Οι ΗΠΑ πίσω από τα γεγονότα στον Καύκασο και ποιοί επιδιώκουν το ίδιο και στην Ελλάδα.



της συντακτικής ομάδας του Μαύρου Κρίνου (11 Αυγούστου 2008).



Τον Απρίλη του 2008, ο Μπους δήλωνε ότι η πλήρης υποστήριξή του για την ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ είναι αδιαπραγμάτευτη, παρά της αντιδράσεις της Ρωσίας που έλεγε ότι μια τέτοια ένταξη θα οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Δήλωνε μάλιστα ότι πρέπει να επισπευστούν οι ενέργειες για την ένταξη. Μια ένταξη που βρίσκει αντίθετους το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών τόσο της Γεωργίας όσο και της Ουκρανίας , και αποτελεί έργο των υποταγμένων στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό κυβερνήσεων των χωρών αυτών και μερίδας της αστικής τους τάξης.

Η Νότια Οσετία και η Αμπχαζία , περιοχές που η Γεωργία διεκδικεί, έχουν από το 1992 κηρύξει την ανεξαρτησία τους την οποία κατάφεραν να την κερδίσουν με ένοπλο αγώνα, ενάντια στο Αμερικανόδουλο καθεστώς της Τιφλίδας. Το 2001, οι κάτοικοι της Νότιας Οσετίας , με δημοψήφισμα αποφασίζουν την ένταξή τους στη Ρώσικη Ομοσπονδία. Ένταξη που υπό την απειλή πολέμου από τους Γεωργιανούς δεν υιοθετείται από τη Ρωσία, που προσπαθεί να λύσει το ζήτημα στα πλαίσια της διπλωματίας. Μεγάλο μέρος όμως των πολιτών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας έχει ήδη τη Ρώσικη υπηκοότητα.





10 Ιούλη 2008. Η Κοντολίζα Ράις επισκέπτεται την Τιφλίδα, και δηλώνει ότι η Αμερικάνικη κυβέρνηση στηρίζει θερμά «τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαακασβίλι για εδραίωση της δημοκρατίας». Θέματα της επίσκεψης ήταν η διεύρυνση της «συνεργασίας» της Γεωργιανής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, η ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, όπως και η κατάσταση στην περιοχή της Αμπχαζίας.

8 Αυγούστου 2008. Η Γεωργιανή κυβέρνηση εισβάλλει με επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη Νότια Οσετία. Μόλις την πρώτη μέρα έξι χωριά, τα πιο κοντινά προς τη Γεωργία, ισοπεδώνονται, πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας Τσχινβάλ βομβαρδίζεται. Χιλιάδες άμαχοι νεκροί, η κλινική, το πανεπιστήμιο, δημόσια κτίρια καταρρέουν. Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως οι Γεωργιανοί στρατιώτες εκτελούν όσους τραυματίες συναντούν στο πέρασμά τους. Οι Οσέτιοι κάνουν λόγο για εθνοκάθαρση.

Η επίθεση έχει ως αποτέλεσμα την επέμβαση της Ρωσίας, όχι μόνο για την στήριξη στους Ρώσους πολίτες της Οσετίας που δολοφονούνταν μαζικά από το Γεωργιανό στρατό, αλλά και γιατί πλέον ένιωσε τον κλοιό του ΝΑΤΟ να σφίγγει απειλητικά στα σύνορά της, σε μια περιοχή που είναι σημαντικότατης στρατηγικής σημασίας όπως και πλούσια σε ενεργειακούς πόρους αλλά και τόπος περάσματος των αγωγών.

Με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ ενάντια στη Ρωσία συντάσσεται και η κυβέρνηση της Ουκρανίας, ενώ η γενικότερη αποσταθεροποίηση ανοίγει το δρόμο για μελλοντική ευρύτερη στρατιωτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στην περιοχή, είτε στο έδαφος της Γεωργίας ως «συμμάχου του ΝΑΤΟ» (με πρόσχημα απέναντι στο λαό της Γεωργίας ότι θα τους προστατεύουν από τους Ρώσους) , είτε ακόμα και επέμβαση ως δήθεν «ειρηνευτική δύναμη».


Υπενθυμίζουμε ότι η Γεωργία διατηρεί επίσης στρατό κατοχής προς όφελος των ΗΠΑ και των Σιωνιστών στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Ποια είναι μέχρι στιγμής η στάση των δυνάμεων που αποτελούν τα ακραία φερέφωνα της Νέας Τάξης στην Ελλάδα όσον αφορά τα γεγονότα ;


Παραθέτουμε ολόκληρη και αυτούσια την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΝ :

«Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις εξελίξεις στην Νότια Οσετία

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η κατάσταση στη συνοριακή ζώνη μεταξύ Γεωργίας και Νότιας Οσετίας, στην ευαίσθητη περιοχή του Καυκάσου.

