Συνέντευξη με τον Αριστοτέλη Καλέντζη.

Η συντακτική ομάδα του Μαύρου Κρίνου έχει την τιμή να παρουσιάσει την συνέντευξη του Αριστοτέλη Καλέντζη. Ο Αριστοτέλης Καλέντζης διώχθηκε ανηλεώς από τις δημοκρατικές δυνάμεις και φυλακίστηκε δώδεκα έτη για τις ιδέες του.

Παρέμεινε πιστός στην ιδεολογία του και αποτελεί παράδειγμα για όλους εμάς. Θα θέλαμε να ρωτήσουμε πολλά περισσότερα ο χώρος όμως του λιτού ιστολογίου μας δεν μας το επιτρέπει. Τον ευχαριστούμε για τον πολύτιμο χρόνο του.


ΜΚ : Αγαπητέ συναγωνιστή καταρχάς είναι ύψιστη τιμή για εμάς να σε φιλοξενούμε στο ιστολόγιο της Αυτόνομης Κίνησης Μαύρος Κρίνος.

Αρ. Καλ : Παραμένω σταθερός σε μία τοποθέτηση πιστεύοντας ότι η Tιμή επιφυλάσσεται πάντα στον μεγαλύτερο όταν συναντά νεωτέρους. Η περιρρέουσα γεροντοκρατία χρειάζεται όχι μόνον σοβαρά «αντίδοτα» αλλά και … επίγνωση !


ΜΚ : Θα θέλαμε να μας πληροφορήσεις σε ποια ηλικία εντάχθηκες στις γραμμές του Ελληνικού Εθνικοσοσιαλισμού.

Αρ. Καλ : Τέτοιες «εντάξεις» ή τις διασφαλίζει η στιγμή της … «συλλήψεως» ή αποτελούν ευκαιρίες δια βίου απωλεσθείσες … Απαντώντας επί της ουσίας , θα προσδιορίσω ότι ενετάγην στον Εθνικοσοσιαλισμό τις … απογευματινές ώρες της 8ης Αυγούστου 1952 , όταν έβλεπα για πρώτη φορά το φως του ζωοδότη Ηλίου , κάπου στην Θράκη. Α , κάτι ακόμη : ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν νοείται σαν «Ελληνικός» ή άλλος ! Ο Εθνικοσοσιαλισμός αποτελεί την ουσία του Λευκού Ανθρώπου και δεν αποτελεί κατ’ απονομήν passe-par-tout «προνομιούχων Prominenten» αλλά δέσμευση χρέους παραγωγής Πολιτισμού !
ΜΚ :
Ποιο είναι το έτος που αρχίζει η γνωστή πολιτική δίωξη σου και ποια τα κύρια γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή ;

Αρ. Καλ : Κάπου ανάμεσα στην … «παρένθεση» όπως την χαρεκτήρισε ο κ. Παττακός , δηλαδή , επί επταετίας , όταν αντετέθην στην εχθρότητα του τότε Τμήματος Αλλοδαπών της Κρατικής Ασφαλείας προς τους διωκομένους Αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. στην Αθήνα. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων , ουδέποτε υπήρξα «αντιστασιακός» ( η προσωπική μου αισθητική δεν θα το επέτρεπε …) απλώς , υπήρξα και υπάρχω συντεταγμένος με όσους θεωρώ (και χωρίς να …αναθεωρώ !) ως αγωνιζομένους υπέρ Εθνικών Δικαίων.


ΜΚ : Κατά την διάρκεια της πολύχρονης φυλάκισης σου γνώρισες τον Χριστόφορο Μαρίνο. Ποια η σχέση μεταξύ σας και ποια η γνώμη σου για τον Μαρίνο ως άνθρωπο ;

Αρ. Καλ : Ο Χριστόφορος Μαρίνος υπήρξε ένας οξυδερκέστατος Αγωνιστής , με ευρύτητα πνεύματος και γενναιότητα ψυχής , προικισμένος με δραστικούς αυτοδιορθωτικούς μηχανισμούς. Δυστυχώς η έμφυτη ψυχική γενναιότητά του δεν τον βοήθησε ώστε να αντιληφθεί εγκαίρως την κρατική ιταμότητα και να αποφύγει την παγίδα των δειλών ενστόλων δολοφόνων του ! Αντιμετωπίσαμε μαζί τον κοινό εχθρό όταν βρισκόμασταν «intra muris» και διδάξαμε στον αστικό «δεσμοφύλακά» μας ότι είναι ξεβράκωτος προ της συσπειρώσεως εκείνων που μπορούν να σκέπτονται !


