Τα άγνωστα θραύσματα της ιστορίας: Όταν η «Χρυσή Αυγή» στήριζε τον αγώνα της Κροατικής Ustaše (τεύχος 63 - σελίδες 38/39/40 της 29ης Μαΐου 1991)


Σημείωμα της συντακτικής ομάδας: 

Η ιστορία και η πορεία μέσα στον χρόνο της Κροατικής Ustaše, oι διώξεις και οι φυλακίσεις των Βούλγαρων αντικομουνιστών από τους παρτιζάνους, η σύνθεση και δράση στα Βαλκάνια  της Αλβανικής 21ης και Βοσνιακής 13ης  Μεραρχίας - με χιλιάδες εθελοντές στο πλευρό του Άξονος - καθώς και η σχέση Χιτλερισμού - Κεμαλισμού είναι μόνο μερικά από τα θέματα που ο «χώρος» δεν τολμάει να αγγίξει τόσο σε πληροφοριακό όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο.

Συνέπεια αυτής της εθελοντικής «τύφλωσης» είναι η άγνοια της ιστορίας για τα παρασκήνια του Δεύτερου Μεγάλου Πολέμου. Οι δημοσιεύσεις των επόμενων ημερών - με την βοήθεια συντρόφων τους οποίους και ευχαριστούμε - θα έχουν ως  στόχο να προκαλέσουν τον αναγνώστη να ερευνήσει την ιστορική αλλά και ιδεολογική "terra incognita" του Φασισμού/Εθνικοσοσιαλισμού στο επίπεδο της πολιτικοστρατιωτικής ιστορίας χωρίς όμως τους παραμορφωτικούς φακούς της ακροδεξιάς και του σοβινισμού.

Πρώτη στάση λοιπόν το δημοσίευμα της «Χρυσής Αυγής» από το επίσημο περιοδικό της (τεύχος 63 - σελίδες 38/39/40 της 29ης Μαΐου 1991), για τους Κροάτες αλλά και μια πρώτη αναφορά στην Ustaše σε μια εποχή που δεν υπήρχαν - ακόμη - οι γονυκλισίες των «εθνικιστών» στους Σέρβους κομμουνιστές και στους ακροδεξιούς αντιφασίστες μοναρχικούς. 

Σε μια ιστορική καμπή που το πάθος για την λευτεριά απέναντι στον μπολσεβικισμό, αγνοούσε τα σχέδια του παπαδαριού και της Μόσχας και έδινε την ιστορική σκυτάλη στα εγγόνια του Άντε Πάβελιτς, τα οποία και τίμησαν τις ιστορικές και ιδεολογικές ρίζες των παππούδων τους και των πατεράδων τους.

(*κλικάρετε στις εικόνες για μεγέθυνση)




και σε μορφή αρχείου .pdf εδώ

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/1/17 6:44 μ.μ.

    Άντε Πάβελιτς. Ο δολοφόνος 700.000 χιλιάδων ορθοδόξων Σέρβων οι άνθρωποι του οποίου σκοτώναν και ξεκοίλιαζαν ακόμη και εγκύους. Ανείπωτα τα εγκλήματα των ουστάσι. Και εσείς τους τιμάτε! Ντροπή χίλιες φορές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάρε τα χάπια σου και όταν ηρεμήσεις θα πάρεις απάντηση

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/1/17 1:08 μ.μ.

