Ο Λευκός μυστικιστής Βαρόνος Roman von Ungern - Sternberg‎ που τρόμαξε τον στρατό του Λένιν: αντικομφορμιστικό μέσο Zentromag #2, Φεβρουάριος 2021, σελίδες 8-9-10.

 




Όταν οι μπολσεβίκοι που ανακρίνουν τον Βαρόνο ρώτησαν με χλευαστικό τόνο: «Τι διακρίνει την οικογένεια σας στη ρωσική υπηρεσία;» Ο Βαρόνος απάντησε ήρεμα: «Εβδομήντα δύο νεκροί στον πόλεμο».





Συνεχίζοντας τις αναρτήσεις σχετικά με ποιοτικά περιοδικά του «χώρου», δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε μια εκδοτική προσπάθεια που τα αντίτυπα της εξαντλούνται σε ελάχιστο χρόνο λόγω της ποιοτικής αρθρογραφίας. 

Έτσι λοιπόν καιρό πριν κάποιοι ταυτιστούν με το σύμβολο «Ζ» των Ρωσικών δυνάμεων εισβολής στην Ουκρανία, το ίδιο γράμμα εμφανίζεται στο εξώφυλλο και στις σελίδες ενός εντύπου με έντονα τα χαρακτηριστικά της «Τρίτης Θέσης» και της αυτόνομης σκέψης. 

Είναι το Zentromag, η ελληνική «νεοφασιστική» έκδοση της «οικογένειας Zentropa». Μια προσπάθεια που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020 και έχει ως σκοπό σύμφωνα με τους συντάκτες του ως «την ιδεολογική επικράτηση και όχι τον ιστορικό αναθεωρητισμό». 

Ένα μέσο που προβλήθηκε από την συντακτική μας ομάδα και τους ίδιους τους δημιουργούς του στο instagramΚυκλοφορεί μέχρι και σήμερα και μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: zentropafatria@protonmail.com

Ως μια πρώτη επιλογή το εξαιρετικό άρθρο για τον Βαρόνο Roman von Ungern - Sternberg το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε σε .pdf εδώ…


Μια διάλεξη σχετικά με τον «Παράφρονα Βαρόνο» Roman von Ungern - Sternberg που ονομάστηκε από κάποιους «αναρχομοναρχικός» αλλά και «Λευκός Θεός του Πολέμου», έλαβε μέρος στο Κίεβο την 18η Δεκεμβρίου του 2018. 

Διοργανώθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ ASGARDSREI - συμμετέχουν κάθε χρόνο και Έλληνες συναγωνιστές - και φιλοξενήθηκε στον χώρο του Reconquista Club υπό την επίβλεψη του κινήματος Reconquista, της εθνικοεπαναστατικής λογοτεχνικής λέσχης Plomin και του Militant Zone.

Η προσωπικότητα του πολεμιστή και υπερασπιστή της Κεντρικής Ασίας Roman von Ungern - Sternberg στοίχειωσε τη φαντασία γενεών, έχοντας φτάσει στο απόγειο της δημοτικότητας μεταξύ των οπαδών της «Τρίτης Θέσης».

Υπερβολικά μαχητικός, σκληρός και «ευπαρουσίαστος» για να είναι μια εικόνα των «ευρασιανιστών» με τον ανατολίτικο προσανατολισμό, πολύ «ανατολίτικος» για τους «απλοϊκούς» της δεξιάς, είχε μετατρέψει την Αντιμπολσεβίκικη αντίσταση σε μια μεγαλειώδη εξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο. 

Αυτή η εξέγερση, όντας μια μορφή τέχνης παρόμοια με την καταδικασμένη εξέγερση του Yukio Mishima στο όνομα του Αυτοκράτορα, ήταν ταυτόχρονα ένας από τους χειρότερους εφιάλτες για την «Κόκκινη Μόσχα» στην πράξη.

Ο Hendrik Möbus γνωστός στους κύκλους του Militant Black Metal λόγω των Γερμανών Absurd, αξιόλογος στοχαστής και δημοσιογράφος βρέθηκε στο πλευρό της Olena Semenyaka και του Fróði Midjord και προσπάθησε να δώσει στους συμμετέχοντες, την βιωματική προσέγγιση ενός πολέμαρχου μιας άλλης εποχής.

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/8/22 5:36 μ.μ.

    Για τις μεγάλες μάχες Λευκών-Κόκκινων στην Άπω Ανατολή, γράφτηκαν αυτά τα 2 τραγούδια, στην ίδια μελωδία, από τις 2 μεριές:

    https://www.youtube.com/watch?v=XjvBP7JzbFM

    https://www.youtube.com/watch?v=L6MuBslefto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/8/22 9:33 μ.μ.

    Οι μόνες σοβαρές εκδόσεις είναι των "......". Το δουλεύουν το άθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/8/22 10:10 μ.μ.


