Μ. Αχμαντινετζάντ: Η σύγκρουση των πολιτισμών και το Ισραήλ.


του ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ.



(08/05/2006)






Από τον Οκτώβριο 2005 μέχρι σήμερα τα ΜΜΕ του δυτικού κόσμου επαναλαμβάνουν με συνέπεια τις δηλώσεις του προέδρου του Ιράν Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ για εξάλειψη του Ισραήλ από το χάρτη. Αυτό που ήθελε ο αμερικανικός προπαγανδιστικός μηχανισμός έχει επιτευχθεί, οι εντυπώσεις έχουν κερδηθεί, το Ιράν μπορεί να εμφανίζεται σαν κίνδυνος για τη Μέση Ανατολή και ο πρόεδρός του να παρομοιάζεται με τον Χίτλερ.


Τις τελευταίες ημέρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που δείχνουν ότι έγινε μιας ευρείας κλίμακας προσπάθεια για να διαστρεβλωθούν τα λόγια του προέδρου του Ιράν. Η όλη ιστορία ξεκινά από το γεγονός ότι τα περισσότερα δυτικά ΜΜΕ χρησιμοποιούν μια «ανεξάρτητη» εταιρία, την Middle East Media Research Institute (MEMRI) για μεταφράσεις κειμένων που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή.


Η εταιρία MEMRI φέρεται να ανήκει σε δεξιούς νεοσυντηρητικούς Ισραηλινούς. Η μια είναι η Meyran Wurmser, σύζυγος του David Wurmser -ένας από τους δυο βοηθούς του Ντικ Τσέινη και πρώην ειδικός σύμβουλος του πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Τζων Μπόλτον- και ο άλλος είναι ο συνταγματάρχης Yigal Carmon, πρώην(;) στέλεχος της μυστικής υπηρεσίας του Ισραηλινού Στρατού, που φέρονται σαν θεμελιωτές του MEMRI. Ενώ η Wurmser μετακινήθηκε το 2002 στο υπερσυντηρητικό Hudson Institute, οι υπόλοιποι παρέμειναν στο MEMRI και από αυτούς μπορούμε να επισημάνουμε και άλλα πρώην στελέχη της μυστικής υπηρεσίας του Ισραηλινού στρατού τους Yotam Feldner και Adama Solnick.


Στο παρελθόν η παραποίηση ομιλιών Αράβων ηγετών ήταν μια από τις προσφιλέστερες μεθόδους αποπροσανατολισμού των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και φαίνεται ότι ακόμα και σήμερα η μέθοδος εξακολουθεί να είναι επιτυχής.


Η ομιλία του προέδρου του Ιράν έγινε στις 26 Οκτωβρίου 2005 κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Ένας κόσμος χωρίς Σιωνισμό» που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Εσωτερικών. Το ISNA (Iranian Students News Agency) δημοσίευσε το πλήρες κείμενο της ομιλίας, από την οποία αναπαράγουμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία. Ο Μ. Αχμαντινετζάντ αναφερόμενος στο Σιωνισμό λέει:


«Πρέπει να δούμε ποια είναι η πραγματική ιστορία της Παλαιστίνης... Η εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος που κατέχει την Ιερουσαλήμ ήταν μια πολύ σοβαρή κίνηση από το ηγεμονικό και αλαζονικό σύστημα [δηλ. τη Δύση] ενάντια στον Ισλαμικό κόσμο. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ενός ιστορικού πολέμου μεταξύ του κόσμου της Αλαζονείας και του Ισλαμικού Κόσμου και αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται εκατοντάδες χρόνια.


Σε αυτόν τον ιστορικό πόλεμο, η κατάσταση στα μέτωπα έχει αλλάξει πολλές φορές. Σε ορισμένες περιόδους, οι μουσουλμάνοι ήταν νικητές και ήταν πολύ ενεργητικοί, έβλεπαν μπροστά και ο Κόσμος της Αλαζονείας βρίσκονταν σε υποχώρηση. Δυστυχώς, τα τελευταία 300 χρόνια ο Ισλαμικός Κόσμος υποχωρεί μπροστά από το Κόσμο της Αλαζονείας... Κατά την διάρκεια των 100 τελευταίων ετών τα τείχη του κόσμου του Ισλάμ καταστράφηκαν και ο Κόσμος της Αλαζονείας μετέτρεψε το καθεστώς κατοχής της Ιερουσαλήμ σε μια γέφυρα επικυριαρχίας του στον Ισλαμικό Κόσμο...


