Αποκλειστικό: συνέντευξη με τον εκδότη και παλαίμαχο συναγωνιστή Αθανάσιο Γιαλαμά



Συναγωνιστή, πες μας λίγα βιογραφικά στοιχεία για όσους δεν σε γνωρίζουν

Γεννήθηκα στο Διδυμότειχο το 1960. Από γονείς δάσκαλους. Έζησα σε διάφορα χωριά του Έβρου. Από το 1973 έως το 1988 ήμασταν ως οικογένεια στην Αθήνα. Σε Κυψέλη  και Ηλιούπολη. Τέλειωσα την ΚΟΡΕΛΚΟ (Προγραμματιστής Η/Υ) και την Α.Δ.Σ.Ε.Ν. Πειραιώς (ραδιοτηλεγραφητής). Υπηρέτησα στα Τεθωρακισμένα στην Λέσβο. Εργάστηκα σε διάφορες εργασίες. Το 1988 γύρισα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και άνοιξα το βιβλιοπωλείο «Ορφικός».  Το οποίο διατηρώ μέχρι σήμερα. (τα τελευταία 2 χρόνια σε νέα διεύθυνση).

Όπως γνωρίζουμε είσαι ο νους πίσω από τις εκδόσεις «Θρακικός Οιωνός». Πότε έλαβε μέρος αυτή η προσπάθεια;

Το 1997 με την δημιουργία του διμηνιαίου περιοδικού «Θρηΐκιος Άνεμος» δημιούργησα  και τις εκδόσεις «Θρακικός Οιωνός». Με μικρά τεύχη στην αρχή και θέματα αποκλειστικά για την Θράκη. Από το 2001 άρχισε η έκδοση κανονικών βιβλίων με διάφορα θέματα. Κυρίως Θρακών συγγραφέων. Μέχρι  σήμερα έχουν εκδοθεί 66 βιβλία. (ποίησης, λογοτεχνίας, παιδικά, λαογραφίας, εθνικοτοπικά, φιλοσοφίας, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, λευκώματα, μυστηρίων, θεματικά ημερολόγια, ανθολόγια).

 Όλοι οι τίτλοι στο:  thrakikosoionos.blogspot.com

Ποιους τίτλους θεωρείς ως τους «κορυφαίους» των εκδόσεων σου και πως μπορεί κάποιος να τους προμηθευτεί;

Κορυφαίοι τίτλοι δεν υπάρχουν. Απλά εμένα μου αρέσουν οι τίτλοι: «Συνομωσίες στις εικαστικές τέχνες  του Παναγιώτη  Χονδρού», «Αρχαία Θρακικά φύλλα και οι Θράκες πολεμιστές» (δικό μου), «Ίων Δραγούμης ο Έλλην Ιδεαλιστής του Πέτρου Ωρολογά», «Ιεροφύλακες στην γη των μυστηρίων της Ηλέκτρας Αδριανού», «Στοιχεία φυλετικής διαπαιδαγώγησης του Ιούλιου Έβολα», «Σαμοθράκης Ά-βατα» (δικό μου), «Στον καιρό των Θεών του Πολυδεύκη Ανδριανού», καθώς και η σειρά «Αρχαία Θρακικά Μυστήρια» (Καβείρια και Ορφικά). 

Όλα τα βιβλία των εκδόσεων αλλά και του βιβλιοπωλείου μπορούν να τα προμηθευθούν οι αναγνώστες με αντικαταβολή. Στέλνοντας μήνυμα στο gialamas1960@hotmail.gr ή ερχόμενοι στο Αγροτοβιβλιοπωλείο στην περιοχή Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

Αρκετά χρόνια πριν αρθρογραφούσες μαζί με άλλους Αυτόνομους Συναγωνιστές στο Εθνικοεπαναστατικό περιοδικό «Αντίδοτο» ως μέλος της σ.ο. Πως αυτοπροσδιορίζεσαι σε ιδεολογικό επίπεδο;

Το «Αντίδοτο» ήταν μια όμορφη και αυθόρμητη προσπάθεια που όταν το ξεκινήσαμε δεν φανταζόμασταν ότι θα απασχολούσε τον χώρο  μετά από 30 έτη. Για πρώτη φορά τότε παρουσιάστηκε ο «αριστερός εθνικισμός» … όμως κι άλλες θέσεις που ενόχλησαν κάποιους σφουγγοκωλάριους του καθεστώτος. Όπως ενόχλησε κάποιους «δικούς μας»  και ο «Λασπολόγος», το  σατυροκριτικό και όχι εμπαθές φυλλάδιο .…

