Σκέψεις για θέματα του Μέλλοντος. Άρθρο του Gregor Strasser.


Mετάφραση – επεξεργασία κειμένου: Αντίγονος.


Σκέψεις για θέματα του Μέλλοντος

(15 Ιουνίου 1926)








Όντας άρρωστος για εβδομάδες και μήνες στο κρεβάτι έχει τελικά και τα καλά του. Καλά που μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας δεν τα αντιλαμβανόμαστε και που τότε βγαίνουν στην επιφάνεια σιγά σιγά, περνώντας από το υποσυνείδητο στο συνειδητό ωθημένα και από τον άνεμο της Φαντασίας παίρνοντας μορφή και υπόσταση.


Γενικά οι άνθρωποι πιστεύουν πως ο ακτιβισμός δεν εδράζεται στον νου και πως ο σκεπτόμενος άνθρωπος διαφέρει από τον δραστήριο δηλαδή τον πρακτικό. Αυτό στέκει μόνο στο ότι η καθημερινότητα με την ρουτίνα της δεν αφήνει περιθώριο ώστε τα διάφορα ψυχικά και πνευματικά ρεύματα να πάρουν σάρκα και οστά και να γίνουν μια πρακτική οντότητα και να λύσουν τα διάφορα προβλήματα μας. Έτσι είναι ευτύχημα που και που να ξεφεύγουμε από τα δεσμά της καθημερινότητας και της πεπατημένης και να εντρυφούμε στα βάθη των προβλημάτων και των σκοπών για τα οποία έχουμε αφιερώσει την ζωή μας.


Και είναι παρήγορο πως μέσα στην ακινησία του κρεβατιού λόγω της αρρώστειας μας, έχουμε την δυνατότητα μέσα στον χρόνο που κυλάει αργά και μέσα από τις διάφορες εβδομάδες, μήνες ακόμη και χρόνια να ξέρουμε ότι τελικά όλα αυτά είναι προσωρινά και ότι εν τέλει θα έρθει το βράδυ της ξεκούρασης που θα σημάνει την απαρχή της αυριανής μέρας, μιας μέρας καινούριας, ολόλαμπρης με τον Ήλιο της και το φως της !


Τέτοιες λοιπόν μύχιες σκέψεις θα αναφέρω όσον αφορά τον Εθνικοσοσιαλισμό και τα θέματα που όλους μας απασχολούν και που παρότι δεν έχουν τεθεί επί του φανερού, απασχολούν πολλούς από μας, λειτουργώντας σαν υπόγεια ρεύματα που το αίμα τους κυλάει στα έργα μας.



1) Το πνεύμα της οικονομίας.



Είμαστε Σοσιαλιστές, εχθροί και μάλιστα θανάσιμοι των καπιταλιστών που εκμεταλλεύονται τους οικονομικά αδύναμους και που ιεραρχούν την κοινωνία βάσει του πλούτου και όχι της αρετής και της υπευθυνότητας !


Πρέπει πάση θυσία να διαλύσουμε αυτό το σύστημα και να φτιάξουμε ένα νέο καλύτερο, πρακτικότερο σαν να αντικαθιστούσαμε τα χέρια και τα πόδια ενός σώματος με άλλα καλύτερα ! Και δεν είναι θέμα αλλαγής ενός απλά οικονομικού Συστήματος με ένα άλλο. Εδώ πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, χρειάζεται δηλαδή ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΕΝΑ ΝΕΟ ΗΘΟΣ, πέρα από τον οικονομικό ντετερμινισμό και ένα κράτος βασισμένο στις αρχές του χρήματος ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ !


Ο υλισμός και ο οικονομικός ντετερμινισμός είναι χαρακτηριστικά του Μαρξισμού, αυτού του ψευτο - σοσιαλισμού, που δεν διαφέρει σε τίποτα από τον καπιταλισμό παρά απλά είναι τα δυο άκρα του ίδιου πράγματος . Ο Εθνικοσοσιαλισμός πηγάζει από την ίδια την οργανική υφή της ζωής και όχι από ένα πνευματιστικό ιδεολόγημα εκτός κόσμου με ιδέες που φέρνουν σήψη και πολιτιστική παρακμή. Πρέπει να διδάξουμε τον κόσμο ότι εμείς πιστεύουμε σε μια οικονομία Εθνική που απλά εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και όχι την απληστία του κέρδους και της κονόμας.


Οι αντιλήψεις περί ... “Παγκόσμιου Εμπορίου” περί “Εμπορικού Ισοζυγίου” και περί πλεονάσματος εξαγωγών είναι εκφυλιστικές και έωλες μιας και δεν πηγάζουν από τους αιώνιους νόμους της οργανικής ζωής όπως π.χ. η ανάγκη αλλά από την σκοπιμότητα. Είναι προδοσία των Εργατών να εξαπατώνται μέσω της διαφήμισης και της μόδας ώστε να πιστεύουν πως τους είναι χρήσιμες κατασκευασμένες ανάγκες από την κερδοσκοπική οικονομία και όχι από την αναγκαιότητα της ίδιας της φυσικής ροής της ζωής!


Οι ψεύτικες ανάγκες δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες και αγώνες αέναους για την απόκτηση των αγαθών που θα καλύψουν αυτές τις ψευτο - ανάγκες δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο που αποπροσανατολίζει τον άνθρωπο από την ίδια την ουσία της ζωής !


Γιατί τι ξέρει σήμερα ο άνθρωπος από ζωή ; ΤΙΠΟΤΑ !


Αγχωμένος και πιεσμένος τρέχει να καλύψει ψεύτικες ανάγκες υλιστικές και χάνει τον χρόνο του βίου του. Για αυτό αντίθετα με τον Μαρξισμό που αναζητά περισσότερη παραγωγή, εμείς θα πρέπει να αναζητούμε παραγωγή που να καλύπτει τις ανάγκες μας απλά. Το ζητούμενο δεν είναι το κέρδος και η κονόμα αλλά η κατάσταση της ψυχής ενός λαού.



Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ !



Το καπιταλιστικό σύστημα κρίνει τα πάντα βάσει του πλούτου και του κέρδους. Έτσι οι αξίες που υπηρετούν ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ παραβλέπονται !



Ο Εθνικοσοσιαλισμός μας πρέπει να μάθει στον λαό ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ! Πρέπει να εναντιώσουμε στην ιδέα της λατρείας του οικονομικού κέρδους, αυτήν του ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΟΣ !



Συνειδητά ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, να επικεντρωθούμε στον έπαινο ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ !Μας ενδιαφέρει η υπευθυνότητα και η απόδοση και όχι η γκλαμουριά και η υλιστική ευμάρεια. Αυτή πράγματι είναι μια νέα οικονομική αντίληψη, ένα νέο οικονομικό μοντέλο! Το φρικαλέο δόγμα της λατρείας του ... "Χρυσού Μόσχου" πρέπει να πάψει. Οι μόνες διαφορές που θα αναγνωρίζουμε στα άτομα θα είναι οι διαφορές τους στην απόδοση και στην υπευθυνότητα, αρετές που τους είναι δοσμένες από τον Θεό και άρα ιερές!



2) Το πνεύμα της κοινωνίας και του κράτους.



Όπως μαχόμεθα εναντίον της καπιταλιστικής οικονομίας έτσι πρέπει να πολεμήσουμε και την αντίληψη περί κράτους και ατόμου που διέπει τον Καπιταλισμό. Έτσι η μάχη μας είναι μια μάχη ζωής και θανάτου εναντίον ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ του αστικού κράτους ! Είμαστε εναντίον του φιλελευθερισμού και της ψευτο – δημοκρατίας !



Το Πνεύμα της Εθνικοσοσιαλιστικής ιδέας πρέπει να υπερκεράσει το Πνεύμα αυτού του φιλελευθερισμού και της ψευτο - δημοκρατίας αν είναι να υπάρξει εν τέλει το Τρίτο Ράιχ!



