Μνήμη Λογγίνου Παξινόπουλου & Νικολάου Τσάμη.


του Αχέροντος

Κάθε χρόνο την 24η Νοεμβρίου τιμούμε την μνήμη δύο μαχητών του Ελληνικού Εθνικοσοσιαλισμού. Του Νικολάου Τσάμη και του Λογγίνου Παξινόπουλου.

Νικόλαος Τσάμης 24.11.2000

Έμενε στο Παγκράτι σε μια περιοχή με πλούσια Εθνικοεπαναστατική ιστορία. Από μικρός φανατικός εχθρός της δημοκρατίας και του Καραμανλισμού. Άντεξε όσο λίγοι απέναντι στις απειλές, διώξεις και έρευνες των σκυλιών του ανθελληνικού καθεστώτος. Έφεδρος αξιωματικός κατά την διάρκεια της θητείας του, Πολιτικός Στρατιώτης του Ελληνικού Εθνικοσοσιαλισμού ένας λαμπρός Σύντροφος. Αρθογράφος του Εθνικοεπαναστατικού περιοδικού «Αντίδοτο» και αλληλέγγυος απέναντι σε όλους όσους ζητούσαν την βοήθεια του. Έφυγε ξαφνικά και ο θάνατος του υπήρξε κραυγή αντίστασης απέναντι στις ύαινες της αντιφασιστικής ακροδεξιάς. Βρίσκεται θαμμένος στο νεκροταφείο του Ζωγράφου. Το βιβλίο για τον Βρετανό Φασιστή Oswald Mosley «Εκατό Ερωτήσεις Για τον Φασισμό» είναι αφιερωμένο στην μνήμη του. Κάποιοι προσπάθησαν να κρύψουν την προσφορά του στο Κίνημα των Ιδεών, όμως δεν τα κατάφεραν.

«Ψηλά το Μέτωπο και η ζωή αν σβήσει, Και το Σκοτάδι αν απλωθεί μες τη ματιά, Εις τα Ουράνια θέλει αντηχήσει, Και των νεκρών μας η ατέλειωτη Στρατιά»

Λογγίνος Παξινόπουλος 24.11.1993

Από το 1965 στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Η οικία του γεμάτη από όπλα σημαίες και λάφυρα των πολέμων ενάντια στους Ασιάτες εισβολείς. Ο πατέρας του υπήρξε Αξιωματικός στο Μικρασιατικό Μέτωπο, και ο ίδιος με τους αγώνες του συνέχισε την προσφορά στην Πατρίδα. Κατηγορήθηκε για «τρομοκρατία» δεν υπέκυψε όμως στις πιέσεις και στους ψευδομάρτυρες, φυλακίστηκε κατά επανάληψη από το τυραννικό δημοκρατικό καθεστώς για τις ιδέες του. Ακτιβιστής και αγωνιστής στους δύσκολους καιρούς του αγώνα. Στάθηκε αγέρωχος απέναντι στα προβλήματα υγείας αν και κάποιοι κατηγόρησαν το τότε καθεστώς για τον θάνατο του. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι την ημέρα που οι Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές και Φασίστες αποχαιρετούσαν τον Νικόλαο Τσάμη συμπληρώνονταν 7 χρόνια από τον θάνατο του Λογγίνου.

Αθάνατοι!

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος28/11/16 10:43 μ.μ.

  Το αντίδοτο στηριξε εθνικοαριστερα του τρίτου κόσμου η κάνω λάθος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στο σχόλιο αναγνώστη (λόγω τεχνικού θέματος δεν μπορεί να ανέβει) αν το περιοδικό ΑΝΤΙΔΟΤΟ στήριζε εθνικοαριστερά κινήματα του Τρίτου Κόσμου η απάντηση είναι ότι ΝΑΙ υπήρχαν αναφορές σε τέτοιες οργανώσεις κα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος3/12/16 12:14 μ.μ.

  Μιχόπουλος και Ιάσονας από ΧΑ ούτε μιλιά για τους 2 μακαρίτες ... τυχαίο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή