Ιρανική Επανάσταση ΄Β μέρος.


Αλληλεγγύη στο Ιράν !

των : Μαύρου Λύκου , Τήλεφου.



Το 1979 , μετά από συνεχείς αγώνες ετών, το μαζικό λαϊκό επαναστατικό κίνημα του Ιράν ανατρέπει την μοναρχία, μαζί με τον εκλεκτό των ΗΠΑ και των καπιταλιστών Σάχη του Ιράν και εγκαθιδρύει ένα εθνικό , λαϊκό , κοινωνικό κράτος. O ηγέτης της επανάστασης , Αγιατολάχ Χομεϊνί , εθνικοποιεί τις πηγές ενέργειας, τις τράπεζες, τη βιομηχανία και προχωρά σε αγροτική μεταρρύθμιση δίνοντας γη στους άκληρους αγρότες. Η Ιρανική επανάσταση προβάλλει ένα ιδεαλιστικό πρότυπο ζωής, συμβατό με την Ιρανική παράδοση και τις αξίες του Ισλάμ, ένα πρότυπο ξεκάθαρα αντίθετο με τις υλιστικές «αξίες» του «δυτικού πολιτισμού».

Παρά το τεράστιο κόστος και αρνητικές συνέπειες που είχε για το Ιράν ο υποκινούμενος από τις ΗΠΑ πόλεμος με το Ιράκ, αλλά και παρά τις συνεχείς απειλές που δέχεται από το Ισραήλ και τον οικονομικό του αποκλεισμό από τους ιμπεριαλιστές της δύσης, κατάφερε να αναπτύξει μια οικονομία και μια κοινωνία που σεβόμενη τη φύση και την παράδοση, προσφέρει ένα αρκετά καλό βιοτικό επίπεδο για τους πολίτες του, και πέτυχε να βρίσκεται σε παγκόσμια πρωτοπορία σε τομείς της επιστήμης, όπως η νανοτεχνολογία, η σύγχρονη φυσική , η φαρμακολογία και η βιοτεχνολογία. Το Ιράν είναι σήμερα η τέταρτη χώρα παγκοσμίως σε bloggers στο Ίντερνετ.

Η Ιρανική τέχνη , βρίσκεται σήμερα στην πρωτοπορία του παγκόσμιου πολιτισμού. Ξεχωρίζουν η λογοτεχνία, η ποίηση, η ζωγραφική, η αρχιτεκτονική και ο Ιρανικός κινηματογράφος , που σε μια εποχή παγκόσμιας καπιταλιστικής βαρβαρότητας αποτελούν κοιτίδα φωτός και πολιτισμού για όλους τους λαούς της γης.



Οι γυναίκες του Ιράν έτοιμες να υπερασπιστούν την Πατρίδα τους.


Πολύ σημαντική είναι και η θέση της γυναίκας. Το 66% των σπουδαστών στα πανεπιστήμια είναι γυναίκες, ενώ συμμετέχουν σε μεγάλα ποσοστά στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, καθώς και σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες που είναι πολύ αναπτυγμένες. Ιδιαίτερα δημοφιλή εκτός από το ποδόσφαιρο το μπάσκετ και το βόλεϊ, είναι το σκι, η άρση βαρών, η ελληνορωμαϊκή πάλη, και το πόλο με άλογα που αποτελεί παραδοσιακό άθλημα. Ιδιαίτερα επίσης δημοφιλείς είναι οι Ιρανικοί αγώνες αυτοκινήτου rally, στους οποίους επίσης υπάρχει μεγάλη συμμετοχή γυναικών.

Και όλα αυτά, γίνονται εφικτά, παρά τον οικονομικό αποκλεισμό, χάριν σε μια κεντρικά σχεδιασμένη και οργανωμένη εθνική και λαϊκή οικονομία, που δεν έχει στόχο το κέρδος των πλουτοκρατών αλλά σχεδιάζει την παραγωγή σε εθνικό επίπεδο με βάση τις ανάγκες του λαού, και εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους προς όφελός του. Υπάρχει ένα δίκαιο σύστημα χαμηλής φορολογίας, και ένα εθνικό τραπεζικό σύστημα με πολύ χαμηλά δάνεια για τους πολίτες, που παρέχει ασφάλεια στις μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην παραγωγή. Μεγάλο ποσοστό των εσόδων του κράτους προέρχεται από την εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η ληστεία του ενεργειακού πλούτου του Ιράν, αποτελεί πρόκληση για τις πολυεθνικές των Αμερικάνων και των Σιωνιστών. Η εθνική του οικονομία που εμποδίζει την εκμετάλλευση και καταλήστευση του Ιρανικού λαού από αυτές, επίσης αποτελεί σημαντική πρόκληση. Και η στρατηγική του σημασία την περιοχή, αλλά και η υποστήριξη του σε εθνικοεπαλευθερωτικά , επαναστατικά και κοινωνικά κινήματα άλλων λαών, που θέλουν να ζήσουν και να αναπτυχθούν ελεύθεροι από το φίδι του Σιωνισμού και των ΗΠΑ , αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Το μοντέλο κοινωνικής και οικονομικής του ανάπτυξης, αποτελεί επίσης σημαντικό πρόβλημα για τους πλουτοκράτες γιατί δείχνει ένα δρόμο εθνικής και κοινωνικής ανάπτυξης, διαφορετικό από αυτόν την καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης.



