Το παρακρατικό αμερικανόφιλο ακροδεξιό παρασκήνιο «επιτίθεται» ξανά στον Μαύρο Κρίνο.



Το κείμενο υπογράφουν οι : Μαύρος Λύκος , Πολυπέρχων , Red Byron.


Τα τελευταία κείμενα με πολιτικές θέσεις που δημοσιεύθηκαν στο Μαύρο Κρίνο , ιδιαίτερα όσον αφορά την πολιτική αντιπαράθεση με απόψεις που προβάλλονταν από ακροδεξιά μαγαζάκια και προσπαθούσαν να παρουσιάσουν ως «εθνικισμό» τη συμπόρευση με τις ΗΠΑ , τον Ομπάμα , τα Εβραϊκά λόμπι , τους ιδρυτές του ιδρύματος «Μάργκαρετ Θάτσερ» , το «κέντρο Νίξον» και άλλα τέτοια , ενόχλησαν αρκετούς.


Έχουμε καλέσει και καλούμε για ακόμη μια φορά , διάφορες οργανώσεις να τοποθετηθούν πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα :


http://mavroskrinos.blogspot.com/2008/06/blog-post_20.html


Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει ακόμα κάποια πολιτική απάντηση. Πιστεύουμε όμως ότι μέσα στις παραπάνω οργανώσεις υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι καθαροί και με ιδανικά , που είναι εντελώς αντίθετοι με τις ιδέες για συμπόρευση με ΗΠΑ και Σιωνιστές , και έτσι περιμένουμε αρκετά πράγματα από αυτούς στη συνέχεια , ώστε να ξεκαθαρίσουν ότι ο Kοινωνικός Εθνικισμός δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση και καμιά υποταγή σε κέντρα με τέτοιες λογικές , τα οποία και πρέπει να απομονώσουν.



Η μόνη απάντηση που είχαμε προέρχονταν κατευθείαν από αυτούς που είναι «ψηλά» μέσα στα διάφορα ακροδεξιά κέντρα , από αυτούς που δηλώνουν δημόσια ότι δήθεν δεν ασχολούνται μαζί μας , και ήταν η ανάλογη του ήθους και του ρόλου τους. Παρασκήνιο , συκοφαντία , και συμφωνίες συνεργασίας κάτω από το τραπέζι ανάμεσα σε μαγαζάκια και συμφέροντα , για συντονισμένη και από κοινού νέα «επίθεση» λάσπης ενάντια στο Μαύρο Κρίνο. Τη λέξη «επιτίθεται» στον τίτλο του κειμένου και εδώ , την έχουμε βάλει σε εισαγωγικά , διότι εκτός από έντονη παρακρατική μπόχα, η «επίθεση» ξεπερνάει κάθε όριο γελοιότητας.

Συγκεκριμένα , με αφορμή τα τελευταία κείμενα του Μαύρου Κρίνου , ιδιαίτερα προβεβλημένο και γνωστό στέλεχος της ανοιχτά φιλοαμερικάνικης πτέρυγας του ακροδεξιού χώρου , συναντήθηκε με ιδιοκτήτη μαγαζιού της δήθεν «αριστερής» πατριωτικής έκφρασης του «εθνικού χώρου» ( με αναφορές σε Μαρξ , Τρότσκι κλπ ) που ψήφιζε μέχρι πρόσφατα ΚΚΕ.

Ένα μαγαζί που είχε ασκήσει έντονες πιέσεις στην κοινοβουλευτική ακροδεξιά τις τελευταίες μέρες , μέσω δημοσιεύσεων σε φόρουμ που διατηρεί στο διαδίκτυο , στο οποίο πρόσφατα αναπαρήγαγε κάποιες αυτούσιες θέσεις του Μαύρου Κρίνου. Τις ίδιες πιέσεις είχε ασκήσει και στο παρελθόν το μαγαζί στα κέντρα αυτά , αναδημοσιεύοντας τότε ολόκληρα κείμενα του Μαύρου Κρίνου , και σταμάτησαν όταν απέδωσαν και τότε «καρπούς».

Η συμφωνία η οποία αυτή τη φορά επετεύχθη , περιλάμβανε μεταξύ άλλων να μην αναπαραχθεί στο άμεσο μέλλον από αυτό το «ενάντια στη νέα τάξη» μαγαζί τίποτα απολύτως όσον αφορά το θέμα της συμπόρευσης με την πολιτική των ΗΠΑ από προβεβλημένα στελέχη του ακροδεξιού κέντρου.

Υπήρξε επίσης αναφορά και στο επόμενο «σχέδιο» συκοφάντησης του Μαύρου Κρίνου. Στο παρελθόν , αφού το συγκεκριμένο «μαρξιστικό» μαγαζί άσκησε πρώτα έντονες πιέσεις στην κοινοβουλευτική ακροδεξιά , αναδημοσιεύοντας τα δικά μας κείμενα , τελικά μετά από επίσκεψη και πρόταση ακροδεξιού στελέχους , την οποία αποδέχθηκε , σταμάτησε κάθε τέτοια δημοσίευση. Προσπάθησαν επίσης τότε να συσχετίσουν μαζί μας και να μας φορτώσουν «περίεργης» δράσης «δημοσιογράφο» που ανήκε πριν στο συγκεκριμένο μαγαζί και παρίστανε τον «εθνομπολσεβίκο».

Αυτή τη φορά η πίεση ασκήθηκε ξανά αναφέροντας δικές μας πολιτικές θέσεις για την ακροδεξιά , όπως για τον Αμερικανισμό του ΛΑΟΣ και τα «δίδυμα αδέλφια του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ». Η πίεση έφερε ξανά καρπούς. Έγινε νέα επαφή από στέλεχος του ακροδεξιού φιλοαμερικανισμού με αυτό το μαγαζί. Μετά από αυτή , το μαγαζί σταμάτησε να δημοσιεύει οτιδήποτε σχετικά , και προσπάθησε να συσχετίσει τον Μαύρο Κρίνο με άλλο άτομο που επίσης είχε σχέσεις παλιά με το ίδιο μαγαζί , ένα άτομο που συνεργάζονταν επίσης με το ΚΚΕ και στο παρελθόν φαίνεται να είχε σχέσεις με την Κρήτη.

Καλό είναι πάντως να τα ακούνε και οι εναπομείναντες στον χώρο αυτό , ώστε να ξέρουν από τώρα όταν θα φύγουν από εκεί το τι τους περιμένει !




Ξεκινώντας λοιπόν από την παραπάνω προβοκάτσια συσχέτισής μας με τέτοια άτομα , η νέα ιδέα και η «γραμμή» που δόθηκε τώρα σε όλα τα «παπαγαλάκια» είναι να διαδώσουν τόσο στα έντυπά τους , όσο και σε φόρουμ στο Ίντερνετ μαζικά , ότι ο Μαύρος Κρίνος είναι «κατασκεύασμα του ΚΚΕ» και ταυτόχρονα των «εβραίων» και του «Σόρος» με σκοπό να χτυπηθεί λέει … ο «εθνικισμός» στην Ελλάδα.



Όπου «εθνικισμό» φυσικά εννοούν την δράση της φιλοΑμερικάνικης ΝΑΤΟικής ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Της ακροδεξιάς των Εβραϊκών λόμπι , του Ομπάμα , του ιδρύματος Μάργκαρετ Θάτσερ και των ανοιχτών αναφορών στον «εθνικό» ρόλο της ΕΥΠ και της αστυνομίας υπό τις σημερινές συνθήκες και κυβέρνηση.

Εμείς τους υπενθυμίζουμε ότι ο Μαύρος Κρίνος κάλεσε ανοιχτά σε ΑΠΟΧΗ ή ΑΚΥΡΟ στις προηγούμενες εκλογές. Τους υπενθυμίζουμε ότι ο Μαύρος Κρίνος δεν τροφοδοτείται οικονομικά από διαφημίσεις συγκεκριμένου κόμματος της αριστεράς , ούτε πουλάμε οτιδήποτε ώστε να μπορούν να το διαφημίσουν στην τηλεόραση κομματικά στελέχη , ούτε υπάρχει κανένα παρασκήνιο με συμφωνίες με κόμματα και συμφωνίες με περίεργους χώρους.


Τα παρασκήνια και τη λάσπη λοιπόν να την κρατήσουν στα «αριστερά» μαγαζιά τους , που λειτουργούν ως «συγκοινωνούντα δοχεία» με την φιλοαμερικάνικη ακροδεξιά , γιατί τους ανένταχτους Αυτόνομους Αντικαπιταλιστές Εθνικοεπαναστάτες , δεν μπορούν να τους αγγίξουν οι ακροδεξιές τους συκοφαντίες.




Από κει και πέρα όμως , θα δώσουμε τη χαρά στον τυχαίο αναγνώστη μας να έχει ο ίδιος την ευκαιρία να διαμορφώσει και να αλλάξει τις εξελίξεις και να διασκεδάσει παράλληλα ως εξής :

Σε φόρουμ μαγαζιού που ισχυρίζεται ότι είναι «Ενάντια στη Νέα Τάξη» και που ψήφισε ΚΚΕ ανοιχτά στις τελευταίες εκλογές, ενώ σχετίζεται και με διαφημίσεις του ΚΚΕ , και που προσπαθεί τώρα να μας συσχετίσει με δικές του «αμαρτίες» και άτομα , πήγαμε μετά το συγκεκριμένο ραντεβού που έγινε , και αναδημοσιεύσαμε ολόκληρο το κείμενο του Χρήστου Χαρίτου , ακριβώς όπως είχε μπει στο περιοδικό Patria , χωρίς κανένα σχόλιο δικό μας ή αναφορά στο Μαύρο Κρίνο , ξεκαθαρίζοντας ότι μπαίνει μόνο για «ενημέρωση και συζήτηση».

Στο φόρουμ αυτό , διαχειριστής του είχε πρόσφατα δημοσιεύσει ότι «ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ είναι τα δίδυμα αδέλφια του συστήματος και οι κύριοι εκφραστές του Αμερικανισμού στην Ελλάδα». Αυτά όμως συνέβαιναν πριν τη συνάντηση (για μια ακόμη φορά) με στέλεχος ακροδεξιού χώρου στο οποίο συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν διάφορα.

Μετά τη συνάντηση όμως , αναδημοσιεύοντας το κείμενο του Χαρίτου από το Patria , αυτούσιο στο φόρουμ τους , αυτοί οι «μαχητές» «ενάντια στη νέα τάξη» , οι οπαδοί του «Μαρξισμού» , «ψηφοφόροι του ΚΚΕ» και επικριτές του «Αμερικανισμού του ΛΑΟΣ» έκοψαν το κείμενο χωρίς κανένα σχόλιο πετώντας στα σκουπίδια την ευκαιρία να αποδείξουν και να αναδείξουν αυτά που είχαν πρόσφατα οι ίδιοι γράψει ως «πιέσεις».


Ο τυχαίος αναγνώστης του Μαύρου Κρίνου έχει λοιπόν την ευκαιρία πατώντας μερικά κουμπιά, να αλλάξει τη συνέχεια αυτής της ιστορίας !


Πάρτε το κείμενο από εδώ :

http://mkritis.blogspot.com/2008/06/blog-post_23.html


Και δημοσιεύστε το στο συγκεκριμένο φόρουμ να δείτε τι θα συμβεί ! Μπορεί με την παρέμβασή σας να αλλάξετε ίσως και την εξέλιξη αυτής της ιστορίας !


Υπάρχουν δύο εκδοχές :


- Είτε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και διαχειριστής θα συνεχίζει να το κόβει αμέσως, τηρώντας ακριβώς ότι συμφωνήθηκε στη συνάντηση με στέλεχος εκφραστή της ακραίας φιλοαμερικάνικης γραμμής από ακροδεξιό πολιτικό χώρο, στις 19 Ιούνη 2008. Έτσι όμως θα αναγκαστεί να παραδεχθεί ότι είναι αληθείς οι καταγγελίες μας και να δείξει ανοιχτά τον πραγματικό του ρόλο.

