Εθνικοσυνδικαλισμός.



Με αφορμή την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς δημοσιεύουμε σήμερα ένα άρθρο σε σχέση με τον Εθνικοσυνδικαλισμό.







Η τοκογλυφία είναι ο καρκίνος του κόσμου !




του Λεγεωνάριου.



Ο Εθνικοσυνδικαλισμός αποτελεί μια άγνωστη στους περισσότερους έκφραση του συνδικαλισμού και έχει τις ρίζες του στο πατριωτικό εργατικό κίνημα της Ιταλίας και στην ιδεολογία του Φασισμού.


Αντίθετα με τους αναρχικούς και τους μαρξιστές οι εθνικοσυνδικαλιστές υποστήριξαν με θέρμη την είσοδο της Ιταλίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πίστεψαν στο όραμα για μια δυνατή και ενωμένη Ιταλία.


Κεντρική ιδέα και θεώρηση του εν λόγω κινήματος είναι η καταστροφή του αστικού δημοκρατικού κράτους με μια μαζική γενική απεργία και η μετατροπή της εθνικής οικονομίας σε ένα κορπορατιστικό μοντέλο οργάνωσης.


Οι εθνικοσυνδικαλιστές από την αρχή γεννήσεως του κινήματος τους διακήρυξαν την έντονη αντίθεση τους και την πολεμική τους στην μπουρζουαζία και υποστήριξαν την ιδέα ενός δυνατού προλεταριακού έθνους το οποίο θα έχει ως στόχο της ενδυνάμωση και αυτογνωσία της εθνικολαϊκής κοινότητας.


Πλήρης η διαφωνία με τις θεωρίες του Κομμουνισμού και του Καπιταλισμού και με κάθε άλλη πολιτική κίνηση που θέτει σε αμφισβήτηση την ενότητα του έθνους.


Σημαντικές μορφές του Εθνικοσυνδικαλισμού είναι ο Ιταλός Alceste De Ambris ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του D’ Annunzio, και ο Sergio Panunzio μέλος του Φασιστικού Κόμματος.


Ο εθνικοσυνδικαλισμός στην Ισπανία εκφράστηκε με σημαντικές διαφορές από την περίπτωση του Ιταλικού Φασιστικού κορπορατισμού , και βρήκε τον κύριο εκφραστή του στο πρόσωπο του Ledesma Ramos.


Οι απόψεις του Ledesma Ramos προκάλεσαν το ενδιαφέρον των Εθνικιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη ενώ δεν έλειψαν και αναφορές Ισπανών αναρχοσυνδικαλιστών σε συνέδριο της CNT.


Στην Πορτογαλία κύριος φορέας των εν λόγω ιδεών υπήρξε το «Εθνικοσυνδικαλιστικό Κίνημα» με υπεύθυνο τον Francisco Rolao Preto παλαιότερο συνεργάτη του Jose Antonio Primo de Rivera.


Η ισπανική θεώρηση του Εθνικοσυνδικαλισμού επηρέασε Φασιστικές ομάδες και κινήματα στην Ευρώπη , την Μέση Ανατολή και την Νότια Αμερική όπου και δραστηριοποιούνται μέχρι σήμερα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.