Αυτή η χώρα κατοχής [δηλ. το Ισραήλ] αποτελεί ένα μέτωπο του Κόσμου της Αλαζονείας στην καρδιά του Ισλαμικού Κόσμου. Στην πραγματικότητα, έχουν οικοδομήσει ένα φρούριο από το οποίο επεκτείνουν τη κυριαρχία τους σε ολόκληρο τον Ισλαμικό Κόσμο... Αυτό σημαίνει ότι ο πόλεμος στη Παλαιστίνη είναι η μετωπική γραμμή αντιπαράθεσης μεταξύ του Ισλαμικού Κόσμου και του Κόσμου της Αλαζονείας και θα καθορίσει τη μοίρα των Παλαιστινίων για τους επερχόμενους αιώνες. Σήμερα το παλαιστινιακό έθνος στέκεται ενάντια στο ηγεμονικό σύστημα σαν αντιπρόσωπος του Ισλαμικού Ummah [Έθνους]. Δοξάζοντας το Θεό, από τότε που οι Παλαιστίνιοι υιοθέτησαν τον ισλαμικό πόλεμο και τους ισλαμικούς στόχους, και από τότε που ο αγώνας τους έγινε ισλαμικός στη στάση και τον προσανατολισμό του, έχουμε γίνει μάρτυρες της προόδου και της επιτυχίας του παλαιστινιακού λαού...


Το θέμα αυτό του συνεδρίου -Ένας κόσμος χωρίς Σιωνισμό- είναι πολύ σημαντικό. Σ΄αυτόν τον πολύ σημαντικό πόλεμο, πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να διασπείρουν συναισθήματα απόγνωσης και απελπισίας αναφορικά με την πάλη ανάμεσα στον Ισλαμικό Κόσμο και το μέτωπο των απίστων και ήθελαν να αδειάσουν από την καρδιά τους τον Κόσμο του Ισλάμ... Ρωτούν: Είναι δυνατόν να δούμε έναν κόσμο χωρίς Αμερική και Σιωνισμό; Πρέπει να ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό το σύνθημα και αυτός ο στόχος είναι εφικτοί, μπορούν να επιτευχθούν....


Όταν ο αγαπημένος Ιμάμης [Χομεϊνί] είπε ότι το καθεστώς [του Σάχη] πρέπει να φύγει και ότι πρέπει να απαιτήσουμε ένα κόσμο χωρίς εξαρτημένες κυβερνήσεις, πολλοί άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι κατέχουν πολιτική και άλλη γνώση ρώτησαν: Είναι αυτό δυνατόν; Εκείνη την ημέρα, όταν ο ιμάμης [Χομεϊνί] άρχισε το κίνημά του, όλες οι δυνάμεις υποστήριζαν το διεφθαρμένο καθεστώς [του Σάχη], και ειπώθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν [να ανατραπεί]. Από τότε το έθνος μας στέκεται σταθερό και σήμερα ζούμε για 27 χρόνια χωρίς μια εξαρτημένη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση.


Ο Ιμάμης [Χομεϊνί] είπε: «Η κυριαρχία της Ανατολής [ΕΣΣΔ] και της Δύσης [ΗΠΑ] πρέπει να τερματιστεί». Αλλά οι αδύναμοι άνθρωποι που βλέπουν μόνο τον μικρόκοσμο γύρω τους δεν το πίστεψαν. Κανένας δεν πίστευε ότι θα γινόμασταν, μια ημέρα, μάρτυρες της κατάρρευσης του ανατολικού ιμπεριαλισμού [της ΕΣΣΔ] για τον οποίο λεγόταν ότι είναι ένα σιδηρούν καθεστώς. Αλλά στη σύντομη ζωή μας είδαμε πως αυτό το καθεστώς κατέρρευσε με τέτοιο τρόπο που τώρα πρέπει να το ψάχνεις στις βιβλιοθήκες και δεν θα μπορείς να βρεις καμιά φιλολογία για αυτό.


Ο Ιμάμης [Χομεϊνί] είπε ότι ο Σαντάμ πρέπει να φύγει και ότι θα εξευτελιστεί με ένα τρόπο που δεν θα έχει προηγούμενο. Τι βλέπουμε σήμερα; Έναν άνθρωπο που πριν 10 χρόνια μιλούσε με τέτοια υπερηφάνεια σα να πρόκειται να ζήσει για πάντα και σήμερα είναι αλυσοδεμένος χειροπόδαρα και δικάζεται στην ίδια την πατρίδα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.