Επίθεση λάσπης ενάντια στο Μαύρο Κρίνο.

Ποιοι και γιατί είναι πίσω από αυτή.

Γράφουν : Πολυπέρχων , Red Byron.


Το ηλεκτρονικό σκέλος της επίθεσης και τα παπαγαλάκια.

Από την αρχή της λειτουργίας του Μαύρου Κρίνου , οι επιθέσεις λάσπης , οι απειλές και προβοκάτσιες που δεχθήκαμε από κάποιους που νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να μας φιμώσουν ήταν σε μόνιμη βάση. Το τελευταίο όμως διάστημα έγινε συντονισμένη επίθεση ενάντια στο Μαύρο Κρίνο , από διαφορετικά κέντρα , τόσο μέσω του Ίντερνετ όσο και με άλλους τρόπους με προσπάθεια μαζικής διασποράς συκοφαντιών όσον μας αφορά.

Δε θα ασχοληθούμε εδώ με τον κάθε μίζερο μικροαστό που είτε υποκινούμενος από ψυχολογικά κριτήρια και εγωπαθή κόμπλεξ ζηλοφθονίας κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους αναδημοσιεύει απλά τη λάσπη που τον τροφοδότησαν οι «πηγές του» , ούτε με τον κάθε επαγγελματία παρακρατικό που έβγαλε την λάσπη από το μυαλό του εκτελώντας την υπηρεσία του , αλλά με τα ίδια τα κέντρα που είναι πίσω από αυτή τη λάσπη αυτή. Με αφορμή τα παπαγαλάκια , θέλουμε να εστιάσουμε στα κέντρα που τους χρησιμοποίησαν και τις αιτίες που γίνεται αυτή η επίθεση. Για να φτάσουμε όμως στα κέντρα , θα περιγράψουμε πρώτα το χρονικό της επίθεσης ξεκινώντας από τα παπαγαλάκια.

Η ηλεκτρονική συκοφάντηση, ξεκίνησε στο φόρουμ του Ιντυμίντια , από άτομο που υπογράφοντας ως «δημοκράτης» έγραφε ότι πίσω από το μπλογκ του Μαύρου Κρίνου βρίσκονται «νεοακροδεξιοί» «σοσιαλφασίστες του ψευτο-ΚΚΕ» που αρθρογραφούν και στο Ριζοσπάστη !

Αυτά με αφορμή κείμενο του Ριζοσπάστη το οποίο παρέθετε , το οποίο πολύ σωστά έγραφε μεταξύ άλλων :

«οι δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα , είναι γνωστό όργανο των ιμπεριαλιστών και έχει υπηρετήσει πλήθος επεμβάσεών τους ανά τον κόσμο, από την Κούβα μέχρι τα Βαλκάνια. Γνωστό είναι επίσης ότι χρηματοδοτούνται από το γαλλικό κράτος , από την ΕΕ , από μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ , αλλά και πολλές μεγάλες εταιρείες... Μέρος αυτής της εκστρατείας, όπως πολλοί έχουν αντιληφθεί, είναι και η καθοδηγούμενη από τους ιμπεριαλιστές «εξέγερση» στο Θιβέτ…»

Το μπαλάκι στη συνέχεια παίρνει ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης του Ρεσάλτο , Θύμιος Παπανικολάου. Ο συγκεκριμένος είχε στην ιστοσελίδα του Ρεσάλτο για μήνες ως σύνδεσμο το μπλογκ του Μαύρου Κρίνου ενώ και αναδημοσιεύονταν και κείμενά του μπλογκ στο φόρουμ του Ρεσάλτο , με πολύ καλές κριτικές από τον ίδιο , επίσης υπήρχαν και κάποιες παραπομπές σε άρθρα του Μαύρου Κρίνου σε άρθρα του έντυπου περιοδικού.

Όμως εντελώς «ξαφνικά», χωρίς να χει μεσολαβήσει κανένα γεγονός εκτός από την πιο πάνω δημοσίευση στο Ιντυμίντια , δημοσιεύει διάφορα κείμενά του στο φόρουμ του Ρεσάλτο , όπου μέσα σε ένα κλίμα λάσπης και κάποιων πολιτικών θέσεων που θυμίζουν περισσότερο Ιό της Ελευθεροτυπίας και όχι πατριωτικό αριστερό χώρο γράφει (φωτογραφίζοντας το Μαύρο Κρίνο και άλλες τέτοιες προσπάθειες) ότι σκοπός της δημιουργίας τους είναι «να χρησιμοποιηθούν για τη δυσφήμιση των σοσιαλιστικών, πατριωτικών δυνάμεων, δυνάμεις που μέρα με την ημέρα θα ξεπηδούν ολοένα και πιο ρωμαλέες».



Η ιδέα που διατυπώνει, είτε το έκανε συνειδητά είτε όχι , αποτελεί άριστη συνέχεια της προβοκάτσιας στο Ιντυμίντια , αφού ουσιαστικά αναφέρει ότι ο Μαύρος Κρίνος έχει σκοπό ύπαρξης να συκοφαντούνται οι «σοσιαλιστικές πατριωτικές δυνάμεις» για τις οποίες στο Ιντυμίντια γράφτηκε ότι είναι πίσω από το μπλογκ !

Παρακάτω , ο ίδιος υπογράφοντας ως «Μπρακούλιας» προσπαθεί να συσχετίσει το Μαύρο Κρίνο με την ακροδεξιά , ενώ γράφει ότι «πιθανότατα όμως, πέρα από τη διαφορετική ρητορική, τον αυτοπροσδιορισμό και τις πολιτικές τακτικές, δεν είναι τίποτε άλλο παρά καλά δασκαλεμένοι χρυσαυγίτες». Από «σοσιαλφασίστες του ψευτο-ΚΚΕ» τώρα ήρθε η ώρα ο Μαύρος Κρίνος να βαφτιστεί ως «καλά δασκαλεμένοι χρυσαυγίτες». Τι μεσολάβησε για την απότομη αυτή επίθεση και αλλαγή της συμπεριφοράς του ; Υπήρχαν προφανώς κάποια κέντρα που άσκησαν έντονες πιέσεις και τον «ενημέρωσαν» σχετικά με το Μαύρο Κρίνο , επίσης πιθανώς να θεώρησε ο ίδιος ότι έτσι θα καταφέρει να μας απαξιώσει ώστε να συσπειρώσει περισσότερο κόσμο γύρω από τον εαυτό του.

Μετά ήρθε ξανά η σειρά του Ιντυμίντια. Αφού πρώτα αναπαράγονται ανώνυμα τα ίδια ψεύδη όπως ότι «ο Μαύρος Κρίνος πρόκειται για ακροδεξιό ιστολόγιο» , παίρνει αυτή τη φορά τη σειρά του γνωστό στέλεχος ακροδεξιών αντιλήψεων που παριστάνει τον "εθνικοσοσιαλιστή" για να μπορεί να διατηρεί τη θέση του και να συνεχίζει από αυτή να χαρτογραφεί και να φακελώνει το «χώρο» , αν και κατά καιρούς έχει δείξει ανοιχτά τις πραγματικές του πολιτικές προθέσεις που είναι η με κάθε τρόπο υπονόμευσή του «εκ των έσω» βάζοντας συνέχεια επίτηδες συνέχεια «αυτογκόλ» με συνειδητό σκοπό να φεύγει συνεχώς κόσμος από το χώρο του που έχει εναποθέσει εκεί τη νεανική του επαναστατικότητα και τα κοινωνικά του οράματα , να καταλήγει είτε στην ακροδεξιά του αστικού συστήματος με διαβρωμένη πλέον τη συνείδησή του συνειδήσεις , είτε σπίτι του (στην καλύτερη περίπτωση διότι υπάρχει και η κρατική φυλακή) , συχνά απογοητευμένος ή ψυχολογικά «καμένος» ή αστικοποιημένος , έχοντας βέβαια φακελωθεί πρώτα και πολλές φορές έχοντας συκοφαντηθεί και υβριστεί σε τέτοιο επίπεδο που δε θα το φαντάζονταν κανείς.

Εκείνο όμως που δε θέλει με τίποτα , είναι η συνέχιση της πολιτικής δράσης των αποχωρησάντων με πολιτικό στίγμα που να μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις αυτόνομης και ανεξέλεγκτης πραγματικά επαναστατικής και κοινωνικής δράσης επικίνδυνης για το πολιτικό σύστημα και τα αφεντικά του.

Εδώ όμως ο δήθεν ορκισμένος εχθρός των αντιφασιστών γράφει στο Ιντυμίντια υπογράφοντας ως «αναρχικός» ότι :

«Οι Μαύροι Κρίνοι είναι φασισταριά του κερατά που κατεβαίνουν στις πορείες της χρυσής αυγής και μόνο. Στα φετινά Ίμια ήταν ένας τουλάχιστον από δαύτους παρεάκι με τα ΜΑΤ» «Δεν ξέρω αν συμμετείχαν στις παρακρατικές επιθέσεις σε μετανάστες και στέκια όμως σίγουρα θριαμβολογούν γι αυτές. Όπου τους πετύχουμε τους λιώνουμε.»






