Plomin - Пломінь: η εθνικοεπαναστατική λογοτεχνική λέσχη της Ουκρανίας

 

του Έχεμου

Ιδιαίτερος ο Ουκρανικός Εθνικισμός. Άγνωστος σε πολλούς Δυτικούς αλλά μυστηριώδης και παράλληλα «μαγευτικός» για τους Σλάβους, αφού πάντα υπήρξε η σπίθα της αμφισβήτησης και της σύγκρουσης λόγω της γεωπολιτικής ιδιαιτερότητας. Η γη των Κοζάκων γόνιμη στην παραγωγή αιρετικών ιδεών όπως και το μαύρο χώμα της χώρας αυτής στην παραγωγή αγαθών. 

Οι ιδιαίτερες ιδεολογικές αναφορές που τους ξεχωρίζουν από τα άλλα κινήματα, η σύγκρουση με κομμάτι της Εθνικοσοσιαλιστικής ηγεσίας όπως εκφράστηκε μετά το ’33 αλλά και η ιδεολογική επίδραση από τον Φασισμό, οι διαμάχες και ο πολυμέτωπος αγώνας για την αντιμετώπιση των Μοσχοβιτών όλα αυτά μαζί μια άγνωστη διαδρομή στην αιματηρή πολιτική ιστορία των ιδεών. 

Στο Κίεβο (Tarasa Shevchenka Ln, 5,) ένας πίνακας του Σικελού φιλοσόφου Ιούλιου Έβολα κοσμεί τον τοίχο του χώρου ιδεών της μεταπολιτικής σκέψης. Εκδόσεις και ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και αρθρογραφία, το απαύγασμα ενός Ρομαντικού Εθνικισμού μιας χώρας που η σύγχρονη ιστορία της είναι συνώνυμη με την τραγωδία. Η διαδρομή της λέσχης - που αποτελεί επίσημο οργανισμό και εκδοτικό οίκο του Συντάγματος Azov - είναι επηρεασμένη από την «Τρίτη Θέση» και την «Συντηρητική Επανάσταση»

Η κίνηση αυτή οργανώνει συχνά κινηματογραφικές προβολές αλλά και διαλέξεις αφιερωμένες στους μεγάλους στοχαστές που διαμόρφωσαν την Ευρωπαϊκή σκέψη όπως τον Friedrich Nietzsche, Julious Evola, Ernst Junger, Howard Lovecraft, Martin Heidegger κ.α. ενώ δεν λείπουν και οι αναφορές σε Ουκρανούς ήρωες ή και πρόσωπα που αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερης μελέτης όπως ο Theodore Kaczynski

Δείγμα αυτής της ριζοσπαστικής πρωτοπορίας η πρόσφατη έκδοση και η περιπετειώδης παρουσίαση του βιβλίου του Franco Freda «Η διάλυση του συστήματος». Του Ιταλού «αντάρτη πόλης» που κατηγορήθηκε για «τρομοκρατία» από τα Σιωνιστικά κέντρα εξουσίας και αδίκως βρέθηκε στην φυλακή. Ο εκδοτικός του οίκος «Edizioni di Ar» προώθησε με ιδιαίτερη επιτυχία την σκέψη των Rosenberg, Goebbels, Szalasi, Codreanu και πολλών άλλων προσώπων.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/3/22 5:50 μ.μ.

    Καλά όλα αυτά αλλά δεν σχολιασαμε το γεγονός ότι κάποιοι εδώ και καιρό κατηγορούσαν τον κρίνο και το ένζυμο για φιλοχριστιανικα αισθήματα και τελικά έκαναν κοινή δράση με τον Ιερό Λόχο. Οι ίδιοι by the way έγραφαν ότι ο Λόχος ήταν δάκτυλος του Πούτιν και αφού έκαναν κοινή δράση μαζί του, σήμερα εξακολουθούν να πουλάνε όψιμη ουκρανοφιλία. Για πολλά γέλια οι ακροδεξιοί του χιτλερισμού που στις εκπομπές τους έλεγαν ότι εθνικιστής και χριστιανός δεν γίνεται γιατί τα χερουβείμ δεν μας βοήθησαν στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/3/22 7:41 μ.μ.

    https://www.google.com/aclk?sa=l&ai=DChcSEwiTjPH7grL2AhVF-BgKHf5YC5sYABATGgJsZQ&ae=2&sig=AOD64_281HyctRlm-1seBkj836hcCQxjeA&adurl&ctype=5&ved=2ahUKEwiM8-T7grL2AhVFCXcKHc-5DrsQwg96BAgBEGE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/3/22 10:13 μ.μ.

    ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΑΡ, ΚΚΕ-ΜΛ, ΜΕΡΑ25, ΛΑΕ, ΕΠΑΜ, υπέρ του Πούτιν που χτυπάει την μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα εκτός Ελλάδος και σκοτώνει και ομογενείς και βομβαρδίζει την ΔΥΤΙΚΗ Ουκρανία για να υπερασπιστεί το Ντονμπας!

