Ινδοευρωπαίοι και Πρωτοέλληνες στον ελλαδικό χώρο (2)



Για την είσοδο των πρωτοελληνικών ομάδων έχουν υποστηριχθεί διάφορες θεωρίες τόσο για την διαδρομή που ακολούθησαν, όσο και για την χρονολογία εισόδου τους. Ο J. P. Mallory στο βιβλίο του In Search of the Indoeuropeans – Language, Archaeology and Myth αναφέρει την πεποίθηση κάποιων επιστημόνων που συσχετίζουν την εμφάνιση των μυκηναϊκών βασιλείων με την προηγούμενη εισβολή κάποιου πληθυσμού από τον Βορρά, οποίος μετακινήθηκε νοτιότερα και ο οποίος έφερε το έθιμο της ταφής σε τύμβους, την χρήση του άρματος, ξιφών και της ολόσωμης ασπίδος, καθώς και την ταφή θυσιασμένων αλόγων στους τύμβους. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ταφικής συνηθείας μας είναι γνωστά και από ευρήματα στην Αλβανία (Pazhok, Vodhine) και στην  Β. Ελλάδα (Σέρβια) και Δ. Ελλάδα (Λευκάδα). 

Η άποψη αυτή υποστηρίχθηκε από τον N. Hammond, ο οποίος στο τρίτομο έργο του «Ιστορία της Μακεδονίας» γράφει πως οι πρόγονοι των ηγεμόνων των Μυκηνών, πρέπει να έζησαν κατά την ύστερη νεολιθική περίοδο στο Ποροντίν της Πελαγονίας και πως τα πρωτοελληνικά φύλα πρέπει να ακολούθησαν δύο διαδρομές για την κάθοδό τους. Η μία ομάδα εξαπλώθηκε δια θαλάσσης από τα παράλια της σημερινής Αλβανίας και διαμέσου του Ιονίου στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, ενώ η άλλη κινήθηκε ακολουθώντας χερσαίους δρόμους, από την αλβανική ενδοχώρα προς νότον. Ο J.P. Mallory αναφέρει επίσης ότι πιο αποδεκτή είναι η άποψη που προτείνει ως χρονολογία ελεύσεως των Πρωτοελλήνων την περίοδο γύρω από το 2200 π.Χ., οπότε συντελείται η μετάβαση από την Πρωτοελλαδική ΙΙ (2650-2200 π.Χ.) στην Πρωτοελλαδική ΙΙΙ (2300-2100 π.Χ. ή 2200/2150-2050/2000 π.Χ.). 

Στοιχεία που υποδεικνύουν την εισβολή ενός νέου λαού, είναι η καταστροφή και εγκατάλειψη θέσεων, η εμφάνιση ενός νέου τύπου οικίας, η λεγόμενη αψιδωτή οικία (μακρόστενο και ορθογώνιο κτίσμα με την μία πλευρά να είναι καμπύλη), οι διάτρητοι πολεμικοί πελέκεις, τα πήλινα αγκυρόμορφα αντικείμενα, και ένας νέος τύπος αγγείων. Κάποιοι υποστηρίζουν πως οι εισβολείς προέρχονταν από την ΒΔ Ανατολία, όπου υπάρχουν αντίστοιχα κεραμικά ευρήματα, ενώ κάποιοι άλλοι την προέλευση από βορειότερη περιοχή των Βαλκανίων, όπου χαρακτηριστικά δείγματα αψιδωτών κτιρίων υπάρχουν στον πολιτισμό Εζερό και στον πολιτισμό Μπάντεν. Αψιδωτά κτίρια, πήλινες «άγκυρες» και πελέκεις έχουν βρεθεί στην Ν. Βουλγαρία, Θράκη και ΒΔ Μικρά Ασία (Τροία), ΒΑ Αιγαίο (Πολιόχνη), Μακεδονία, Α. Θεσσαλία, Α. Στερεά και ΒΑ Πελοπόννησο στην Λέρνα. 

Τα ίχνη καταστροφής στον οικισμό της Λέρνης στην Αργολίδα που χρονολογούνται γύρω στο 2100 π.Χ., αποδίδονται στους Δαναούς οι οποίοι θεωρούνται και η πρώτη ελληνόφωνη ομάδα που καταφθάνει στον ελλαδικό χώρο. Το όνομα των Δαναών ετυμολογείται από την ινδοευρωπαϊκή ρίζα danu: «υγρασία, δροσιά, ποταμός, σταγόνα» (π.χ. Don, Dnjestr, Dnjepr, Ταναός, Ηριδανός, Απιδανός, Δούναβης), και πράγματι ο Δαναός και οι κόρες του σχετίζονται μυθολογικά με την Αργολίδα και την λίμνη της Λέρνης, δίπλα στην οποία βρισκόταν ο προαναφερθείς οικισμός. Σύμφωνα με την μυθολογία κατέστησαν το Άργος «εύυδρον», ενώ στην λίμνη έθαψαν οι Δαναïδες τα κεφάλια των μνηστήρων και εξαδέλφων τους, των γιων του Αιγύπτου. Μαζί με το κύμα των Δαναών πρέπει να κατέφθασε και ένα τμήμα Αβάντων, το όνομα των οποίων επίσης σχετίζεται με το υγρό στοιχείο και προέρχεται από την ρίζα ab- «νερό, ποτάμι». Εγκατεστάθησαν σε περιοχές της Ευβοίας, του Άργους και της Φωκίδος. 

για να διαβάσετε ολόκληρο 
το άρθρο στον σύνδεσμο εδώ

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/12/17 4:44 μ.μ.

    Απορίας άξιον το πως τέτοια άρθρα αναρτώνται σε εθνικιστικές/πατριωτικές ιστοσελίδες.Μιλάμε για ένα άρθρο το οποίο, βασιζόμενο στην "θεωρία" των "Ινδοευρωπαίων",μιλάει για "πρωτοέλληνες" και για την εισβολή "ενός νέου λαού" που κανείς όμως δεν ξέρει ούτε ποίος ήταν αλλά ούτε και από που ακριβώς μας ήρθε και "εκπολίτισε" τους "υπανάπτυκτους λαούς" που κατοικούσαν στην ελληνική χερσόνησο και από τους οποίους προήλθαν οι "πρωτοέλληνες".Πραγματικά εκπλήσσομαι που στο τέλος του 2018 υπάρχουν ακόμη άτομα,τα οποία ενώ θέλουν να ασχοληθούν με θέματα καταγωγής-προέλευσης,είναι τόσο άσχετα ή τόσο εύπιστα,ώστε να υιοθετούν θεωρίες που είναι κατά πολύ λιγότερο σοβαρές ακόμη και από τα καρναβάλια...Προς εξοικονόμηση χώρου και χρόνου και βεβαίως για να μάθετε τόσο εσείς όσο και όποιοι αναγνώστες είναι το ίδιο άσχετοι με εσάς,τα περί της "ινδοευρωπαϊκής θεωρίας",θα παραθέσω μερικά άρθρα που θα χρησιμεύσουν ώστε στο μέλλον να μην ξαναγίνεται περίγελος.
    1)https://ellas2.wordpress.com/2012/12/17/%CE%B7-%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%B7-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CF%89%CF%81/
    2)https://ellas2.wordpress.com/2012/09/24/%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9-%CE%B7-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CF%86%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1/
    3)https://ellas2.wordpress.com/2011/09/26/%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφήνουμε το σχόλιο σου παρά το γεγονός ότι προσεγγίζει τα όρια της προσβολής και της ειρωνείας. Όλοι εσείς οι υπέρμαχοι του "αυτοχθονισμού" γνωρίζετε σύμφωνα με τα λεγόμενα σας την μια και μοναδική "αλήθεια". Επί του παρόντος άρθρου (1&2 μέρος) δεν απαντήσατε σε κανένα σημείο παρά μια φλυαρία κλπ. Περίγελος είναι όλοι αυτοί που υιοθετούν απόψεις Μαρξιστών ανθρωπολόγων για τους οποίους μάλιστα είχε υπερασπιστεί δημοσίως ο Ριζοσπάστης!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/12/17 7:06 μ.μ.