Αυτοπροσδιορίζομαι ως Εθνικοεπαναστάτης. Είμαι Εθνικιστής - Εθνικοκοινωνιστής. (Ας μην βιαστούν κάποιοι να χαρακτηρίσουν … προτού με γνωρίσουν). Να επισημάνω ότι επανάσταση δεν γίνεται μόνο με όπλα και για την εξουσία. Σε κάθε πτυχή της ζωής μας μπορούμε να κάνουμε επαναστατικές πράξεις.


«Ο χαρακτηρισμός σου ότι το περιοδικό είναι νεοναζιστικό μας είναι αδιάφορος. Μπορείς να το πεις νεοναζιστικό, φασιστικό, μαρξιστικό, αναρχικό. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το περιοδικό μας δεν ταυτίζεται με τις διεθνιστικές ιδέες του συρμού»

Περ. το αντίδοτο, τεύχος 6 σελ. 20 


Προς πώληση εδώ 


Πώς βλέπεις την κατάσταση του λεγόμενου «εθνικιστικού χώρου»; Ποια η πρόταση σου;

Λυπάμαι. Ενώ σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα Εθνικιστικά κινήματα έχουν αλματώδη άνοδο και φλερτάρουν με την διακυβέρνηση των χωρών τους, στην Ελλάδα μας  δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο. Πολυκερματισμός, ηγετίσκοι, προσωπικές κόντρες, μικρότητες … γενικά μια μιζέρια κυριαρχεί, που έχει επιπτώσεις στην ιδεολογία μας, αλλά και στην πολύπαθη πατρίδα μας. Και ενώ ο Ελληνικός λαός έδειξε με την υπόθεση της Χ.Α. ότι διψά για τις εθνικιστικές θέσεις, έστω και έτσι όπως παρουσιάστηκαν … εμείς οι Εθνικιστές δεν φανήκαμε άξιοι της περίστασης.  Δυστυχώς  ως εχθροί του καθεστώτος δεν έχουμε … πλάτες. (η υπόθεσή της ΧΑ , η δίκη και η φυλάκιση αρκετών συναγωνιστών έδειξε ότι το «σύστημα» έχει τους τρόπους και να σε χρησιμοποιεί και να σε σταματά, αν δεν είσαι προετοιμασμένος)  Άρα πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους  στην πολιτική παρουσία μας.

Ως Έλληνες δεν πρέπει να περιμένουμε κάποιον μεσσία. Ο κάθε ένας Έλλην έχει ικανότητες που δεν γνωρίζει. Αν διαβάσουμε λίγες σελίδες από την πρόσφατη ιστορία μας θα δούμε ότι απλοί άνθρωποι που δεν είχαν διδαχθεί κάτι, δεν κατάγονταν από … τζάκια κατάφεραν και έφεραν σε δύσκολη θέση τους αντιπάλους τους.

Άποψή μου, να δημιουργηθεί ένα όργανο … άτυπο, από άτομα των διαφόρων κινήσεων, όχι πρωτοκλασάτα, γιατί υπάρχουν όπως ανέφερα προσωπικές έριδες, που να βρουν μια γυναίκα νέα μορφωμένη και εμφανίσιμη. Ναι να τοποθετηθεί γυναίκα επικεφαλής ενός πολιτικού σχηματισμού που να μην μπορούν να βρουν κάποια επιβαρυντικά στοιχεία οι αντίπαλοι, έως αναδειχθεί ένας αδιαμφισβήτητος ηγέτης. Απλή σκέψη, όμως ίσως λειτουργήσει στην πατρίδα μας.  Ο Ηλίας ή ο Γιάννης ή ο Μανώλης ή κάθε ένας  που δημιούργησε μια οργάνωση ή ένα κόμμα αν νοιάζονται για την ιδεολογία και την πατρίδα πρέπει να παραμερίσουν τις  προσωπικές τους επιθυμίες και να στηρίξουν την προσπάθεια.