    Μαζί στον χορό του φιλορωσισμού που είναι ο κρυφός ανελέητος πόθος παλαιοημερολογιτών και ακροδεξιών τύπου ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ Ο ΙΕΡΌΣ ΛΟΧΟΣ 2012 ο οποίος με την αντιφασιστική και την ρωσική σημαία στο χέρι (!) ζητάει την μη εμπλοκή στον πόλεμο σε αφίσα με Ρώσο στρατιώτη!!!

    Και έτσι για γαρνιτούρα καταγγέλλει ο Ανδρέας μας τους κακούς Αζοφίτες που δεν θέλουν τους καλούς Τσετσένους να τους αποκεφαλίζουν με την ησυχία τους ή να συνεχίσουν και αλλού τους βιασμούς γυναικών της Ουκρανίας που είναι κακοί Ουνίτες αλλά αυτοί είναι καλοί ισλαμιστές ... συγνώμη ορθόδοξοι!!!

    Θα έρθει το ΣΕΦΕΡΙ να φέρει το ασκέρι Νίκο Ανδρέα και Ηλία αλλά τελικά προσέξτε μην έρθει ο Μεχμετζίκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/3/22 10:25 μ.μ.

      Με τον Ιερό Λόχο δεν έκανε κοινή δράση η γκρουπα σου πριν πέντε μέρες;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/3/22 11:11 μ.μ.

      Τσετσένους και μάλιστα Ουαχαμπιτες έχει και η άλλη πλευρά. Απλώς κάνετε πως δεν τους βλέπετε.

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dzhokhar_Dudayev_Battalion

      https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/t2crsx/chechen_volunteers_from_the_dudayev_battalion/


      https://www.capital.gr/diethni/3618606/maxites-sti-suria-zitoun-ti-boitheia-tis-tourkias-gia-na-pane-na-polemisoun-stin-oukrania

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/3/22 9:29 μ.μ.

      Από όλους αυτούς μόνο το ΕΠΑΜ είναι σε εισαγωγικά υπέρ του έφηβε φίλε, το ΚΚΕ μάλιστα θα διαδηλώσει και κατά του ρωσικού ιμπεριαλισμού, μήπως να πας;

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος6/3/22 11:11 μ.μ.

    https://www.youtube.com/watch?v=_v3hF4003e4&ab_channel=PupiaNews

    οι μισθοφόροι που ξέχασαν την γενοκτονία από τους ρώσους και πουλήθηκαν για τα ρούβλια. ισλαμιστές με όπλα η εμπροσθοφυλακή της μόσχας κλασσική τακτική του Imperium που αντικαθιστά τον εθνικό στρατό με αλλόφυλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/3/22 4:54 π.μ.

    Απο ΑντιΝατοικος...
    Παντως στο πεδιο της μαχης, φαινεται οτι και οι δυο πλευρες ριχνουν μισθοφορους. Και οι δυο εχουν τοσο Τσετσενους οσο και αλλους ισλαμιστες και μη. Το Νατο προσπαθει να μαζεψει ολο ακροδεξιο αντιρωσικο κατακαθι της Ευρωπης και να το προωθησει στο μετωπο.
    Να σημειωσουμε επισης οτι αυτο το κατακαθι, διακρινεται απο μια μεγαλη αντιρωσικη - αντικομμουνιστικη ψυχωση, η οποια ειναι απορροια της προπαγανδας των τελευταιων 50 ετων.
    Αν μπορουσαν να κατανοησουν "ποιοι" συγκρουονται σε αυτο το μετωπο, τοτε ολοι θα ηταν στο πλευρο της Ρωσιας του Πουτιν!
    Επισης γνωμη μου ειναι οτι η συγκρουση θα επεκταθει και εκτος Ουκρανιας και τοτε η "Δυση" ζησει εναν γεωπολιτικο - γεωστρατηγικο σεισμο που θα βαλει την υπαρξη της σε αμφισβητηση.
    Η Ε.Ε εχει μπει σε τροχια διαλυσης και αυτο θα ειναι και μια χρυση ευκαιρια για την χωρα μας να αποτιναξει τις αλυσιδες της σκλαβιας της, σε ευλογο χρονο.
    Η επερχομενη επισιτιστικη - ενεργειακη κριση θα τιναξει τις "οικονομιες" τις Ε.Ε στο αερα, με αποτελεσμα να δημιουργηθουν οι επαναστατικες συνθηκες για μια αλλαγη απο τα κατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/3/22 10:37 π.μ.

    αναρχικοί και εθνικιστές πήραν τα όπλα στην Ουκρανία. οι εδώ εθνικιστές και αναρχικοί ισλαμολαγνοι οι μισοί με ΜΚΟ οι άλλοι μισοί με Καντίροφ. τα εγγόνια του Μαχνό και του Μπαντέρα που λασπολογεί ο κυρ Αλέκος δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια ότι και να λένε οι ρωμιοί αντιφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.