε σχέση με ακροδεξιά έχουν, ούτε είναι υποκριτικά όπως έχουμε μάθει καλά από τους κόλπους της ορθόδοξης εκκλησίας.

    Προσωπικά εγώ πιστεύω στον κήρυγμα του Ιησού μέχρι το σημείο που μου επιτρέπει η δική μου λογική και δεν με νοιάζει αν χαρακτηριστώ από τους classic ορθοδόξους "αιρετικός" (Άλλωστε όπως είχε πει και ο Λιαντίνης σε μια ομιλία του, "αυτός που πιστεύει στο λόγο του Χριστού, είναι μαθητής του και τον ακολουθεί, πρέπει να ντρέπεται να ανήκει στην κοινότητα της εκκλησίας και να φαίνεται σαν αιρετικός..."). Τέλος δεν με νοιάζει και το αν οι μη χριστιανοι, οι παγανιστές, οι άθεοι και οι λοιποί με αποκαλούν "λιγότερο έλληνα", προδότη και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Άλλο πράγμα η πίστη που είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει όπου θέλει, και άλλο πράγμα οι εκκλησίες, οι αιρέσεις και το παραπαπαδαριό και ο συρφετός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/10/15 4:13 μ.μ.

    Αυτα για οσους πιστευουν στον Χριστοδουλο τον ελληναρα σε εισαγωγικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/11/15 7:53 μ.μ.

    Αιωνία η μνήμη του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Μας λείπει πολύ. Ο Μαύρος Κρίνος όμως από την εννιαετή διαμάχη του τεθνεώτος ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, τις τρικλοποδιές που του έβαζε το καθεστώς του Σημίτη, το εθνεγερτικό του λόγο, το μόνο που είδατε ήταν τα.... κοτόπουλα της Αλληλεγύης
    Υ.Γ. 1 Δεν είμαι προβοκάτορας κανενός
    Υ.Γ. 2 Η Ορθοδοξία δεν πιστεύει σε κανένα Γιαχβέ. Πιστεύει στην Αγία Τριάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.