Κοινωνική ''ασφάλεια'' ή πραγματική ελευθερία ;

του Ιουλιανού


Κάποιες σκέψεις για την σημερινή νεοελληνική κοινωνία μέσα από τα μάτια ενός νέου Εθνικοεπαναστάτη :


Ηλίθιος είναι αυτός που αντί για ειρήνη προτιμάει τον πόλεμο , είχε πει ο Ηρόδοτος. Η ρήση αυτή , αν διευρύνουμε το νόημα της στην καθημερινή μας ζωή μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα συμπέρασμα πολύ σημαντικό. Ας παραμερίσουμε για λίγο την έμφυτη αναζήτηση της όποιας περιπέτειας έχουμε κάποιοι στο αίμα μας , την αναζήτηση του κινδύνου και άλλες παρόμοιες γοητευτικές καταστάσεις.




Το ‘’ιδανικό’’ σε πολλούς παρουσιάζεται να είναι μια ‘’ελεύθερη ζωή’’ , χωρίς στερήσεις και με συνεχή καταναλωτισμό. Η καθημερινότητα με τα αγαπημένα μας άτομα , οι ασχολίες που θέλουμε να έχουμε και προπάντων η ασφάλεια και η ησυχία αποτελεί στόχο για έναν σύγχρονο καθημερινό άνθρωπο... αυτό τον άνθρωπο που θέλει να διαμορφώσει και διαμορφώνει μέσα από τα ΜΜΕ ο σημερινός εξουσιαστικός μηχανισμός.

Η ασφάλεια που προαναφέρθηκε συνηθίζεται να συνδέεται με την έλλειψη εγκληματικότητας αλλά κυρίως με την έλλειψη ταραχών ( πολιτικών και κοινωνικών ). Αυτό έχει προβληθεί από πολλούς παράγοντες και έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι αυτό που πρέπει να υπάρχει πάνω απ'όλα ως υπέρτατη αξία είναι η πολιτική ομαλότητα , η σταθερότητα και η "ησυχία" , στερώντας έτσι κάθε στοιχείο αλλαγής και Επαναστατικότητας. Ακόμα και μέσα και στην πιο σάπια κοινωνία το ζητούμενο είναι η πλασματική ασφάλεια..

Η καλογυαλισμένη βιτρίνα του συστήματος είναι η ψεύτικη ησυχία των αστών με κάθε κόστος…




Επί πολλούς αιώνες 3 λέξεις κυριάρχησαν στο νου και στην καρδιά του λαού μας : Πατρίδα Θρησκεία και Οικογένεια. Αν και το σύνθημα αυτό έχει ταυτιστεί με την μεταξική εποχή και ακροδεξιές ρητορικές η αλήθεια είναι ότι οι λέξεις αυτές αναφέρονται και σε αρχαία κείμενα Ελλήνων συγγραφέων. Κρατήθηκε λοιπόν ζωντανή η ψυχή του λαού μας μέσα από αυτές τις έννοιες και η φλόγα και ο πόθος για την Λευτεριά και την αντίσταση απέναντι σε κάθε δυνάστη.. Με την ίδρυση του Ελληνικού κράτους ( για το πόσο υπήρξε Ελληνικό είναι άλλο θέμα … ) το τρίπτυχο έγινε τετράπτυχο : Κράτος Πατρίδα Θρησκεία Οικογένεια και μάλιστα κάποιοι συγχωνεύουν τις 3 πρώτες έννοιες σε μια. Πολλές φορές η Θρησκεία με την επίσημη μορφή της υποκαθιστά το κράτος αλλά και το κράτος επεμβαίνει στην Θρησκεία η δημιουργεί μια Θρησκεία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του..

Αυτή η ταύτιση στις έννοιες Κράτος και Πατρίδα οδήγησε σε λανθασμένες εμμονές και προκαταλήψεις πολλούς συμπατριώτες μας όπως η ανεξήγητη και φετιχιστική λατρεία προς την αστυνομία τον στρατό , την επίσημη εκκλησία , την κυβέρνηση ανεξαρτήτως αν πράττει ορθώς η όχι η κάθε κυβέρνηση .. υπάρχει σεβασμός λοιπόν σε οποιαδήποτε κρατική εξουσία η θρησκευτική όσο διεφθαρμένη και είναι..

Δημιουργώντας η Νέα Τάξη έναν έναν τους κρίκους των δεσμών μας και όχι όλους μαζί ταυτόχρονα , πέτυχε να συνηθίσουμε πλήρως την κατάσταση αυτή ,να θεωρούμε φυσιολογική την "Ελληνική" πραγματικότητα και να καταντήσουμε ανίκανοι για οποιαδήποτε ανατροπή , οποιαδήποτε ανυπακοή και οποιαδήποτε θυσία για το καλύτερο.



Ας το ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμα φορά το κράτος εδώ και πολλές δεκαετίες είναι πέρα για πέρα πουλημένο και ανθελληνικό , ο στρατός και η αστυνομία είναι μέρος αυτού του σάπιου κράτους και πολύτιμα όργανα του - το αριστερό και δεξιό του χέρι - , τα αστικά κοινοβουλευτικά κόμματα παίζουν απλώς τον ρόλο του εντολοδόχου - η εντολή για την αιχμαλωσία όλων μας έρχεται από τον ίδιο τον λαό - και παράλληλα τα κόμματα από την αριστερά τύπου Συνασπισμού μέχρι τον Καρατζαφέρη παίζουν και το χαρτί του δήθεν πατριωτισμού .. αν κάπου και όποτε τα πράγματα σκουρύνουν.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα κάποιοι δήθεν Πατριώτες και ‘’Ελληνόψυχοι’’ που ονειρεύονται σήμερα πατριωτικές !!! φωνές στην Βουλή , αστυνομία που θα διώχνει μόνο τους ξένους - αλλά όχι τους καπιταλιστές - και στρατό που θα εξολοθρεύει Τούρκους καθώς και εσωτερικές επαναστάσεις από λόχους καταδρομών...