Στη συνέχεια, πάλι ο ίδιος, γράφει αυτή τη φορά υπογράφοντας ως «απλός μπολσεβίκος» τα εξής :


«Το σφυρί και το δρεπάνι τους φασίστες θα ξεκάνει. Συμφωνώ και επαυξάνω με το σχόλιο άλλων συντρόφων "όπου τους βρούμε τους λιώνουμε".».

Και συνεχίζει παρακάτω αφού ξαναβαφτίζεται «αναρχικός» :

«Στην πράξη θριαμβολογούν για τις επιθέσεις αν δε συμμετέχουν κιόλας σ'αυτές» «Πάρτε το χαμπάρι , οι ναζί ανακάλυψαν την προπαγάνδα και είναι φυσικό να τη χρησιμοποιούν.» «έχουν αρχηγούς και κέντρα που τους ελέγχουν με μεγάλα συμφέροντα από πίσω» «Τους τσακίζουμε πάραυτα».

Είναι σημαντικό βέβαια καθώς και κωμικό , να σημειώσουμε ότι ο συγγραφέας των σχολίων αυτών στο Ιντυμίντια, λέει ταυτόχρονα στους «δικούς του» ότι πίσω από το Μαύρο Κρίνο κρύβεται το Ιντυμίντια και η νεοταξική αριστερά ! Όση λάσπη και να ρίξει για να μπορεί να συνεχίζει το ρόλο του, συνέχεια θα ζει με το φόβο μήπως κάποτε οι «δικοί του» τον καταλάβουν μαζικά και τότε γίνει πραγματικότητα ο χειρότερος εφιάλτης του.

Εκτός πάντως από ρουφιάνος και προβοκάτορας , είναι και βλάκας γιατί εκτός όλων των άλλων σημείων που αυτοκαρφώνεται ότι είναι ο ίδιος που έγραψε το σχόλιο , δεν κατάφερε να συνειδητοποιήσει ότι ένας «αναρχικός» δεν θα μπορούσε να ξέρει αν , ποιοι και πόσοι από το Μαύρο Κρίνο συμμετείχαν στη συγκέντρωση για τα Ίμια.

Όσο για το «παρεάκι με τα ΜΑΤ» , είναι δικό του προνόμιο να έχει για «συναγωνιστές» του ΜΑΤατζήδες και μπάτσους που αποδεδειγμένα έχουν αναλάβει να χαρτογραφούν στέκια και αριστερές εξωκοινοβουλευτικές ομάδες για την ασφάλεια.


Εμείς απλά ρωτάμε τον καθένα , ιδίως καλοπροαίρετα άτομα που δεν έχουν εμπειρία από τέτοιους πολιτικούς χώρους :

Εμπιστεύεσαι να χεις κοινή δράση με άτομα που δουλεύουν στην αστυνομία και μάλιστα χρεωμένοι με την παρακολούθηση και χαρτογράφηση πολιτικών ομάδων και χώρων ;

Πιστεύεις ότι εσένα δε θα σε δώσουν στην υπηρεσία τους , γιατί είναι «εθνικιστές» και «συναγωνιστές», και δίνουν μόνο τους αριστερούς , έτσι ;

Εμπιστεύεσαι να έχουν τα στοιχεία σου και χιλιάδες άλλων , ακόμα και τις αστυνομικές τους ταυτότητες είτε σε φωτοτυπία είτε τους αριθμούς τους (έτσι ζητάνε κάποιοι «Ελληνόψυχοι») , άνθρωποι που κατά καιρούς μιλάνε για «άκρες» που έχουνε στην αστυνομία ή σε κρατικές μυστικές υπηρεσίες ;

Αν τους εμπιστεύεσαι τότε δική σου και η ευθύνη να τους δώσεις τα στοιχεία σου συναγωνιστή.

Εμείς τη θέση μας την ξεκαθαρίζουμε καθημερινά : ACAB (All Cops Are Bastards).



Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν στο Ιντυμίντια είχαν δημοσιευτεί από ακροδεξιούς και ονόματα συντρόφων μας καλώντας τους «αντιφασίστες» να τους χτυπήσουν. Γιατί άραγε δεν έρχονται ο ίδιοι προσωπικά να λύσουν το πρόβλημα που έχουνε μαζί μας , μόνο προσπαθούν να μας αποστείλουν τα παρακρατικά αδερφάκια τους ;

Γιατί οι ίδιοι μεγάλοι αρχηγοί «εθνικοσοσιαλιστές» είναι κότες και δεν έχουν πατήσει ποτέ εκεί που νιώθουν να υπάρχει κίνδυνος. Έχουν μάθει να στέλνουν άλλους να κάνουν τις δουλειές τους και όταν τα «κορόιδα» όπως θεωρούν τους «συναγωνιστές» τους δεν τους φτάνουν για τη δουλειά γιατί είναι λίγα και αριθμητικά και σωματικά, τότε προβοκάρουν για να χρησιμοποιήσουν τους χρήσιμους ηλίθιους της νέας τάξης, τους διάφορους «αντιφασίστες».

Για να πωρώνονται οι χρήσιμοι ηλίθιοι , στηρίζονται από κάθε λογής κέντρα και οι επιθέσεις σε μετανάστες και στέκια αριστερών. Είναι ακριβώς το ίδιο σκεπτικό με το οποίο κάποιοι άλλοι κύκλοι (που δρουν στις παρυφές του ΛΑΟΣ και αναφέρονται παρακάτω στο κείμενο) προσπάθησαν να φορτώσουν σε κάποιες ομάδες του «χώρου» τις επιθέσεις που ο ίδιοι έκαναν επίτηδες προβοκατόρικα σε μετανάστες πριν από τις 2 του Φλεβάρη του 2008.

Αυτά μέχρι στιγμής όσον αφορά το ηλεκτρονικό σκέλος της επίθεσης και φυσικά αναμένουμε συνέχεια. Ως παρένθεση βέβαια , να αναφέρουμε ότι εκτός από την προβοκάτσια σε βάρος εθνικιστών από ακροδεξιούς , οι επιθέσεις σε στέκια και μετανάστες αριστερών έχουν και άλλους κυριότερους στόχους , όπως είχαμε περιγράψει αναλυτικά και σε παλαιότερο άρθρο. Βασικοί στόχοι είναι να δώσουν άλλοθι στο κράτος να βγάζει παράνομες συγκεντρώσεις που το ενοχλούν για αποφυγή «επεισοδίων», για να δίνουν ηθικό άλλοθι και να εξαγριώνουν τις αντιφασιστικές συμμορίες παρακρατικών ώστε να χτυπούν όποιον ενοχλεί τα νεοταξικά τους αφεντικά σαν δύναμη καταστολής, και για να χωρίζουν την περιθωριοποιημένη από το σύστημα χωρίς δικαιώματα νεολαία σε στρατόπεδα που δε θα μάχονται ενάντια στο σύστημα , το νεοταξικό κράτος , το κεφάλαιο και τα αφεντικά, αλλά θα σκοτώνονται μεταξύ τους .

Ο ίδιος ο συγγραφέας των παραπάνω σχολίων στο Ιντυμίντια , παρότι αυτές οι προβοκάτσιες έχουν σκοπό να χτυπήσουν ανοιχτά τον πολιτικό χώρο που ανήκει και δήθεν υπερασπίζεται , και παρόλο που γνωρίζει τι συμβαίνει, όχι μόνο δεν έχει σκοπό να καταγγείλει τους προβοκάτορες ανοιχτά όπως εμείς κάναμε, αλλά προσπάθησε να τις φορτώσει σε μας, ενώ επίσης και ο ίδιος συμμετέχει κατά καιρούς ενεργά στο παιχνίδι αυτό της προβοκάτσιας με στόχο τη συκοφάντηση του επαναστατικού εθνικισμού και της εκ των έσω υπονόμευσης των δράσεων και πρωτοβουλιών που δήθεν υπερασπίζεται.

Όσον αφορά τις οδηγίες του τύπου «όπου βρούμε τους λιώνουμε» και «τους τσακίζουμε πάραυτα», ας τις κρατήσει καλύτερα για όσους ακόμα μπορεί να κοροϊδεύει από στο δικό του χώρο και όχι για τους αντιφάδες, αν και λίγο πολύ οι προβοκατόρικες δράσεις ενάντια σε κάθε τι εθνικό είτε προέρχονται από ακροδεξιούς δήθεν «εθνικιστές» είτε από «αντιφά»-δες νεοταξίτες την ουσία πηγάζουν από τα ίδια κέντρα και αποτελούν κομμάτι του ευρύτερου πολιτικού νεοταξικού σχεδιασμού.

