Οι αριστερές καταβολές του Φασισμού (περιοδικό Ένζυμο τεύχος Η, Φθινόπωρο 2020)



Παραθέτουμε μικρὰ ἀποσπάσματα ἀπὸ τὸ ἄρθρο ποὺ βρίσκεται δημοσιευμένο στὸ τρέχον τεῦχος τοῦ Ἐνζύμου (τεῦχος Η, Φθινόπωρο 2020)

Διαβάστε εδώ …

19 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/12/20 7:24 μ.μ.

    Ναι πραγματι εχει αριστερες καταβολες ο φασισμος αν λαβουμε υποψιν τις αντιφυλετικες, διεθνικιστικες αποψεις του Μουσολινι που αποκρυσταλλωσε στο ιταλικο φασιστικο δογμα.

    Παρακαλω μην κοπει το σχολιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/12/20 12:51 μ.μ.

      Καλώς δεν κόβεται για να μας διασκεδάζει. Γιατί δεν μας λες τις "αντιφυλετικές" απόψεις του Μουσολίνι, μας τις κρατάς κρυφές; Έχεις υπόψη σου τι έλεγε ο Evola για τον Μουσολίνι και την "Σύνθεση της Διδαχής της Ράτσας";
      Ποιες "διεθνιστικές" απόψεις; Γνωρίζεις τι έλεγε και τι γνώμη είχε ο Χίτλερ για τον Μουσολίνι;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/12/20 12:45 μ.μ.

      Εγώ θα προσέθετα και τον πολυεθνικό στρατό των SS. Φαίνεται πως και το 3ο Ράιχ, εν ώρα πολεμικής ανάγκης, έβαζε για λίγο στην άκρη την προσήλωση στα εθνικιστικά ιδεώδη.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/12/20 8:03 μ.μ.

      Μα ειναι ευρεως γνωστα τα οσα δηλωνε ο Μπενιτο στην συναντηση με τον Λουντβιχ για φυλετικους παροξυσμους και "αισθηματα" οπως επισης και η σχεση που ειχε με Εβραια. Οσο για το 3ο Ραιχ ειχε θεσπισει φυλετικους νομους, κατι που δεν θα εκανε ο Μουσολινι αν δεν επρεπε να ευοδωθει η συμμαχια του με αυτο και δεν ειχε μαυρους αξιωματικους! Ναι πραγματι ο Χιτλερ ειχε μεχρι το τελος καλη γνωμη για τον Μουσολινι και πραγματικα απορω. Ισως το εκανε και για λογους διπλωματιας βεβαια

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος18/12/20 10:51 π.μ.

      Το να θεωρείς υπερβολική και σε σημεία λανθασμένη την φυλετική πολιτική του 3ου Ράιχ δεν σε κάνει "αντιφυλετιστή". Αυτό το αναγνώριζαν και μεγάλοι στοχαστές όπως ο Evola. Έλεος πια με τα φετίχ και την δογματική νοοτροπία. Εκτός αυτού άλλες οι συνθήκες στη Γερμανία και άλλες στην Ιταλία ακόμα και αναφορικά με τους εβραίους.

      Δεν νομίζω ενόσω όλα χάνονταν τα τελευταία χρόνια του πολέμου να είχε έγνοια ο Χίτλερ να το παίξει διπλωμάτης

      Διαγραφή
    5. ποια διπλωματία! ο Χίτλερ έλεγε ότι ο αυτός που του έδειξε τον δρόμο ήταν ο Μπενίτο! Και φίλο τον έλεγε και σύντροφο κλπ. Άν είναι να βγάλουμε το μέτρο για τον φυλετισμό του καθενός θα ρίξουμε γέλιο! Στην ετικέτα ΦΑΣΙΣΜΟΣ υπάρχουν σχετικά άρθρα ως απάντηση σε όλα αυτά.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος18/12/20 12:24 μ.μ.