Υπάρχουν ήδη νεκροί και τραυματίες από τις εχθροπραξίες που κλιμακώνονται ραγδαία.

Την κρίσιμη αυτή στιγμή ενώνουμε και τη δική μας φωνή με όσους συνιστούν σύνεση, συνεννόηση και διαπραγματεύσεις, για την ειρηνική επίλυση των διαφορών».


Καμιά αναφορά στο πολιτικό σκέλος καμιά αναφορά στον Αμερικάνικο παράγοντα , ενώ ακολουθείται η πολιτική της δήθεν «ουδετερότητας» !! . Της εξίσωσης του θύτη με το θύμα !!


http://mavroskrinos.blogspot.com/2008/07/blog-post_13.html

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει και η στάση της ΝΑΤΟικής ακροδεξιάς.

Τρεις μέρες έχουν περάσει, και ούτε μια λέξη για το θέμα στην εφημερίδα «Στόχος» που δήθεν αγωνίζεται «ενάντια στη νέα τάξη» προσπαθώντας να μας πείσει ότι ο Πούτιν είναι πίσω από το Σκοπιανό, ότι «μας απειλεί το Ιράν» και ο «Ισλαμικός κίνδυνος».

Κύκλοι σχετικοί με τον Στόχο επίσης επικροτούσαν δημόσια τις επιθέσεις σε τζαμιά στην Ελλάδα όπου τραυματίστηκαν μουσουλμάνοι κατά τη διάρκεια προσευχής με σκοπό την πρόκληση «ιερού πολέμου» στο εσωτερικό της χώρας μας και την καλλιέργεια αίσθησης «Ισλαμικού κινδύνου» στους Έλληνες.




Η ίδια εφημερίδα αναδημοσιεύοντας εδώ και χρόνια όλη την προπαγάνδα του ΝΑΤΟ εμπλουτισμένη με μπόλικες δικές τους φαντασιώσεις σε κάθε διεθνές θέμα, όπως πρόσφατα που μας πληροφόρησαν ότι ο «Ραούλ Κάστρο είναι μεθύστακας» και ότι δήθεν ο «γελοίος δικτάτορας» Μουγκάμπε στη Ζιμπάμπουε έχασε τις εκλογές (ενώ είχε πάρει 75%) και παρόλα αυτά παραμένει πρόεδρος και δήθεν θα δώσει την προεδρία στη γυναίκα του.

Ότι οι ντόπιοι εθνικιστές δεν έπρεπε να πολεμήσουν και να γίνουν ανεξάρτητοι από τους λευκούς καπιταλιστές και αποικιοκράτες γιατί πεινάνε τώρα και ότι το Ζεύγος Μουγκάμπε μοιάζει λέει με το ζεύγος Παπανδρέου, με τη διαφορά ότι η γυναίκα του δεν είναι αεροσυνοδός γιατί στη Ζιμπάμπουε δεν υπάρχουν αεροδρόμια λόγω της πολιτικής του Μουγκάμπε !

Οι αναγνώστες της ΝΑΤΟικής αυτής ακροδεξιάς φυλλάδας μπορούν να διαπιστώσουν για την κοροϊδία σε βάρος τους εδώ. Τους πληροφορούμε πάντως ότι το υπερσύγχρονο αεροδρόμιο του Harrare διαθέτει εκτός από πλήθος καταστημάτων, εστιατορίων, μπαρ, τραπεζών, ταχυδρομείο και ιατρικό κέντρο, μέχρι και ασύρματη δικτύωση στο Ίντερνετ για τους φορητούς υπολογιστές των επισκεπτών :

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_airports_in_Zimbabwe

http://www.wordtravels.com/Airports/Zimbabwe/Harare+International+Airport
Όσον αφορά το ιστολόγιο “HellenicRevenge” που συνδέεται στενά με την εφημερίδα «Στόχος» το οποίο αναδημοσιεύει καθημερινά πλήθος κειμένων από το φάσμα του τύπου, δεν αναδημοσίευσε τίποτα για το γεγονός, προτιμώντας να μας πληροφορήσει ότι «Βρετανός χάκερ» έχει αποδείξεις ότι η ΝASA επικοινωνεί με τους εξωγήινους και το κρύβει !