ΜΚ : Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην διάρκεια του εγκλεισμού σου στα κάτεργα της Καραμανλικής δημοκρατίας ; Τι ήταν αυτό που σε κράτησε δυνατό και ακμαίο και βγήκες όρθιος από την φυλακή ;

Αρ. Καλ : «Δύσκολη στιγμή» απλώς …δεν υπήρξε ! Η αδιάπτωτη μάχη μου με την κρατική χωματερή της καραμανλικής πρωκτο-κρατίας «έτερπε» τον καθημερινό επαναστατικό «οργασμό» μου , διασκεδάζοντας τον εγκλεισμό μου !


ΜΚ : Όπως περιγράφεις και στο βιβλίο σου «Δημοκρατία ’80 – Κάτεργο» στις φυλακές γνώρισες επίσης δυο Σύριους Εθνικοεπαναστάτες Αντισιωνιστές τους αδερφούς Kadura.
Θα θέλαμε να μας περιγράψεις τυχόν αναμνήσεις σου από αυτή την γνωριμία και πως βλέπεις την σημερινή αντίσταση Παλαιστινίων και Αράβων ενάντια στον Σιωνισμό.

Αρ. Καλ : «Αναμνήσεις από την γνωριμία» χμμμ … Μπορώ να πω ότι ήσαν πολύ καλά όλοι όταν συναντηθήκαμε στον Πόλεμο του Κόλπου , όπου βρέθηκα ως Δημοσιογράφος ξένης εφημερίδος.

Η παγκόσμια αντι-σιωνιστική αντίδραση (και όχι μόνον των Αράβων) έχει τον χαρακτήρα των αποτελεσμάτων του συμπιεζομένου ελατηρίου το οποίο , μοιραία και νομοτελειακά , θα εκτιναχθεί ! Αλίμονο ! Ο σιωνισμός , όσο εγκληματεί παγκοσμίως , όσο προσπαθεί να φιμώσει εκβιαστικά εκείνους που αντιλαμβάνονται και επισημαίνουν τα εγκλήματά του , τόσο προσεγγίζει προς την διεθνή απαξία και την συντριβή του. Ήδη , οι παγκόσμιες Αναθεωρητικές Έδρες του απατεωνίστικου «ολο-απαυτώματος» μαρτυρούν ότι το σιωνιστικό μίσος κατά της Πολιτισμένης Ανθρωπότητος εξουδετερώνεται οσημέραι.


ΜΚ : Τα βιβλία σου που μπορεί κάποιος να τα βρει ; Υπάρχει κάποια σκέψη για επανέκδοση παλαιότερων κειμένων ή κάποια μελλοντική έκδοση νέου βιβλίου ;

Αρ. Καλ : Ο σημερινός άνθρωπος, δούλος των αντι-φυσικών επιλογών του, αυτο-υποχρεώνεται σε αποπληρωμή πλαστικών τραπεζικών καρτών και παρα-δανείων , οπότε ο χρόνος του για διάβασμα εκ των πραγμάτων περιορίζεται. Ας μη του προσθέτουμε επιπλέον «προβλήματα»…


ΜΚ : Πες μας λίγα λόγια για μια αγαπημένη σου δραστηριότητα την έφιππη τοξοβολία.

Αρ. Καλ : Θα μεταφέρω ένα απόσπασμα από τον διαδικτυακό χώρο της Ομάδος μας :

“H Ιππασία, αναμφιβόλως , αποτελεί το κορυφαίο των αθλημάτων όπου , δύο αθλητές ταυτoχρόνως (Ίππος και Ιππέας) , δύο πλάσματα με ανεξάρτητη βούληση και διαφορετική «δομή» , συντονίζονται για να καταφέρουν ένα κοινό αποτέλεσμα! Αν όμως , η κοινή Ιππασία με τους δύο ετερογενείς παράγοντες (Ίππο και Ιππέα) θεωρείται -και είναι ! - κορυφαίο άθλημα , τότε η Έφιππη Τοξοβολία , όπου στους δύο προαναφερθέντες ετερογενείς παράγοντες προστίθεται και ένας τρίτος (Τοξοβολία) , θα μπορούσε να θεωρηθεί το «επιστέγασμα» της …κορυφής!

Ασφαλώς Πολεμική Τέχνη και όχι απλό «άθλημα» , ασφαλώς απρόσιτη για το ευρύ Κοινό και ενδεδειγμένη μόνο για μαχητικούς χαρακτήρες , η Έφιππη Τοξοβολία είναι η πλέον αρχέγονη εκδήλωση ισορροπιστικής ικανότητος αλλά ταυτοχρόνως και ευθυβολίας που έχει να επιδείξει η Ανθρωπότητα. Ισορροπιστική , όχι μόνον του σώματος (αυτό παρετηρείτο και στα Ταυροκαθάψια…) αλλά κυρίως του πνεύματος του Ιππέως !”