    Η μόνη προσβολή δεν είναι άλλη παρά η παραπληροφόρηση και η παραποίηση της ιστορικής αλήθειας που υπάρχει στο άρθρο.Με μεγάλη μου έκπληξη όμως διαπιστώνω ότι σας ενοχλεί το αυτόχθονον του Ελληνικού Έθνους,το οποίο επιβεβαιώνουν τα ανθρωπολογικά και αρχαιολογικά ευρήματα,όπως επίσης και τα γραπτά των αρχαίων ημών προγόνων και όχι οι "θεωρίες" κάποιων περί "αγνώστων λαών",από κάποιον άγνωστο τόπο,για κάποιον άγνωστο λόγο,εισήλθαν στην ελληνική χερσόνησο...Αλλά τι να περιμένει κανείς από εσάς που προσδιορίζεται τα αρχαιολογικά και ανθρωπολογικά ευρήματα με πολιτικούς/ιδεολογικούς όρους.Δηλαδή τα ευρήματα στον λιμναίο οικισμό του Δισπηλιού της Καστοριάς τα οποία χρονολογούνται πριν από το 5000π.Χ. και στα οποία περιλαμβάνεται και μια πινακίδα με γραφή,τα θεωρείτε μαρξιστικά επειδή την ανακάλυψη τη έκανε ο Χουρμουζιάδης που ήταν στέλεχος του κκε;;;;Το ίδιο και για τα ανθρωπολογικά και όχι μόνο ευρήματα του Άρη Πουλιανού.Πιστεύω μπορείτε να καταλάβετε ότι το να απορρίπτουμε ΕΥΡΗΜΑΤΑ χαρακτηρίζοντας τα με πολιτικούς/ιδεολογικούς όρους,λόγω αυτών που τα έφεραν στο φως,ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της γελοιότητας.Όσον αφορά το άρθρο σας παρέθεσα τρία άρθρα που απαντούν στην βάση και όχι μόνο του άρθρου που ασπάζεστε,ως εκ τούτου δεν μπορείτε να λέτε ότι δεν απάντησα σε κανένα σημείο.Ο μόνος λόγος που παρέθεσα άρθρα ήταν καθαρά θέμα χώρου,αφού σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να γράψω ολόκληρα κατεβατά τα οποία και δεν επρόκειτο να διαβάσει κανείς.Δυστυχώς όμως διαπιστώνω ότι ούτε και τα άρθρα που παρέθεσα αξιοθήκατε να τα διαβάσετε.Επιστρέφοντας στα περί "απόψεις Μαρξιστών".Από την μία έχουμε τα ευρήματα που αποδεικνύουν την συνέχεια του Ελληνικού Έθνους,τα οποία όμως εσείς τα αρνείστε με την χειρότερη απέχθεια και τα οποία καταρρίπτουν κάθε ανθελληνική "θεωρία" περί της "εισβολής" κάποιου άγνωστου λαού στην ελληνική χερσόνησο και από την άλλη έχουμε εσάς που ασπάζεστε και υπερασπίζεστε με σθένος τις "θεωρίες" κάποιων που θέλουν τους Έλληνες να προήλθαν από ένα μπαστάρδεμα μεταξύ κάποιων "προ-Ελλήνων" και κάποιων άλλων λαών αγνώστων λοιπών στοιχείων.Η πρώτη περίπτωση περιλαμβάνει ένα σύνολο επιστημόνων,κάποιοι εκ των οποίων ήταν μαρξιστές και η δεύτερη περίπτωση περιλαμβάνει εσάς που δηλώνεται "εθνικιστές".Εντύπωση πάντως προκαλεί η απέχθεια σας για την,αποδεδειγμένη από ευρήματα και όχι από πολιτικές σκοπιμότητες,αυτοχθονία του Ελληνικού Έθνους.Το μόνο που σας μένει είναι να γράψετε ένα άρθρο που θα αποθεώνετε τον Φαλμεράιερ...Αν δεν το έχετε πράξει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η θεωρία της αυτοχθονίας στην Ελλάδα προβλήθηκε κυρίως από Μαρξιστές. Ο λόγος προφανής. Να προωθηθεί το μίσος ενάντια στους ευρωπαικούς λαούς χωρίς κριτήρια και με στόχο την διάσπαση της ευρωπαικής ταυτότητας. Όλα τα σημεία των άρθρων που έχετε προβάλλει έχουν ήδη απαντηθεί σε παλαιότερες δημοσιεύσεις. Χαίρετε και καλά μυαλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/12/17 1:23 π.μ.

    Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι ο Θουκυδίδης ήταν μαρξιστής;!;!;!Αφού όμως λέτε ότι το αυτόχθονο των Ελλήνων το προέβαλαν κυρίως οι μαρξιστές(αν είναι δυνατόν),πως εξηγείτε τον πόλεμο που δέχθηκε και δέχεται ακόμη και σήμερα το έργο του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου "Η ιστορία του Ελληνικού Έθνους",κυρίως από μαρξιστές αλλά και λοιπούς διεθνιστές(καλή ώρα);;;Πως γίνεται να υποστηρίζουν το αυτόχθονο των Ελλήνων,μαρξιστές,την στιγμή που δεν πιστεύουν ούτε στην ύπαρξη του Έθνους;Αυτά που λέτε δεν διαφέρουν καθόλου από τα μαρξιστικά ανθελληνικά-διεθνιστικά φληναφήματα εναντίον όχι μόνο του Ελληνικού Έθνους,αλλά κάθε Έθνους!Από την άλλη,πια ακριβώς τρικυμία εν κρανίω σας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εάν εγώ πιστεύω ότι ως Έλλην είμαι αυτόχθων(πράγμα που έχει πλέον αποδειχθεί περίτρανα),εξ αιτίας αυτού θα μισήσω κάποιο άλλο Έθνος, πόσο δε μάλλον κάποιο ευρωπαϊκό;Επίσης,πως η αποδεδειγμένη αυτοχθονία ημών θα αποτελέσει αφορμή για να διασπάσει την ευρωπαϊκή μου ταυτότητα,την στιγμή που ακόμη και αυτό το όνομα της Ευρώπης είναι ελληνικό;Το μόνο που μπορώ να πω πλέον για εσάς,είναι ότι έχετε φτάσει στο ίδιο επίπεδο κατωτάτης υποστάθμης με τους μαρξιστές,όπου για χάρη κάποιων άλλων κατορθώσατε(γιατί κατόρθωμα είναι) να μισήσετε την ίδια σας την προέλευση,το ίδιο σας το είναι.Ποία λοιπόν η διαφορά σας από τους πάσης φύσεως ανθέλληνες διεθνιστές;Το ξαναγράφω,τα αρχαιολογικά,παλαιοανθρωπολογικά και βιολογικά ΕΥΡΗΜΑΤΑ που αποδεικνύουν το αυτόχθονον και την συνέχεια των Ελλήνων δεν μπορούν να απαντηθούν με σκέψεις(γιατί ούτε θεωρίες μπορούν να θεωρηθούν)περί κάποιων αγνώστου ταυτότητας λαών;Εδώ βέβαια ακόμη και αυτό το ανθελληνικό μίσος που σας διακατέχει δεν μπορεί να δώσει ουδεμία σοβαρή απάντηση,παρά μόνο διεθνιστικά παραμύθια καρναβαλικού τύπου.Όσο δε για την ευχή σας,σε ένα σημείο έχει κάποιο νόημα.Το σημείο αυτό είναι η αναγνώριση από εσάς ότι έχω μυαλό,πράγμα που δεν μπορώ να πω για εσάς.Για δε το πως μπορεί να χαρακτηρίσετε το μυαλό μου,μου είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν μπορώ να έχω και πολλές απαιτήσεις από το δικό σας κενό που υπάρχει μεταξύ των δύο κροτάφων σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/12/17 7:14 μ.μ.

    Βλέπω κατάπιατε το τελευταίο μου σχόλιο.Δεν μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα,άλλωστε μπροστά στην αλήθεια και την λογική το οποιοδήποτε ανθελληνικό φληνάφημα απλά καταρρέει.Στο μόνο που θα επιμείνω να μου απαντήσετε είναι το εξής:Ποίο τρικυμισμένο κρανίο λέει ότι η αποδοχή του έτσι κι αλλιώς αποδεδειγμένου αυτόχθονος του Ελληνικού Έθνους(αποδεδειγμένο με βάση ΕΥΡΗΜΑΤΑ και όχι "θεωρίες" καρναβαλικού τύπου),συμβάλλει στο μίσος οποιουδήποτε έθνους,πόσο δε μάλλον κάποιου ευρωπαϊκού;Πως γίνεται η προαναφερθείσα αποδοχή να διασπά την ευρωπαϊκή ταυτότητα,όταν ακόμη και αυτό το όνομα της Ευρώπης είναι ελληνικό;Η πρακτική του να ονομάζεις "μίσος" την αλήθεια για το Ελληνικό Έθνος είναι η πρακτική που χρησιμοποιούν οι μαρξιστές και κάθε είδους και απόχρωσης μισέλληνες διεθνιστές και σε αυτό δεν έχετε την παραμικρή διαφορά,είστε το ίδιο διεθνιστές και το ίδιο ανθέλληνες!
    Υ.Γ. Απαντήσεις που παραπέμπουν σε "παλαιότερες δημοσιεύσεις" μπορεί να είναι
    η εύκολη καραμέλα που συνηθίζεται να πιπιλάτε,το μόνο που προκαλούν όμως είναι την κενότητα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο διαδικτυακός εκνευρισμός σου αποδεικνύει στην πράξη ότι τα άρθρα περί καταγωγής σε έχουν ενοχλήσει. Όλα τα σχόλια σου έχουν ανέβει κανονικά. Φτιάξε ένα φόρουμ γιατί εδώ δεν είναι χώρος για να αναλυθεί το θέμα αυτό.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/12/17 2:07 π.μ.