Είναι πιθανό βέβαια να αναγκαστούν να αναδημοσιεύσουν κάποια κείμενα για «ξεκάρφωμα» μετά την καταγγελία μας , ώστε να αποκρυφτεί ξανά ο βρώμικος ρόλος τους.
Δείτε εδώ τι έγραφαν παλαιότερα υπέρ του Ομπάμα και για τους «φιλέλληνες» του Ισραήλ ! :
http://mavroskrinos.blogspot.com/2008/06/blog-post_11.html


Όσον αφορά τις ενέργειες της Γεωργιανής κυβέρνησης, κα τις συνέπειές τους πάνω στους λαούς της Γεωργίας , της Οσετίας και όλων των γειτονικών περιοχών, μας θυμίζουν ακριβώς την πολιτική πρόταση του στελέχους του ΛΑΟΣ Χρήστου Χαρίτου για το μέλλον της Ελλάδας , μια πρόταση που ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει «στρατηγική συμμαχία» μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας ώστε να μπορεί η Ελλάδα να διεκδικήσει «τα ιστορικά δικαιώματά της» σε γειτονικές χώρες «υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ» όπως λέει το κείμενό του ...

Διαβάστε όλο το κείμενο εδώ :

http://mkritis.blogspot.com/2008/06/blog-post_23.html

και την απάντηση του Μαύρου Κρίνου εδώ :
http://mavroskrinos.blogspot.com/2008/06/blog-post_18.html

Όσο για τα αντίστοιχα σχέδια των Αμερικανοσιωνιστών στην Ελλάδα και πως προωθούνται μέσω της ΝΑΤΟικής ακροδεξιάς παραθέτουμε μικρό χαρακτηριστικό απόσπασμα από παλαιότερο κείμενο του Μαύρου Κρίνου :
" Όταν οι ΗΠΑ παίζουν παιχνίδια με ζητήματα «μειονοτήτων» στη Μακεδονία, και όταν έχουν στήσει οι ίδιοι τον UCK που τώρα βάζει θέμα περί «Τσαμουριάς» , όταν έχουν στήσει το ψευδοκράτος των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία , και βγαίνει ο «Στόχος» και βγάζει πρωτοσέλιδα για άμεση επίθεση στα Σκόπια υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ και «σύνορα με τη Σερβία» δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κανένα σωβινισμό.

Θα μπορούσε αντίθετα κανείς να μιλήσει για ανθελληνισμό , ή για αμερικάνικη προβοκάτσια με χρήση της ακροδεξιάς για διάλυση έστω και του υπάρχοντος κατεχόμενου από τη νέα τάξη Ελληνικού κράτους , ακριβώς όπως χρησιμοποίησαν κάποτε τους Απριλιανούς για να αποσύρουν την Ελληνική μεραρχία από την Κύπρο το 1967 και τον Ιωαννίδη αργότερα.

Στα Σκόπια το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι Αλβανοί, μεγάλο ποσοστό επίσης είναι Τούρκοι και Βούλγαροι. Η υλοποίηση της πρότασης του «Στόχου» θα είχε αποτέλεσμα την επίθεση όλων αυτών των χωρών μαζί στην Ελλάδα , σε συνεργασία φυσικά με τους Σκοπιανούς, αλλά και τις ίδιες τις ΗΠΑ, που θα βομβάρδιζαν την Ελλάδα με το πρόσχημα ότι επιτέθηκε σε μια χώρα όπου έχουν πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα και βάσεις , και έχουν συνάψει σύμφωνο στενής στρατιωτικής συνεργασίας και «αμυντικής» συμμαχίας μαζί της !

Το άμεσο αποτέλεσμα, σε διάστημα το πολύ ενός μήνα από την προβοκάτσια που προτείνει ο «Στόχος», ζητώντας άμεση στρατιωτική επέμβαση της Ελλάδας στα Σκόπια, θα ήταν η επίθεση όλων των γειτονικών χωρών μαζί με τις ΗΠΑ στην Ελλάδα , η απόσπαση και διάλυση όλης της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, και η εγκατάσταση στρατιωτικής πολυεθνικής δύναμης και νέων βάσεων στο υπόλοιπο συρρικνωμένο Ελληνικό κράτος που θα τεθεί υπό διεθνή επιτήρηση ".

Ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να διαβάσετε εδώ :
http://mavroskrinos.blogspot.com/2008/07/blog-post_13.html

Σχετικό κείμενο επίσης με τη ΝΑΤΟική ακροδεξιά και τη νεοταξική αριστερά στην Ελλάδα, μπορείτε να διαβάσετε εδώ :

http://mavroskrinos.blogspot.com/2008/04/blog-post_24.html

Για να μην αδικήσουμε κανένα, αναδημοσιεύουμε αυτούσιες και τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ , Γιώργου Καρατζαφέρη.
Πέρα από υπαινιγμούς που θυμίζουν τα παραμύθια περί «Ολυμπιακής εκεχειρίας» ( ενώ γνωρίζουμε καλά ότι οι πολυεθνικές που είναι πίσω από τις ψευτο-«Ολυμπιάδες» είναι και πίσω από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ) και παρότι βέβαια ο ίδιος στο παρελθόν συναντήθηκε με τον κατοχικό υπουργό «πολιτισμού» του Ιράκ και δήλωσε δημόσια την στήριξή του στην κατοχική κυβέρνηση , πήρε ευθείες αποστάσεις από την συγκεκριμένη επίθεση , δηλώνοντας τα εξής :