Όσον αφορά τους ίδιους τους μετανάστες , εμείς προτιμάμε αντί να προπαγανδίζουμε ότι για όλα φταίνε οι ίδιοι οι μετανάστες, να αναδεικνύουμε το πώς το ίδιο το σύστημα τους χρησιμοποιεί ως θύματα διώχνοντάς τους από τις χώρες τους που υφίστανται συνήθως έντονα τα στοιχεία της ιμπεριαλιστικής καταλήστευσης ή τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών πολέμων και τους φέρνει σε χώρες της δύσης για να διαλύει τους κοινωνικούς ιστούς, τις κοινωνικές αντιστάσεις , τα εργασιακά δικαιώματα , για να μετατρέπει τους ντόπιους εργάτες σε ξένους στην ίδια τους τη χώρα , σε πολίτες δίχως πατρίδα που θα δουλεύουν ξένοι ανάμεσα σε ξένους για ένα κομμάτι ψωμί.

Γι αυτό αντί να χτυπάμε τους μετανάστες , θα προτιμούσαμε από κοινού με όσους μετανάστες καταλαβαίνουν τη ρίζα του προβλήματος , να χτυπήσουμε και να ξεσκεπάσουμε από κοινού αυτούς που δημιουργούν το σύγχρονο δουλεμπόριο, το ίδιο το σύστημα και τη νέα τάξη πραγμάτων και τα παπαγαλάκια τους που παίζουν το παιχνίδι του «αντιρατσισμού» , τόσο τους νεοταξίτες με τα «αντιρατσιστικά φεστιβάλ» και τις «αντιρατσιστικές» συμμορίες καταστολής, όσο και τους ακροδεξιούς προβοκάτορες που σκόπιμα προσπαθούν να δώσουν ηθικό άλλοθι στη δράση των «αντιρατσιστών».



Τα κέντρα πίσω από την επίθεση.

Ας πάμε τώρα στο ποια είναι τα κέντρα πίσω από την επίθεση. Η πρώτη δημοσίευση στο Ιντυμίντια προέρχεται από άτομο που χρόνια τώρα εμφανίζεται όταν υπάρχει κάτι επίκαιρο σχετικά με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αλλάζοντας ψευδώνυμα που τελειώνουν σε «δημοκράτης». Έτσι για να υποστηρίξει την επίθεση ενάντια στο Σέρβικο λαό έγραφε ως «Βόσνιος δημοκράτης», πριν ξεκινήσει η επίθεση στο Ιράκ έγραφε ως «ιρακινός δημοκράτης» λέγοντας πόσο «δημοκρατικό» είναι να γίνει η επίθεση, στήριζε τη σφαγή των Κούρδων της Τουρκίας υπογράφοντας ως «Κούρδος δημοκράτης» και πριν την επίθεση στο Αφγανιστάν υπέγραφε ως «Αφγανός Δημοκράτης».

Βεβαίως υπήρχαν και κείμενα με υπογραφή «Παλαιστίνιος δημοκράτης» που ζητούσαν να χτυπηθεί η Χαμάς, ενώ την επίθεση στη Χεζμπολάχ προπαγάνδισε ο «Λιβανέζος δημοκράτης» και «Κύπριος Δημοκράτης» για το σχέδιο Ανάν. Υπήρξαν κείμενα που ζητούσαν και περιέγραφαν τις επιθέσεις λεπτομερώς καιρό πριν, και τις διεκδικούσαν σαν «αριστερό» και «δημοκρατικό» αίτημα. Αυτή τη φορά την επίθεση ενάντια στο Μαύρο Κρίνο, προανήγγειλε σαν σκέτος «δημοκράτης».

Όλα αυτά βέβαια δημοσιεύονταν και παρέμεναν ενεργά σε ένα δήθεν «αντιεξουσιαστικό» μέσο, για του οποίου τη συντακτική ομάδα έχουν ακουστεί αρκετά για διασυνδέσεις και χρηματοδοτήσεις από αμερικάνικους παράγοντες και μυστικές υπηρεσίες, ενώ μέχρι τη διάσπασή του σε αναρχοσυνασπίτες αναγνώστες της Ελευθεροτυπίας από τη μια (Athens.indymedia.org) και σε Συνασπισμενοανάρχες αναγνώστες της Ελευθεροτυπίας από την άλλη (http://www.indy.gr/) , η διαχείριση του «ανεξάρτητου» αυτού μέσου «αντιπληροφόρησης» γίνονταν κατευθείαν μέσα από τα γραφεία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» , εφημερίδα που όμοια ετοίμαζε το έδαφος κάθε φορά πριν τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις. Για τη σχέση Σόρος και Ιντυμίντια, διαβάστε τι λέει το ίδιο το Ιντυμίντια Θεσσαλονίκης και το Ιντυμίντια Αργεντινής εδώ :


http://thessaloniki.indymedia.org/index.php?page=7


Για το συγκεκριμένο «δημοκράτη» λοιπόν , ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται να ανήκει σε νεοφιλελεύθερη οργάνωση της νεοταξικής αριστεράς που όλοι λένε ότι σχετίζεται με κύκλους της ασφάλειας , έχουν ακουστεί συγκεκριμένες καταγγελίες ότι η ταυτότητά του είχε αποκαλυφθεί στο παρελθόν όπως και η ιδιότητά του ως εργαζόμενου στην Αμερικάνικη πρεσβεία της Ελλάδας. Και από ότι ακούγεται ο ίδιος δεν μπορούσε να το διαψεύσει, αφού υπήρχαν συγκεκριμένες αποδείξεις, και αποφάσισε να παρουσιαστεί σαν απλός «αριστερός» «εργαζόμενος» της πρεσβείας που βγάζει λέει το…ψωμί του εκεί.

Η τακτική της προβοκάτσιας ενάντια σε ανένταχτους εθνικοεπαναστάτες και η προσπάθεια για να τους χτυπήσουν να τους φέρουν σε σύγκρουση με άλλες ομάδες ανένταχτων είτε του «εθνικού» χώρου είτε της αριστεράς , με τη διάδοση φημών περί «πρακτόρων» , «καμουφλαρισμένων χρυσαυγιτών» ή άλλων οργανωμένων πολιτικών φορέων κλπ δεν είναι καινούρια. Την είδαμε να συμβαίνει ενάντια σε ανένταχτους συναγωνιστές μας και στο παρελθόν. Άτομο που κινείται σε ακροδεξιούς κύκλους εργάζεται χρόνια με στόχο την διάλυση κάθε πυρήνα ανένταχτων αλλά και κάθε ομάδας , προσπάθειας ή περιοδικού με αναφορές σε εθνικά και κοινωνικά στοιχεία υπάρχει, με σκοπό του τη δυσφήμιση των ανένταχτων εθνοεπαναστατών και την δορυφοριοποίηση όλου του κόσμου γύρω από το ΛΑΟΣ.

Αυτός λοιπόν διέδιδε σκόπιμα εδώ και χρόνια είτε με e-mail είτε με προσωπικές επαφές , ότι είναι απόλυτα βέβαιος και έχει επιβεβαιωμένο ότι περιοδικά ανένταχτων συναγωνιστών μας ήταν «εκδόσεις της Χρυσής Αυγής», ότι σχετίζονται ταυτόχρονα με «κύκλους της ασφάλειας» κλπ, ενώ προσπαθούσε να προβοκάρει τους συναγωνιστές και σε προσωπικό επίπεδο, διαδίδοντας διάφορες φήμες και στέλνοντας σε γνωστούς κα αγνώστους ανένταχτους μέχρι και e-mail με τα προσωπικά στοιχεία τους , γράφοντας ότι είναι πράκτορες, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειχνε και για την συκοφάντησή τους όσον αφορούσε την προσωπική τους ζωή.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος φαίνεται να σχετίζεται τόσο με επιθέσεις σε μετανάστες και σε αριστερούς που μάλιστα μετά προσπαθούσε να τις φορτώσει αλλού (σε ομάδες που δε δέχονταν δορυφοριοποίηση γύρω από το ΛΑΟΣ) , τέτοιες επιθέσεις έγιναν και πριν την «αντιφασιστική» συγκέντρωση στις 2 του Φλεβάρη , ενώ πετάχτηκαν και τρυκάκια που καλούσαν σε χτυπήματα μεταναστών, ώστε να έχει όσο γίνεται περισσότερο κόσμο η «αντιφασιστική « συγκέντρωση των νεοταξιτών. Παράλληλα οι κοινοβουλευτικοί δήθεν «εθνικιστές» φίλοι του κατακεραύνωναν τους «φασίστες» δημόσια στα κανάλια και ζητούσαν από την αστυνομία να τους συλλάβει. Οι ίδιοι κύκλοι σχετίζονται και με προβοκάτσιες παρέμβασης σε δίκες εθνικιστών με συνθήματα δήθεν υπεράσπισής τους με σκοπό να καταδικαστούν σε όσα περισσότερα χρόνια γίνεται , αλλά και με την προσπάθεια στησίματος οργάνωσης δορυφόρου του ΛΑΟΣ με πιο ακραία αντικομμουνιστικά και αντισοσιαλιστικά χαρακτηριστικά και παρακρατική δράση.