[www.horsebackarcherygr.com]
ΜΚ :
Έχεις κάποιες άλλες ασχολίες πέρα από την έφιππη τοξοβολία ;

Αρ. Καλ : Πολλές , όπως την Προϊστορική Αρχαιολογία (σε επαγγελματικό επίπεδο) και την …ποδηλασία την οποία θα ήθελα να ασκώ …επαγγελματικά αλλά διαφεύγει - ακόμη - της εντάξεως σε κλίμακα … Φ.Π.Α. εν Ελλάδι ! Βλέπετε, η δημοκρατία η οποία που ήδη κατήργησε το «Φασιστικό Ι.Κ.Α.» και το «Φασιστικό 8ωρο» , μετατρέποντας σε είλωτα τον σημερινό δημοκράτη πολίτη , αφού απέτυχε να φορολογήσει τους … σκύλους (επί αθλίου προτέρου καθεστώτος Ν.Δ.) ίσως της απομένει (επί εξίσου αθλίου παρόντος καθεστώτος Ν.Δ.) η φορολόγηση του … ποδηλατείν !


ΜΚ : Τι σημαίνει για εσένα ο Εθνικοσοσιαλισμός ;

Αρ. Καλ :
Κάποτε, ο Μάνος Χατζιδάκις είχε γράψει στα «Σχόλια του Τρίτου» ότι για τον Καλέντζη ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι «ένα δοχείο πνεύματος». Ασφαλώς ισχύει κι αυτό ! Πάντως, για μένα ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι ένα Πλαίσιο Βίου ή και τηλεκατευθυνόμενο εμπύρευμα ψυχοτεχνικής παρενοχλήσεως ανοήτων ! Ένα λαμπρό sendero luminoso πάνω στο οποίο ο Λευκός Άνθρωπος πορευόμενος ανακαλύπτει , τόσο την Θούλη , όσο και την Ιθάκη του.


ΜΚ : Ποιο θα ήταν το πρώτο βιβλίο που θα πρότεινες να διαβάσει ένας νέος συναγωνιστής ;

Αρ. Καλ : Μα , ασφαλώς , την «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» του Πλάτωνος. Και δεν το συνιστώ μόνον ως το «πρώτο» αλλά και ως το … μοναδικό , αφού τα γράφει όλα !


ΜΚ : Κάποιοι λένε ότι οι ιδέες του Ε/Σ είναι ξεπερασμένες και ότι η εποχή στην οποία θα μπορούσαν να εφαρμοστούν έχει παρέλθει προ πολλού , άρα πρέπει να συμβιβαστούμε με το σύστημα ή να επιλέξουμε κάτι άλλο. Τι έχεις να τους απαντήσεις ;

Αρ. Καλ : Des beaux vins! Άλλως … «Καλά κρασά !». Βεβαίως , η οινογνωσία δεν είναι και το ‘forte’ αυτών των ημι-κρετίνων ( η γευστική «ευφυΐα» είναι και αυτή μία ευφυΐα…) αλλά , δυστυχώς , προ μιας τέτοιας ανοησίας , μόνον η προρρηθείσα «ευχή» συγχωρείται !


ΜΚ : Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνικού Ε/Σ «χώρου» ;

Αρ. Καλ : Οι εντός εισαγωγικών «Ε/Σ»! Ο Εθνικοσοσιαλισμός , όπως και όλα τα μεγαλειώδη «πράγματα» προσελκύουν τους μικρούς οι οποίοι πασχίζουν να «μεγαλώσουν» κλέβοντας «κάτι» από το μεγαλείο του Εθνικοσοσιαλισμού. Αυτό αποτελεί και το πρόβλημα !


ΜΚ : Ο Μαύρος Κρίνος όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα επηρεάστηκε κυρίως από την πολιτική σκέψη του περιοδικού Αντίδοτο και Γαμμάδιον.
Θα θέλαμε την γνώμη σου για αυτά τα δύο περιοδικά και πως πιστεύεις ότι συνέβαλλαν στην σύγχρονη Εθνικοεπαναστατική σκέψη ;

Αρ. Καλ : Τα δύο αυτά περιοδικά (και βεβαίως , μία σειρά κειμένων του περιοδικού της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» συγγεγραμμένων από αξίους Συναγωνιστές της τελευταίας – σχεδόν - τριακονταετίας) σηματοδοτούν μία πολιτειακή Σκέψη για την οποία ο Πλάτων θα ήταν πολύ υπερήφανος ! Αυτές οι συγκεκριμένες πηγές αριστοκρατικής διανοήσεως δείχνουν ένα ελπιδοφόρο «Εθνικό Αζιμούθιο» στους επερχομένους και , ίσως γι αυτό , αποτελούν επαξίως το «αλεξικέραυνο» του μίσους του παρόντος πρεζεμπορικού συστήματος. Η δημοκρατικώς εκπορνευόμενη συμμορία των κυβερνώντων έχει πολλά να φοβάται από αυτά τα τρία έντυπα - κάρφος των οφθαλμών της !