      Είχε θεσπίσει φυλετικούς νόμους το 3ο Ράιχ για να τους καταπατά ανάλογα τα συμφέροντα της ιμπεριαλιστικής μπουρζουαζίας που είχε απομονώσει τον Στράσερ και τα σοβαρά στελέχη.

      Πολύ άριοι οι σύμμαχοι Ούγγροι, έτσι; Μέσα στη νορδικότητα.

      Οι Ρώσοι από την άλλη; Τη μια ήταν φυλετικά αδέρφια όσο ίσχυε η καλή γειτονία την επομένη έγιναν "μογγόλοι" της Ασίας μόλις σπάσαν τα τσανάκια.
      Επιτέθηκε στους "μογγόλους Ρώσους" υποστηριζόμενο από τους Άριους Μαγυάρους το 3ο Ράιχ.

      για να μη μιλήσουμε για τη φυλετική καθαρότητα κάποιων Βόσνιων, κάποιων Ινδών και άλλων παράξενων που υπηρέτησαν στα SS.

      Μεγάλη συνέπεια στη νομοθεσία ο μουστάκιας! Τι να σου πω.

      Τα κατάλαβε τα λάθη του πάντως. Αλλά ήταν αργά.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος18/12/20 5:01 μ.μ.

      Μου αρέσει που το σχόλιο μιλάει για τον Μουσολίνι και ο πρώτος ανώνυμος μας λέει τι ανέφερε ο Έβολα για αυτόν. Ακόμη και το άρθρο που πόσταρε ο μαύρος κρίνος μιλάει καθαρά για αποχή του φυλετισμού από τον φασισμό

      Διαγραφή
  2. γιατί να κοπεί το σχόλιο? υπάρχει ετικέτα φασισμός που δίνει απαντήσεις σε δεκάδες άρθρα. αφού ο φασισμός ήταν διεθνιστικός ... και αντιφυλετικός μέγα το λάθος του άξονα. σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/12/20 10:56 π.μ.

      Εν τω μεταξύ ρε μαυρέ κρίνε ακόμη και το άρθρο που παραθέτεις λέει ότι υπήρχαν Εβραίοι φασίστες και ότι ο φυλετισμός δεν είναι ουσιαστικό στοιχείο του φασισμού

      Διαγραφή
    2. το περιοδικό που φιλοξενεί το άρθρο δεν εκφράζει την σ.ο. σε όλη την έκταση του, ανάλογα άρθρα έχουν γραφτεί η μεταφραστεί ρίξτε μια ματιά στην ετικέτα Φασισμός

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος16/12/20 12:47 μ.μ.

    Δεν ισχύει ότι ο Φασισμός δεν υποστήριξε τον φυλετισμό.Το σίγουρο είναι ότι δεν έφτασε ποτέ στα επίπεδα της Ε/Σ Γερμανίας,η οποία εξήγαγε σπουδαίους επιστήμονες που ασχολήθηκαν με τη Φυλή.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήταν αντιφυλετικος,για όνομα του Θεού!
    Ο Μουσολίνι και οι φασίστες προσπάθησαν,ίσως από κόμπλεξ να προβάλλουν έναν μεντιτερρανισμό εναντίον του Νορδικισμού των Ε/Σ Γερμανών.Όμως αυτός ο "μεντιτερρανισμός" δεν είχε σαφή φυλετική υπόσταση και γρήγορα κατέρρευσε μπρος στις νορδικιστικες θεωρίες.Έτσι έχουμε σιγά σιγά μία στροφή προς ,ναι όσο κι αν φαίνεται παράξενο,προς τον Νορδικισμό των Γερμανών!Από ορισμένους κύκλους όμως.Ο Evola (νορδικιστής και ίδιος,αν και διαφοροποιημένος αφού έδωσε μεγαλύτερη σημασία στην πνευματική διάσταση της φυλής, χωρίς ωστόσο να παραμελεί τη βιολογική), συνεργάζεται με φασίστες και επηρεάζει το ζήτημα της φυλής στην Ιταλία.Δημοσιεύονται άρθρα για να στηρίξουν τη μεσογειακη-Αρια (με τη στενή έννοια του Νορδικού) καταγωγή των Αρχαίων Ρωμαίων.
    Εν ολίγοις,ο Φασισμός χρειαζόταν κατευθυντήριες γραμμές στο φυλετικό ζήτημα.Δεν ασχολήθηκε στο μέγιστο βαθμό και από ένα σημείο και μετά αποδέχθηκε χλιαρά τις θέσεις των Γερμανών πάνω στο θέμα,αλλά το να λέμε ότι ήταν αντιφυλετικός,είναι παράλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/12/20 10:59 π.μ.