Εμπνευσμένοι από την Ιδέα της Φυσικότητας δηλαδή της Οργανικής Ζωής αναγνωρίσαμε την δολιότητα και τα ψευτοδόγματα της ισότητας μέσω των οποίων ο φιλελευθερισμός καταστρέφει Έθνη και Λαούς, Ήθη και Πολιτισμούς ! Η Εθνική μας σκέψη δεν πρέπει να έχει καμιά σχέση με αυτά τα ψευτο - δόγματα που μασούν την ίδια την ρίζα της φυλετικής μας ψυχής και καταστρέφουν την Ιερή Τάξη πάνω στην οποία βασίζεται η ίδια η ζωή που είναι η ανισότητα μεταξύ των ανθρώπων !


Να μην παρασυρθούμε από την σημερινή κοινωνική διαστρωμάτωση! Η ανισότητα είναι γεγονός φυσικό και δεν πρέπει να ακούμε τα Ζηλωτικού τύπου κηρύγματα περί ισότητας των ατόμων. Τα άτομα διαφέρουν από την φύση τους βάσει των ικανοτήτων τους και της προσφοράς τους στην κοινότητα ! Δεν μπορούν όλοι να έχουν το ίδιο μερίδιο επιρροής στο κράτος και στην διοίκηση γιατί δεν έχουν όλοι τις ίδιες ικανότητες και διάθεση !


Έτσι ο καθένας θα λαμβάνει πόστο στο Κράτος και την Κοινωνία ανάλογο της προσφοράς και των ικανοτήτων του !


Έτσι λοιπόν καταλήγω με ένα αίτημα !


Ένα αίτημα που υπάρχει στο μυαλό πολλών και που αναζητά ένα Κράτος βασισμένο στις Αρετές, δηλαδή Ένα Κράτος Ανισότητας. Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό όμως είναι αναγκαίο. Χρειαζόμαστε ένα σύστημα Ιεράρχησης των ατόμων ανάλογα με τις αρετές τους. Πολλή συζήτηση γίνεται στο Folkish Movement για την ανάδειξη μιας νέας ελίτ ηγετών βασισμένης μόνο στον Νορδικισμό, στα τεστ αίματος και καταγωγής, και σε άλλα παρόμοια τα οποία μου φαίνονται ανεπαρκή για αυτό που αναζητάμε εμείς ! Ένα Γερμανικό Πρωσικό μοντέλο όπου ελίτ σημαίνει "είμαι καλός στρατιωτικός" όπως μου υπενθύμισε ο φίλος μου ο Pfeffer μπορεί να είναι μια κάποια λύση.


Αυτό το δεύτερο μοντέλο όμως θα απαιτούσε η στρατιωτική θητεία να μην είναι χρέος αλλά δικαίωμα. Να είναι εθελοντική, να είναι 2 χρόνια και όχι ένα και να μαθαίνει και άλλα πράγματα πέραν του πολέμου εκεί ο Γερμανός πολίτης. Έτσι δεν θα ακούσουμε αυτούς που λένε να υπάρχει αντί για στρατιωτικό ένας χρόνος δημόσιας εργασίας. Αυτό γιατί αυτός ο χρόνος θα πάει χαμένος, ενώ με 2 χρόνια στο στρατό και παράλληλα μαθαίνοντας κάτι βιοποριστικό θα έχουμε και καλούς στρατιώτες αλλά και έτοιμους βιοπαλαιστές.


Επειδή επίσης θα είναι εθελοντικό θα έχουμε την αφρόκρεμα του λαού μας να υπηρετεί στο Στρατό και αυτοί που θα έχουν πολεμήσει και θα έχουν πυρωθεί στην φωτιά του πολέμου θα γίνουν και το στήριγμα του λαού μας αποτελώντας την ελίτ του μελλοντικού Κράτους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.