      Αμόρφωτε ακροδεξιέ μπολσεβίκε ξέπλυμα του πλευρισμού και του ακροδεξισμού της ελληνικης ψοφοδεξιάς που δυστυχως καποιοι δηθεν ''εθνικοσοσιαλιστες'' με επίκληση στο ονομα καποιων παλιότερων μεγάλων αγωνιστών σας καλύπτουν, μάθε τούτα : Ουδέποτε αμφισβητήθηκε Ο Αριανισμος (Ινδοευρωπαισμος-Ινδγερμανισμος) πουθενα και ακόμη στεκει περήφανη στο εκθεσιακό κέντρο του μουσείου των Μυκηνων η επιγραφη που γραφει ΙΝΔΟΓΕΡΜΑΝΟΙ (΄που πρακτικά το δεύτερο συνθετικό σημαίνει στα λατινικά τον λαό των κυρίων και οχι μια συγχρονη γεωγραφικη προσεγγιση οπως αρέσει να ισχυριονται ''εθνικιστές''' γαλαζιας κοπης) ! Επίσης Ο Μεγάλος Έλληνας Ιστορικός Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος οχι μονο δεν υποστήριξε την αυτοχθονία αλλα στήριξε ολην την Ιατορία του ελληνικού έθνους πάνω στην άρια καταγωγή του Εληνικού ΄Γενους πυ καποιοι αυτοΚΤονιστές προσπαθουν να αποβαλλουν σαν πλεμπιστες και ανατολίτες ρωμιοι που ειναι θελοντας βαθιά μέσα τους ειτε την Μαύρη Αθηνά του Μπερνάλ είτε το φέσι του Ερντογάν δοξασμένο και μυρωμένο με ένα μαυροτσούκαλο χριστοορθόδοξο επίχρισμα. Ιδου τι λέει ο Μέγας Έλληνας ιστορικός που στέριωσε ΞΑΝΑ τον ελληνικσό με τα πεπρωμένα του άριου υπερανθρωπου και της Λευκης παγκοσμιας κυριαρχιας - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥς φελλαχους με τις ψυρουπερηφανικες ονειρώξεις τους περι παμμέγγιστων προγόνων μέσα στα υγρά γεμάτα ποντίκια και κατσαρίδες υπόγειά τους και στην μίζερη υποβαλκάνια πραγματικότητα τους : Έπεται άρα εκ τούτου ότι ουδεμίαν ασφαλή εννοιαν δυνάμεθα να σχηματίζωμεν περί της τύχης του ελληνικού γένους προς της πρώτης Ολυμπιάδας; Βεβαίως όχι. Μάταιον με ίσως είναι να αναζητώμεν τα κοσμογονικά και φιλοσοφικά μυστήρια της ελληνικής θεογονίας' και ουδέποτε ίσως θέλομεν δυνηθή να διακρίνωμεν τί το μυθώδες και τι το ιστορικόν μέρος των ηρωικών γενεαλογιών, άθλων και επιχειρήσεων' αλλά η νεωτέρα επιστήμη ηδυνήθη να εξακριβώσει τα περί της καταγωγής του ελληνικού έθνους και τα περί της ηθικής και κοινωνικής καταστάσεως αυτού κατά τους πανάρχαιους χρόνους. Δια της συγκρίσεως ιδίως της ελληνικής γλώσσης προς τα ασιανάς, η νεωτέρα επιστήμη έφθασεν εις το ασφαλές συμπέρασμα, ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Ελλάδος κατήγοντο, καθώς και όλης της άλλης Ευρώπης οι κάτοικοι, εξ Ασίας, ήτις, δια τον πολύ αρχαιότερον αυτής πολιτισμόν, τον μαρτυρούμενον δια μνημείων αναμφισβητήτων, θεωρείται ως η κοινή του ανθρωπίνου γένους κοιτίς(σημ.συγγ.το ζήτημα αυτό υπερβαίνει τα όρια της τωρινής ιστορικής επιστήμης). Το ανθρώπινον γένος υποδιαιρείται συνήθως, κατά τινας ουσιώδεις διαφοράς του χρώματος και εν γένει του εξωτερικού σχηματισμού των ανθρώπων, εις τρεις ή πέντε κεφαλαιώδεις φυλάς, ων πρωτεύει η Καυκασιανή, όχι μόνον δια το κάλλος αυτής, αλλά και διότι εις αυτήν υπάγονται έθνη τα μάλιστα διαπρέψαντα εις την ιστορίαν της ανθρωπότητας. Η Καυκασιανή πάλιν φυλή υποδιαιρείται, κατά τινάς ουδιώδεις συγγενείας και διαφοράς των γλωσσών, τα οποίας λαλούσιν ανέκαθεν τα εις αυτήν υπαγόμενα έθνη, εις διαφόρους κεφαλαιώδεις κλάδους, ων κυριώτερος είναι ο λεγόμενος Ινδοευρωπαικός, εις ον ανήκουσιν όλοι οι κάτοικοι της Ευρώπης, οι πλείστοι των σημερινών κατοίκων της Αμερικής και πολλοί εκ της Ασίας, ιδίως τα Ινδικά, τα Ιρανικά ή Μηδοπερσικά, τα Γερμανικά, τα Λατινικά, τα Κέλτικα, τα Σλαυικά έθνη. Αλλά υπάρχουσιν εν Ευρώπη και νυν υπηρχον δε και προαμνημονεύτων χρόνων και άλλοι μη Άριοι λαοί. >>
      <>
      <> Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος <> σελ. 260-5

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/12/17 2:17 π.μ.