Μετά τις αποκαλύψεις του Μαύρου Κρίνου για το ποιοι ήταν πίσω από τις προβοκάτσιες με αφορμή τα γεγονότα στις 2 του Φλεβάρη, οι κύκλοι αυτοί φαίνεται να έπαθαν ξαφνικά «υδροπικίαση» και καμουφλαρίστηκαν σε νέο φορέα πιο πιασάρικο για νέες ηλικίες.

Ένα άλλο κέντρο , αφορά δημοσιογραφικούς κύκλους, που αυτοί παρίσταναν τους εθνομπολσεβίκους , ενώ επισκέπτονταν «δημοσιογραφικά» διάφορες πρεσβείες, περισσότερες πάντως από μια. Άτομο που εμφανίζεται ως δημοσιογράφος γνωστής εφημερίδας και σχετίζεται με τη διαρροή ψευδών στοιχείων στους Ιούς με στόχο τη δικαστική εξουδετέρωση εθνικιστών, έχει περάσει από όλες σχεδόν τις ομάδες και οργανώσεις της αριστεράς και του «εθνικού» χώρου, από τις οποίες έχει φύγει συνήθως διωγμένος με τις κλωτσιές.

Αφότου απέτυχε να πείσει ανένταχτους όταν έπινε και λίγο παραπάνω ότι το Ισραήλ είναι σήμερα κράτος εθνικοσοσιαλιστικό και χρειάζεται να το αντιμετωπίσουν φιλικά και αφότου οι περσόνες που διατηρούσε σε όλα πολλά φόρουμ του διαδικτύου με κάθε δυνατό πολιτικό προφίλ ταυτόχρονα , από όπου προσπαθούσε να πιάσει επαφές ( παρίστανε ταυτόχρονα ότι ήταν ΝΑΡ, εθνομπολσεβίκος, σταλινικός, εθνικιστής, αναρχικός και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί ) αποφάσισε και αυτός να «ενημερώσει» όσους μπορούσε ότι όλοι όσοι τον ανακάλυψαν είναι δήθεν «δασκαλεμένοι χρυσαυγίτες» και να «αποσυρθεί» δήθεν όπως είπε «απογοητευμένος» από τα φόρουμ αλλά και από τα κρυμμένα του Ιντυμίντια, για να παίζει δήθεν όπως είπε στο εξής μόνο Playstation 2.

Σε σχέση με τον εκδότη του Ρεσάλτο , του οποίου τη συγκεκριμένη στάση διαχωρίζουμε από κάποιους πατριώτες αριστερούς και μη που συνεργάστηκαν ή συνεργάζονται με το περιοδικό, δεν είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς τις πηγές της «έγκυρης ενημέρωσής του» και πιθανής ίσως εξαπάτησης ή χρησιμοποίησής του, σχετικά με το Μαύρο Κρίνο. Εμείς απλά λυπόμαστε για τη στάση του και υπενθυμίζουμε ότι έχουν δημοσιευτεί στο Ίντερνετ από πρώην συνεργάτες του συγκεκριμένου εκδότη προσωπικά e-mail του, με τα οποία χαρακτήριζε ο ίδιος άλλους συνεργάτες τους στο περιοδικό ως σχετιζόμενους με διάφορες μυστικές υπηρεσίες. Οφείλουμε να πούμε βέβαια ότι ο ίδιος τοποθετήθηκε δημόσια μετά τη δημοσιοποίηση της προσωπικής αλληλογραφίας του (που έγινε στην ιστοσελίδα Πολιτικό Καφενείο) και πήρε πίσω όλες τις καταγγελίες του ζητώντας τους συγγνώμη.

Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ισχύουν ή όχι οι καταγγελίες του , πάντως γνωρίζουμε ότι κάποιος συγκεκριμένος από αυτούς που ανέφερε ως πράκτορα στη συγκεκριμένη προσωπική του αλληλογραφία που δημοσιοποιήθηκε στο Πολιτικό Καφενείο και ασχολείται με την δημοσιογραφία , κυρίως την «αδυσώπητη», «χωρίς αναστολές και ενοχές», συμμετείχε ενεργά με πολύ καθοριστικό ρόλο στις δήθεν «αποκαλύψεις» ενάντια στο Μαύρο Κρίνο , όπως φαίνεται στη συγκεκριμένη συζήτηση στο φόρουμ του Ρεσάλτο. Άσχετα με όλα τα παραπάνω, αλλά μιας και στη συζήτηση μας χαρακτήρισαν και «συνεργάτες ακροδεξιών» ενώ πολιτικά είμαστε ο μόνος χώρος που κάνει πραγματική πολεμική στην ακροδεξιά και στις αυταπάτες που καλλιεργεί , για επιπλέον ενημέρωση όσον αφορά το θέμα αυτό παραθέτουμε και τα παρακάτω Link από τα οποία μπορεί καθένας να βγάλει ότι συμπέρασμα θέλει, χωρίς όμως να υιοθετούμε το περιεχόμενό τους, ειδικά τα εισαγωγικά σχόλια του “Jungle Report” στο σχετικό video :


http://www.alpha1.gr/older_versions_A1/A1-2006/September/30-09-2006/main.html


http://www.alpha1.gr/older_versions_A1/A1-2006/September/30-09-2006/frontpage_enlarge.html


http://www.youtube.com/watch?v=hHlm12ITy5M





Και αυτή η επίθεση , μας φέρνει στο μυαλό ξανά το σύνθημα που έγραψαν σε τοίχους συναγωνιστές μας «Μπάτσοι, νεοταξίτες, TV ακροδεξιοί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί».

Βέβαια εδώ δεν έχουμε TV, αλλά δημοσιογράφους εντύπων αλλά και «ανεξάρτητης ενημέρωσης». Επίσης φυσικά δεν υιοθετούμε τον χαρακτηρισμό «καθάρματα» στην περίπτωση αυτή , γιατί δε θέλουμε να δώσουμε δικαίωμα σε κάποιους «αριστερούς» χαρτογράφους του «χώρου» που επειδή δεν βρήκαν ακόμα άλλο τρόπο να μας φακελώσουν και να δώσουν τα στοιχεία μας είτε στους μπάτσους είτε σε ακροδεξιούς φίλους τους , να μας μηνύσουν για συκοφαντική δυσφήμιση ώστε να καταφέρουν το κράτος και οι υπηρεσίες να πάρουν τα στοιχεία μας. Απλά αφήνουμε τον κάθε αναγνώστη να τους χαρακτηρίσει όπως νομίζει ο ίδιος.

Εμείς στους ρουφιάνους απαντάμε : Αντίσταση , συντροφικότητα , αλληλεγγύη αξιοπρέπεια.

Κάποιοι ίσως να προσπαθήσουν να πουν ότι πράγματα τα οποία αποκαλύπτουμε παραπάνω για τη δράση ορισμένων και για τα κέντρα της επίθεσης είναι αποτέλεσμα πληροφοριών μας από μυστικές υπηρεσίες , κύκλους της ασφάλειας , δημοσιογράφων που μας τροφοδότησαν κλπ. Ίσως γιατί έτσι και μόνο έτσι έχουν συνηθίσει οι ίδιοι να δρουν. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Όχι μόνο αυτό αλλά είναι γεγονότα , που κάποιοι από μας, δρώντας μέσα στο κίνημα τα ζήσαμε και τα γνωρίσαμε, είτε όταν δεχτήκαμε επανειλημμένες επιθέσεις προβοκάτσιες και προσπάθειες εκβιασμών και απειλών ενάντια σε αυτόνομες δράσεις μας, είτε κάποιοι από μας όταν κάποτε πριν ξεκινήσει ο Μαύρος Κρίνος είχαμε εναποθέσει τα νεανικά μας επαναστατικά όνειρα για μια άλλη κοινωνία , σε οργανώσεις και ομάδες που αυτοί που τις έλεγχαν είχαν πολύ διαφορετικό σκοπό από αυτόν που διεκήρυτταν ότι είχαν.

Είδαμε δεκάδες συναγωνιστές μας να πηγαίνουν σπίτια τους απογοητευμένοι , άλλους να υποφέρουν από τον ψυχολογικό πόλεμο που υπέστησαν , άλλους να δακρύζουν αναζητώντας ένα γιατί όταν τους συκοφάντησαν και τους λάσπωσαν σε προσωπικό επίπεδο αυτοί στους οποίους με τη μεγαλύτερη συντροφικότητα προσέφεραν τα νιάτα τους και την ψυχή τους ή το οικονομικό υστέρημά τους νομίζοντας ότι θα προσφέρουν σε ένα επαναστατικό αγώνα.