Αλλιώς θα συνεχιστεί η επέλαση των βαρβάρων που κατά χιλιάδες εισβάλουν στην πατρίδα μας. Πρέπει να πιστέψουν οι διάφοροι ηγετίσκοι, ότι η μόνη λύση είναι μια εθνικιστική διακυβέρνηση στην Ελλάδα, για να μπορέσουν να πείσουν και τον Ελληνικό λαό. Δεν είμαστε το δεκανίκι των δεξιών. Μέχρι τώρα δεν είδα να το πιστεύει κανείς. Το να μπαίνεις στην βουλή και να ακολουθείς ότι κάνουν και τα άλλα κόμματα, δεν σε διαφοροποιεί. Τα λάθη της ΧΑ δεν πρέπει να ξαναγίνουν από κάποιον πολιτικό σχηματισμό που είμαι σίγουρος ότι θα μπει στην επόμενη βουλή. Βέβαια το κοινοβούλιο δεν είναι ο αυτοσκοπός ενός εθνικιστικού κινήματος … αλλά πρέπει να ελισσόμαστε στον 21ο αιώνα. Ο στείρος αντικομμουνισμός δεν έχει θέση στις πολιτικές μας θέσεις. Εχθρός μας δεν είναι μεμονωμένα το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ., το ΚΙΝΑΛ και τα τετραετή στηρίγματα τους, αλλά συνολικά το πολιτικό κατεστημένο. Το σύνθημα της ΧΑ «Εναντίον Όλων»  ήταν καλό … όμως το διαστρέβλωσαν σε εναντίον όλων … των δικών μας.   

Από όσο γνωρίζουμε σε σχέση με το θρήσκευμα είσαι Εθνικός. Πείτε μας λίγα λόγια για την δική σου άποψη σχετικά με το θείο

 Δεν είμαι … Εθνικός … (ΠΑΟΚ…τζής είμαι … χαχαχα).

Σοβαρά τώρα. Είμαι λάτρης της Ελληνικής και μόνο παράδοσης. Της παράδοσης που καθοδηγεί τους Έλληνες χιλιετίες τώρα. Δεν χαρίζω όμως ούτε ένα απλό στοιχείο της σε άλλους λαούς ή σε ξενόφερτες θρησκείες, που το οικειοποιήθηκαν. Με λίγα λόγια. Λάτρης της  μητέρας Φύσης, όπως αποδίδεται στον αντίστοιχο Ορφικό ύμνο.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η έκδοση σου για τον πρόδρομο του Ελληνικού Φασισμού Ίων Δραγούμη. Πες μας για αυτό το βιβλίο.

Το βιβλίο του Πέτρου Ωρολογά για τον Ίων Δραγούμη, το είχα σε φωτοτυπία. Μου το είχε δώσει ο Κώστας Μπαλάσκας ή Πάνος Βίγλαρης, όταν εργαζόμουνα στο κατάστημα του Σπύρου Σταυρόπουλου στην Ιπποκράτους. Το είχα σαν πολύτιμο φυλακτό και περίμενα να περάσουν τα χρόνια που ορίζει η νομοθεσία για να κάνω την αναστατική έκδοση. Το βιβλίο του Ωρολογά για τον Ίωνα έπρεπε να γίνει βατό σε κάθε Έλληνα. Βέβαια σε ηλεκτρονική μορφή το έδωσα σε site που εκτιμώ (στον «Μαύρο Κρίνο») πριν το εκδώσω σε βιβλίο.


(Σ.Σ. σχετική ανάρτηση εδώ και για να το κατεβάσετε σε .pdf εδώ)


Πώς είναι η κατάσταση στην Θράκη; Πιστεύεις θα είναι ο επόμενος στόχος του Iσλαμοκαπιταλιστή Ερντογάν;