      Επίσης ανελληνιστο ανατολιτικο σκουπιδι και προβοκάτορα που δεν σεβεσαι του Αρχαιους Ελληνες και το άριο Καλλος και μεγαλειο τους μαθε οτι ολοι οι αρχαιοι ελληνες δεν υπερασπιστηκαν ποτε την αυτοχθονία (η αναφορα στον γηγενισμο γινόταν για να δηλώσει την παλιότητα εγκατάστασης και μαλιστα απο τους αριστοκρατες και οχι απο το ποπολο) επίσης ο με΄γας Ιστορικός Θουκυδίδης δεν ισχυρίστηκε ποτέ οτι οι ελληνες ηταν αυτοχθονες αλλα οτι στον ελλαδικο χωροι γινοντουσαν συνεχεια μετακινησεις :Διότι είναι προφανές ότι η χώρα που καλείται σήμερον Ελλάς δεν ήτο μονίμως κατοικημένη εξ αρχής, αλλ' εγίνοντο εις το παρελθόν συχναί μεταναστεύσεις και οι κάτοικοι χωρίς πολλάς δυσκολίας εγκατέλειπαν τας εστίας των, εξαναγκαζόμενοι εις τούτο από νέους πολυαριθμοτέρους εκάστοτε εποίκους. Καθόσον ούτε το εμπόριον, όπως σήμερον διεξάγεται, υπήρχε τότε, ούτε ασφαλής διά ξηράς ή διά θαλάσσης συγκοινωνία, και καθένας εξεμεταλλεύετο το έδαφος, το οποιον είχε υπό την κατοχήν του, τόσον μόνον όσον ήρκει διά την συντήρησίν του. Ούτε πλούτον έσώρευαν, ούτε την γην εφύτευαν, τόσον μάλλον καθόσον αι εγκαταστάσεις των δεν ήσαν ωχυρωμέναι και ως εκ τούτου εφοβούντο μήπως από στιγμής εις στιγμήν άλλοι επιδρομείς επέλθουν και τους αφαιρέσουν κάθε τι που έχουν. Επειδή, εξ άλλου, επίστευαν ότι οπουδήποτε ημπορούν να εξασφαλίσουν την αναγκαίαν καθημερινήν τροφήν, εμετανάστευαν όχι απροθύμως και δι' αυτό δεν ήσαν ισχυροί ούτε κατά το μέγεθος των πόλεων, ούτε κατά την πολεμικήν γενικώς παρασκευήν. Αλλά τα ευφορώτερα προ πάντων διαμερίσματα υπέκειντο εις διηνεκείς μεταβολάς των κατοίκων - όπως, λόγου χάριν, αι επαρχίαι, αι οποίαι σήμερον ονομάζονται Θεσσαλία και Βοιωτία, και το μεγαλύτερον μέρος της Πελοποννήσου, εκτός της Αρκαδίας, και από την άλλην Ελλάδα τα καλύτερα μέρη. Διότι η ευφορία της γης έφερεν αύξησιν της δυνάμεως ωρισμένων προσώπων, η οποία επροκάλει εμφυλίους σπαραγμούς, από τους οποίους τα διαμερίσματα αυτά εφθείροντο τόσον μάλλον, καθόσον ήσαν περισσότερον εκτεθειμένα εις εξωτερικάς επιδρομάς. Η Αττική, εν πάση περιπτώσει,λόγω του ότι το έδαφός της είναι ισχνόν και πτωχόν, υπήρξεν ανέκαθεν απηλλαγμένη από στάσεις και διά τον λόγον αυτόν διετήρησε πάντοτε τους ιδίους κατοίκους. Και έχομεν εδώ απόδειξιν του ισχυρισμού μου ότι, λόγω της μεταναστεύσεως, τα άλλα μέρη της Ελλάδος δεν ηυξήθησαν εις πληθυσμόν όπως η Αττική. Διότι οι δυνατώτεροι από εκείνους, όσοι, ένεκα εξωτερικών πολέμων ή εσωτερικών στάσεων εξεδιώκοντο από την άλλην Ελλάδα, κατέφευγαν εις τας Αθήνας ως εις τόπον ασφαλή, και, πολιτογραφούμενοι, κατέστησαν την πόλιν, ευθύς από τους παλαιότατους χρόνους, ακόμη πλέον πολυάνθρωπον, εις τρόπον ώστε επειδή η Αττική απέβη ανεπαρκής διά τον πληθυσμόν της πόλεως οι Αθηναίοι απέστειλαν αποικίας εις την Ιωνίαν.>>Ιδου τι λεει ! Αλλη φορα προτου πιασεις στον στομα σου καποιον τοτσο μεγαλο αντρα να ερθεις να σου κανουμε τεστ Dna για να δουμε πραγματι οχι σε τι φυλη δηλωνεις αλλα σε ποια πργματικα πρεπει να ανηκεις. Το δικο μας οραμα ειναι μεγαλεπιβολο τργικο και ηρωικο !Πιστεουμε στο Αιμα και στην ΓΗ και οχι στην νεοκομμουνιστικη συσσωρευτιθκη αντιληψη περι πληθυσμων και χωματος τω νεομαρξιστων (πουλιανος, χουρμουζαιδης, δουμας ) οπως και των νεοφιλελευθερων (τριανταφυλλιδης).. Οποιος διαφωνει απλως δεν καταλαβαινει την μεγαλη συγκρουση που επιτελειται ανεμεσα στον Λευκο ανθρωπο και στους εγχρωμους και μαλλον εχει παρει την φάση σαν ....ανδυομενο ραπανακι που ειναι των τριτοκοσμιω που πληγωσαν τοσο ασχημα οι κακοι αποικιοκρατες σαν μιζερος ρωμιος που ειναι.. Η αυοχθονια ειναι εξαλλου ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ και δεν μας συνδεει με τιποτα αλλο απο τον θανατο και τον μαρασμο ενος σαπιου αντιδραστικου κομπλεξισμου χωρις παρελθον παρον και μελλον ! Ζητω ο πραγματικος Εθνικοσοσιαλισμος ! Ζητω ο Άριος Ελληνας άνθρωπος!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος11/12/17 7:33 μ.μ.