Πέρα από αυτά είναι γελοίο να νομίζουμε ότι αυτή η επί δεκαετίες συσσωρευμένη βρώμα και δυσωδία θα φύγει έτσι ανώδυνα. Μπορεί μια μέρα το κράτος να δηλώσει δήθεν ‘’Εθνικό’’ τι νόημα θα έχει αυτό αν ο καπιταλισμός με τις τράπεζες και τις πολυεθνικές του συνεχίσει να υπάρχει και να κατασπαράζει τα πάντα ;

Επίσης λογικό είναι μέσα από την μικροαστική ζωή να έγινε μικροαστική και η οικογένεια. Βασιζόμενη πλέον σε σχέσεις υποκρισίας κοιτάει μόνο το βόλεμα. Είναι γνωστό ότι θέλει απλώς να έχει έναν καλό μισθό , και τα παιδία της να βρουν μια καλή θέση ( πασίγνωστη τακτική η εξαγορά ψήφου ). Οι γονείς δεν ενδιαφέρονται πια να έχουν τα παιδιά ιδανικά έτοιμα να αγωνιστούν ενάντια στην κοινωνική αδικία και την εκμετάλλευση. Οι πολιτικές τους επιλογές πρέπει να περιορίζονται στα πλαίσια των κομμάτων ! Η μάνα του 2008 πιθανόν και αυτή τέκνο της γενιάς του πολυτεχνείου δεν πρέπει με τίποτα να δει το παιδί της να φεύγει το βράδυ με σπρέι ,να συμμετάσχει σε πορείες ‘’εξτρεμιστών’’ ,να πέφτει θύμα του "φανατισμού" …

Μέσα στο πολιτικά ορθό γεννηθήκαμε και μέσα στο πολιτικά ορθό πρέπει να μείνουμε (έτσι νομίζουν...με αυτό το πλευρό να κοιμάστε..)

Άρα για εμάς πετώντας στα σκουπίδια τις ταμπέλες και την προπαγάνδα πολλών και διαφόρων τα πράγματα είναι απλά :

Πατρίδα : Η Πατρίδα μας κατοικείται από εκατομμύρια κομματόσκυλα , αδιάφορους μικροαστούς και τιποτένιους.

Θρησκεία : Πέραν του ότι η θρησκεία είναι προσωπική υπόθεση ,οι εκπρόσωποι της επίσημης Ελληνικής Θρησκείας είναι σε μεγάλο ποσοστό διεφθαρμένοι και συνένοχοι ( και το κατά το πόσο τηρούν την πίστη τους είναι επίσης άλλο θέμα )

Οικογένεια : Οι οικογενειακοί δεσμοί έγιναν οικογενειακά δεσμά Δεσμά που σε εμποδίζουν αγωνιστείς για ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν είμαι υποστηρικτής ούτε του πολέμου ούτε της ειρήνης. Είμαι υπέρ της Ελευθερίας , της Αξιοπρέπειας και της Τιμής.

Και στη καθημερινότητα λοιπόν ισχύει το ίδιο. Η "ησυχία" σε τίποτα δεν μας ωφελεί εδώ που φθάσαμε.Η νεοελληνική κοινωνία βρωμάει σαν σάπιο πτώμα δεν νοσεί απλά ,το κράτος είναι σαθρό , ανθελληνικό και αντιανθρώπινο. Τίποτε το αληθινό . Τίποτε το γνήσιο δεν μπορείς να βρεις. Σε παλιότερες εποχές πολέμησαν για ιδανικά … Αλλά τότε αυτά ήταν υπαρκτά , ή έστω για κάποια από αυτά άξιζε να πολεμήσεις ! Σήμερα το να εμμένεις στην κατάσταση αυτή να φέρεσαι και να μιλάς πολιτικώς ορθά και να σκέφτεσαι ως σου επιβάλλουν είναι μεγάλη σφάλμα. Τους βολεύει !

Πρώτα πρέπει να αλλάξει ο Ελληνικός λαός ( ή μήπως πλέον αυτός ο τρισάθλιος όχλος ; ) και μετά να πιστέψουμε σε αυτόν !Για να αλλάξει κάτι όμως χρειάζεται κάποια έκρηξη ,μια πραγματική ταραχή και εξέγερση . Τίποτα δεν πρέπει να περιμένουμε από κρατικούς φορείς και κρατικές δομές. Όποιος ελπίζει ακόμα σε αυτά , απλώς κοροϊδεύει τον εαυτό του...ή μάλλον τον κοροϊδεύουν....




Πατρίδα μας όπου χτυπάει το κεφάλαιο με τράπεζες αλλά και με βόμβες φωσφόρου και δήθεν ανθρωπιστικές επεμβάσεις όπου ποδοπατά συνειδήσεις και αξίες ο Καπιταλισμός και ο Διεθνής Σιωνισμός !


Θρησκεία μας η πίστη στον εαυτό μας και στο δίκιο μας !


Οικογένεια μας οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που πολεμούν μαζί μας στην οικοδομή , στα ναυπηγεία , στα εργοστάσια , στα σχολικά κελιά , στα νυχτερινά σχολεία , στα καράβια ενάντια στο κεφάλαιο και την πλουτοκρατία !


Βουλή που καίγεται Πατρίδα που ανθίζει !

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος4/6/11 10:19 μ.μ.

    φοβερο αρθρο ! ακρως τρομοκρατικο για καθε ακροδεξιο σκουπιδι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.