Η Θράκη ανέκαθεν ήταν το μήλο της έριδος μεταξύ διαφόρων. Είτε μεταξύ των Ελληνικών πόλεων της αρχαιότητας, είτε μεταξύ ανατολικής  και δυτικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, είτε μεταξύ Ελλήνων και βορείων και ανατολικών Βαρβάρων. Πολλά σενάρια έχω ακούσει εδώ και … μισό αιώνα. Δεν φοβόμαστε κανέναν Ερντογάν …  τους δικούς μας … φοβόμαστε. Δεν ξέρουμε τι έχουν υπογράψει … Όμως και οι Θράκες δεν  είμαστε άμοιροι ευθυνών … με αυτούς που εκλέγουμε … Αλλά δεν θα γίνει τίποτα. Οι Τούρκοι δεν πάνε στα τυφλά. Ότι είναι να κερδίσουν θα προσπαθήσουν με «ειρηνικά» μέσα. Γνωρίζουν πως αν εμπλακούν σε   πόλεμο … θα χάσουν. Όχι μόνο στρατιωτικά αλλά και τους ομοθρήσκους τους. Τον Μάρτιο πήραν ένα μάθημα από τους Εβρίτες … Θεωρώ ότι δεν περίμεναν τέτοια αντίσταση..

Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και πολιτιστική. Ποια πιστεύεις ότι είναι η ρίζα του κακού για την παρακμή;

Η οικονομική κρίση είναι δέκα - δώδεκα χρόνια. Η πολιτιστική κρατά κάτι δεκαετίες. Λίγα χρόνια μετά την μεταπολίτευση, όταν μπήκαμε στην Ε.Ο.Κ. άρχισε η παρακμή. Θέλαμε να γίνουμε ευρωπαίοι … χωρίς καμία προετοιμασία. Τότε αντέδρασε ο λαός και δημιούργησε … χιλιάδες πολιτιστικούς συλλόγους. Κάθε χωριό είχε και έναν η δύο πολιτιστικούς φορείς. Προσπάθησε το ΠΑΣΟΚ να τους καπελώσει. Έριξε πολλά εκατομμύρια δραχμές.  Αλλά απέτυχε. Η Νέα Δημοκρατία δεν ενδιαφερόταν, το ΚΚΕ προσπάθησε με τις «δημοκρατικές κινήσεις νέων» να βάλει κάποιο φρένο, αλλά ο λαός δεν «μάσησε».

Οι παραδόσεις του ήταν ποιο ισχυρές από την όποια κομματική ταυτότητα. Έτσι τελευταία όταν είδαν οι κυβερνήσεις των «πρασινοκοκκινομπλέ» ότι όχι μόνο δεν ξεθωριάζουν τα πολιτιστικά κύτταρα των χωριών και των πόλεων … τα φορολόγησαν. Οι πολιτιστικοί φορείς μην αντέχοντας το οικονομικό βάρος, άρχισαν να σβήνουν. Παραμένουν όσοι έχουν κέρδη από διάφορες δραστηριότητες. Και αυτοί με χίλια ζόρια. Την ίδια τύχη έχουν όλοι οι φορείς που έχουν σχέση με τον πολιτισμό.

Τις τελευταίες δε δεκαετίες ερχόταν από την Ε.Ε. κάτι προγράμματα που είχαν αρκετά χρήματα … φτάνει να έκαναν αυτά που ήθελαν οι Βρυξέλλες. Όσοι τσίμπησαν το … τυράκι έπεσαν στην φάκα. Έψαχναν να βρουν … μειονότητες στα χωριά τους, να καταγράψουν … «ντοπιολαλιές» που χάνονταν. Έπρεπε να συνεργαστούν με αντιστοίχους φορείς από άλλες χώρες … και δεν ήταν έτοιμοι για τέτοιες ενέργειες. Π.χ. στην Θράκη έπρεπε να συνεργαστεί κάποιος φορέας με αντίστοιχο Βουλγαρικό για μια εκδήλωση για τον Ορφέα! Την στιγμή που οι βόρειοι γείτονες διεκδικούν τα πάντα. Ενώ οι δικοί μας τον μόνο  που ήξεραν ήταν ο Ορφέας Περίδης. Για τον πολιτισμό μπορούμε να μιλάμε για ώρες. Από το 1976 ασχολήθηκα με πολιτιστικούς φορείς και γνωρίζω αρκετά. Για 7,5 χρόνια ήμουν και πρόεδρος της μεγαλύτερης ομοσπονδίας πολιτιστικών φορέων. Της Ε.ΠΟ.Φ. Έβρου, με 136 φορείς - μέλη.

