Τα κρίσιμα μέτωπα.


γράφει ο Λοθάριος.



Η πολιτική και κοινωνική εξέλιξη στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή που παρουσιάζει αρκετά πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Η εξευτελιστική ηθική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική χρεωκοπία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας απελευθέρωσε ισχυρές κοινωνικές δυνάμεις και συνειδήσεις. Κάποιες από αυτές στράφηκαν προς την «Χρυσή Αυγή» αναζητώντας μια ριζοσπαστική και εθνικιστική καθοδήγηση.







Είναι προφανές ωστόσο ότι η πολιτική αυτή οργάνωση - με έντονο το προσωπολατρικό στοιχείο που θυμίζει σε πολλούς Σταλινική εποχή και αισθητική - δεν φαίνεται να είναι αντάξια της αποστολής που της έχει ανατεθεί ιστορικά από ένα μεγάλο κομμάτι του λαού. Από την άλλη πλευρά για να είμαστε ειλικρινείς αυτοί που την μαζικοποίησαν παρουσιάζουν όλα τα μειονεκτήματα του νεοελληνικού πολιτισμικού στερεώματος. Πολλοί θα θεωρήσουν προσβλητική αυτή την αναφορά αλλά αλήθεια ας αναρωτηθούμε, κάποιοι από τους  σημερινούς συνοδοιπόρους της Δεληγιάννη και κάθε άλλου κόμματος που εμφανίζεται ως «λαϊκό» και ενάντια στο μνημόνιο δεν είναι τα ίδια πρόσωπα που μέχρι χτες ψήφιζαν τους κοτζαμπάσηδες της βουλής επί χρόνια;



Στις φυσικές αυτές δυσκολίες έρχεται να προστεθεί και ο χαρακτήρας της σημερινής ηγεσίας της «Χρυσής Αυγής» - που διαχρονικά διακρίνεται για τον καιροσκοπισμό της -  η οποία δείχνει να αποτελεί την ιδεολογική και ιστορική συνέχεια της ελληνικής «δεξιάς» του ‘50, τόσο στις θέσεις όσο και στην μακροπρόθεσμη τακτική, αρνούμενη την επαναστατικοποίηση των μελών της, την χάραξη μιας σαφώς αντισυστημικής πολιτικής και δράσης και την ουσιαστική αντιπαράθεση στο αστικό πλουτοδημοκρατικό κράτος και τους θεσμούς του. 



Συνεπώς από την πρώτη στιγμή έγινε ξεκάθαρο ότι η εν λόγω πολιτική έκφραση αρνήθηκε να συγκρουστεί με το σύστημα στα πιο κρίσιμα μέτωπα, κάτι που αν είχε γίνει θα είχε ανοίξει μια πραγματική επαναστατική διαδικασία. Και πρώτα απ' όλα η βασική προτεραιότητα της εθνικιστικής πάλης θα πρέπει να είναι η αναμέτρηση με το ληστρικό και παγκοσμιοποιημένο χρηματιστικό κεφάλαιο και τους κύριους εκπροσώπους του, δηλαδή τις τράπεζες οι οποίες κρατούν σε ομηρία εκατομμύρια νοικοκυριά και καταδυναστεύουν το μεγαλύτερο μέρος του λαού.



Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την  καθημερινή αποτελεσματική δράση όπως αποκλεισμούς κεντρικών τραπεζικών εγκαταστάσεων και συνοικιακών παραρτημάτων, εφόδους και καταλήψεις, εξαφάνιση αρχείων που είναι ενάντια στα συμφέροντα των Ελλήνων αλλά και ουσιαστική υπεράσπιση των φτωχών ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια και τις περιουσίες, διώχνοντας άμεσα τους κλητήρες και τους λοιπούς έμμισθους λακέδες της πλουτοκρατίας που ρίχνονται για να ξεσκίσουν δυστυχισμένους και κατεστραμμένους οφειλέτες. 




Η στείρα συνθηματολογία και η επετειακή τέλεση μνημοσυνών σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί την απάντηση του Εθνικισμού στα αιτήματα των καιρών. Όσο και αν μοιράζεις πατάτες και λάδι, δεν πετυχαίνεις να αλλάξεις την συνείδηση του λαού αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη πρόταση ζωής.