Κοινή εκδήλωση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και του Γερμανικού Εθνικιστικού κόμματος NPD σε καλοκαιρινό φεστιβάλ στην Βαυαρία.

Η αφορμή για τον οικονομικό αποκλεισμό του Ιράν και για την επίθεση που σχεδιάζουν σε βάρος του , είναι το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα με στόχο την παραγωγή φτηνής ενέργειας, που θα του δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξει περισσότερο την βιομηχανία του χωρίς να αναγκαστεί να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου που συνεισφέρουν σημαντικά στην οικονομία του. Τα περί στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος τα οποία ισχυρίζονται οι Σιωνιστές και οι πλουτοκράτες όλου του πλανήτη, είναι το πρόσχημα για τις μάζες των αφελών υπηκόων τους.

Στην πραγματικότητα, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, εκτός από αφορμή για την επίθεση, αποτελεί και σημαντικό πρόβλημα για τους πλουτοκράτες, στον οικονομικό τομέα. Το Ιράν χρησιμοποιώντας πυρηνική ενέργεια για τη βιομηχανία του θα μπορέσει να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου και να παίξει σημαντικότερο ρόλο στη διεθνή αγορά ενέργειας κάτι που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τις πολυεθνικές του πετρελαίου. Θα αναπτύξει παράλληλα σημαντικά την ανεξάρτητη εθνική οικονομία και βιομηχανία του, κάτι που επίσης αποτελεί πρόβλημα για τις πολυεθνικές που θέλουν τόσο να εισβάλλουν στην εσωτερική αγορά του Ιράν, μια ανεπτυγμένη χώρα με πληθυσμό πάνω από 70 εκατομμύρια κατοίκους, όσο και να αποφύγουν το κόστος της οικονομικής απώλειας που θα έχουν από εξαγωγές Ιρανικών προϊόντων στις γείτονες χώρες.

Ως κύρια οχήματα για την νομιμοποίηση της επίθεσης στο Ιράν στους λαούς της Ευρώπης, οι καπιταλιστές της νέας τάξης χρησιμοποιούν τα φερέφωνα του συστήματος και δίδυμα αδέλφια, αυτά της νεοταξικής αριστεράς και της ΝΑΤΟικής ακροδεξιάς, για να μολύνουν τις συνειδήσεις των λαών με το δηλητήριο του Σιωνισμού και της υποταγής στη νέα τάξη και το σύστημά της.



Εξώφυλλο του δίσκου της Ιρανικής punk μπάντας Fearless Iranians From Hell με στίχους κατά της Αμερικής και του Σιωνισμού.


Η νεοταξική αριστερά , κάθε φορά που είναι στα σχέδια της νέας τάξης κάποια νέα επίθεση στο Ιράν η κάποια οικονομικά μέτρα εναντίον τους, θυμάται να διοργανώνει εκδηλώσεις και φεστιβάλ ενάντια στην πυρηνική ενέργεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Ελλάδα, ήταν παλαιότερα εξώφυλλο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στο οποίο υπήρχε αναφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ακριβώς δίπλα του υπήρχε φωτογραφία από πανό «οικολόγων» που έλεγε «σταματήστε τα πυρηνικά». «Οικολόγοι» από αυτούς που συμμετείχαν στη Γερμανία σε μια κυβέρνηση που βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία, με απεμπλουτισμένο ουράνιο, στο όνομα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Αυτό είναι και το δεύτερο επιχείρημα των νεοταξιτών, όπως κάνουν άλλωστε σε κάθε χώρα του κόσμου η οποία αντιστέκεται στην εξουσία των πλουτοκρατών και του Σιωνισμού. Ότι το Ιράν δήθεν «παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».