    Αντιπαρέρχομαι το χλευαστικό για τα χάπια(έτσι απαντάτε ίσως όταν κάποιος διαφωνεί μαζί σας) κύριοι του Μαύρου Κρίνου και σας παραθέτω ενδεικτική βιβλιογραφία για την ιστορική περίοδο του 41-45 στο ανεξάρτητο κράτος της Κροατίας που, με τις ευλογίες του Πάπα Πίου ΧΙΙ ,διοικούσε το ανθρωπόμορφο τέρας και πιστός καθολικός Α.Πάβελιτς α) Ο Αρχιεπίσκοπος της γενοκτονίας του Rivelli Marco Aurelio, β)Το ολοκαύτωμα του Βατικανού του Avro Manhattan , γ) Είναι Έλληνας Ορθόδοξος σφάξτε τον του Κυρ. Διακογιάννη. Κάθε νοήμων άνθρωπος που θα διαβάσει τις λεπτομέρειες που αναγράφονται ΘΑ ΦΡΙΞΕΙ κυριολεκτικά για τα κακουργήματα των ανθρώπων που "τίμησαν τις ιστορικές και ιδεολογικές ρίζες των πατεράδων τους "!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άκου ανώνυμε το σχόλιο υπήρξε χλευαστικό επειδή ήσουν ειρωνικός και όχι μόνο. από κει και πέρα αν σε πονάει τόσο η Κροατία είναι πρόβλημα σου, οι Εθνικοσοσιαλιστές τους στήριξαν σε ολόκληρη την Ευρώπη και στον πόλεμο και στον "εμφύλιο" της Γιουγκοσλαβίας. Στο τελευταίο μουσικό φεστιβάλ της Ουκρανίας η Σερβική σημαία ήταν δίπλα στην Κροατική. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλείσουμε τα μάτια απέναντι στην ιστορική πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από την Σερβική καταπίεση του ΚΚΣ και του Τίτο. Το παπαδαριό που έχει αναφερθεί σε διάφορα άρθρα έχει να κάνει με αυτούς τους γύπες της ιεράς συνόδου που έχουν καταληστεύσει τον τόπο και είναι ανθέλληνες στην πλειοψηφία τους. Τα ιδεολογικά και ιστορικά μαθήματα να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου. Θα λάβεις και μια απάντηση ιστορική.

      υ.γ. για ποιον διακογιάννη γράφεις αυτόν που έγραφε τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ για Ισραηλινούς στο Πολυτεχνείο?

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος10/1/17 1:44 μ.μ.

    Και κάτι τελευταίο που πριν ξέχασα να ρωτήσω. Γιατί βρίζετε το "παπαδαριό";Δεν γνωρίζετε ότι βοήθησαν και υποστήριξαν τα μέγιστα τον Πάβελιτς, όσο αυτός ήταν κυβέρνηση την μαύρη τετραετία 41-45; Δεν φτάνει που οι άνθρωποι αυτοί βοήθησαν, οργάνωσαν και κάλυψαν τις οδούς διαφυγής των Ναζί, των Φασιστών και κυρίως των Κροατών Εθνικιστών σε Ισπάνία,Λατινική Αμερική και Αραβικές Χώρες(Ιακ. Χονδροματίδη Επιχείρηση Odessa σελ. 6,7, 16 17,24, 25) έρχεστε εσείς 70 χρόνια μετά και τους βρίζετε κιόλας! Δεν ήξερα ότι οι Εθνικιστές είναι και αχάριστοι προς τους ευεργέτες των ομοϊδεατών τους.Ειλικρινά δεν το ήξερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/1/17 11:19 π.μ.

    Μαύρε Κρίνε, την ειρωνεία στο σχόλιο των τεσσάρων σειρών της 4/1/17 ΠΟΥ την είδες; Διακρίνω ένα είδους εκνευρισμό στο απαντητικό σχόλιο, αδικαιολόγητο για μένα, διάλογο κάνουμε. Επί της ουσίας για την βιβλιογραφία που παρέθεσα αναφορικά με τα εγκλήματα των Ustase δεν λέτε κάτι ουσιαστικό άρα είναι σαν να παραδέχεστε ότι έτσι είναι. Ο Τίτο ήταν Κροάτης κύριοι. Για ποια σερβική καταπίεση ομιλείτε; Για 10ετίες το ανείπωτο έγκλημα εις βάρος των 700 χιλ Σέρβων ήταν "θαμμένο" από την επίσημη ηγεσία του ΚΚ της Γιουγκοσλαβίας στο όνομα βέβαια της ενότητας της χώρας και της αποφυγής των εθνικιστικών παθών. Οι Σέρβοι ήταν αυτοί που έχασαν από την υπόθεση που λέγεται επικράτηση του κομμουνισμού στην Γιουγκοσλαβία και όχι βέβαια οι Κροάτες. Θυμηθείτε τι έγινε και στο Κόσσοβο. Τώρα πείτε παρακαλώ ποιοι από τους 80 επισκόπους της Ιεράς Συνόδου είναι γύπες και ανθέλληνες; Σε ποιους αναφέρεστε; Μήπως ανθέλληνες είναι είναι οι διάφοροι indymedia και αναρχικοί που είναι προφυλακισμένοι για τρομοκρατικές ενέργειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένας εκνευρισμός. Απλά κατάντησαν κάποιοι δούλοι της ρωσικής πολιτικής και του παπαδαριού της μόσχας. Δεν υπάρχει πόλεμος που να μην έγιναν εγκλήματα πολέμου. Θέλεις να σου θυμίσω τις 280.000 εκτελέσεις στην περιοχή της Σλοβενίας σε σπηλιές με οξύ και βενζίνη; Θέλεις να πούμε για τις ωμότητες του Αρκάν και του ΚΚΣ σε όλες τις περιοχές της Γιουγκοσλαβίας; Επίσης ο Τίτο ήτο Εβραίος στην καταγωγή ... Υπάρχει κ' απ΄την άλλη πλευρά σχετική βιβλιογραφία! Οι Σέρβοι ξεκίνησαν την καταπίεση και φτάσαμε σήμερα στο σημείο κάποιοι να υμνούν την Μαύρη Χείρα που υπήρξε όργανο του Γαλλικού Τεκτονισμού! Μπορείτε να συνεχίσετε το παραλήρημα σας υπέρ των μελών του ΚΚΣ και του πρεζέμπορα, μαφιόζου, μαστροπού και πράκτορα υπηρεσιών Αρκάν ...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος24/1/17 10:01 μ.μ.

    Ώστε οι εθνικοσοσιαλιστές στήριξαν τους Κροάτες στον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας! Να υποθέσω πως κι εσείς ακολουθείτε αυτούς για τον ίδιο λόγο. Αυτό είναι το λάθος που κάνουν κάποιοι , όταν σε θέματα γεωπολιτικής και στρατηγικής βάζουν σε 2η και 3η μοίρα τα συμφέροντα της Χώρας και προτάσσουν την ιδεολογία. Σας ερωτώ : μας συνέφερε εμάς, ως Πατρίδα, η ενωμένη Γιουγκοσλαβία, ναί ή όχι. Η απάντηση είναι αυτονόητη. Γιαυτό και το όλο πολιτικό φάσμα της εποχής από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη μέχρι τον Φλωράκη και τον Κύρκο υποστήριξαν τον Μιλόσεβιτις στην προσπάθεια του να παραμείνει ενωμένη η Γιουγκοσλαβία. Το να υποστηρίζω τους γερμανοκίνητους Κροάτες στο όνομα της ιδεολογίας των προγόνων τους και να κλίνω τα μάτια στο ζήτημα των Σκοπίων που αναπόφευκτα θα προέκυπτε από τη διάλυση (που προκάλεσαν οι Κροάτες) είναι λιγάκι αντιφατικό. Δε νομίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστούμε για το σχόλιο:

      1ον Οι Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές που στην πλειοψηφία τους εκφράζονταν από την τότε ναζιστικοφανή Χρυσή Αυγή κατά 90% στήριζαν τον αγώνα των Κροατών για λευτεριά από το ΚΚΣ. Μετά από διασπάσεις την ανάμιξη του πατριαρχείου και τις λογικές Μιχαλολιάκου αυτό άλλαξε.

      2ον Υπήρχαν χιλιάδες Ευρωπαίοι που έκαναν το ίδιο εκτός Βούλγαρων Ρώσων και κάποιων Ελλήνων ακροδεξιών που κινούντο οι περισσότεροι στις λογικές του Καψάλη.

      3ον Οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας δεν ανέχτηκαν ποτέ τις λογικές του Βελιγραδίου και της Τιτοικής παράδοσης. Δεν αμφισβητείται η εμπλοκή των Αμερικανών κα αλλάνα σου θυμίσω ότι το Βελιγράδι το στήριζε ανάμεσα σε άλλους και το Ισραήλ ...

      4ον το ζήτημα των Σκοπίων είναι γέννημα θρέμμα της Σερβικής πολιτικής με την βοήθεια της Μόσχας

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος28/1/22 3:36 μ.μ.

    Ξέρει η σο αν στην τοτε ναζιστικοφανη χ.α. υπήρχε τάση που ήθελε να πολεμήσει δίπλα στους Βόσνιους εναντιον των Σέρβων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.