    Δεν απαντάς Μαύρε Κρίνε. Αποφεύγεις ύποπτα και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την στάση σου επί του θέματος. Όσοι διάβασαν τα σχόλια, κατάλαβαν. Εγώ τουλάχιστον, έβγαλα συμπεράσματα που δεν περίμενα ποτέ από το μπλογκ σας. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/12/17 10:17 π.μ.

    Ο εθνικο-σοσιαλισμος σαν ιδεολογια και κοσμοθεωρια,απο μονος του σαν οντοτητα,ερχεται σε πληρη αντιθεση με την ψευτο-θεωρια της ινδοευρωπαικης φυλης.
    Και για να λεμε δηλαδη τα πραγματα πιο λιανα,δεν ειναι δυνατον εν ετη 2017,υποστηρικτες του ε/σ,που οριζει και πιστευει στη φυλετικη ιδιαιτεροτητα καθε εθνους,ως προς τον φαινοτυπο και τα φυλετικα καθως και τα ψυχικα χαρακτηριστικα,να πιστευουν οτι προερχομαστε αρκετοι λαοι,απο εναν αλλο λαο,αγνωστου ταυτοτητος,ανευ αρχαιολογικων ευρυματων,αγνωστου προελευσεως κλπ κλπ.
    Απο αυτα και μονο,προκυπτει οτι σημερα,οι πλειοψηφεια εστω των ευρωπαικων λαων,θα επρεπε να ειμαστε συμφωνα με αυτη τη θεωρια αρκετα πανομοιοτυποι φυλετικα,ψυχολογικα και πολιτισμικα.Η ιδια ιστορια και η καθημερινοτητα σας διαψευδει με το χειροτερο τροπο,οταν φτανεται σε σημειο να πιστευεται οτι ο Αριστοτελης πχ οντας μεσογειακος-διναρικος,εχει κοινη ριζα με τον νορδικο βαγγαρο.
    Περαστικα και καλα μυαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περαστικά και καλά μυαλά σε σένα που προσπαθείς μέσα τάχα από Εθνικοσοσιαλιστική σκοπιά να υποστηρίξεις για άλλη μια φορά τα μυθεύματα των "αυτοχθονιστών". Ευτυχώς υπάρχουν έργα και ευρήματα που σε διαψεύδουν καθημερινά.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/12/17 2:34 π.μ.