Στην πράξη όμως μέσα σε αυτές τις ομάδες και οργανώσεις η δράση τους ελέγχονταν απόλυτα από τα πάνω ώστε να μην έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα , να μην αναπτυχθεί κάποιο μαζικό κίνημα, είτε για να αποτελέσει ένα ακόμα κομμάτι του πάζλ σε διάφορα παιχνίδια του συστήματος. Βάφτισαν ομοφυλόφιλους αγωνιστές που κάποιοι έκαναν χρόνια στις φυλακές γιατί δε δέχτηκαν ποτέ να συμβιβαστούν και να ρουφιανέψουν όπως άλλοι , νομίζοντας ότι έτσι θα κατάφερναν να μειώσουν την επιρροή της δύναμης των ιδεών τους. Βάφτισαν πόρνες όλες τις κοπέλες που έφυγαν από αυτούς τους χώρους πολιτικά αηδιασμένες , για να μειώσουν την επιρροή της δύναμης της αλήθειας τους.


Χάσαμε συντρόφους μας σε ατυχήματα, και όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να πάνε ένα λουλούδι στον τάφο τους , αλλά έριξαν μέχρι και σε αυτούς λάσπη , ούτε τη μνήμη τους δε σεβάστηκαν. Κατέστρεψαν μέχρι και την προσωπική ζωή κάποιων συντρόφων μας, διέλυσαν προσωπικές μας σχέσεις, χάσαμε επαφή ακόμα και με ανθρώπους που αγαπούσαμε πολύ , ακόμα και περιπτώσεις που κάποτε η στάση ζωής τους είχε οδηγήσει εμάς τους ίδιους σε κάποια βήματά μας, επειδή μετά από χρόνια κοντά σε χώρους που είχαν επαφή με ακροδεξιές ομάδες απογοητεύτηκαν μέσα από τη λάσπη τη σαπίλα και το ψέμα που υπάρχει σε κάθε τι σχεδόν που δείχνει επαναστατικό αλλά στην πραγματικότητα είναι ελεγχόμενο ή κατασκευασμένο από το κράτος , και απομονώθηκαν από την πολιτική δράση.

Όλα αυτά συνέβαιναν πριν να ξεκινήσει ο Μαύρος Κρίνος. Όμως ούτε ο βούρκος που υπήρχε και υπάρχει γύρω μας, ούτε τα όσα είχαμε περάσει και ζήσει στο παρελθόν μας δεν κατάφεραν να μας απογοητεύσουν και να εμποδίσουν όχι ένα αλλά πολλά λουλούδια να ανθίσουν.

Δηλώνουμε παρόντες και δεν θα σκύψουμε ποτέ το κεφάλι μέχρι την τελευταία πνοή της ζωής μας ούτε στο σύστημα, ούτε στη νέα τάξη, ούτε σε κανένα ακροδεξιό παρακρατικό κάθαρμα, ούτε σε κανένα μίζερο μικροαστό χαφιεδάκο που απειλεί , ούτε σε κανένα νεοταξικό κέντρο.

Μπροστά στο βούρκο της ηθικής τους, μπροστά στη μιζέρια της ψυχής τους η δική μας ηθική και ψυχή απαντά :

Αντίσταση , συντροφικότητα , αλληλεγγύη , αξιοπρέπεια.

Όταν κάποιοι κονδυλοφόροι που μιλάνε για επαναστάσεις επιδοτούνται από κόμματα , κράτος και μηχανισμούς για να μας ρίχνουν λάσπη , πολλοί σύντροφοί μας παλεύουν σκληρά για το μεροκάματο με μισθούς κοντά στο μισό από ότι τα επίσημα όρια της φτώχειας.

Παρόλα αυτά δε δέχτηκαν να πουλάνε τα CD της μπάντας τους , ούτε τα τεύχη της «Μαύρης Σημαίας» που τυπώσανε από το υστέρημά τους. Αντί να προσπαθήσουμε να κερδοσκοπήσουμε στο όνομα της συμπαράστασης φυλακισμένων συναγωνιστών μας , προσφέραμε από το υστέρημά μας και σε αυτή την υπόθεση , και σε ότι ακόμα μπορούσαμε, και οικονομικά και ηθικά , όπως στήριξη στην προσπάθεια για το CD των Πομάκων, στήριξη του Κουρδικού απελευθερωτικού αγώνα , στήριξη στους αγώνες τους Σέρβικου λαού στήριξη στο σύλλογο προστασίας αγέννητου παιδιού.

Αντί να θάβουμε συναγωνιστές μας πίσω από την πλάτη τους όπως άλλοι , να τους βαφτίζουμε ομοφυλόφιλους , πόρνες είτε και να τους «δίνουμε» σε αντιφασίστες , Ιντυμίντια και ακροδεξιές ομάδες , εμείς τους συμπαρασταθήκαμε και ηθικά και υλικά με κάθε τρόπο όταν μας χρειάστηκαν, συμπαρασταθήκαμε και σε άτομα που διαφωνούσαμε πολιτικά μαζί τους ή ανήκαν σε άλλους πολιτικούς χώρους .

Την ώρα που κάποιοι «Ελληνόψυχοι» έγραφαν μέσα από κλειστά γραφεία τους πίνοντας φραπέδες ότι τις φωτιές τις βάζουν οι εξωγήινοι... , εμείς αντί να κοροϊδεύουμε τον κόσμο στο Ίντερνετ αφιερώσαμε το χρόνο μας όχι για να γράψουμε σχετικά στο μπλογκ μας , αλλά για να είμαστε εκεί, μέσα στις φωτιές.

Άνθρωποι από όλες τις ομάδες του Μαύρου Κρίνου, για μέρες μέσα στις φωτιές να δίνουνε τη μάχη με τα ρούχα και όλο το σώμα τους να κολλάει από τη λάσπη κάπνας και ιδρώτα. Και χωρίς τις κάμερες βέβαια όπως έκαναν κάποιοι άλλοι , που βγήκανε στα παράθυρα κουστουμαρισμένοι και ατσαλάκωτοι που μετά που έφυγαν οι κάμερες έφυγαν και αυτοί. Όταν έσβησαν οι φωτιές δημοσιεύσαμε δύο κείμενα για το θέμα , αποκαλύπτοντας την αλήθεια από κάθε οπτική γωνία. Δώσαμε αίμα και για συντρόφους μας και πολλές φορές για αγνώστους ανθρώπους που είχαν την ανάγκη μας. Όμως δεν βγήκαμε να κάνουμε ούτε εισοδισμό ούτε διαφήμιση για όλα τα παραπάνω.

Σύντροφοί μας στήριξαν έμπρακτα τα εθνικοαπελευθερωτικά και αντιιμπεριαλιστικά κινήματα των αδελφών μας λαών και όχι μόνο στα λόγια πίσω από πληκτρολόγια αλλά δίνοντας και την ίδια τη ζωή τους αν θα χρειαζόταν γι αυτό το σκοπό , και είμαστε διατεθειμένοι να το ξανακάνουμε όποτε χρειαστεί , όσο και να ουρλιάζουν τα νεοταξικά σκυλιά στα Ιντυμίντια στις Χαφιεδοτυπίες και πίσω από κάποια μπλόγκς.

Γιατί η αλληλεγγύη και ο πραγματικός «διεθνισμός» των λαών είναι ενάντια στον δήθεν «διεθνισμό» του κεφαλαίου και της νεοταξικής αριστεράς , το «διεθνισμό» της επίθεσης της νέας τάξης ενάντια στα έθνη και τους λαούς. Παράλληλα στην Ελλάδα, σύντροφοί μας συμμετείχαν ενεργά στη στήριξη αντιιμπεριαλιστών πολιτικών προσφύγων από αυτές τις χώρες , αντί να προσπαθούν να τους ανοίγουν τα κεφάλια για να μη «μας παίρνουν τις δουλειές» όπως έκαναν οι ακροδεξιοί παρακρατικοί.



Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες όλων των λαών που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό , και σε όλα τα πραγματικά Εθνικοεπαναστατικά και κοινωνικά κινήματα, στους λαούς της Παλαιστίνης , του Λιβάνου, της Συρίας , του Ιράν , του Ιράκ της Βόρειας Κορέας , της Κούβας της Βενεζουέλας , της Σερβίας και όπου αλλού υπάρχει αντίσταση και φυσικά στους αγωνιζόμενους Έλληνες αδερφούς μας της Κύπρου, στην οποία υπάρχουν συναγωνιστές μας που στηρίζουν το Μαύρο Κρίνο.