« Πρέπει να ντρέπονται αυτοί που παρακίνησαν τους Γεωργιανούς σε αυτή την περιπέτεια , ανήμερα της ενάρξεως των Ολυμπιακών αγώνων. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε ! Οι θύελλες απειλούν όλη την ευρύτερη περιοχή. »
Την ίδια περίοδο, πλήθος ανακοινώσεων από κέντρα που σχετίζονται με τον ακραίο φιλοΑμερικανικό ακροδεξιό πόλο στην Ελλάδα , ένα πόλο που δεν έχει αναφέρει μέχρι στιγμής τίποτα επίσημα για το θέμα , λες και δεν υπάρχει, (ενώ αναμένουμε να ακούσουμε και για «ιμπεριαλιστική επίθεση της Ρωσίας» και το κλασσικό «γιατί τώρα η Αλέκα δεν πάει στην Ρώσικη πρεσβεία να διαδηλώσει ... ) , προσπαθούν να προκαλέσουν ανοιχτό πόλεμο μέσα στο ΛΑΟΣ, εμφανίζοντας ότι δήθεν συγκρούεται η «εθνικιστική βάση» με την «ηγεσία».

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Μέσα στο ΛΑΟΣ φυσικά υπάρχει και κάποιος κόσμος που θα προτιμούσε μια πολιτική στάση πραγματικά και όχι μόνο στα λόγια ενάντια στη Νέα Τάξη. Όμως η κύρια σύγκρουση αυτή την περίοδο δεν είναι ανάμεσα σε «βάση» και «ηγεσία», αλλά ανάμεσα στον πόλο που πρεσβεύει την ακραία φιλοαμερικάνικη στάση και πολιτικές τύπου Σαακασβίλι και Γκρουέφσκι και προσπαθεί να εμφανιστεί εντέχνως και μέσω ακροδεξιών εντύπων και ομάδων τα οποία και στηρίζει ως «η βάση», με ένα πόλο επίσης φιλοαμερικανικό, αλλά που προσπαθεί να διατηρεί κάποιες ισορροπίες και πρεσβεύει σε μια πολιτική τύπου Φίνι - Μπερλουσκόνι στην Ιταλία.

Όσο για αυτούς που προσδοκούν ανάπτυξη αγώνων ενάντια στη Νέα Τάξη μέσα από ένα τέτοιου τύπου πολιτικό σχηματισμό, που εκτός όλων των άλλων μιλάει και από συγκυβερνήσεις με τη ΝΔ, απλά αυταπατώνται άσχημα. Όσοι προσδοκούν βελτίωση των συνθηκών με άνοδο στην ηγεσία του πολιτικού αυτού σχηματισμού της Ελληνικής έκδοσης του Σαακασβίλι η του Γκρουέφσκι και της πολιτικής του τάσης που μιλά για συνεργασία με κέντρα των ΗΠΑ και του Ισραήλ και παριστάνει ότι δήθεν εκπροσωπεί τη «βάση», αυταπατώνται όχι μόνο άσχημα αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνα.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους , να αντιδράσουν και να εμποδίσουν την άνοδο των αντίστοιχων Σαακασβίλι στο επίσημο πολιτικό σκηνικό , μέσα από την εκμετάλλευση της γενικότερης πολιτικής και οικονομικής κρίσης και της αποσταθεροποίησης που προέρχεται τόσο από την κρίση του συστήματος, αλλά και την παρέμβαση ξένων κέντρων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.

Να αντιδράσουν τώρα αμέσως και να συγκρουστούν μαζί τους.

Να τους σταματήσουμε πριν να είναι πολύ αργά.


Απέναντι σε όλα τα παραπάνω, απαντάμε με δύο βασικές θέσεις του Μαύρου Κρίνου :

- Ο μόνος δρόμος για την ειρήνη των λαών είναι ο ανελέητος πόλεμος ενάντια στην ιμπεριαλιστική «ειρήνη» της Νέας τάξης , γιατί αυτή είναι που γεννά τον πόλεμο τους.

- Η πάλη για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση των λαών ξεκινά πρώτα από τον αγώνα μας μέσα στην ίδια μας τη χώρα.

Πάλη ενάντια στο σύστημα και την Νέα Τάξη , πάλη ενάντια και στα φερέφωνά της , τόσο του αστικού κυβερνητισμού , όσο και τα δίδυμα αδέρφια της νεοταξικής αριστεράς και της ΝΑΤΟικής ακροδεξιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.