Το Φασιστικό κράτος είναι ένα αντι-κράτος


Μετάφραση από την σελίδα στο facebook: Patriotic Socialism

«Το Φασιστικό κράτος είναι ένα αντι-κράτος, αν θέλετε να συντρίψετε το κράτος, φορέστε τον μελανό χιτώνα: Οι αναρχικοί φωνάζουν: "Συντρίψτε το κράτος!" ("Smash the state!")

Τι εννοούν όμως πραγματικά με αυτό; Ρωτήστε έναν σύγχρονο αναρχικό και πιθανότατα θα λάβετε μια ποικιλία πολύ αόριστων απαντήσεων, οι περισσότεροι από αυτούς είναι απλώς ριζοσπάστες φιλελεύθεροι.

Ωστόσο, οι αναρχικοί στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα μπήκαν στα εργατικά συνδικάτα και είδαν στο συνδικαλισμό και την γενική απεργία μια μέθοδο για να συντρίψουν το κράτος και τον καπιταλισμό. Απέρριψαν την άποψη των Μαρξιστών Σοσιαλδημοκρατών ότι ο καπιταλισμός και η δημοκρατία σταδιακά μετατρέπονταν σε σοσιαλισμό, ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν έτοιμος για το προλεταριάτο, ότι η επανάσταση συνίστατο μόνο σε μια αλλαγή στο κυβερνητικό προσωπικό.

Άντρες από την επαναστατική συνδικαλιστική παράδοση αποτέλεσαν τον πυρήνα της αρχικής Fasci d'Azione Rivoluzionaria του Mussolini. Εξέλιξαν τον συνδικαλισμό σε ένα λειτουργικό σύστημα και συνεργάστηκαν με συντηρητικούς αντιδημοκράτες για να δημιουργήσουν μια συνεκτική κοσμοθεωρία που ενσωμάτωσε τον συνδικαλισμό, αυτή είναι η προέλευση του Φασισμού.

Πότε οι αναρχικοί θα συνειδητοποιήσουν ότι η ημέρα που θα κινήσουμε για την οργάνωση του συντεχνιακού κράτους θα είναι η ημέρα που θα αρχίσουμε να συντρίβουμε το αστικό φιλελεύθερο - δημοκρατικό κράτος και το καπιταλιστικό σύστημα;

Η Φασιστική επανάσταση είναι μια επανάσταση ενάντια στην πολιτική. Τα Φασιστικά συνδικάτα, που βασίζονται στη βιομηχανική και επαγγελματική εκπροσώπηση, αντικαθιστούν την αστικοδημοκρατική κατάσταση των πολιτικών κομμάτων που βασίζονται στη γεωγραφική εκπροσώπηση.

Οι αντίπαλοί μας θα ισχυριστούν ότι το Φασιστικό κράτος είναι σαφώς ολοκληρωτικό και δικτατορικό. Αλλά το κράτος μας είναι κοινωνικό και μετασχηματιστικό, μέσω αυτού οι άνθρωποι απαιτούν ενότητα και δράση. Δεν μοιάζει με καμία προηγούμενη κατάσταση, είναι ένα αντι-κράτος με κάθε έννοια της λέξης»

πηγή

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/10/21 12:10 π.μ.

    Ενταξει ωραία η μεταφυσική αλλά δεν είναι ποτέ σοβαρή. Και εγώ μπορώ να ισχυριστώ ότι το Τρίτο Ράιχ ήταν ο μόνος παράδεισος που έχει υπάρξει ποτέ απλά γιατί είχε ηγέτη τον Χίτλερ. Η αλήθεια είναι όμως ότι η φασιστική Ιταλία ήταν μια συγκυβέρνηση εκκλησίας - μοναρχίας - καπιταλιστών. Εσείς οι στρασσερικοί όμως παραδόξως πλέκετε το εγκώμιο του Μουσολίνι ενώ με τον Χίτλερ που ουδέποτε συμβιβάστηκε με αντιδραστικούς βγάζετε σπυριά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/10/21 8:35 μ.μ.

      Αφού ο Χίτλερ δεν συμβιβάστηκε ποτέ με αντιδραστικούς τότε γιατί έκανε το χατίρι του Χίντενμπουργκ και της πρωσικής αριστοκρατίας βγάζοντας από την μέση τους αρχηγούς των SA;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/10/21 8:50 μ.μ.

      Ναι ενώ στο Τρίτο Ράιχ υπήρχε συγκυβέρνηση κομμουνιστών - συνδικαλιστών - εθνικοσοσιαλιστών. Σε ποιον τα πουλάς αυτά ρε; Υπάρχουν τρεις φασισμοί στην Ιταλία:

      Ο επαναστατικός φασισμός των πρώτων ετών που είναι ο κινηματικος φασισμός που εκπροσωπούνταν από πρώην αναρχικούς και συνδικαλιστές.

      Ο φασισμός της εξουσίας μεταξύ 1922 και 1943 που όντως συμβιβάστηκε με την δεξιά και τους πλουτοκράτες.

      Ο τρίτος και καλύτερος είναι ο φασισμός του Σαλό. Ο Μουσολίνι πήρε το μάθημα του από την προδοσία που του είχε στημένη η αντίδραση και γυρνάει πίσω στην πρωταρχική κινηματική του βάση. Εθνικοποιμένη οικονομία με ιεραπόστολο τον πρώην μαρξιστή Μπομπάσι και ολομέτωπη σύγκρουση με την μοναρχία. Αυτό μας εμπνέει και αυτό ακολουθούμε!

      Πέραν τούτου ο φασισμός δεν είναι κάτι στερεό όπως ο χιτλερισμός που δογματοποίηθηκε και απαγόρευε με φόρο αίματος τις παρεκκλίσεις. Στην Ισπανία ήταν οι φασίστες φαλαγγίτες που συγκρούστηκαν με τον Φράνκο και τους συντηρητικούς.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/10/21 11:13 π.μ.

    "Όλα μέσα στο κράτος, τίποτα έξω από το κράτος, τίποτα ενάντια στο κράτος" έλεγε ο Μουσολίνι πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.