- Είτε θα αναγκαστεί να το αφήσει να δημοσιευθεί , οπότε και να το σχολιάσει αρνητικά, χαλώντας τη συμφωνία και επιστρέφοντας στους κόλπους στήριξης ενός άλλου κομματικού χώρου που βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα του προηγούμενου! Στην περίπτωση αυτή θα λέει μάλιστα ότι δεν έκοψε ποτέ το κείμενο αυτό όταν το βάζαμε στο φόρουμ του , ή θα προσπαθήσει να βρει κάποια δικαιολογία να εξηγήσει γιατί το έκοψε. Αν το αφήσει να δημοσιευθεί όμως , να δούμε τι θα έχει να πει μετά στο ακροδεξιό στέλεχος του Αμερικανισμού όταν θα ξαναεμφανιστεί οργισμένος που δεν τηρήθηκε η συμφωνία !

Εμείς πάντως δοκιμάζοντας να αναδημοσιεύσουμε το κείμενο του Χαρίτου από το Patria στο φόρουμ του , διευκρινίζοντας ότι μπαίνει αποκλειστικά και μόνο για ενημέρωση και συζήτηση, αυτό που κάνουν μέχρι στιγμής είναι ότι το κόβουν τηρώντας τη συμφωνία !

Δοκιμάστε το και σεις!


Όπως είπαμε παραπάνω, το κείμενο μπορείτε να πάρετε από εδώ :


http://mkritis.blogspot.com/2008/06/blog-post_23.html


Αντίθετα με τους άλλους χώρους , που διαμορφώνουν «κάτω από το τραπέζι» τις εξελίξεις , μέσα από παρασκήνιο , εμείς αφήνουμε τον τυχαίο άγνωστο αναγνώστη να γίνει ο πρωταγωνιστής και να αλλάξει τη ροή των γεγονότων! Με λίγα κλικ του ποντικιού αλλάζεις την πολιτική που θα ακολουθήσει στη συνέχεια το δήθεν «ενάντια στη νέα τάξη» μαγαζί !


Αναμένοντας τις δημοσιεύσεις και σε έντυπα ελεγχόμενα από τέτοια κέντρα , για τις διασυνδέσεις μας με το ΚΚΕ και το Σόρος , αναδημοσιεύστε το κείμενο στο φόρουμ που σας είπαμε και αλλάξτε τη ροή αυτής της ιστορίας ! Θα σπάσει η θα κρατηθεί η νέα συμφωνία μετά τα κλικ του ποντικιού του τυχαίου αναγνώστη ;


Θα ξαναρχίσει η επίθεση στο ΛΑΟΣ για αμερικανισμό με παράλληλη ανοιχτή στήριξη του ΚΚΕ , ή αντίθετα θα κρατηθεί σιγή ιχθύος στο εξής για θέματα που αφορούν ειδικά τα στελέχη της «Αμερικάνικης» πτέρυγας ; Αναμένουμε και εμείς να μάθουμε !


Η προηγούμενη συμφωνία πάντως όπου μάλιστα υπήρχε συνάντηση με κορυφαίο πολιτικό στέλεχος , έσπασε λίγο αργότερα μετά από διαρροή εκ των έσω ακροδεξιών που δεν ήθελαν να μολυνθούν από «μαρξιστές» που κάποιοι τους είχαν κουβαλήσει και δημοσίευσαν τότε τα πάντα στο Ιντυμίντια , στέλνοντάς τους πίσω , να ξαναψηφίσουν πάλι τους ίδιους πατρόνες που είχαν και πριν !


Και μια παρατήρηση που αναφέρεται ότι εκδότης γνωστής ακροδεξιάς εφημερίδας ετοιμάζεται να «αποκαλύψει» για τον Μαύρο Κρίνο και «τη σχέση του με το Σόρος και το ΚΚΕ» την Πέμπτη που μας έρχεται.


Το γνωρίζουν καλά κάποιοι Αμερικανοτσολιάδες , ότι ο Σόρος ήταν βασικός υποστηρικτής και χρηματοδότης της καμπάνιας του Ομπάμα όπως και υποστηρικτής όλων των διεκδικήσεων των Σκοπίων και όχι μόνο στο θέμα της ονομασίας τους ! Δικό τους όμως ιστολόγιο , παρουσιάζει ανοιχτά τον Ομπάμα ως «φιλέλληνα» και ότι δήθεν θα βοηθήσει την «Ελλάδα» στο Σκοπιανό , ενώ μιλάει ανοιχτά για τα «φιλελληνικά» Εβραϊκά λόμπι !


Εκεί να ψάξετε λοιπόν να τον βρείτε τον Ιουδαίο Σόρος !