ΜΚ : Τρία πρόσωπα που θα θέλαμε να μας πεις την γνώμη σου και τι συμβολίζουν για εσένα : Σίτσα Καραϊσκάκη , Αριστείδης Ανδρόνικος και Μίκης Μάντακας.

Αρ. Καλ : Ένα Fascio Αξιών το οποίο απολήγει στον κοινό «πέλεκυ» της Λευκής κατισχύσεως.


ΜΚ : Μετά τον τέλος του Δεύτερου Μεγάλου Πολέμου τα σύμβολα οι ιδέες και τα πρόσωπα των Εθνικοεπαναστατικών Δυνάμεων που ηττήθηκαν στα πεδία των μαχών εμφανίζονται στο Περονικό καθεστώς , στην χώρα του Νάσερ αλλά και στην σύγχρονη εποχή μέσα από τους συναγωνιστές του SSNP στην Συρία , στην Χεζμπολάχ κ.α. Γεγονός που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι η πολιτική κληρονομιά της Εθνοκοινωνικής ιδεολογίας ζει , αναπνέει και υπάρχει σε διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο. Ποια η γνώμη σου σε αυτό ;

Αρ. Καλ : Πρώτα απ΄όλα ΔΕΝ «ηττήθησαν»! Ο Εθνικοσοσιαλισμός κατενίκησε και θα κατανικά διότι δεν αποτελεί «ρεύμα» αλλά Φύση η οποία παραμένει ΑΝΙΚΗΤΗ ! Αυτό απαντά και στο ερώτημά σας : όπως επισημαίνετε « … η πολιτική κληρονομιά της Εθνοκοινωνικής ιδεολογίας ζει , αναπνέει και υπάρχει σε διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο…» διότι η Φύση δεν εκριζώνεται αλλά παρακολουθεί τον οικητήριο «χώρο» της ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Λευκό Άνθρωπο !


ΜΚ : Τέλος θα θέλαμε αφού σε ευχαριστήσουμε για τον χρόνο σου να στείλεις ένα μήνυμα σε όλους όσους μας διαβάζουν , σε όλους αυτούς που πολεμούν για ένα καλύτερο μέλλον.

Αρ. Καλ : Μόνο μία λέξη , μία προτροπή , κάτι που για μένα αποτελεί καθημερινή πρακτική : Π Ο Λ Ε Μ Α Τ Ε ! Και , θερμά συγχαρητήρια για τον προσωπικό σας Πόλεμο μέσα από αυτό το Ιστολόγιο.

5 σχόλια:

 1. Κάποτε είχα την τιμή να γνωρίσω από κοντά για ένα μικρό διάστημα τον Αριστοτέλη. Δυστυχώς όμως η διαμόρφωση μου δεν μου επέτρεψε να οδηγηθώ σε μονοπάτια αυτογνωσίας τότε.
  Ο σπόρος όμως ύστερα από 11 χρόνια έφερε τελικά αποτέλεσμα.
  Του οφείλω ένα ευχαριστώ.

  Άρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος4/6/11 10:55 π.μ.

  Aυτό το κόκκινο Βιβλίο κάποτε,εκει στην δεκαετία του 80,ήταν ενα μικρό Ιερό ανάγνωμα σε ενα πλήθος εμμετικών αριστερών κερδοσκοπικών χαρτιών υγείας πολυτελείας.....!!! Φάνης-'Ιων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος10/12/12 1:37 μ.μ.

  Ο Αριστοτέλης Καλέντζης διώχθηκε ανηλεώς από τις δημοκρατικές δυνάμεις.. ΜΑ ΔΗΛΩΝΕΙ εθνικο-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ! Διορθώστε τον τίτλο σας παρακαλώ. Γιατί τον βρίζετε τον άνθρωπο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αριστοτέλη είσαι σύμβολο για τον Εθνικοεπαναστατικό χώρο..Να πάει να γαμηθεί η χρυση αυγη ζήτω ο Μαύρος Κρίνος!!ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ,ΔΙΑ ΖΩΗΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΑΣ.ΧΡΗΣΤΟΣ.Ε.ΚΟΛΕΣΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.