Το άλλο σημαντικό μέτωπο είναι η πάλη κατά του δημοκρατικού ανθελληνικού Κράτους και των κυβερνητικών οργάνων. Διότι ας μην ονειρεύονται ορισμένοι «εθνικόφρονες» ότι το Κράτος θα έπεφτε ποτέ, ακόμα και σε συνθήκες οξυμένης κρίσης ωσάν ώριμο φρούτο, αφού άλλωστε όπως και κάθε μηχανή είναι φτιαγμένο κατ' εικόνα των καπιταλιστών δημιουργών του και προγραμματισμένο να τους υπηρετεί μέχρι ολικής συντριβής του.




Συνεπώς η παρεμπόδιση του κυβερνητικού έργου, οι καταλήψεις κυβερνητικών κτηρίων, η συντριβή της φαύλης αρχής όπου αυτό είναι δυνατόν και η υποκατάσταση και αντικατάσταση της από δομές θα ήταν το επόμενο μεγάλο βήμα. Η εθνικιστική και κοινωνική επίθεση θα έπρεπε να επεκταθεί και σε άλλα κέντρα που υπηρετούν ως φανεροί ή απόκρυφοι στυλοβάτες την αντεθνική εξουσία όπως μασονικές στοές, καθεστωτικά και αντεργατικά συνδικάτα, νεοταξικούς συλλόγους και διάφορα «εργαστήρια» διαμόρφωσης της «κοινής γνώμης». 



Κορυφαία κίνηση για την προσπάθεια απελευθέρωσης της χώρας είναι η λαϊκή οργή να κατευθυνθεί στους ξένους θύλακες εξουσίας που μεταφέρουν διαταγές και υποδείξεις προς τις διάφορες κυβερνήσεις δημοκρατικών ανδρεικέλων, όπως οι πρεσβείες των Σιωνιστών, των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών αλλά και των νεοοθωμανών Τούρκων επεκτατιστών. Αυτές θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητες και σε αυτά τα μέτωπα θα έπρεπε να ρίξει τις δυνάμεις του ο μαχόμενος εθνικισμός, για όσους … πιστεύουν ότι υπάρχει μέσα στο κόμμα του Μιχαλολιάκου.



Στον αντίποδα όλων αυτών οι 18 απολαμβάνουν τα προνόμια της δημ(ι)οκρατίας, προτιμούν το δρόμο του κυ(ν)οβουλευτισμού και των θεαματικών πλην όμως αναποτελεσματικών ανακοινώσεων και τηλεοπτικών παραστάσεων. Αυτό το έκανε η ηγεσία της Δεληγιάννη αποσκοπώντας και πάλι στην αύξηση ψήφων και κρατικών επιχορηγήσεων. 
Εμείς απ' την πλευρά μας δεν έχουμε ως βασικό μας στόχο να σταθούμε ως μια αντιπολίτευση απέναντι στην ηγεσία της «Χρυσής Αυγής», κάτι τέτοιο θα ήταν χάσιμο χρόνου και ενέργειας, άλλωστε  η πορεία του εν λόγω κόμματος είναι προσχεδιασμένη εδώ και καιρό  και φυσικά γνωστή η κατάληξη …



Γι' αυτό και προβάλλουμε ανοιχτά και απερίφραστα αυτό που ουδείς ούτε προτάσσει ούτε πράττει. Από εκεί και πέρα δεν θα γίνουμε ούτε το αντεστραμμένο είδωλο (alter ego) ούτε το συμπλήρωμα κανενός. Επιλέξαμε έναν άλλο δρόμο ο οποίος οδηγεί άμεσα στη ΡΗΞΗ και η ρήξη με τη σειρά της ανοίγει την προοπτική της νίκης ή του χαμού. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή ούτε περιστροφή!

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Λοθάριε ο Σταλινισμός οδήγησε στην απόδοση υπέρμετρων τιμών και αγάπης στο πρόσωπο του Στάλιν για τον ίδιο ακριβώς λόγο που Γερμανικός Λαός έκανε ακριβώς το ίδιο με τον Χίτλερ και πάει λέγοντας ο Κινέζικος για τον Μαο, η Λατινική Α. για τον ΤΣΕ κλπ καταλαβαίνεις. Αυτά δεν έχουν νομίζω σχέση με καρικατούρες σαπιοκοιλιάδες που παριστάνουν τους εθνικούς και λαϊκούς αγωνιστές.
    Σεβόμενος την άποψή σου για το θέμα και φυσικά εξαιρετικό το κείμενό σου.
    Ενας Βεργιδικός...
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.