Έχουμε επίσης επαφές και με άτομα και αυτόνομες ομάδες που κινούνται σε παρόμοιο σκεπτικό στη Γερμανία στην Ιταλία και αλλού σε όλη την Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Πως αντιμετωπίζουν αυτή τη στάση μας κάποιοι ακροδεξιοί «Ελληνόψυχοι» ; Διαδίδουν ότι έχουμε ως πρότυπό μας μια κοινωνία όπως της Ινδίας και σαν «απόδειξη» χρησιμοποιούν τη σημαία της «Ινδίας» την οποία λένε ότι έχουμε στο μπλογκ μας…. Επειδή τα βιβλία για τους Νεφελίν και τους Ελ που διαβάζουν δεν έχουν μέσα τις σημαίες του σύγχρονου κόσμου , τους πληροφορούμε ότι η σημαία αυτή δεν είναι της Ινδίας , είναι του Ιράν.

Στο chat box τους , παραθέτοντας σύνδεσμο σε κείμενο δημοσιογράφου του Reuters με συμπεράσματα Εβραίου «ειδικού» που έλεγε ότι οι Παλαιστίνιοι είναι επικίνδυνοι γιατί πίνουν το αίμα από θαλάσσιες χελώνες που είναι υπό εξαφάνιση ως αφροδισιακό, οι «Ελλληνόψυχοι» αυτοί έγραψαν ότι συμπεραίνουν ότι «οι Παλαιστίνιοι είναι ο πιο ηλίθιος λαός».

Οι περισσότεροι από μας είμαστε εργάτες, που μπορεί το καπιταλιστικό σύστημα να μας στερεί βασικά μας δικαιώματα, όμως είμαστε περήφανοι για αυτό που είμαστε και για όσα κάναμε, και μπορούμε κοιτάμε ψηλά και να χαιρετάμε τον Ήλιο. Και πάνω από όλα έχουμε το θάρρος να κοιτάμε στα μάτια τους συντρόφους μας και τους συνανθρώπους μας, χωρίς να χαμηλώνει ή να τρέμει το βλέμμα μας όπως άλλων επειδή τους έχουν ρουφιανέψει στους μπάτσους, στα Ιντυμίντια και σε κάθε λογής φόρουμ ή στους Ιούς και στους «αντιφά»-δες ή σε ακροδεξιούς παρακρατικούς, ή επειδή διαδίδουν ψευδή στοιχειά για την προσωπική τους ζωή, τους έχουν θάψει πισώπλατα, τους έχουν φάει το οικονομικό υστέρημά τους που οι ίδιοι προσέφεραν για τίμιο σκοπό ή επειδή στηρίζουν συνειδητά μια κοινωνία και ένα σύστημα που θα κρατά τους ανθρώπους σκλάβους.


Αυτόνομη δράση - Αυτοργάνωση - Ακέφαλη αντίσταση.



Οι συνθήκες στην Ελλάδα σήμερα είναι τέτοιες που δεν υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα με μορφές οργάνωσης σε παραδοσιακή κάθετη ιεραρχική δομή του τύπου «αρχηγός»-«Στελέχη»-«Μέλη». Θα συγκρίνουμε εδώ αυτή τη δομή με την δομή «Αυτόνομη δράση- Αυτοργάνωση- Ακέφαλη αντίσταση» και θα εξηγήσουμε λόγους που προτιμάμε μέσα στις παρούσες συνθήκες το δεύτερο από τον πρώτο τρόπο δράσης.



Σε μια ομάδα ή σε ένα κοινωνικό μέτωπο, πάντα η ιστορική εξέλιξη αναδείκνυε τον ηγέτη ή τους ηγέτες με τρόπο φυσικό. Ηγέτης ή ηγέτες ήταν αυτοί που είχαν την ικανότητα και τη συνεισφορά μέσα από τη δράση τους να προσφέρουν τα μέγιστα απέναντι στην ομάδα ή στο λαό τους. Σήμερα με την παρακμή που κυριαρχεί και την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, σε διάφορες πολιτικές οργανωμένες ιεραρχικά ομάδες υπάρχουν κυρίως τρεις τρόποι ανάδειξης στελεχών : Ο «Δημοκρατικός», ο «Αρχηγικός» και ο «Ιδιοκτησιακός».

Όσον αφορά το «δημοκρατικό» τρόπο, αυτό που συμβαίνει είναι ότι στελέχη και «αρχηγός» εκλέγονται από τα μέλη. Εδώ, ακόμα και σε οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι έχουνε αριστερά ελευθεριακά στοιχεία, π.χ. ΝΑΡ, ο τρόπος «εκλογής» των στελεχών δεν είναι παρά μια αναπαραγωγή του τρόπου ανάδειξης πολιτικών στο αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα. Υπάρχει μια «ηγετική ομάδα» (στο αστικό σύστημα λέγονται καπιταλιστές και ιδιοκτήτες μέσων «ενημέρωσης», στις αριστερές ομάδες λέγεται κεντρική επιτροπή) που επιλέγει ποιους θα προβάλλει περισσότερο μέσα από τα έντυπά της κυρίως.

Στη συνέχεια η βάση εκλέγει αυτούς που στην ουσία είναι η εκλεκτοί της ηγετικής ομάδας και η ηγετική ομάδα-κάστα αυτοσυντηρείται. Ακραίο τέτοιο χαρακτηριστικό είναι στην ακραία νεοταξική οργάνωση ΣΕΚ , όπου η Κεντρική επιτροπή εκλέγεται «δημοκρατικά» κάθε χρόνο, παρόλα αυτά κάθε χρόνο «τυχαίνει» και εκλέγονται για δεκαετίες τα ίδια ακριβώς άτομα. Έτσι λοιπόν σε διάφορες οργανώσεις τόσο της αριστεράς όσο και του «εθνικού χώρου» συμβαίνει να παρατηρούμε αντί στην ηγεσία να είναι οι «καλύτεροι», να είναι πολλές φορές οι πιο άχρηστοι, σάπιοι, ανόητοι και ακατάλληλοι συγκριτικά με όλα τα μέλη της ομάδας και παρόλα αυτά να εκλέγονται συνέχεια…



Όσον αφορά τον «αρχηγικό» τρόπο, εδώ έχουμε κάποιον που κάποτε με κάποιο τρόπο αναδείχθηκε ως «αρχηγός» και στη συνέχεια επιλέγει αυτός να κάνει στελέχη όποιους νομίζει εκείνος. Εδώ η τύχη της ομάδας κρίνεται από την όρεξη του αρχηγού. Αν ο αρχηγός ξεπουληθεί στις κρατικές υπηρεσίες , ή αν διαβρωθεί ιδεολογικά , αρχίζει η ομάδα να δρα ακριβώς σε αντίθετη κατεύθυνση από ότι ο φαινομενικός σκοπός της, και μάλιστα με τρόπο που δε γίνεται άμεσα αντιληπτός από τα μέλη. Για να γίνει αντιληπτός χρειάζεται βαθειά ιδεολογική κατανόηση, και χρειάζεται μελέτη , σύνδεση και γνώση εσωτερικών πραγμάτων και γεγονότων για μεγάλη χρονική περίοδο, αλλιώς η άποψη ότι ο αρχηγός είναι και ο χαφιές της υπόθεσης θεωρείται από μη έμπειρα μέλη ως «συκοφαντία» των αντιπάλων τους.

Τέτοια μοντέλα συναντάμε σε όλες τις εξωκοινοβουλευτικές ομάδες του πολιτικού συστήματος. Και εδώ όπως και στη «δημοκρατική» περίπτωση σε διάφορες οργανώσεις τόσο της αριστεράς όσο και του «εθνικού χώρου» συμβαίνει να παρατηρούμε αντί στην ηγεσία να είναι οι «καλύτεροι», να είναι πολλές φορές οι πιο άχρηστοι, σάπιοι, ανόητοι και ακατάλληλοι συγκριτικά με όλα τα μέλη της ομάδας και να καταλήγουν σε «ρουφιανιές» στο κράτος και συκοφαντικά χτυπήματα απέναντι σε όποιον μέσα από την αρετή το ήθος και τον αγώνα του ξεχωρίσει μέσα στην ομάδα, φοβούμενοι να μην τους φάει τη θέση και χάσουν τον έλεγχο.

Όσον αφορά τον «ιδιοκτησιακό» τρόπο, αυτός είναι επίσης ακατάλληλος. Πολλές φορές σήμερα κάποιοι κύκλοι που βλέπουν ότι υπάρχει ρεύμα προς μια κατεύθυνση αντίστασης, οπότε είναι και αναμενόμενο να στηθεί κάποια ομάδα που να εκφράζει αυτό το ρεύμα, τρέχουν και βάζουν άτομο δικό τους να στήσει κάποιο περιοδικό ή εφημερίδα ή οργάνωση που να εκφράζει αυτό το ρεύμα, ώστε να μπορεί να ελέγχει και να χαρτογραφεί στη συνέχεια το ρεύμα αυτό και να το προβοκάρει εκ των έσω με το δικαίωμα βέβαια της «ιδιοκτησίας».

