Συνέντευξη μέλους της CASA POUND.



Συνέντευξη μέλους της CASA POUND ITALIA στο ιστολόγιο  Open Revolt.











1) Πότε και πως δημιουργήθηκε η Casa Pound Italia (CPI) ;




Άρχισε με την κατάληψη ενός κτιρίου στην οδό Via Napoleone 3 της Ρώμης, στις 26 Δεκεμβρίου του 2003. Η κατάληψη έγινε από μια ομάδα αιρετικών ανθρώπων συνδεδεμένων με ένα κοινό όραμα για τον κόσμο. Το 2008 την ημέρα της εορτής του Ηλιοστασίου, γεννήθηκε και επίσημα. Είναι ένα δίκτυο πανιταλικού επιπέδου, αποτελούμενο από βιβλιοπωλεία, μπάρ, γυμναστήρια, στο οποίο μετέχουν άνδρες και γυναίκες που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτοί μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο παρωπίδες.




2) Τι σας ενέπνευσε ώστε να δημιουργήσετε την CPI ;





Οι προκλήσεις του αγώνα μας, το βάρος των εμπειριών, οι περιπέτειες που συναρπάζουν, η κοινωνική δικαιοσύνη. Όλα αυτά συνετέλεσαν στην δημιουργία της κοινότητας μας.




3)Γιατί επιλέξατε το όνομα ‘’Casa Pound’’ ;





Το επιλέξαμε ώστε να τιμήσουμε τον μεγάλο Αμερικανό Ezra Pound, ο οποίος υπήρξε ποιητής , οικονομολόγος, καλλιτέχνης και Φασίστας.




4) Συνδέεστε με άλλες οργανώσεις ;



Όχι δεν έχουμε επαφές με Δεξιές οργανώσεις στην Ιταλία. Έχουμε επαφές με διάφορα γκρούπ ανά την Ευρώπη.



5) Η CPΙ είναι γνωστή για διάφορες  κοινωνικές δράσεις της. Μπορείς να το εξηγήσεις στους αναγνώστες μας;




Η CPI είναι βασισμένη σε 4 αρχές: κουλτούρα, αλληλεγγύη, αθλητισμός και (προφανώς) πολιτική. Αυτοί είναι τομείς που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αποτελούν κοινωνική δράση. H CPI διοργανώνει παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και κριτικές ταινιών, ενώ έχει και μια μηνιαία έκδοση (Occidentale).



H CPI μάχεται τους απατεώνες εντός του έθνους μας, ανεξάρτητα από την πολιτική τους καταγωγή. Είμαστε με τους εργάτες της ALITALIA οι οποίοι γέμισαν βρύσες σε όλη την χώρα, με μπουκάλια στα οποία υπήρχε το σύνθημα ‘’ ΣΟΣ καταστροφή’’.



Οργανώσαμε δράσεις σε εκατοντάδες καταστήματα της FIAT ώστε να ρίξουμε φώς στην συμπεριφορά της εταιρίας προς τους υπαλλήλους της. Γεμίσαμε την Ρώμη με κούκλες που κρατούσαν ταμπέλες σχετικές με το υψηλό κόστος ζωής, διακόψαμε τηλεοπτική εκπομπή  που παραποιούσε τα γεγονότα της Piazza Navona , έναν χρόνο πριν.



H CPI διατηρεί γυμναστήρια χαμηλού κόστους τα οποία μας βοηθούν στην καταπολέμηση των ναρκωτικών και στην διατήρηση μιας κουλτούρας. Διαθέτουμε μια ομάδα ποδοσφαίρου στην Lecce, μια ομάδα χόκεη στο Bolzano και μια ομάδα ραγκμπι στην κατάληψη του Colleverde.