    Πάρτε το είδηση ρε φουκαράδες: Ν. Γ. Μιχαλολιάκος θα λέτε και θα κλαίτε. Αυτός ήταν εκδότης. Από περιοδικά Χρυσή Αυγή και Λόγους του Φύρερ στο Σπόρτπαλάστ μέχρι Ημερολόγια Τέρνερ. Τα υπόλοιπα είναι για να γελάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορεί να αρνηθεί κάποιος ότι υπήρξαν και εξαιρετικές εκδόσεις. Αλλά γιατί μας υπενθυμίζετε τον κύριο που αρνήθηκε μπροστά σε δημοσιοκάφρο, την υπογραφή του κάτω από άρθρο στο επίσημο περιοδικό του κόμματος; Ο θείος δεν αναγνωρίζει υπογραφές, ο Παππάς μιλούσε για παιδικές εμμονές, ο ανιψιός απειλεί με μηνύσεις αν τον πεις "νεοναζί" ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/8/22 8:48 μ.μ.

      Τι δουλεια εχετε εδώ τα τρολ του ινδογερμανισμου;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/8/22 10:11 μ.μ.

      Γι' αυτό χρησιμοποιήσαμε παρελθόντα χρόνο. Που είναι όμως το νέο αίμα; Εκδόσεις της πλάκας με ιδεολογία της πλάκας.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος29/8/22 11:52 μ.μ.

    Με ένα ψαχτήρι βρίσκεις ένα χτεσινό μανιφέστο των Αζόφ κατά του Ζελένσκι

    https://twitter.com/Soviet_1945_/status/1564240029781819393

    πέφτεις μετά σε μια είδηση θεωρητικά άσχετη ότι σήμερα ο Ζελένσκι απέλυσε τον υπαρχηγό της εθνοφρουράς

    https://twitter.com/Levi_godman/status/1563971401425502215

    παρακάτω όμως βρίσκεις δήλωση του απολυθέντος, 5 χρόνια πριν, υπέρ των Αζόφ

    https://twitter.com/leonidragozin/status/1292936921694576640

    να προετοιμαζόμαστε άραγε για εσωτερικό ξεκαθάρισμα μεταξύ Ζελένσκι και Αζόφ; Για να δούμε ποιανού το μέρος θα πάρει η Ανώτατη Κυβερνήτης της Ουκρανίας, κυρία Νούλαντ, αφού και οι δυο είναι δικά της παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το άρθρο και συγκεκριμένα για τον Βαρόνο κάποιο σχόλιο; Στα όνειρα κάποιων υπάρχει μόνο ο εφιάλτης των Ουκρανών.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/8/22 1:38 π.μ.

      Αν ήταν και λίγο πιο συνεπής η διανομή του εν λόγω περιοδικού στα σημεία πώλησης ώστε να μπορούμε να το προμηθευόμαστε θα ήταν καλά.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος31/8/22 3:51 π.μ.

    αυτό που δεν ξέρουν πολλοί, είναι ότι στην κλασική ταινία των αδελφών Βασίλιεφ (1934) με τίτλο "Chapaev" (ένα από τα αριστουργήματα του σοβιετικού κινηματογράφου), ο βασικός ανταγωνιστής, ένας στρατηγός των Λευκών που το πρωί διαβάζει Βούδα και Σοπενχάουερ και το βράδυ βασανίζει με τον πιο φρικτό τρόπο ζώα και αιχμαλώτους, είναι βασισμένος στον Sternberg.

    εδώ η ταινία με αγγλικούς υπότιτλους

    https://www.youtube.com/watch?v=NRfGXBK7ulg

    η δε φράση του στρατηγού στην ταινία, ότι δεν γίνεται να κυβερνήσουν τη Ρωσία "βρωμεροί εργάτες που δεν είχαν ποτέ υπηρέτες" (σήμερα ακούγεται εντελώς cringe) είναι φράση που έχει ειπωθεί στ' αλήθεια από τον Sternberg. Και η μοίρα του επιφύλαξε να τον νικήσει ολοκληρωτικά στη μάχη και να τον πιάσει ζωντανό ο Pyotr Shchetinkin, ένας οικοδόμος, γιος φτωχών αγροτών, διοικητής των Μπολσεβίκων της Άπω Ανατολής.

    Θα ήμουν πάντως επιφυλακτικός σε οποιαδήποτε προσπάθεια ρομαντικοποίησης του Sternberg. Ο τύπος όχι μόνο υπήρξε βασανιστής ζώων, αλλά όσα ζώα δεν τα βασάνιζε, τα έβαζε να βασανίζουν τους αιχμαλώτους που έπιανε. Ο ρωσικός εμφύλιος, πάντως, είναι γεμάτος ενδιαφέρουσες και ανεξερεύνητες φιγούρες πολεμάρχων και στις δυο πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/9/22 10:24 π.μ.

    https://m.facebook.com/profile.php?id=100067327447351

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/9/22 4:56 μ.μ.

    Την γυναίκα του «βασισμένου» Βαρώνου μπορούμε να δούμε κάπου; Ή έστω να μάθουμε τι εθνικότητας είναι; Ή μήπως θα τον κάνουμε και φυλετιστή σαν τα Ουκρανίδια που παλεύουν ενάντια στις «ασιατικές κομμουνιστικές ορδές»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.