Ζούμε την εποχή της Βιοτρομοκρατίας. Ποιος πιστεύεται ότι είναι ο στόχος των εξουσιαστών;

Το μόνο που δεν κατάφεραν οι παγκόσμιοι εξουσιαστές είναι να μας ελέγξουν τα συναισθήματα. Με τον φόβο του θανάτου τελευταία δείχνει να τα καταφέρνουν. Όμως η βιασύνη τους για κυριαρχία, τους οδηγεί σε λάθη. Οι λαοί ξυπνούν ... και αντιστέκονται. Είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε πολλά. Και θα δούμε περισσότερα. Να είμαστε εν εγρήγορση.

Οι Πομάκοι αποτελούν μια ακόμη περίπτωση όπου το κράτος εγκλημάτησε και οδήγησε μέρος αυτών στην αγκαλιά του νέο-οθωμανισμού. Ποια η άποψη σου;

Πομάκοι. Ένα διαρκές έγκλημα των «νεοραγιάδων» του Ελλαδικού προτεκτοράτου. Αν και τα τελευταία χρόνια από πλευράς των «ιππομάχων» ή  «απομάχων» έχουν γίνει πολλά βήματα για την αποδέσμευση τους από το τουρκικό προξενείο, εντούτοις το ανθελληνικό μας κράτος κάνει ότι μπορεί για να τους σπρώξει στην τουρκική αγκαλιά. Χρειάζεται άμεση αναγνώριση της Πομακικής γλώσσας και η διδασκαλία της στα χωριά των Πομάκων. 

Πώς πιστεύεις ότι θα πρέπει να κινούμαστε σε επίπεδο τακτικής απέναντι στους δυνάστες του λαού μας;

Είμαι υπέρ του πολιτικού ανταρτοπόλεμου και της φαιάς η μαύρης προπαγάνδας. Έτσι μόνο πολεμιέται το σύστημα που έχει πολλά όπλα. Και ελέγχει όλα τα ΜΜΕ.

Ποιο το μήνυμα σου στους συναγωνιστές που μας διαβάζουν;

Να εφαρμόσουν τις ιδέες στην ζωή τους. Να μπουν μέσα στην κοινωνία, να διαδώσουν τις ιδέες τους με το παράδειγμα τους. Να δρουν με τον αυθορμητισμό της νιότης τους, αλλά χρησιμοποιώντας και το μυαλό τους. Να κάνουν αυτό που πρέπει και ας γίνει οτιδήποτε (Ι. Μεταξάς). Έχουν κάτι που δεν είχαμε εμείς στα χρόνια μας. Βιβλία και ενημέρωση. Καθώς και κληρονομιά Εθνικιστικής ιστορίας. Μπορούν να απορρίψουν τα λάθη και να κρατήσουν τις σωστές ενέργειες. Τελειώνω δηλώνοντας ότι δεν πιστεύω σε καμιά ΕΝΩΣΗ, θεωρώ ότι με συνεργασία προσώπων, κινήσεων, ομάδων αλλά και κομμάτων μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Ευχαριστώ την συντακτική ομάδα του «Μαύρου Κρίνου» για την φιλοξενία του και ειδικά τον συναγωνιστή Σταύρο Λιμποβίση για την συνέντευξη.

9 σχόλια:

  1. Χαίρετε! Αν υπάρχει η δυνατότητα κάποια εικόνα από τον Λασπολόγο ή pdf αρχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδέκαστος12/12/20 3:14 μ.μ.

      Πράγματι, θα ήταν καλή ιδέα να διασωθούν μερακλίδικα έντυπα του παρελθόντος όπως αυτό γιατί με το πέρασμα του χρόνου δυστυχώς χάνονται κι αυτό είναι κρίμα.

      Διαγραφή
  2. Εύγε Αθανάσιε. Οι νεότεροι χρειάζονται και κάποιους μεγαλύτερους για να παρακινηθούν. εσύ είσαι ένας απο αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/12/20 10:29 μ.μ.

    Καλό το αντίδοτο αλλά ανήκει στο παρελθον όπως καιόλα όσα ανήκουν στον χώρο
    Μεγαλώσαμε και δεν πήραμε το μαθήμα μας , οι νέοι μας έχουν γράψει και καλά κάνουν

    Raul

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/12/20 9:37 π.μ.

      οι νέοι εθνικιστές πρωτοστάτησαν στις μάχες με τους πραιτοριανούς στο μακεδονικό, συνεχώς πολλά παιδιά ψάχνονται ιδεολογικά και δεν κάθονται να ακούνε τα μοιρολόγια των παλιών του χώρου

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/12/20 12:07 μ.μ.