Άκυρος λοιπόν ο Σόρος , άκυρα και τα περί… ΚΚΕ ! Εάν νομίζουν τους αναγνώστες τους για ηλίθιους , μέχρι την Πέμπτη προλαβαίνουν να βρούνε κάποιοι άλλο παραμύθι να γράψουν για μας στη φυλλάδα τους.

Όπως εκείνο με τα ομοφυλοφιλικά κείμενα που γράψανε οι ίδιοι και διακινούσανε ως δικά μας , ή εκείνο ότι είμαστε Μασόνοι , ή εκείνο που λέγανε στους πιτσιρικάδες που κοροϊδεύανε ότι οι σύντροφοι της Κρήτης είναι… «αυτονομιστές» !


Ως εναλλακτική «λύση» ακούγεται αντί για τον «Σόρος» , να γράψουν ότι συνδεόμαστε με τη Ρώσικη πρεσβεία !


Πολλοί από εμάς είναι εργάτες των 700 και 800 Ευρώ , και προσπαθούμε στο χρόνο που μας μένει να προσφέρουμε όσο μπορούμε για την ανάπτυξη ενός εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στον καπιταλισμό και τη νέα τάξη πραγμάτων. Πληρώνουμε από το υστέρημά μας τα αυτοκόλλητα , τα έντυπα , και τα cd μας τα οποία μοιράζουμε δωρεάν. Αν θέλει κάποιος να ψάξει για πρεσβείες , καλύτερα να κοιτάξει ανάμεσα σε επαγγελματίες εκδότες , επιχειρηματίες , δημοσιογράφους , κεντρικά γραφεία , συμφωνίες με φιλοαμερικάνους βουλευτές , ανοιχτή αναφορά σε «εθνικό ρόλο» μυστικών υπηρεσιών και «αποκλειστικές» ειδήσεις κάθε φορά που υπάρχει εθνική κρίση.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και τους αφήνουμε να συνεχίζουν την παρακρατική τους δράση.

Ας ετοιμάσει ο γιός ταξίαρχου της αστυνομίας κάποια άλλη «συναυλία» και να βάζει κόσμο να μας προσκαλέσει τηλεφωνικά να πάμε για να μας την πέσουν εκεί οι μαχαιροβγάλτες τους … μια «συναυλία» που δεν έγινε ποτέ , και μάλιστα από μπάντα που δεν υπήρχε γιατί έχει διαλυθεί εδώ και πολύ καιρό.

Ας συνεχίσουν να προσπαθούν να μας κλείσουν ραντεβού για συνάντηση , είτε με άτομα που στέλνουν να μάθουν ονόματα και στοιχεία , είτε με πραγματικό στόχο παρακρατική επίθεση σε συντρόφους μας.

Ας συνεχίσουν να μπαίνουν σε chat box στο Ίντερνετ βρίζοντας άτομα εκεί μέσα με τα ονόματά μας , με σκοπό να μας επιτεθούν.

Ας συνεχίσουν να στέλνουν e-mail σε ιστολόγια ( myspace ) που μας έχουν ως σύνδεσμο εκβιάζοντας να μας αφαιρέσουν.

Ας συνεχίσουν να μας συκοφαντούν στα κρυμμένα του γνωστού Ιντυμίντια και σε διάφορα φόρουμ που έχουνε φτιάξει οργανωμένα , από δέκα διαφορετικούς λογαριασμούς ο κάθε ένας , με προφίλ από «αναρχικού» και «αντιφασίστα» μέχρι «φασίστα» και «κομμουνιστή» για να πετάνε λάσπη και να προβοκάρουν όποιον λέει αλήθειες για το μαγαζί τους. Να απαντήσουν ουσιαστικά πάνω στις πολιτικές θέσεις μας πάντως , αυτό αποκλείεται να συμβεί.

Να προσέχουν όμως , γιατί αν οι ίδιοι οι «δικοί τους» , καταλάβουν ή μάθουν την αλήθεια για τις διασυνδέσεις κάποιων με διάφορα κέντρα και ποια είναι αυτά , μετά από αυτούς είναι που θα τρέχουν να σωθούν.


Πόλεμο στην αστική ακροδεξιά και την νεοταξική αριστερά σήμερα , αύριο και πάντα !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.