Παράλληλα όλα τα παραπάνω μοντέλα , έχουν το ελάττωμα ότι κάποιο στέλεχος και ειδικά ο αρχηγός μπορεί να γνωρίζει και να έχει λίστα με όλα τα μέλη τα οποία να διοικεί. Αν καταφέρει κάποιος χαφιές γλύφοντας τους από πάνω του ή με άλλους τρόπους να ανελιχθεί και να γίνει στέλεχος , ή ακόμα χειρότερα αν ο ίδιος ο «αρχηγός» είναι εξ αρχής χαφιές και έχει προθέσεις να ελέγξει να χαρτογραφήσει για λογαριασμό του κράτους και να εμποδίσει το χώρο να αναπτυχθεί, οδηγούμαστε σε πλήρη έλεγχο του χώρου από το σύστημα «επαναστατικές» οργανώσεις φαινομενικά αντίπαλες μεταξύ τους που στην πράξη παίζουν τα παιχνίδια του συστήματος.

Δεν θεωρούμε ότι δεν είναι πιθανό να υπάρξουν μορφές οργανωμένης δράσης διαφορετικής με τον τρόπο που εμείς επιλέξαμε σήμερα στο μέλλον, ούτε μπορούμε να το προεξοφλήσουμε αυτό από τώρα. Ούτε θεωρούμε ότι όλες οι διαφορετικά από εμάς οργανωμένες πολιτικές προσπάθειες που υπάρχουνε σήμερα στην Ελλάδα είναι ξεπουλημένες ή διεφθαρμένες. Επιλέξαμε αυτό τον τρόπο δράσης και στην πράξη θα κριθεί αν δικαιωθούμε ή αν κάναμε λάθος. Όμως σε όλη την σύγχρονη κοινωνική ιστορία, έχουμε δει ότι όλα τα επαναστατικά κόμματα και οργανώσεις , ξεπήδησαν μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών αυτόνομων κινήσεων και ομάδων που ζυμώθηκαν μέσα από κοινούς αγώνες και συναντήθηκαν όταν οι συνθήκες έγιναν ώριμες. Ποτέ δεν υπήρξε κάποια κλειστή ιεραρχική οργάνωση 50 ατόμων που να «μεγαλώνει να μεγαλώνει να μεγαλώνει» μέχρι να φτάσει το…40% και να πάρει μόνη της την εξουσία.

Δεκάδες αριστερές γκρούπες και κάποιες «εθνικιστικές» που δουλεύουν με τέτοια λογική , στην πράξη το μόνο που εξυπηρετούν είναι είτε την αυτοϊκανοποίηση του κάθε ένα που είναι στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας , ώστε να νιώσει ότι είναι ψηλά σε μια ιεραρχία (αυτή της οργάνωσής του) και ότι έχει κάποιον από κάτω του να διοικεί , είτε εξυπηρετούν παιχνίδια και σχεδιασμούς της εξουσίας του κράτους και της νέας τάξης πραγμάτων.

Εμείς γνωρίζουμε όμως ότι τα κόμματα και οι οργανώσεις είναι γεννήματα της ιστορίας και ωρίμανσης των συνθηκών και όχι των ψυχολογικών αναγκών του κάθε άχρηστου αριστερού ή εθνικιστή που είχε όραμα της ζωής του να νιώσει φυρερίσκος ή μικρός Λένιν. Θα αφήσουμε λοιπόν την ίδια την ιστορία και την εξέλιξη και ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων και της ταξικής πάλης να μας δείξει το δρόμο, συμμετέχοντας βέβαια και εμείς ενεργά μέσα στις εξελίξεις και όχι ως παθητικοί παρατηρητές.

Όμως σήμερα θεωρούμε ότι δεν είναι απαραίτητο να έχουμε κάποιον να μας λέει τι θα κάνουμε. Ο καθένας στην περιοχή του μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες κοινωνικής δράσης και παρέμβασης στο επίπεδο της αυτοοργάνωσης. Συμμετοχή και διοργάνωση κινητοποιήσεων, εκδηλώσεων, συναυλιών, παρεμβάσεις σε γεγονότα, διανομή φυλλαδίων κειμένων, έκδοση και κυκλοφορία περιοδικών, fanzines και αυτοκόλλητων, ανταλλαγή τους ανάμεσα σε διάφορες ομάδες , πολιτιστικές και πνευματικές παρεμβάσεις, παρέμβαση στο διαδίκτυο , καταλήψεις με πραγματικά επαναστατικό ιδεολογικό και πολιτιστικό σκεπτικό, αυτόνομοι ραδιοφωνικοί σταθμοί, ανταλλαγή εμπειριών πανελλαδικά και διεθνώς και συντονισμένες πανελλαδικές ενέργειες και χιλιάδες άλλα, δεν απαιτούν να υπάρχει απαραίτητα κάποιος διορισμένος ή «εκλεγμένος» «αρχηγός» και «στελέχη» για να γίνουν. Επιπλέον αυτός ο τρόπος δράσης επιτρέπει κοινή δράση μαζί με τους αυτόνομους και ετερογενών ιδεολογικά ανθρώπων, ή και ατόμων που ανήκουνε σε οργανωμένες ιεραρχικά ομάδες , χωρίς να παραβιάζεται η ιδεολογική ή πολιτική και οργανωτική ταυτότητα κανενός.

Το σκεπτικό της αυτόνομης δράσης περιγράφεται και στο κείμενο του Πολυπέρχονα για την ακροδεξιά , από όπου και το παρακάτω απόσπασμα :

"Και όμως εμφανίζονται αυτόνομα μικρές φλόγες μέσα σε αυτό το σκοτάδι... Ακόμα και η μικρότερη φλόγα, μες το σκοτάδι ξεχωρίζει από πολύ μακριά. Και ενώ το σύστημα και οι παρακρατικοί του θα τρέχουν να σβήσουν την κάθε μικρή φλόγα που θα ανάβει , κάπου αλλού ταυτόχρονα θα ανάβουν αυτόματα άλλες φλόγες, σε απρόβλεπτα και ανεξέλεγκτα σημεία. Και κάποια στιγμή , όταν θα υπάρχει παντού φωτιά, όταν όλες αυτές οι φλόγες θα χουν αυτόματα γίνει ένα ενιαίο πολύμορφο μέτωπο που θα καίει τα πάντα, θα είναι πολύ αργά και για την πλουτοκρατία και για τους γλύφτες της , «αριστερούς» «δεξιούς» και ακροδεξιούς.

Μια τέτοια διαδικασία στην ανάπτυξή της, θα χαρακτηριστεί από κάποιους ως «λερναία ύδρα». Γιατί για κάθε κεφάλι που θα καταφέρνουν να κόβουν το σύστημα και οι παρακρατικοί του , δύο θα φυτρώνουν στη θέση του. Και δε θα υπάρχει «κεντρικό κεφάλι» για να το κόψουν ή να το εξαγοράσουν όπως συνηθίζουν ώστε έτσι να ελέγξουν και τα υπόλοιπα που θα ακούν τις εντολές του, αλλά αντίθετα θα ξεφυτρώνουν συνέχεια ανεξέλεγκτοι αυτόνομοι πυρήνες αγώνα και αντίστασης…"


Το εθνικό και το κοινωνικό στοιχείο βασικά συστατικά κάθε επαναστατικής διαδικασίας.


Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου στο φόρουμ του Ρεσάλτο :


“ Στον αγώνα για την αποτίναξη της φεουδαρχίας ή το ξεπέρασμα προκαπιταλιστικών συνθηκών υπήρχε συμμαχία ανάμεσα στην τάξη που ανέβαινε και στην εργατική τάξη που δημιουργείτε” “Η ιδεολογία του εθνικισμού τότε είχε προοδευτικό χαρακτήρα , όχι μόνο, επειδή εναρμονιζόταν με το λαϊκό «εθνικό αίσθημα», αλλά οδηγούσε στο γκρέμισμα των προκαπιταλιστικών σχέσεων και στην δημιουργία των ιστορικών εθνικών κρατών.”

“Αυτή η ιδεολογία, ήταν η κυρίαρχη του κεφαλαίου, ανταποκρινόταν στις ανάγκες ανάπτυξής του και μετεξελίχτηκε , ιδιαίτερα, στο στάδιο των εθνικών ιμπεριαλισμών, σε μια αντιδραστική και σοβινιστική ιδεολογία για την χειραγώγηση του «εθνικού αισθήματος» και της ιστορικής αγωνιστικής μνήμης : Σε μια ιδεολογία καθυπόταξης και αλληλοσφαγής των λαών, σε πολιτικό δηλητήριο”.