      Δεν ψάχνονται για ιδέες όπως το εννοείς συναγωνιστη ψάχνονται για δυναμικά πράγματα και νέες ιδέες εμείς όλοι είμαστε απλά ένα ζωντανό φετίχ και κλαψα
      Ας το αποδεχτούμε επιτέλους και ας βουλωσουμε τα στόματά μας γιατί φταίμε και είμαστε υπόλογοι οσοι είμαστε πάνω από 30 για την κατάντια του χώρου

      Raul

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος11/12/20 2:26 μ.μ.

    Απλα συγκινηση! Οταν ημουν φανταρος στην Αλεξανδρουπολη το 2007, ειχα αγορασει βιβλια απο το βιβλιοπωλειο "Ορφικος"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νικόλαος Σ.21/7/21 2:51 π.μ.

    Τώρα διάβασα τη συνέντευξη του παλιού συναγωνιστή και φίλου τότε Σάκη. Έχω δεκαετίες να τον δω αν και μαθαίνω νέα του. Σε αρκετά από όσα είπε συμφωνώ, όπως και οι περισσότεροι μάλλον.

    Κάτι μας τρώει. Πολλοί το ξέρουν αλλά δεν το λένε, ότι και αν είναι αυτό, κάτι μας τρώει. Δεν μπορούμε να κάνουμε προκοπή, δυστυχώς. Αν θα θέλατε να εστιάσω κάπου, δεν είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες, τα παιδιά γίνανε και βουλευτές κλπ. Οι πράκτορες, οι ρουφιάνοι του καθεστώτος είναι. Και είναι πολλοί, πάρα πολλοί. Οργάνωση σημαίνει και ξεκαθάρισμα, καλό ξεκαθάρισμα από άτομα που να ξέρουν!! Και θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν, ακόμα υπάρχουν. Γιατί σιγά σιγά κάποιες ικανότητες αδρανούν και χάνονται και μαζί χάνεται και η σχετική ενημέρωση (know how) και στο τέλος θα διαλυθούμε γιατί θα πνιγόμαστε. Τα συστήματα γίνονται όλο και ποιο δύσκολα, πολύπλοκα και η σχετική λειψανδρία με την επακόλουθη έλλειψη ατόμων εξειδικευμένων γνώσεων θα μας φέρει μπροστά στην οδυνηρή πραγματικότητα που δεν έχουμε φτάσει ακόμα και ας μας έχει πονέσει η φυλάκιση τόσων ανθρώπων του χώρου μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός ΝΓΜ. Αυτός είναι ακόμα ο αρχηγός, ο ΝΓΜ. Όταν καθιερωθεί άλλος θα τον αναγνωρίσουμε. Η φυλάκιση είναι συντριπτικό χτύπημα για το χώρο και τα αποτελέσματα θα φανούν στο χρόνο. Και ο άλλοτε εθνικ..…. και τώρα υπουργός με τους εκατοντάδες ‘φίλους’ από εδώ και εκεί συνεχίζει να νομοθετεί. Γνωστά πράγματα.

    Είδα και το Σάκη να είναι στην ίδια κατεύθυνση και χάρηκα μέσα στη λύπη και την κατήφεια και τη σταδιακή απώλεια ηθικού που έχουμε.

    Νομίζω ότι ο χώρος, ο εθνικιστικός (μακριά από εμένα ο εθνικοσοσιαλισμός – απλά δεν συμφωνώ) έκανε οργανωτικά λάθη. Ναι εκεί εστιάζω, οργανωτικά λάθη. Μέχρι που νομίσαμε ότι φτάσαμε να χτυπάμε την πόρτα της εξουσίας. Δεν τα είχε καταλάβει κανένας αυτά? Και γιατί, κανένας δεν είχε πολιτικό αισθητήριο..? Αν όντως κανένας…..τότε πάμε αφήστε τα όλοι και ας συνεχίσουν για πάντα αυτοί που εξουσιάζουν.

    Οργανωτικά λάθη, σε βάθος. Ας συζητηθεί, η ας απασχολήσει όσους το διάβασαν, έστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε αρχηγός δικός σας είναι. Κάποιοι δεν έχουν και δεν θέλουν αρχηγό.

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.