Αίγυπτος: Εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία του Ισραήλ.


Οργή διαδηλωτών στην Αίγυπτο εναντίον του Ισραήλ. Πανικός σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Αίγυπτο και μέλη του διπλωματικού προσωπικού έφτασαν στο Ισραήλ, καθώς μετά την εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία και τις έντονες διαμαρτυρίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Κάιρο, μετέδωσε το ραδιόφωνο.




Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του Ισραήλ, το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρεσβευτή Γιτζάκ Λεβανόν, τα μέλη της οικογένειάς του και τους διπλωμάτες προσγειώθηκε στο Ισραήλ. Ωστόσο, ο πρόξενος και αναπληρωτής του πρεσβευτή θα παραμείνει στην Αίγυπτο προκειμένου να μη σταματήσει η λειτουργία της ισραηλινής πρεσβείας, ανέφερε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Στον δρόμο έξω από το κτίριο όπου βρίσκεται η πρεσβεία του Ισραήλ τουλάχιστον δύο οχήματα της αστυνομίας είχαν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ διαδηλωτές συνέχιζαν να βάζουν φωτιές καθώς η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα και ρίχνει στον αέρα για να διαλύσει τους τουλάχιστον 2.000 συγκεντρωμένους, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Νωρίτερα, στις συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας που επικαλείται η κρατική τηλεόραση, τραυματίστηκαν 235 άνθρωποι. Μία γυναίκα απεβίωσε μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Κατά το υπουργείο Εσωτερικών, στην διάρκεια των συγκρούσεων χθες συνολικά τραυματίστηκαν 450 διαδηλωτές. Ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ είχε τηλεφωνική επικοινωνία στην διάρκεια της νύχτας με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Λίον Πανέτα και τον ειδικό απεσταλμένο της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα στην Μέση Ανατολή Ντένις Ρος, από τους οποίους ζήτησε να συμβάλλουν να προστατευθεί η πρεσβεία από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με ανακοινωθέν του γραφείου του.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Ισάμ Σαράφ συγκάλεσε ένα κυβερνητικό συμβούλιο αντιμετώπισης κρίσης, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση κρίσης και ανακάλεσε όλες τις άδειες των αστυνομικών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την Αίγυπτο να «τιμήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της» και να προστατεύσει την ισραηλινή διπλωματική αποστολή μετά την εισβολή διαδηλωτών - που συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Ταχρίρ, αφού γκρέμισαν έναν τοίχο που προστάτευε το κτίριο στον 18ο, τον 20ό και στον 21ο όροφο του οποίου βρίσκεται η πρεσβεία. Διαδηλωτές υπέστειλαν τη σημαία του Ισραήλ για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα και την έκαψαν.



για περισσότερα στον σύνδεσμο εδώ ...




link:
Η Αίγυπτος δείχνει τον δρόμο για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη !

Είναι άκρως συγκινητικό να βλέπεις ότι στην εξέγερση της Αιγύπτου κυριαρχούν τα εθνικά σύμβολα με το λευκό/μαύρο/κόκκινο χρώμα και ο υπερήφανος αετός ως επίσημο έμβλημα ... άλλη μια ιστορική επίδραση του Εθνικοσοσιαλισμού στον ευρύτερο Αραβικό κόσμο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.