“σοσιαλισμός και εθνικισμός … δεν μπορεί ΠΟΤΕ να συνταιριάξουν. Είναι όπως η φωτιά με το νερό…” “Το να προσπαθούμε , συνεπώς, εμείς να αναβιώσουμε το παλιό «προοδευτικό» χαρακτήρα του «εθνικισμού» σημαίνει ότι είμαστε εκτός τόπου και χρόνου και πιστεύουμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε το ρολόι της ιστορίας στις αστικές επαναστάσεις…”

Εδώ θα πρέπει να του θυμίσουμε ότι το πρώτο τεύχος του περιοδικού Ρεσάλτο , είχε εξώφυλλο τον Κανάρη με τη βάρκα να πυρπολεί τη Ναυαρχίδα των Τούρκων , με τη διαφορά ότι αυτή είχε πάνω την Αμερικάνικη με τη Βρετανική σημαία. Να του υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ τον οποίο λέει ότι υποστηρίζει, και συνταίριαζε εθνικό και κοινωνικό στοιχείο, διεξήχθη σε συνθήκες καπιταλισμού και όχι σε περίοδο διάλυσης «φεουδαρχικών προκαπιταλιστικών σχέσεων».



Να του θυμίσουμε ότι η αντιστάσεις και πάλη όλων των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό στον 20ο αιώνα , από τον αγώνα το Σέρβων ενάντια στο Ιμπεριαλισμό μέχρι τους λαούς του Ιράκ, της Συρίας, του Λιβάνου, της Παλαιστίνης και πολλές άλλες χώρες, μέχρι και σήμερα με τα κινήματα της Λατινικής Αμερικής, είχαν και έχουν ταυτόχρονα και το κοινωνικό και το εθνικό στοιχείο. Να του θυμίσουμε ότι ακόμα και στον Ισπανικό εμφύλιο μαζί με τους Τροτσκιστές (ο ίδιος έτσι αυτοπροσδιορίζεται) συνεργάστηκαν και τα εθνικιστικά κόμματα των Βάσκων και της Καταλονίας και άλλες εθνικιστικές ομάδες.

Και πάνω από όλα , αφού αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός να του θυμίσουμε τα παρακάτω αποσπάσματα θέσεων από ιστοσελίδα συνεργάτη του Ρεσάλτο :

« Κάθε σταγόνα αίμα , σε οποιαδήποτε χώρα κάτω από τη σημαία της οποίας δε γεννήθηκες, είναι μια εμπειρία που περνά στους επιζήσαντες και προστίθεται αργότερα στον απελευθερωτικό αγώνα της δικής σου χώρας. Και κάθε έθνος που απελευθερώνεται είναι μια μάχη κερδισμένη στον αγώνα για την απελευθέρωση της δικής σου πατρίδας.»

- Τσε Γκεβάρα

«Κάθε μεγάλη επανάσταση είναι λαϊκή ή εθνική με το νόημα ότι συγκεντρώνει γύρω στην επαναστατική τάξη όλες τις ζωντανές δυνάμεις του ΕΘΝΟΥΣ και τις ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΕΙ γύρω από ένα καινούριο άξονα»

- Τρότσκι

«Κι όμως, μια που το προλεταριάτο πρέπει πριν από όλα να πάρει την πολιτική εξουσία, να υψωθεί σε ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΞΗ και να ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ακόμα σε ΕΘΝΟΣ, μένει και το ίδιο ακόμα ΕΘΝΙΚΟ, όχι βέβαια και με το νόημα που δίνει στη λέξη η αστική τάξη»

- Καρλ Μαρξ

«Mε την έννοια αυτοδιάθεση των εθνών εννοούμε τον κρατικό χωρισμό τους από ξένα εθνικά σύνολα, εννοούμε το σχηματισμό αυτοτελούς εθνικού κράτους»

- Λένιν

«Μπορεί ένας κομμουνιστής, ο οποίος είναι διεθνιστής, ταυτόχρονα να είναι και πατριώτης; Εμείς υποστηρίζουμε ότι όχι μόνο μπορεί, αλλά και ότι πρέπει να είναι»

- Μάο

«Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς , είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι".

– Πάμπλο

Τη δική μας άποψη την έχουμε παραθέσει σε αρκετά άρθρα στο Μαύρο Κρίνο και θα συνεχίσουμε και το μέλλον.


Προς το παρόν παραθέτουμε δυο αποσπάσματα από παλαιότερο άρθρο (του Πολυπέρχονα, http://www.geocities.com/akrodexiap/ ) :

«Η απάντηση (στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση) δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει ταυτόχρονα το ριζοσπαστικό εθνικό στοιχείο και το ριζοσπαστικό ταξικό κοινωνικό στοιχείο. Δεν πρόκειται να υπάρξει πουθενά στον κόσμο τον 21ο αιώνα καμιά διαδικασία με προοπτική να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων, χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση και όχι σε κατεύθυνση ενσωμάτωσης με το σύστημα και να μην έχει ταυτόχρονα και εθνικά και κοινωνικά – ταξικά χαρακτηριστικά.»

«Η απάντηση στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση περνά μέσα από την πάλη για κοινωνική και εθνική απελευθέρωση από τα δεσμά της πλουτοκρατίας, το διεθνές σύστημά της και τους θεσμούς του. Γι αυτό έχει ξεκάθαρα αντικαπιταλιστικά επαναστατικά και εθνικιστικά χαρακτηριστικά. Περνά μέσα από τον ιδρώτα του εργάτη που δουλεύει όλη μέρα και όμως δεν έχει χρήματα να σπουδάσει τα παιδιά του, του ανέργου που ψάχνει καθημερινά να πουλήσει τον εαυτό του για το φαί της μέρας , του συνταξιούχου που δεν έχει να πληρώσει τα φάρμακα και τη θέρμανση στο σπίτι και πεθαίνει από το κρύο το χειμώνα , του αυτοαπασχολούμενου που έφτασε στο σημείο το εισόδημά του να γίνεται λιγότερο και από αυτό που έχουν οι παράνομοι μετανάστες.

Περνά μέσα από αυτούς που τους στέρησαν το δικαίωμα να τρώνε φαγητό χωρίς ορμόνες χημικά και φυτοφάρμακα και χάνουν τους δικούς τους από τον καρκίνο , σε αυτούς που τους απαγόρευσαν να αναπνέουν ελεύθερα σε ένα καθαρό περιβάλλον. Περνά μέσα από αυτούς που βλέπουν την πατρίδα τους να βομβαρδίζεται , τα σπίτια τους να ισοπεδώνονται , τα παιδιά και τις οικογένειές τους να δολοφονούνται και να ακρωτηριάζονται , μόνο και μόνο για να ληστεύει η διεθνής πλουτοκρατία τον φυσικό πλούτο που υπάρχει στην περιοχή τους. Περνά μέσα από τους λαούς που ενώ οι χώρες τους έχουν τεράστιο φυσικό πλούτο , πεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες και δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Περνά μέσα από τον καθένα από μας , που δε σκύβει το κεφάλι απέναντι στη σαπίλα αυτού του συστήματος.»


Όσον αφορά τους ρουφιάνους της ακροδεξιάς , τους αφιερώνουμε το τραγούδι :


«Πίσω ρουφιάνοι» από τη μπάντα «Χαριστική Βολή»

Κατεβάστε το από εδώ :

http://rapidshare.com/files/99382238/Pisw_roufianoi.mp3.html


Τέλος επειδή κάποιοι αναρωτιούνται γιατί ονομάσαμε το φάνζιν μας Μαύρη Σημαία τους απαντάμε ότι

1ον να μας ενημερώσουν από πότε είναι αποκλειστικοί εργολάβοι ιδεών , συμβόλων και χρωμάτων..

2ον ότι η δική μας σημαία είναι μαύρη όπως ήταν των Κατάφρακτων , η σημαία του Ιερού Λόχου , μαύρες και οι σημαίες των Φενταγίν , μαύρες και οι σημαίες των Ευρωπαϊκών Επαναστατικών Δυνάμεων.



( φωτογραφία απο πορεία Αυτόνομων συντρόφων στο εξωτερικό στην οποία συμμετείχαν και σύντροφοι του Μαύρου Κρίνου )


Αλληλεγγύη στον σύντροφο και την συντρόφισσα που παλεύει για το μεροκάματο , αλληλεγγύη σε αυτόν που δίνει την μάχη για την επιβίωση στο πανεπιστήμιο , στο σχολείο , στο ναυπηγείο , στην οικοδομή , στο χωράφι.

Πόλεμος μέχρι εσχάτων στην αστική ακροδεξιά κάθε είδους και κάθε απόχρωσης , πόλεμος και στην νεοταξική αριστερά μέχρι το τέλος.

Είμαστε εδώ για να κάνουμε τους εφιάλτες των εχθρών μας πραγματικότητα.


Η επόμενη απάντηση μας στην εκστρατεία λάσπης θα έλθει σύντομα με την ανακοίνωση 2 νέων αυτόνομων ομάδων του Μαύρου Κρίνου.


Χαιρετίζουμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Για τους εχθρούς μας απλά να ξέρουν ότι είναι μόνο η αρχή…

Λευτεριά στους αγωνιστές που βρίσκονται στις φυλακές !


Θάνατος στον Καπιταλισμό !

Αυτονομία σημαίνει Ελευθερία !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.