Ο Πρόεδρος του Ιράν Mahmoud Ahmadinejad.


Και όμως , αυτοί που πραγματικά αποτελούν απειλή με τα πυρηνικά τους είναι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ. Στο Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ, χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από λευχαιμία, και χιλιάδες πολλά παιδιά γεννιούνται μεταλλαγμένα και παραμορφωμένα, από τη ρίψη βομβών με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, ο καρκίνος ακόμα θερίζει τους κατοίκους, με εκατομμύρια συνολικά νεκρούς. Όσο για την πυρηνική ενέργεια, την χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια και καπιταλιστικές χώρες , ποτέ όμως κανείς δεν αντέδρασε. Οι πυρηνικές δοκιμές των ΗΠΑ αλλά και οι υποθαλάμιες πυρηνικές δοκιμές της Γαλλίας πριν περίπου μια δεκαετία, οδήγησαν σε σημαντικές οικολογικές καταστροφές. Κανείς όμως δεν επέβαλε εμπάργκο για τις πράξεις τους.



Όσον αφορά τα «ανθρώπινα δικαιώματα» η νούμερο ένα χώρα στον κόσμο που τα παραβιάζει ακόμα και με βάση τα δικά τους στατιστικά στοιχεία , είναι οι ΗΠΑ , ενώ το Ισραήλ δεν πάει πίσω δολοφονώντας καθημερινά αμάχους και μικρά παιδιά στην Παλαιστίνη και στην γύρω περιοχή , κατεδαφίζοντας χιλιάδες σπίτια και υποχρεώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν σε συνθήκες πείνας και αιχμαλωσίας.

Παράλληλα το δίδυμο αδερφάκι του συστήματος, επίσης κατασκευασμένο και χρηματοδοτούμενο από το διεθνή Σιωνισμό, η ΝΑΤΟική ακροδεξιά, προωθεί σε όλη την Ευρώπη το κίνημα του «αντιισλαμισμού» και της ισλαμοφοβίας. Τα είδαμε αυτά και στην Ελλάδα, όπου οι θαυμαστές της οικονομικής επιχορήγησης από ιδρύματα Σιωνιστών και Αμερικάνων, προβάλλουν έντονα το τελευταίο διάστημα τον «ισλαμικό κίνδυνο» για την Ελλάδα, φθάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίζουν μέχρι και «συνεργάτη της Αλ Κάϊντα» τον αποστολέα στρατού κατοχής στο Αφγανιστάν , δεδηλωμένο εχθρό του Ιράν και εκλεκτό των Αμερικάνων στην Τουρκία Ερντογάν. Και λέγοντας ότι υπάρχει «ισλαμική απειλή» για την Ελλάδα, στην οποία συμμετέχει και το Ιράν, παρουσιάζουν έμμεσα και λένε και μεταξύ τους ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ πρέπει να επιτεθούν στο Ιράν για να «μας σώσουν».



Ιρανοί φίλαθλοι υποδέχονται την Εθνική Γερμανίας σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Τεχεράνη.


Επίσης άτομα με στενές σχέσεις με κέντρα που επιζητούν ανοιχτή συνεργασία με το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ, έφτασαν στο σημείο να στρατολογούν περιθωριακούς για να πετάνε πέτρες σε τζαμιά, ώστε να εξαγριώσουν τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Ελλάδας και να μπορούν να προβάλλουν ότι υπάρχει «ισλαμικός κίνδυνος», ενώ προώθησαν στην κυκλοφορία μέχρι και αντιισλαμικά μπλουζάκια. ΗΠΑ και Ισραήλ δολοφονούν μαζικά τους λαούς για δεκαετίες και ενώ έχουν αποσταθεροποιήσει την περιοχή των Βαλκανίων , παίζουν παιχνίδια με τις μειονότητες και φέρνουν τον πόλεμο στο σκαλοπάτι μας, δεν υπάρχει τίποτε πιο ελεεινό από το να προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν ότι ο κίνδυνος για την Ελλάδα προέρχεται από το Ισλάμ.


Η αλληλεγγύη μας με κάθε δυνατό τρόπο στο λαό του Ιράν είναι ταυτόσημη με τον αγώνα ενάντια στη νέα τάξη , την κυριαρχία των πολυεθνικών , τους πλουτοκράτες των ΗΠΑ και το Σιωνισμό.