      ποιος Εθνικοσοσιαλισμος και ποιος Αριστοτελης ''γαλαζιε μπαγλαμα'' ρωμιε ; Ο εθνικοσιαλισμος στηριζει την Αριανικη θεωρια γιατι αισθανομαστε και ειμαστε απογονοι ΤΩΝ πατριαρχικων και κατακτητικων εκεινων μαχητικων πολεμιστων εκεινων των φορεωντου πολιτισμου που εφεραΝ το φως του πολιτσμου στην παρηκμασμενη και νοσηρη αιγαιακη ''ΚΟΙΝΩΝΙΑ'' δινοντας και ξεκινοντας τον Αρχαιο Ελληνικο Πολιτισμο.. Παντα θα στεκει ψηλα η ΠΎΛΗ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ και η κατεστραμμενη Κνωσσός και Φαιστός για να σας θυμιζουν απο την μια τους κυριαρχους και απο την αλλη τους σκλαβους αυτων.. Ο Angel εξαλλου απεδειξε ποσο οι μεσογειακοι συνεισφεραν στον Ελληνικο πολιτισμο (δεν ηταν στην ταξη των ευγενων αριστοκρτων αλλα ηταν υποδουλοι οπως μας διαφαινεται επισης στον Ομηρο και στην επικη ποιηση με την διαφοροποιηση ΑΡΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ θερσιτικης πλεμπας)... Καποιοι απο εσας επισης ειναι αρχανθρωποι και πανεαρχαιοι και μαλλον φέρετε πολυ προαριο αιμα και για αυτο δεν ταυτιζεστε με την Ελληνικότητα και την Ευρωπαικοτητα ουτε προκειται.. Ας ταυτιζεστε με τους αφρικανους και ευρωαφρικανους του Sergi και τα φαγιουμ που προβαλλονται στα απαραδεκτα και μεντιτερανιστικα Φυλετικα, για να νιωθετε καλα και οτι υπαρχετε....η Συσσωρευτικη αντιληψη του κομμουνισμου που πιστευετε και εσεις εχει τελειωσει.. Τα κουργκαν οι απλοομαδες η αναλυση του Dna και τα ιδια τα αρχαιολογικα ευρηματα σας εχου αφησει ηδη στο παρελθον παρε με τις ψευδεπιστημνοικες θεωρησεις περι ΄'τεχνικων εξελιξεων και μονο'' των μαρξιστων.. Ειστε ηδη κινηματικα και ιδεολογικα νεκροι.. ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΊΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΑς !!! Ο αριανισμος ειναι ο φορεας του Νιτσεικου Υπερανθρωπου και ο μεντιτερανισμος με τον αυτοχθονισμο του μπολσεβικικου υποκουλτουριακου τριτοκοσμισμου ..Θα νικησει ΟΜως ο Αριος ελληνας και ο σηίτης ή ανατολίτης προάριος και μη έλληας ρωμιος. όσοι Ζωντανοι ! Ελλας Ή Τέφρα !

      Διαγραφή
    3. στην τελευταια προταση ξεχαστηκε το οχι (μην χαρουν μερικοι .....)

      Διαγραφή
  8. Όποιος θεωρεί ότι τα ευρήματα στο Δισπηλιό είναι απόδειξη αυτοχθονισμού, είναι στόκος. Πραγματικά στόκος! Η γενετική έχει φέρει στο φως μετακινήσεις στον Ελλαδικό χώρο, πρώτα κατά την 6η χιλιετία, έπειτα κατά την 3η και μετά ερχόμαστε στο 1500 π.Χ. και στο πρώτο εκ των 4 Ελληνικών φύλων (Αχαιοί).

    Το Δισπηλιό δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι απλώς ευρήματα ενός άλλου λαού που προϋπήρξε των Ελλήνων, χαίρω πολύ δηλαδή!

    Τι πάει να πει ότι η ΙΕ θεωρία είναι ανθελληνική και δε συμβαδίζει με τις αρχές του Εθνικού Σοσιαλισμού; Δηλαδή να προωθήσουμε ψευδοεπιστημονικά τεκμήρια παρόμοια με τον άνθρωπο του Πίλτνταουβ απλά και μόνο για να νιώσουμε ιδιαίτεροι;

    Άσε μας άνθρωπέ μου εδώ δεν είναι τα γραφεία του Σώρρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος13/12/17 11:22 π.μ.

    Οι πρόγονοί μας, πότε ως Αχαιοί, πότε ως Ahhiyawa, πότε ως Δωριείς, υπέτασσαν την αυτοχθονική σαβούρα και μεγαλουσγούσαν. Κάποιοι μάλλον έχουν μπερδέψει την μελαμψή προ-ελληνική σαβούρα, με τους Άριους προγόνους μας. Θα πρότεινα στους παραπάνω σχολιαστές να ξαναδιαβάσουν την βασική ιστορία του δημοτικού σχολείου. Εκτός αν θεωρούν ότι οι βάρβαροι Αχαιοί και Δωριείς φέρθηκαν βάναυσα στα προ-ελληικα μαυριδερά ανθρωπάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.