      Τι εννοείς με τον όρο "νορδικιστής"; Ρωτώ για να καταλαβαινόμαστε.
      Οι απόψεις του Evola πάνω στο φυλετικό ζήτημα δεν είναι σύμφωνες με αυτές του 3ου Ράιχ, υπάρχει μεγάλη απόσταση, και ο ίδιος ο Evola ήταν αντίθετος στην χλιαρή αποδοχή των θέσεων των Γερμανών πάνω στο θέμα, γι'αυτό και έγραψε την "Σύνθεση της Διδαχής της Ράτσας"

      Διαγραφή
    2. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα να δημιουργήσουν τάγματα ( μαύρων) Ερυθραιωτών και Σομαλών για την κατάκτηση της Αιθιοπίας και μετά τη διατήρηση της κατοχής της.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος16/12/20 12:52 μ.μ.

    Τι νέο φρούτο είναι αυτό, με εθνικοσοσιαλιστές που βρίζουν τον φασισμό και τον Μουσολίνι ένας Θεός ξέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/12/20 12:49 π.μ.

      Δεν είναι εθνικοοσοσιαλιστές. Νεοδημοκράτες είναι με το προσωπείο του "χιτλερικού". Για το Στράσερ και για άλλους εθνικοσοσιαλιστές τα ίδια υβριστικά γράφουν.

      Είναι πολλά τα λεφτά της "παράταξης" και της γερμανικής πρεσβείας, προκειμένου να υπάρχει αποπροσανατολισμός στον εθνικιστικό χώρο.

      Κάτι ξέρουν στο "Πρώτο Θέμα" για αυτό.

      Διαγραφή
    2. μην ανοίγεις την κουβέντα για τους στρασσερικούς. δεν θα τελειώσουμε ούτε σε 100 μέρες την διαμάχη.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος17/12/20 11:45 μ.μ.

    Το περιοδικό δεν είναι του χώρου, αλλα αντίθετο, αυτοί γουστάρουν παγκοσμιοποihsh ελληνικh καμία σχέση με φυλετισμό και εθνικισμό
    Αλλα ότι πιάνει στis palames του άτομο του χώρου του το προβάλλει με το ηλίθιο τρόπο μπόμπιρα που ανακάλυψε ένα σκαθαρι και θέλει να το δουν όλοι kai as brwmaei skata και μας γαμαει τον εγκέφαλο
    αυτή είναι η νοοτροπία kai του Μαύρου Κρίνoy προβάλλεται αριστερούς σαν ηλίθιοι αντί να έχουμε δικά μας πράγματα


    R.W.S. London

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γράφουμε απλά. Το περιοδικό αυτό δεν είναι νεοναζιστικό. Δεν έχει σχέση με νεοφασίστες. Φυσικά δεν έχει σχέση με ακροδεξιούς. Το τι είναι οι ίδιοι μπορείς να τους ρωτήσεις διαθέτουν ιστοσελίδα και μέσο επικοινωνίας. Τώρα αν είναι απλά αριστεροί και εθνομηδενιστές θα είχαν άρθρα για την Σπάρτη, τον Δραγούμη, τον Φαλτάιτς, την ΕΟΚΑ, κ.α.?

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.