Οι Αυτόνομοι Σύντροφοι στο εξωτερικό αλλά και μέλη οργανωμένων κινημάτων όπως του Γερμανικού NPD και του Ολλανδικού NVU διοργανώνουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Ιρανικό λαό.



Ιρανοί μετανάστες της Γερμανίας φωτογραφίζονται μπροστά σε πανό της νεολαίας του NPD ( JN ) σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης που διοργάνωσαν Σύντροφοι σε πολεις της Γερμανίας.


Πρέπει να αναπτυχθεί ένα μαζικό λαϊκό κίνημα αλληλεγγύης στο λαό του Ιράν, στην Ελλάδα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα οποία μπορούμε να κάνουμε μεταξύ άλλων είναι και τα εξής :


- Να ενημερώσουμε τους λαούς για το τι πραγματικά συμβαίνει στο Ιράν , να καταρρίψουμε τους συκοφαντικούς μύθους του συστήματος και να δείξουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι της επίθεσης των πλουτοκρατών και του Σιωνισμού εναντίον του.

- Η αλληλεγγύη στο λαό του Ιράν και σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς , αλλά και η ανάπτυξη ενός κινήματος ενάντια στη νέα τάξη στη δική μας χώρα, έχει ως απαραίτητο σταθμό και περνά μέσα από τον αγώνα για διάλυση ή πλήρη κοινωνική απομόνωση των νεοταξικών και παρακρατικών φερέφωνων και παραμάγαζων του Σιωνισμού που δρουν στη χώρα μας. Της νεοταξικής αριστεράς και της ΝΑΤΟικής και «αντιισλαμικής» ακροδεξιάς.

- Σε περίπτωση επίθεσης , η αλληλεγγύη πρέπει να είναι έμπρακτη και με κάθε δυνατό τρόπο. Πρέπει να αναπτυχθούν κινήματα εθελοντών, σε κάθε χώρα του κόσμου, που να μεταβούν στο Ιράν και να πολεμήσουν μαζί με το λαό του το Σιωνιστικό φίδι. Ένα τέτοιο κίνημα πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε και να οργανώνουμε στην Ελλάδα από τώρα, ώστε να είμαστε έτοιμοι αν και εφόσον μια τέτοια επίθεση συμβεί.

- Επίσης σε περίπτωση επίθεσης, πρέπει να υπάρξει η μέγιστη πίεση από κάθε λαό προς την κυβέρνηση της χώρας του να καταδικάσει την επίθεση και να μη την στηρίξει. Είναι αναγκαίο στην Ελλάδα να αναπτυχθεί ένα κίνημα που να διεκδικεί και να απαιτεί να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ , και να φύγουν όλοι οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι από τη χώρα μας. Να επιστρέψουν όλα τα Ελληνικά στρατεύματα που συνεισφέρουν στην ΑμερικανοΣιωνιστική κατοχή στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία και οπουδήποτε αλλού.

-
Παράλληλα είναι σημαντικό αυτό το κίνημα να στραφεί ενάντια και να θέσει στο περιθώριο όλες τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το ΝΑΤΟ και τη νέα τάξη πραγμάτων, από τα αστικά κόμματα μέχρι τα φερέφωνά τους της νεοταξικής αριστεράς και ΝΑΤΟικής ακροδεξιάς και να βάλει την προοπτική της ανατροπής της εξουσίας των πολυεθνικών , της αστικής τάξης , των πλουτοκρατών και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, και στόχο μια εξουσία εθνική κοινωνική και λαϊκή, που να σέβεται τον άνθρωπο, την παράδοση και τον πολιτισμό, τη φύση και τους φυσικούς νόμους, σε ένα κόσμο που τα ελεύθερα έθνη θα αναπτύσσονται και θα συνυπάρχουν ελεύθερα και αρμονικά χωρίς παγκόσμιους αφέντες.


Αλληλεγγύη στο Ιράν !

Πόλεμο στον πόλεμο των Σιωνιστών !




Ιρανική Επανάσταση ‘Α μέρος :


http://mavroskrinos.blogspot.com/2007/12/blog-post_10.html

1 σχόλιο:

  1. Μελανος12/12/15 2:28 μ.μ.

    Χαιρετε, μια μικρη διορθωση θα ηθελα να κανω. Η μπαντα που αναφερετε ειναι απο το Τεξας και οχι απο το Ιραν. Η σταση τους ηταν φιλοιρανικη, μιας και σε ολους τους δισκους τους αναφερονται στην Ιρανικη Επανασταση συν οτι ειναι αντιαμερικανοι και αντισιωνιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.