Επίσης έχουμε μια ομάδα water polo η οποία μέσα σε 2 χρόνια έφτασε στο επίπεδο της Β' Εθνικής, πριν λίγο καιρό ξεκίνησε μια ομάδα πυγμαχίας και επίσης έχουμε μια ομάδα αλεξιπτωτιστών, μια ομάδα καταδύσεων με όνομα “Diavoli di mare”, μια ομάδα / λέσχη μοτοσικλετιστών με όνομα  “Scudere 7 punto 1” και τέλος το κορυφαίο όλων η ομάδα ορειβασίας και αναρριχήσεων με όνομα Muvra.




Όλα αυτά δείχνουν πως είμαστε μια κοινότητα ζώσα, αθλητική η οποία μάχεται και ανταποκρίνεται ακόμα και σε κρίσεις όπως ο σεισμός της l’ Aquila. Από τότε μάλιστα συγκροτήσαμε μια ομάδα Έρευνας και Διάσωσης η οποία ανέλαβε ως πρώτη αποστολή την υποστήριξη των ανθρώπων που χρειάστηκαν βοήθεια στις πλημμύρες της Βόρειας Ιταλίας ...



6) Είναι σημαντικό για έναν εθνικιστή να έχει οικολογική και κοινωνική συνείδηση ;




Ένας εθνικιστής δίχως αυτά τα στοιχεία αποτελεί απλά μια απομίμηση.



7) Ποιες είναι οι αντιδράσεις της αριστεράς και του συστήματος γενικότερα, προς το κίνημα σας ;



Μετά από πολλά χρόνια αποκτήσαμε συμπάθειες και εκτός του εθνικιστικού κινήματος, αλλά το σύστημα μας θεωρεί ακόμα κάτι το επικίνδυνο. Μπορούν μόνο να μας παρακαλούν…



8) Έχετε δώσει ζωή σε μια νέα μορφή υπο - κουλτούρας (προσωπικά είμαι οπαδός των zetazeroalfa), εδώ στην Σκανδιναβία προσπαθούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο. Τι θα μας συμβούλευες σχεικά ;



Πιστεύουμε πως πρέπει να ανανεώσουμε την γλώσσα μας, τους συμβολισμούς και την αισθητική μας… το να μην μπορούμε να επικοινωνήσουμε με ‘’τους άλλους’’ δεν είναι απαραίτητα δικό τους πρόβλημα. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε σε ένα ριζοσπαστικό τρόπο και να αναμορφώσουμε τα όνειρα μας. Θέλουμε να τους δώσουμε νέα τροπή. Μπορεί να το πετύχουμε μέσα από την τέχνη ή την μουσική.



9) Επίσης δημιουργήσατε το μαθητικό / φοιτητικό κίνημα Blocco Studentesco, κάτι το οποίο θέλουμε να ξεκινήσουμε στην Σκανδιναβία.Έχεις κάτι να συμβουλέψεις τους αναγνώστες μας ;



Το  “Blocco” πέτυχε στα σχολεία και τα πανεπιστήμια διότι όπως ανέφερα ρίξαμε πολύ δουλειά. Αναμορφώσαμε την δράση μας σε έναν κανόνα που περιλαμβάνει 3 πράματα: Ήθος, Αισθητική και Επικό πνεύμα.



10) Σε τι διαφέρει η CPI από τα πολιτικά κόμματα ;



Τα πολιτικά κόμματα είναι κυριευμένα από μετριότητα. Ο στόχος τους είναι να καταλάβουν θέσεις. Υποφέρουν από μια σύγχρονη ασθένεια που ονομάζουν δημοκρατία και σε τελικό στάδιο υποφέρουν από το σύνδρομο του να είναι ευρέως αποδεκτοί … το CPI είναι ένας οργανισμός ανθρώπων που δεν ρωτούν τι να πράξουν ή να πούν. Τα κόμματα είναι κολλημένα στην γραφειοκρατία, το CPI είναι ευέλικτο. Τα κόμματα είναι νεκρά και προσπαθούν να ευχαριστήσουν, το CPI είναι ζωντανό και …  δεν το νοιάζει κάτι τέτοιο.



11) Τι μελλοντικούς στόχους έχετε ;




 Να ανακαταλάβουμε τα πάντα.



http://www.autonomesskepseis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.