Ο ιατρός Ντεκλάν Μπαρύ (Declan Barry), των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο περιοδικό Newsweek


"Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιατρός Ντεκλάν Μπαρύ (Declan Barry), των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο περιοδικό Newsweek , οι παράνομοι μετανάστες της Μόριας είναι κυρίως Αφγανοί νέοι άνδρες εκ των οποίων αρκετοί δεν διστάζουν να βιάσουν παιδιά, γυναίκες αλλά και άνδρες με συχνότητα ένα περιστατικό την εβδομάδα. Τα θύματα είναι κατά 50% αγόρια και κορίτσια κάτω των 18 ετών, εκ των οποίων αρκετά κάτω των πέντε ετών. Όλοι οι δράστες έχουν υποβάλλει αίτηση ασύλου και επιδοτούνται με προπληρωμένη κάρτα με τόσα χρήματα, όσα δεν κερδίζουν μηνιαίως οι νόμιμοι Έλληνες πολίτες και δεν προβλέπεται να φύγουν ποτέ από τη χώρα μας, παρά μόνο εάν ο λαός πάρει τη κατάσταση στα χέρια του" 

66 σχόλια:

  1. Περίμενε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο νεοέλληνας. Τέσσερα χρόνια θα βρίζουν και στις εκλογές θα ρίχνουν δαγκωτό Μητσοτάκη!!

    Θα περιμένουν τους μπατριώτες Άδωνι και Μάκη να λύσουν το ζήτημα.

    Για να μην μιλήσουμε για τους εθνικοπατριώτες του εθνικιστικού χώρου. Αυτοί θα ψηφίσουν Μητσοτάκη για να μην ξαναέρθει η αριστερά.

    Για να μην μιλήσουμε και για τους πιο δηλωμένους εθνικιστές. Αυτοί θα ψηφίζουν χοντρό και Κασιδιάρη για να φτιαχτούν οικονομικά μερικά ακόμη λαμόγια.

    Δυστυχώς, αυτοί είναι οι νεοέλληνες. Και εμείς ζούμε ανάμεσά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/9/20 11:36 π.μ.

      Επομένως εσυ τι προτεινεις να ψηφίσουμε στις εκλογες? Κατι πρεπει να ριξουμε. Η αποχη δεν αλλαζει τιποτα.

      Διαγραφή
    2. Απ' ότι φαίνεται εκείνο που μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει τίποτα είναι η συμμετοχή στις εκλογές. Όχι η αποχή.

      Τέλος πάντων, αντιλαμβάνομαι τι εννοείς. Η θέση μου λοιπόν στην ερώτηση που θέτεις συνοψίζεται ως εξής:

      Αν υπήρχε ένα γνήσιο εθνικιστικό, παραδοσιοκρατικο και κοινωνιστικό κόμμα θα το ψήφιζα και θα το στήριζα. Μέλος της φλεφαλο είμαι, συνεπώς, όπως είχε γραφτεί στο άρθρο του Σταμάτη σχετικά με τις ιδεολογικές εκδοχές του εθνικισμού σήμερα, θα ήθελα ένα κόμμα όπως εκείνο του Τύνταλ ή του Λεπέν της δεκαετίας του '70, προσαρμοσμένο πάντα στα ελληνικά δεδομένα. Εφόσον κάτι τέτοιο δεν υπάρχει θα ήθελα να δημιουργηθεί.

      Αφού τέτοιο κόμμα δεν έχουμε κάποτε είχα υιοθετήσει τη λογική του να ψηφίζω το κόμμα που ήταν πιο κοντά στα όσα πίστευα. Ψήφισα αρκετές φορές Χ.Α. Σήμερα διαπιστώνω ότι η ψήφος μου ήταν μια τρύπα στο νερό. Η παρουσία της Χ.Α μου το δίδαξε αυτό. Παρόλο που στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες η Χ.Α ψήφισε σχεδόν σε όλα τα νομοσχέδια ότι θα ψήφιζα και εγώ, τι αποτέλεσμα άφησε η παρουσία της; Μηδαμινό.

      Γιατί όσο και ψηλά να βρίσκεται ένα εθνικιστικό κόμμα, είναι άχρηστο αν δεν αποτελεί την εξέλιξη ενός μεγάλου κινήματος. Στην βουλή θα είναι μειοψηφία και ότι προτείνει θα το καταψηφίζει η πλειοψηφία. Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει δομημένο κίνημα στη λαϊκή βάση. Να υπάρχει νεολαία, να υπάρχουν συνδικάτα, να υπάρχει διανόηση και δημοσιογράφοι. Όταν υπάρχουν όλα αυτά, ναι να προκύψει και ένα κόμμα ως κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κινήματος. Εφόσον, όμως, δεν υπάρχουν όλα αυτά, τι να κάνει ένα κόμμα; Και να μπει στη Βουλή δεν θα αφήσει κανένα εθνικιστικό έργο. Θα αναλωθεί απλά σε κοινοβουλευτικές εργαλειακες διαδικασίες, που δεν θα παρακολουθεί κανείς. Το είδαμε αυτό με τη Χ.Α.

      Το διαπιστώσαμε και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η Αριστερά είχε εκλογική δύναμη κάτω του 10% αλλά πανίσχυρη νεολαία, φοιτητική δράση και διανόηση, με αποτέλεσμα να ορθώσει μια μαρξιστική αυτόνομη ζώνη εντός της ελληνικής κοινωνίας. Όταν ο Τσίπρας την αστικοποίησε, μολονότι ήταν κυβέρνηση η πολιτική της δύναμη μηδενίστηκε. Η επέλαση του φιλελευθερισμού και η επιβολή των πολιτικών της αστικής τάξης γίνεται από το κατεστημένο δια περιπάτου, παρότι η Αριστερά παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση.

      Συνεπώς αδιαφορώ για την βουλευτοποιηση ορισμένων λαμογιων του χώρου. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί πρώτα απ' όλα είναι να περιφρουρήσουμε την ιδεολογική μας καθαρότητα από νεοδεξιους-νεοεθνικιστες, από προβοκάτορες που σκυλεύουν τις μνήμες μεγάλων αντρών του εθνικισμού οπως ο Δραγούμης γιατί τα παίρνουν από παρακράτος και Νέα Δημοκρατία και από βλάκες.
      Αν το καταφέρουμε, μετά πρέπει να οικοδομηθεί το κίνημα σε λαϊκή βάση. Και έπειτα ας γίνουν όσα κόμματα χρειαστεί.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/9/20 2:05 μ.μ.

      Η ΧΑ τις είχε αυτές τις δομές έστω και υποτυπωδώς.Το ότι δεν στηρίχτηκαν από το "εθνικόφρον" κοινό και τους εθνικιστές/εθνικοσοσιαλιστές είναι άλλη υπόθεση.

      Αδρά θυμάμαι τα επαγγελματικά συνδικάτα σε αγρότες, ιατρούς ,δικηγόρους ,ναυτεργάτες κτλ,την εφημερίδα "Εμπρός" που εξέδιδε κτλ

      Διαγραφή
    4. Δεν τις είχε ρε συναγωνιστή. Παραμύθι πούλαγε ο Νικόλας.

      Στα υποτυπώδη συνδικάτα του κόμματος του είχε μαζέψει όλους τους απογοητευμένους νεοδημοκρατες και τους βάφτισε εθνικιστές. Θυμήσου το συνδικάτο των ταξιτζήδων. Ο χώρος ήταν γεμάτος άνεργα παιδιά. Πήραν ποτέ κάποιο για οδηγό; Έδειξαν αλληλεγγύη με ιδεολογικά κριτήρια; Ποτέ! Μόνο γαυγιζαν κατά των μεταναστών όταν έπιαναν κουβέντα με τους πελάτες. Μια λαϊκή Νέα Δημοκρατία ήταν.

      Έτσι είναι τα συνδικάτα; Στα κανονικά συνδικάτα αρρωσταίνει το παιδί του ενός μέλους και τρέχουν όλοι να βοηθήσουν. Ψάχνουν ομοϊδεάτες γιατρούς και νοσηλευτές για να έχει
      σωστή περίθαλψη. Υπήρχε ποτέ αυτό στους γύφτους της δεξιάς που μάζεψε η Χρυσή Αυγή; Υπήρξε πρόβλεψη από την ηγεσία για να οικοδομηθεί ένα δίκτυο τέτοιας αλληλο-υποστηριξης; Μόνο ψευτομαγκιες και φωνές άνευ ουσίας. Αυτό ήταν το κόμμα του Νικόλα.

      Το θέμα είναι να υπάρξει ένα κίνημα και από αυτό να γεννηθεί ένα κόμμα ή περισσότερα κόμματα. Στην περίπτωση της χρυσής αυγής είχαμε το ανάποδο. Υπήρχε εκλογικά ισχυρό κόμμα, λόγω της στήριξης ενός ρευστού και ιδεολογικά αδιαμορφωτου κοινού, και δεν υπήρχε κίνημα. Υπήρχε ακόμα μια μικρόνοη ηγεσία, που ήθελε να καπελώσει κομματικά κάθε κινηματική σπίθα, αδυνατώντας να αντιληφθεί ότι το ΚΚΕ, που έκανε κάτι αντίστοιχο στον πολύ μεγαλύτερο και σοβαρότερο χώρο της αριστεράς, είχε περάσει σε παρακμή.

      Μάθαινε ο Νικόλας ότι κάποιο εθνικιστικό συγκρότημα έκανε συναυλία και αμέσως έβαζε τους δικούς του να οργανώσουν άλλη συναυλία, χωρίς να υποστηρίξει ποτέ τα εθνικιστικά μουσικά ρεύματα, απλά και μόνο για ανταγωνιστικούς λόγους, μην φανεί ότι κάποιοι αυτόνομοι εθνικιστές έχουν μια κοινωνική παρουσία που δεν είχε το κόμμα του. Μάθαινε ότι στην τάδε συνοικία υπήρχαν παρέες πιτσιρικάδων εθνικιστών και μετέφερε κομματοσκυλα από άλλες συνοικίες, τους εμφάνιζε ως συντοπίτες και τους ανέθετε να περιορίσουν την κοινωνική εμβέλεια των ντόπιων πιτσιρικάδων, μη και γεννηθεί καμία εθνικιστική κίνηση που δεν θα ήταν υπό τον έλεγχο του.

      Το κίνημα είναι κάτι αυτόνομο, είναι τάση στην κοινωνία, είναι μεγαλύτερο από το κόμμα. Για να οργανωθεί χρειάζεται υπομονή, δουλειά στην λαϊκή βάση και ενθουσιασμός. Όχι κομματική σκοπιμότητα. Αλλά που να τα καταλάβει αυτά ο Νίκος. Αυτός ήθελε άμεσα μετρήσιμα αποτελέσματα. Όχι υπηρεσία της ιδεολογίας μας σε κοινωνικό και χρονικό βάθος. Μάζεψε τα σαπάκια της δεξιάς που του έδιναν μια πρόσκαιρη εκλογική μόστρα, τα βάφτισε εθνικιστές και στο τέλος του απορρόφησαν την επιδερμική δυναμική του.

      Έγραψε πριν λίγες μέρες ότι πέρυσι οι μετέπειτα λιποτάκτες του κόμματος, για να υπηρετήσουν τις δεξιές λογικές, τον έπεισαν να μην κάνει εκδήλωση στις Θερμοπύλες. Και μόνο που το γράφει, αποτελεί παραδοχή του πόσο πονηρά τον δούλεψε το παρακράτος της ακροδεξιάς. Αν είχε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια μετά από αυτή την παραδοχή θα έπρεπε να αφήσει το κόμμα σε έναν νέο έμπιστο του, που να είναι γνήσιος εθνικιστής, και να πάει σπίτι του.

      Για ποιο κόμμα συζητάμε; Τώρα θα τους μάθουμε; Και όλα αυτά στα γράφει κάποιος που στελεχώνει μια οργάνωση η οποία ποτέ δεν είχε πάρε δώσε με το εν λόγω κόμμα, για αυτό και ποτέ δεν του επιτέθηκε με δόλιους σκοπούς και ασκούσε πάντα καλοπροαίρετη κριτική. Όπως κάνει και σήμερα. Αλλά η αλήθεια είναι πάνω απ' όλα. Όλοι κρινομαστε κάποτε.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος19/9/20 2:39 μ.μ.

      Έτσι ακριβώς όπως τα λέει το παιδί είναι. Το βεβαιώνω και εγώ από μέσα. Ήρθαν όλοι οι απογοητευμένοι νεοδημοκρατες (ούτε καν κατατζαφερικοι!!) και αντί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να οργανώσει κομματικές δομές που θα τους βοηθούσαν να κάνουν την ιδεολογική μετάβαση στον εθνικισμό και να τους ξεσκαρταρει, τους άφησε να αλωνισουν, να κρατήσουν τις δεξιές συνήθειες, με μόνη απαίτηση να λένε συνέχεια ναι στον αρχηγό και στους αυλοκόλακες-βουλευτες του.

      Τόσο πολλοί που ήταν, σε μικρό διάστημα κατάφεραν όχι μόνο να μην ενταχθούν στον εθνικισμό μα και να φέρουν το κόμμα στα μέτρα τους. Όλες οι τοπικές, τα γραφεία και οι εκδηλώσεις γέμισαν από αυτούς.

      Μέχρι που σταδιακά, μετά τις συλλήψεις, έφεραν και τον εξυπνακια αρχηγό εκεί που ήθελαν. Και να τα αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος20/9/20 5:00 μ.μ.

      1ον το άθλιο ή η 1η απόπειρα είναι προτιμότερο του τίποτα

      2ον τίποτα απολύτως δεν κατάφεραν οι αυτόνομοι που υπονοείς. Κουτσά στραβά έναν ακτιβισμό πάει να καθιερώσει ο ιερός λόχος , ενώ παλιότερα οι ενθουσιώδεις αυτόνομες κινήσεις είχαν διάρκεια μαξ 3 χρόνια. Στην ευρύτερη κοινωνία έξω από τον "χώρο" καλώς ή κακώς ο εθνικισμός είναι ταυτισμένος με την ΧΑ.

      3ον εφόσον παραδέχεσαι ότι δεν άνηκες ποτέ εκεί πως έχεις τόσο σίγουρη και ενδελεχή άποψη για το τι γινόταν στα συνδικάτα της;

      Ωραία η ΧΑ είναι το ΚΚΕ του χώρου που καπελώνει και έχει χίλια στραβά και κανένα καλό.

      Οι αυτόνομοι τι κάνανε τοσα χρόνια;.Απελευθέρωσαν κανέναν Αγιο Παντελεήμονα και δεν το μάθαμε; Κάνανε καμμιά πορεία δεκάδων χιλιάδων για τα Ιμια; Δώσανε 2 φρατζόλες άρτο σε κάναν άνεργο; Κάνανε μήπως την αντιφα να τρέμει; Ή μήπως την πίνανε, εθίζονταν στο αλληλοβρισίδι με άλλους "του χώρου" και τελικά δεν προσέφεραν τίποτα στη κοινωνία και την ιδέα;

      Η κλάψα οτι και καλά τους καπελωνε η ΧΑ δεν φτουραει άλλο.Η διαλυμένη ΧΑ τώρα δεν μπορεί να σας βάλει εμπόδια πλέον.Κανείς δεν σας εμποδίζει να την φτάσετε/ξεπερασετε. Οχι κομματικά φυσικά , αλλά κινηματικά

      Διαγραφή
    7. δεν ξέρεις τι λες απλά. δεν έχεις ιδέα περί αυτονομίας. διότι απλά το να είσαι αυτόνομος προυποθέτει και να γνωρίζεις για να κάνεις κριτική. αυτά που έχει κάνει η αυτονομία στην ελλάδα ουδέποτε κατάφερε να τα πλησιάσει η κρατικοδίαιτη χρυσή αυγή.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος21/9/20 12:17 μ.μ.

      Ωραία εσύ που ξέρεις μπορείς να μου απαριθμήσεις μερικά από αυτά τα πολυθρύλητα επιτεύγματα για να μάθω και εγώ που δεν ξέρω τι λέω;;

      Και αν έχεις δίκιο γιατί όχι να αναθεωρήσω

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμε χατη (μέρος 1ο)

      1) Στο συνδικάτο των ταξιτζήδων είχα έναν πολύ φίλο που υπήρξε μέλος του. Δεύτερον είχα κάνει συζητήσεις ως πελάτης με ταξιτζήδες του συνδικάτου σας. Τρίτον έχω γνωστούς που ήταν και είναι στην Χ.Α. Έχω έρθει σε συναυλίες και εκδηλώσεις σας. Τέταρτον, οι παλιοί της Φ.λΕ.ΦΑ.ΛΟ, αυτοί που την οργάνωσαν και την ίδρυσαν, είναι "αρχαίοι" του χώρου. Ο μικρότερος από τους παλιούς μας είναι 40 ετών. Τόσα χρόνια γνωρίζουν τον χώρο καλά. Αλλά και τους γνωρίζουν παλιοί πρωτοκλασάτοι δικοί σας. Σε γενικές γραμμές μικρός είναι ο πολιτικός χώρος μας. Και οι Έλληνες ομιλητικότατοι. Δεν είναι δύσκολο να μαθευτούν τέτοιες πληροφορίες

      2) Το ότι μια προσπάθεια με αδυναμίες μπορεί να είναι καλύτερη από το τίποτα, σε μερικές περιπτώσεις ισχύει. όχι πάντα όμως.

      3) Στην έξω κοινωνία ο εθνικισμός είναι ταυτισμένος με την χ.α. Αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Στην έξω κοινωνία θεωρείται καλό ο καπιταλιστικός φιλελευθερισμός και ο διεθνισμός. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να αποδεχτούμε τις ισορροπίες της έξω κοινωνίας;

      4) Δεν είπα ότι κάνει μόνο κακό η χρυσή αυγή. Είπα ότι έχει μια ηγεσία με πολλές λάθος αντιλήψεις επί των πραγμάτων και με προβεβλημένα στελέχη κατσαπλιάδες. Αντιθέτως τα σοβαρά σας στελέχη παρέμειναν στην αφάνεια.

      5) Οι αυτόνομοι δεν θα μπορούσαν να απελευθερώσουν τον Άγιο Παντελεήμονα γιατί δεν είχαν μαζική υποστήριξη. Η Χα που την είχε απελευθέρωσε την περιοχή για πολύ λίγο. Πλέον η κατοχή της από τις δυνάμεις του συστήματος είναι ολοκληρωτική. Κατά συνέπεια ποιο το ιστορικό έργο της χ.α και σε αυτή την περίπτωση; Μηδαμινό! Το θέμα είναι να γίνουν κινήσεις που θα έχουν προοπτική και θα αφήσουν ιστορικό ίχνος.

      Ψωμί σε φτωχούς και πορείες του μεγέθους εκείνων της χα δεν μπορούσαν να κάνουν οι αυτόνομοι, για τον ίδιο λόγο. Ήταν λίγοι. Στο μέτρο των δυνατοτήτων τους έκαναν κάποιες κινήσεις.

      Το θέμα είναι γιατί να βλέπεις τα πράγματα ανταγωνιστικά; Κακό ήταν να προσπαθεί ο καθένας από την μεριά του να προσφέρει αυτό που μπορεί; Πρέπει όλα να είναι μετρήσιμα σε εκλογικό όγκο; Είσαι σίγουρος ότι αυτός ο τρόπος σκέψης είναι εθνικιστικός; Εγώ όμως είμαι σίγουρος ότι αυτό τον λάθος τρόπο σκέψης σας τον έχει καλλιεργήσει ο Νικόλας.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμε χατη, (μέρος 2ο)

      6) Σε ότι αφορά τη διαμαρτυρία των αυτόνομων ότι τους καπέλωνε η χα θα μπορούσαν να σου απαντήσουν μέλη των διαφόρων ομάδων. Εγώ μιλώ μόνο για την φλεφαλο στην οποία είμαι μέλος.

      Ως φλεφαλο ποτέ δεν ένιωθα ότι με καπελώνεις γιατί έκανα κάτι που δεν ήθελε να κάνει το κόμμα σου. Εμείς είμαστε ένας πολιτιστικός σύλλογος. Εσείς είστε ένα μαζικό κόμμα. Άλλο το πεδίο αφετηρίας και το κοινό το δικό μας απ το δικό σας.

      Όσον αφορά το τι έχουμε αφήσει ως παρακαταθήκη, πιστεύω ότι όποιος παρακολουθήσει τα έντυπα μας μπορεί να το κρίνει.
      -22 τεύχη ενός περιοδικού (τα 21 ελευθέρας διανομής) με δικά μας έξοδα.
      -2 βιβλία σε τιμή κόστους από τον εκδοτικό μας οίκο.
      -Εκδηλώσεις και ημερίδες σε βιβλιοπωλεία που ο "χώρος" αδυνατεί να προσεγγίσει.
      -Δράσεις, αφισοκολλήσεις τακτικότατες.
      -Παρουσία, έστω και μικρή (αυτές είναι οι δυνάμεις μας, μακάρι κάποτε να αποκτήσουμε περισσότερα μέλη) στους χώρους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι κατειλημμένες από το φιλελευθερο-διεθνιστικό σκυλολόι φοιτητικών παρατάξεων και καθηγητών.
      -Μια ραδιοφωνική εκπομπή σε maistream μουσικό σταθμό, με μεγάλη ακροαματικότητα, στην οποία ο Σταμάτης έδινε πληροφορίες για διανοητές του χώρου που κανείς δεν γνώριζε.
      -Να θυμίσω τις συνεντεύξεις δεκάδων μη στρατευμένων πολιτικά μουσικών, που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να προσεχθούν από τους αναγνώστες μας κι εκείνοι θεώρησαν ότι έχει νόημα να μιλούν μαζί μας;
      -Να μιλήσω για τον γενικότερο προσανατολισμό που προσπαθεί να δώσει στον χώρο η δράση μας; Για το γεγονός ότι προκρίνεται ένα πρότυπο καλλιεργημένου και θεωρητικά θωρακισμένου παραδοσιοκράτη-εθνικιστή που είναι κόντρα αντίθετο στο ζητωπατριώτη και στον, εύκολα υποκινούμενο από παρακρατικούς, δήθεν ριζοσπάστη εθνικιστή;
      -Για να μην σε πάω στα πολύ παλιά και στην αρθρογραφία του Sun Knight στο Metal Hammer, που την διάβαζε 50.000 κόσμος και μάθαινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα ονόματα θεωρητικών πατέρων του εθνικισμού όπως ο Φίχτε, για την σχέση του Τόλκιν με την παραδοσιοκρατία (την οποία ο Πίνο Ραούτι είχε αναδείξει στην Ιταλία ήδη από το 1975 αλλά εμείς είχαμε τους Πλεύρηδες και τους Δάκογλου), για τον Αλεν ντε Μπενουά και τόσο άλλα (για να μην θυμίσω και τις παρουσιάσεις βιβλίων μελών της Χ.Α, που έκανε στο πιο μαζικό μουσικό έντυπο).

      Όλα αυτά δεν είναι και λίγα. Μια χαρά ευχαριστημένος είμαι από την αυτόνομη δράση μας


      Διαγραφή
    11. μα δεν είναι το θέμα να αναθεωρήσεις για να πούμε εμείς μετά έχουμε δίκιο! στείλε μέιλ να υπάρξει επικοινωνία να το αναλύσουμε αν θες. είναι τόσα πολλά που δεν γράφονται εδώ.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος26/9/20 10:21 π.μ.

      Τι παπαριές λέτε μερικοί ; Άκου εκεί αρχαίοι στην φλεφαλο. Από πού κι ως που αρχαίοι ; Σας ξέρουμε όλοι ποιοι είστε και από πού περάσατε . Ο Σταμάτης Μαμμ είχε έναν απολιτικο φοιτητικό συλλογο, που η μόνη του "προϋπηρεσία" ήταν ότι έβλεπε εκπομπές στην τηλεόραση με Πλεύρη και Μιχαλοπουλου και διάβαζε μεταλ χαμερ- ααα και ότι πήγε μικρός σε αγώνες μαζί με τον μπαμπακα του. Ήταν δε τόσο απολιτικος και γενικός ο σύλλογος που είχε μέχρι και αντιφα, αρκεί να ψάξει κάποιος τις διασπασεις που έγιναν πριν αρκετά χρόνια στους κύκλους (lol)της φλεφαλο. Και αυτό είναι λογικό, γιατί αυτό που αναφέρει γενικά και αόριστα ως ρομαντισμός και το θεωρεί ως "αντιδραστικό" και "παραδοσιοκρατικο" και μόνο όχι μόνο είναι άκυρο (όπως τους είχαν καταδείξει σε σχολια στο μπλογκ τους τότε ) αλλά συνδέεται και με άλλες ιδέες ατομικιστικης και αναρχικής χροιάς .
      Γενικά ο "σύλλογος"σας που δεν είναι καν φοιτητικός είναι μια ανούσια συμμαζωξη ατόμων που δεν έχουν καμία πολιτική εμπειρία , παρά μόνο γενικές εικόνες από ότι ακούσατε ή παρεβρεθηκατε μια φορα(τι νανπουμε εμείς που τα ειδαμε, πράξαμε, και συμμετειχαμε όντως ;) ή κυρίως φαντάζεστε ("φανταστικοι" ή φαντασμενοι (;) γαρ ).
      Καλό είναι ότι κάνατε και δεν σας κατακρίνει κανείς αλλά η αλαζονεια και η παπαρολογια έχει όρια πως την είδατε μάγκες και γνωστες όλοι εσείς μόνο ο Γιαχβέ θα μας εξηγουσε. Όχι, τίποτα άλλο φτιάχνετε και ιστορίες για τους εαυτούς σας, θα ήθελα να σας δω σε όντως σκηνές μάχης και έντασης τότε να σας βλέπαμε τι θα κάνατε ειδικά ο αρχηγός ο "αρχαίος" Έλληνας (;) Σταμάτης

      Διαγραφή
    13. μάλλον έχεις προσωπικά με τον Σταμάτη. Αφήνουμε το σχόλιο σου για να απαντήσουν τα μέλη της ΦΛΕΦΑΛΟ.

      Διαγραφή
    14. Το τι είδε και τι έπραξε κάποιος που σχολιάζει ανώνυμα χωρά πολλή συζήτηση.

      Ας επικοινωνήσει στο mail της φλεφαλο, να του -ή να της- κάνουμε μια συνάντηση γνωριμίας. Θα διαπιστώσει τότε ποιοι είναι οι παλιοί και θα καταλάβει πολλά απ' όσα έχει παρεξηγήσει και για τα πρόσωπα, και για τις "στιγμές της έντασης" και για την ιδεολογική μας ταυτότητα.

      Θα απαντήσω μόνο στο θέμα των παλιών μελών της λέσχης, γιατί φαίνεται ότι δεν διάβασε καλά, ο παραπάνω σχολιαστής, την συνέντευξη του Σταμάτη από την οποία πρόλαβε να μας μάθει -και μάλιστα πολύ καλά όπως γράφει.

      Όντως όταν ιδρύθηκε η φλεφαλο ήταν ένας σύλλογος που είχε ως επίκεντρο την κοσμοθέαση του Ρομαντισμού και ως αντιπάλους τις κομματικές φοιτητικές παρατάξεις και το ευρύτερο ακαδημαϊκό κατεστημένο. Τα σημεία που ένωναν τα μέλη της ήταν η φανταστική λογοτεχνία, οι μουσικές επιλογές και ο πολιτικός Ρομαντισμός. Χονδρικά, ο πολιτικός Ρομαντισμός έχει δύο κύρια παραδοσιοκρατικά ιδεολογικά ρεύματα.
      Τον εθνικισμό και μια εκδοχή ελευθεριακή-ως επί το πλείστον αναρχική.

      Πράγματι, στην αρχή η φλεφαλο είχε και εθνικιστές και αναρχικούς ρομαντικούς, οι οποίοι αναρχικοί δεν άνηκαν σε καμιά αντιφασιστική ομάδα και δεν συμμετείχαν στην πολιτική συναλλαγή εντός των ακαδημαϊκών τμημάτων (δεν ήταν σε καταλήψεις δωματίων, αιθουσών κλπ). Κάποια στιγμή οι αναρχικοί αποχώρησαν γιατί άρχισε να βαραίνει το κλίμα για αυτούς από τους υπόλοιπους αναρχικούς της αντιφασιστικής μαφίας. Έκτοτε, από το 2010 και μετά, έμειναν μόνο οι ρομαντικοί εθνικιστές.

      Αν τώρα θες λεπτομέρειες πάνω σε αυτό θα σου τις δώσω άφοβα! Ναι, η αρχική ιδεολογική προϋπόθεση για να είσαι στην φλεφαλο είναι να είσαι παραδοσιοκράτης. Θες να είσαι παραδοσιοκράτης εθνικιστής, εθνικοσοσιαλιστής, ριζοσπάστης συντηρητικός, ηπειρωτικός συντηρητικός, οικολόγος παραδοσιοκράτης, εθνικομπολσεβίκος παραδοσιοκράτης,εθνοαναρχικός παραδοσιοκράτης, ότι θέλει κανείς. Όλοι οι παραπάνω γίνονται δεκτοί.

      Για τους παλιούς φίλους που ήταν αναρχικοί ρομαντικοί, όλοι στην φλεφαλο έχουμε καλές αναμνήσεις και μεγάλη φιλία.
      Είμαστε μάλιστα πολύ περήφανοι γιατί δεν είχαμε και δεν θα έχουμε ποτέ ανάμεσά μας δεξιούς και ακροδεξιούς, ρεπουμπλικάνους "νεοεθνικιστές", ανθρώπους που διαβάζουν Πλεύρη, Στόχο κλπ, φιλο-αλβανούς ψευτοεθνικιστές, ψευτοναζί κατίνες, και άλλους.
      Νιώθουμε πολύ καλά επίσης για το γεγονός ότι δεν ψαρώσαμε ποτέ από τους πληρωμένους χαφιέδες των μυστικών υπηρεσιών, που αλωνίζουν παριστάνοντας τους παράγοντες και τους "αδικημένους της ιστορίας" και έχουν δοκιμάσει ουκ ολίγες φορές να μας πλησιάσουν "φιλικά".
      Πολύ περισσότερο νιώθουμε ωραία με τους εαυτούς μας γιατί δεν επιτρέψαμε να μπουν στη συλλογικότητά μας Ρουπακιάδες, ψευτόμαγκες, ρουφιανάκια, ποινικοί και άλλα λουλούδια της άκρας δεξιάς.

      Είμαστε ακόμη χαρούμενοι γιατί την εποχή που κάποιοι ζητιάνευαν θέσεις και μισθούς, (αντιλαμβανόμαστε υποθέτω από ποιους εννοώ) εμείς κλείναμε πόρτες κατάμουτρα και πετάγαμε δελεαστικές προσφορές στα σκουπίδια (σε μια συζήτηση από κοντά θα μπορούσαν να δοθούν ακριβείς λεπτομέρειες για τις προσφορές αυτές, για τα πρόσωπα που τις έκαναν και άλλα σχετικά).

      Δυστυχώς για εσένα υπάρχουν ακόμα στη λέσχη και αρκετοί φοιτητές (για αυτό κρατάμε την επωνυμία). Γιατί τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά προγράμματα σπουδών, σε καθιστούν φοιτητή (που να τα γνωρίζεις εσύ αυτά), με φοιτητικό πάσο και όλα τα συναφή.

      Συμπερασματικά, ευχαριστώ γιατί με το σχόλιό σου μου έδωσες μια ευκαιρία να μας κάνω διαφήμιση.

      Για περισσότερες πληροφορίες, (για πρόσωπα, πράγματα, για παλιές ιστορίες, για "εντάσεις" και γήπεδα, για να δεις αν έχουμε παλιούς, αν τους γνωρίζουν άλλοι παλιοί και τα ρέστα), έλα κάποια στιγμή να μας συναντήσεις από κοντά. Θα σου λυθούν τότε πολλές απορίες.

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος2/10/20 9:58 μ.μ.

      Δεν φταίει κανείς άλλος. Ο Sun Knight φταίει που παρουσίαζε τα βιβλία των κωλοτρυπίδων της άκρας δεξιάς και της χρυσής αυγής στο Metal Hammer και τα διάβαζαν 50.000 αναγνώστες. Θέλουν να μιλήσουν και για "παλαιότητα" τα νιαμού της λάσπης!

      Διαγραφή
    16. Ανώνυμος3/10/20 12:41 π.μ.

      Δεν γνωρίζω αν τα μέλη της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. βλέπαν τις εκπομπές του Μιχαλόπουλου και του Πλεύρη. Εγώ πάντως τις θυμάμαι. Είχα ρίξει πολύ γέλιο.

      Μιας και τις θυμήθηκα θεώρησα σωστό να κάνω και μια ανασκόπηση εκείνης της εποχής.
      Γρηγόρης Μιχαλόπουλος: Ποιοι άραγε είχαν ενωθεί με το κόμμα του, την Εθνική Συμμαχία, έστω και για λίγο καιρό, πριν τις εκλογές του 1996;
      Απάντηση:Η Χρυσή Αυγή του Νίκου Μιχαλολιάκου.
      Το είχαν δεχτεί όλοι οι χτυσαυγιτες εκείνο το ξεφτιλικι;
      Όχι. Πολλά παιδιά είχαν αποχωρήσει.
      Ποιος ήταν υπαρχηγός τυφλά αφοσιωμένος στον Μιχαλολιάκο τότε;
      Ο Περίανδρος Ανδρουτσοπουλος!!!
      Ποιοι άλλοι αρθρογραφουσαν παλιότερα στα έντυπα του Μιχαλόπουλου, που διώχθηκε σαν παρακρατικός στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη;
      Ένας κομμουνιστοφάγος που έχει λυσαξει κατά του Δραγούμη και του Μεταξά, που συχνάζει στην πρεσβεία των Η.Π.Α. και που "γκαστρώνει γαϊδούρα στον ανήφορο", σύμφωνα με τα λεγόμενα του.
      Ένας ακόμα παλιός βαψομαλλιας. Διάφοροι άλλοι, γνωστοί όλοι για την ποιότητα τους...

      Κωνσταντίνος Πλεύρης:
      Ποιοι ενώθηκαν με το κόμμα του Πλεύρη ''Πρώτη Γραμμή'' στις ευρωεκλογές του 1999;
      Απάντηση: Η Χρυσή Αυγή του Νίκου Μιχαλολιάκου.
      Ποιος συνόδευε τον Πλεύρη στην κηδεία του Παπαδόπουλου, που είχε γίνει εκείνη την εποχή;
      Ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

      Σε ποιο σταθμό παρουσίαζε ο Πλεύρης τις εκπομπές του;
      Στον ίδιο που παρουσίαζαν ο Μιχαλολιάκος και ο Ανδρουτσοπουλος την εκπομπή της Χρυσής Αυγής, που είχε τίτλο παρμένο από βιβλίο του Δραγούμη. Telecity, λεγόταν και είχε για ιδιοκτήτη τον Γιώργο Καρατζαφέρη!!
      Τι είχε απαντήσει ο Μιχαλολιάκος σε ερώτημα φίλου μου για την έλευση του Κλίντον, το φθινόπωρο του 1999;
      ''Κοιτάξτε, οι ΗΠΑ είναι σύμμαχος χώρα, κακώς οι μαρξιστές καίνε την Αθήνα εναντίον του προέδρου τους"

      Μήπως θέλετε να θυμηθούμε κι άλλα ωραία των "εθνικιστών" της γενιάς του Πολυτεχνείου και των κολαούζων τους;

      Γιατί άμα θέλετε υπάρχει μεγάλο αρχείο. Πολύ μεγάλο!!

      Βουλώστε το λοιπόν και βγάλτε το σκασμό. Γιατί θα θυμηθώ και από την εποχή της ΕΠΕΝ πράγματα. Τότε που ένα χοντρό μελαψό αγόρι έτρωγε τυρόπιτα και κρατούσε χαρτοφύλακα όταν άλλοι έδιναν μάχες. Τότε που κάποια άλλα αγόρια κυκλοφορούσαν με ξυρισμένες γάμπες δίχως να είναι αθλητές.

      Θα θυμηθώ και τότε που κάποιοι άλλοι κυκλοφορούσαν με Ζάσταβα που δεν ήταν αμάξι και κάνανε τους σωματοφύλακες πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας.

      Καθίστε στα αυγά σας σας λέω..Δεν σας παίρνει πουθενά...

      Διαγραφή
    17. Ο Πατριάρχης3/10/20 1:06 π.μ.

      Γράψτε τα των φίλτατε! Έβλεπαν τας εκπομπάς, αλλά δεν υιοθέτησαν τίποτα εκ των διδαχών που προβλήθηκαν, υπό την ευγενή χορηγία τηλεοπτικού δέκτη που παρεχώρησε ο συναγωνιστής Γεώργιος Καρατζαφέρης.

      Ήτο αλησμόνητες ημέρες. Ομιλίες δια τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητος, όπως η προοπτική ανακαταληψεως της Ιωνίας και το πρόβλημα των μακριών μαλλιών εις τους άρρενες νεανίες, ουδέποτε λογοκρίθηκαν!! Το κεφάλαιο και η ιδιωτική πρωτοβουλίαν υπηρέτησαν την πατρίδα δια άλλην μια φορά.

      Και αντί εκείνα τα διδάγματα, η αρθρογραφία του συναγωνιστού Χατζηγωγου και η αγωγή του Αδώνιδος Γεωργιάδου να χαλιναγωγήσουν την βάρβαρη ιδεολογία των, ούτοι οι άθλιοι φοιτητίσκοι παρασύρθηκαν εις τας ατραπούς του στρασεροδραγουμικου ολέθρου. Κτήνη του ρωσικού μπολσεβικισμού, που ρυπαίνουν τας συνοικίας με βαρυμεταλλικες κραυγές. Συνομιλητές των αναρχικών, αρνούνται την εκδοχή της ακροδεξιάς ιδεολογικής ορθοδοξίας εις τον εθνικιστικό χώρον.

      Σύντριψε τους!!

      Διαγραφή
    18. Ανώνυμος3/10/20 2:44 π.μ.

      Α, δηλαδή εσένα που γράφεις τα πολύ εθνικιστικά lol (εδώ γελάμε) σε πειράζει να έρθουν παιδιά από την αριστερά ή τον αναρχισμό δε συνεννόηση με δικούς μας. Δηλαδή σε πειράζει που όλα τα fascio της Ιταλίας στις απαρχές του φασισμού είχαν τουλάχιστον 50 τοις εκατό μέλη από όσο σοσιαλιστικές και αναρχικές ομάδες.

      Αλλά ξέχασα, μπορεί να είσαι της σχολής Χατζηγωγου-Ντρουτσα-γκαρσονιων και να θεωρείς τον φασισμό "κομμουνιστικόν".

      Εγώ δεν πιστεύω ότι τα παιδιά της φλεφαλο ή κανείς άλλος μπορεί να πετύχει σήμερα, σε αυτή την εποχή και σε αυτή την χώρα κάποια τέτοια συννενόηση. Αλλά και μόνο που το επιχείρησαν, ένα μπράβο από μένα.

      Διαγραφή
    19. Ανώνυμος3/10/20 12:09 μ.μ.

      Τι να χωρίσω μαζί του ; Στα αρχιδια μου για τον Σταματη και τον κάθε Σταμάτη . Είμαι 30 χρόνων δεννεχω χρονο για μαλακίες . Ότι λέω μου τα έχουν πει άλλοι και μάλιστα πολλοί . Ούτε έχω γνωρίσει τον τύπο ούτε τίποτα και ούτε θέλω να τον γνωρίσω ούτε αυτόν ούτε τους αλλους. Απλά μου φαίνεται γελοιο που εκφερουν άποψη τέτοια άτομα. Αθηναίος είμαι και ξέρω τον χώρο και δεν έχω δει τέτοια αλαζονεια αλαζονεια ποτέ στην ζωή μου από άτομα που δεν υπάρχουν πουθενά εδώ και χρόνια. Εννοείται από το διαδίκτυο και μόνο σιγά να τα κάναν δημόσια .Θα τους είχα δει αν ήταν σε κοινές παρέες και εκδηλώσεις. Τώρα αν πήγαν μια φορα σε κανένα συλλαλητήριο όπως έμαθα ενταξει ποιος χέστηκε .
      Σαν διαχείριση πάντως πρέπει να σας απασχολεί το γεγονός ότι αφήνετε να λένε μαλακίες τέτοια άτομα και αν το παίζουν "αρχαίοι " ενώ άλλοι έχουν δώσει αγώνες και αίμα στην ζωη τους για κάποιες ιδέες χωρίς να είναι γραφικοι . Τέλος πάντων απλά να ξέρετε ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι, νομίζουν θα μαζέψουν κανένα μικρό ή κανένα αβγαλτο και φλώρο

      Γεια χαρανταν

      Μ.

      Διαγραφή
    20. Δεν είναι έτσι όπως τα λες αλλά αφήνουμε το σχόλιο σου όπως και τα υπόλοιπα. Καλό είναι να κρίνονται οι πάντες αλλά κυρίως αυτούς που γνωρίζουμε και όχι ότι μας έχουν πει κάποιοι ...

      Διαγραφή
    21. Αρχαίος3/10/20 10:01 μ.μ.

      Ανώνυμε 3/10/20 12:09 μ.μ α θα τους είχες δει στον χώρο; χα,χα..

      α) Που να τους δεις ρε πιτσιρίκο; Με την Ουρανία στο τικ-τοκ; Με τα γκαρσόνια και με τους αντιδραγουμικούς στις τρύπες που μαζεύονται; Ή μήπως σε κάποια αντιφασιστική παρεούλα από αυτές που κάνουν αφισοκολλήσεις στις 6 το πρωί στα νότια προάστια, μην τυχόν και τους πάρει κανένα μάτι (λέω εγώ τώρα). Είσαι τόσο ιδρυματοποιημένος; Αυτό είναι ο χώρος για εσένα, πιτσιρίκο;

      β) Ποιο το κόλλημα με τον Σταμάτη δεν κατάλαβα; Σου είπε κανείς ότι ο Σταμάτης είναι ο "αρχαίος"; Μόνοι σας το γράψατε γιατί μάλλον κάτι σας ενοχλεί στην όλη του παρουσία. Αν και υποθέτω ότι ο άνθρωπος θα βάλει τα γέλια αν του πει κανείς τι μαλακίες γράφουν ανώνυμοι βλάκες για αυτόν. Γιατί έχει και αυτός σεβαστή δράση. Όπως έχει τη παληκαριά να εμφανίζεται με το πρόσωπο και το όνομά του και δεν έχει νόημα να γράψω χουνεράκια που έχουν πάθει πολλοί και διάφοροι από αυτόν γιατί το παιδί έχει ακολουθήσει άλλο δρόμο και δεν ασχολείται με μαλάκες και με μαλακίες.

      Υπάρχει μια ανaφορά στον Sun Knight στα προηγούμενα σχόλια. Ούτε και αυτόν τον ξέρουν οι παλιότεροι; Έλα ρε, τι μας λες; Ειδικά αυτοί της Χ.Α δεν τον ξέρουν καθόλου έτσι (κάποιοι εξ αυτών έχουν πάει με τον Κασιδιάρη τώρα); Αφού δεν τον ξέρουν γιατί δεν έκανες μια έρευνα, έτσι να δεις αν γράφουν τίποτε γι αυτόν τα διάφορα forum, πριν πεις τη μαλακία σου; Να δεις αν θυμούνται ακόμα την επιρροή της αρθρογραφίας του οι παλιοί αντιφάδες. Να δεις πόσο χρονών είναι. Να δεις και οι υπόλοιποι του κύκλου που καθοδήγησαν τα παιδιά της φλεφαλο, οι αρχαίοι, πόσο χρονών είναι;

      Να δεις τι έκαναν αυτοί όταν εσύ ήσουν αγέννητος.
      Να μάθεις τι παίχτηκε έξω από τη συναυλία των Accept το '94, στο Ρόδον, όταν οι αντίφα είχαν συναυλία στη Βίλα Αμαλίας. Να μάθεις τι έγινε σε μια hard core συναυλία στο ΑΝ (ναι, καλά άκουσες) το 1995, όταν έπαιζαν κάποιες μπάντες από νότια προάστια, ανάμεσα σε αυτές και οι New Jack, και ανέβηκε πολύς κόσμος από Καλλιθέα-Ταύρο-Μοσχάτο να τους δει στα Εξάρχεια.

      Να μάθεις και άλλα πράγματα για τους πεζοδρομιακούς εθνικιστές των παλιών εποχών που γράφανε στα παππάρια τους τον κάθε φυρερίσκο. Να μάθεις πως μετράγανε στα στέκια και στα γήπεδα. Να μάθεις ποιοι κάνανε τα κουμάντα σε εξέδρες φανατικών κάποτε. Να δεις ποιος είναι ο δρόμος και η αληθινή ζωή, μακριά από τις κομματικές συγκεντρώσεις και τα γραφεία. Πιτσιρίκο, ε πιτσιρίκο.

      Για να μη σου μιλήσω για τον Χάρη τον παλαιστή και κάποια άλλα παιδιά. Έμεινα μόνο στα καλά παιδιά σε αυτό το σχόλιο. Για τα "κακά" παιδιά δεν γράφω. Αυτά τα λέμε από κοντά..

      Άιντε σαπάκια. Λες και σας είπε κανείς τίποτα για τα μπουρδέλα σας. Μια γνώμη είπε το παιδί παραπάνω και του την πέσατε ότι σας πούλησε μαγκιά και ότι σας πουλά μαγκιά η φλεφαλο. Έτσι είναι η μαγκιά ρε μουνάκια; Είπε μια γνώμη καλοπροαίρετα για τις πουστιές που κάνουν τα φυρέρια σας μια ζωή και πέσατε να το φάτε, αναφέρετε άσχετους ανθρώπους, αρχίσατε ιστορίες. Ούτε έναν αντίλογο δεν αντέχετε και βγαίνετε και από πάνω; Μάθατε τον χώρο στα 30, σας..
      Πουστράκια.

      Κατεβείτε μια βόλτα στον Ταύρο, στην ΚΑλλιθέα και στον Πειραιά, χωρίς ψευδώνυμα και πορείες και Ματ και αρχίδια. Κατεβείτε και ελάτε στην πλατεία Κύπρου (αλλά χωρίς ΜΑτ και κουκούλες) και στην επταλόφου και στα Πετράλωνα, να βλέπετε τους απέναντι κατά πρόσωπο κάθε μέρα και στις δουλειές μας όπως τους βλέπουμε εμείς, και να μου πείτε αυτά που γράφετε για την αληθινή ζωή. Μάθατε την αληθινή ζωή στις τρώγλες που πληρώνει η κυπ και στα φουστάνια της κάθε σημαδούρας!!Λινάτσες!

      Για να μη σας ρωτήσω αν έχετε κολλήσει ένσημο ποτέ στη ζωή σας. Για να μη σας ρωτήσω αν έχουν κολλησει ένσημο στη ζωή τους οι καθοδηγητές σας. Αυτοί οι πολλοί που σας μαθαίνουν το "χώρο". Μουνόπανα, έ μουνόπανα!

      Βγάλτε το σκασμό και δείξτε λίγο σεβασμό σε κάποια πράγματα. Είναι το μόνο ελληνικό πράγμα που μπορεί να κάνετε στη ζωή σας. Αλλά ποιος να σας μιλήσει για τις ελληνικές αξίες;;

      Άντε να χαθείτε

      Διαγραφή
    22. Συμμορία Κοστέλο23/10/20 5:47 μ.μ.

      Αρχαίος,τα λες σωστά!

      Όμως! Δει εν μεν τοις όπλοις φοβερούς, εν δε τοις δικαστηρίοις φιλανθρώπους είναι.

      Ας δείξουμε κάποια κατανόηση,δεν ξέρουν ακόμα, όταν χρειαστεί θα μάθουν θέλουν δεν θέλουν, εξάλλου όταν έρθει η ώρα κανείς μας δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς...


      Inter arma silent leges.

      Διαγραφή
  2. Εγώ θα έλεγα πως η κατάσταση είναι χαμένη. Το σύστημα είναι ανίκητο και έχει πολλά στεγανά (ΜΜΕ, antifa, ΚΚΕ, social media κ.α).Πάρτε το χαμπάρι μερικοί ονειροπόλοι εδώ μεσα που νομίζεται ότι θα ανατραπεί η σημερινή κατάσταση. Απλά είστε εκτός τόπου και χρόνου. Η μόνη λύση ειναι αποχή από όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/9/20 1:15 π.μ.

      Ξέχασες τα βασικότερα στεγανά του συστήματος. Την άκρα δεξιά και τους χαφιέδες που διασπούν τον εθνικιστικό χώρο και βρίζουν πνευματικούς ήρωες όπως ο Δραγούμης και ο Γιαννόπουλος, με το προσωπείο μάλιστα του εθνικοσοσιαλιστή.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος12/9/20 2:41 π.μ.

    Θα ήθελα να ρωτήσω τη συντακτική ομάδα του Μαύρου Κρίνου αν έχει ένα περιοδικό δημοσίευμα της National Alliance αν θυμάμαι καλά που μάλλον είχε κυκλοφορήσει στο άλλοτε περιοδικό ''Αντεπίθεση''. Εκεί κάποιος από εκείνη την οργάνωση είχε αναφέρει την ανάγκη ένωσης όλων των λευκών κάπου σε στυλ νέου Απαρτχάιντ. Πολλά χρόνια αργότερα μια παρόμοια ιδέα είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο με δημοσίευμα για το Έθνος των Εθνικιστών. Αν είναι να χάσουμε την πατρίδα μας απ' όλους τους προαναφερόμενους κινδύνους συν απ' την αδιαφορία της πλεινότητας όσων γηγενών της Ευρώπης αισθάνονται το ίδιο μαζάνθρωποι ή πολίτες του κόσμου με τους σημερινούς ελλαδίτες, ίσως θα πρέπει να δημιουργήσουμε τον δικό μας ζωτικό χώρο επιβίωσης, ως Έθνος των Εθνικιστών κάπου στην Ευρώπη και να θωρακιστούμε εξοπλιστικά σαν τη Βόρεια Κορέα για να μην μπορεί να μας εξοντώσει η παγκοσμιοποίηση. Κάτι άλλο διασωστικό δεν μπορώ να σκεφτώ αν φτάσουμε στο σημείο να ζούμε σε μια χώρα με πολίτες που θα μοιάζουν με αλγερινούς μιλώντας το ίδιο ελληνικά με εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το θέμα είναι σε ποιο τεύχος της Αντεπίθεσης, είχαν κυκλοφορήσει δεκάδες!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/9/20 12:39 π.μ.

      Το να υπάρχει ένα "έθνος των Ευρωπαίων εθνικιστών" και ταυτόχρονα να εξοπλιστεί όπως η Βόρεια Κορέα δυστυχώς δεν μπορεί να συμβεί. Για να εξοπλιστεί μια οργανωμένη κοινωνία πρέπει να είναι κράτος ή τουλάχιστον κάτι που να αντιστοιχεί σε πολιτειακή δομή.

      Πως να εξοπλιστεί ένα σύνολο ανθρώπων, που μάλιστα θα ζει σε διαφορετικούς χώρους;

      Η βόρεια Κορέα είναι κράτος για αυτό και μπορεί να εξοπλίζεται

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/9/20 2:35 π.μ.

      Δεν θυμάμαι ακριβώς. Πρέπει να ήταν πριν 20 χρόνια περίπου γιατί τότε το είχα πάρει το τεύχος που ήμουν φοιτητής. Δυστυχώς,το έχασα έκτοτε επειδή είχαμε κάτι μετακομίσεις οικογενιακώς. Περιείχε μια συνέντευξη πιθανόν του αρχηγού της National Alliance σε εκείνο το περιοδικό της Αντεπίθεσης. Μπορεί κάποιος συναγωνιστής να το έχει κάπου παρατημένο σπίτι του και να βοηθήσει την κατάσταση αν το βρει και πει εδώ ποιο τεύχος ήταν.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος13/9/20 2:58 π.μ.

    Συμπληρώνοντας το προηγούμενο σχόλιό μου, θα έλεγα ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί εκείνο το τεύχος, βρήκα κάτι παραπλήσιο στο διαδίκτυο από εκείνη την εποχή που οδηγεί προς την ίδια κατεύθυνση:

    https://xyzcontagion.files.wordpress.com/2016/06/1999-03-2-14-51.jpg?w=635&h=900

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΤΟ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ
    ΜΕ ΑΦΙΣΕΣ ΤΩΝ WAFFEN SS
    KAI ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και μετά τι θα βγεί με αυτό;

      Διαγραφή
    2. Σωστός και ο pandonos. Εγώ βέβαια θα προτιμούσα κάτι πιο εναλλακτικό από τα ες ες. Ένα φυλλάδιο του Λιμόνωφ ή του Κάι Μούρος για παράδειγμα. Ή μια φράση του Δραγούμη.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/10/20 12:17 μ.μ.

      Αν είστε μάγκες βαλτε Heil Hitler και Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. δίπλα . Όπως λένε στην γειτονιά μου εξάλλου οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλους φίλους παίδες . Εξάλλου αυτα πιστεύετε στην Φλεφαλο. και αφήστε τις λαδιές με τους ρομαντισμους και τις παπαριές .Εκτός αν δεν ειστε θετικοι στον Φασισμό αν δεν είστε τι διάολο κάνετε εδώ σε αυτό το σάιτ και λέτε ότι λέτε ; άντε να δούμε με ολους εσάς άντε γιατι πήρα φόρα και ξύπνησα άσχημα μετά από μπύρα που θα έσπαζα σε κανενα κεφάλι

      Μ.

      Διαγραφή
    4. HH και Φλεφαλό; Κάτι δεν κολλάει δεν νομίζεις;

      Διαγραφή
    5. Μ, αν σε πετύχω πουθενά να βγάζεις αφισακια και αυτοκόλλητα έχει να πέσει φάπα που θα τη θυμάσαι για καιρό. Θα δεις τότε που θα σου χρησιμεύσουν οι μπύρες και πόσο άσχημα θα ξυπνήσεις.

      Σκουπίδι που θα πουλήσεις παραμύθι ότι είσαι εθνικιστής και πως σε ενδιαφέρει η βιβλιογραφία του ρομαντισμού. Πρόσεχε μόνο μη σε τρακάρω σε κανένα δρόμο, τα πρωινά που γυρνάτε για αφισοκολληση με τους άλλους βρωμιάρηδες. Θα σου βάλω τα ναρκωτικά σου εκεί που δεν φαντάζεσαι.

      Διαγραφή
    6. Ας πει κάποιος στον κύριο αντιφασίστα Μ ότι ο εθνικισμός έχει πολλές και διαφορετικές πτυχές από το χάιλ χίτλερ. Και πως η φλεφαλο δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

      Μάλλον του έχει κάνει το κεφάλι αλοιφή ο μεταμοντέρνος αντιφασισμος που προωθούν οι καθηγητές μας. Μάλλον πίστεψε τις αστείες ερμηνείες που θέλουν κάθε μορφή αυταρχισμού να είναι αναγκαστικά και φασιστική. Μάλλον παίζει το παιχνίδι του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού αλλά είναι αρκετά μαλακας για να το καταλάβει.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος17/9/20 11:43 π.μ.

    Κάποιοι αν θέλετε αποχή καλό ειναι να δημιουργήσετε δομές ή αν δεν μπορείτε να κάνετε αυτό βελτιωθείτε σαν άνθρωποι για να προβάλλετε έτσι κάποιες ιδέες με άλλους εναλλακτικούς τρόπους όπως κάνουν πάμπολλοι εναλλακτικοι και όχι μόνο αριστεροί . Αν δεν μπορείτε μην γράφετε μαλακίες . Γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα κόμματα το σύστημα και η κοινωνία αλλά και όσοι απλά παπαρολογουν και δεν κάνουν τίποτα (και δεν κάνουν γιατί απλά είναι άχρηστοι και δευτροκλασατοι). Επίσης αν ήταν τόσο αυστηρά τα πράγματα και ήσασταν κάποιοι τόσο επικίνδυνοι για το σύστημα θα σας είχαν συλλάβει . Αλλά στην ελλαδα ούτε δυνατό σύστημα έχουμε. ούτε εσείς είσαστε σημαντικοί φορεις ιδεών. Μόνο αντιδραστικά σχόλια για το τι κακα έχει η σύγχρονη εποχή διαβάζω στα σχόλια . Αφού σχολιάζετε που σχολιάζετε εδώ διαβάστε και κανένα άρθρο να μορφωθειτε γιατί βιβλία δεν βλέπω να ανοίγετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/9/20 1:13 π.μ.

      Έγραψες το άχρηστο σχόλιο της ημέρας. Άλλος γράφει για Μούρος, άλλος για Λιμόνωφ, άλλος αναζητά περιοδικά. Όλα αυτά στα σχόλια ενός άρθρου.

      Αν από αυτά εσύ συμπεραίνεις ότι οι σχολιαστές είναι αδιάβαστοι, εγώ βλέπω ότι μάλλον δικό σου είναι το πρόβλημα αντίληψης της πραγματικότητας. Εκτός και αν κρίνεις την αναγνωσιμότητα από δύο τρεις ανατυπώσεις και τις σαχλαμάρες που λανσάρουν για βιβλία οι ακροδεξιοί ψευτοεκδοτες του χώρου.

      Τώρα για τα αντιδραστικά σχόλια που παρατηρείς, ω ναι εγώ το αποδέχομαι χωρίς περισπασμούς. Είμαι αντιδραστικός! Και σε όποιον αρέσει. Ζήτω η Βανδέα και γαμω την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ιδέες του ανθρωπισμού και της προόδου.


      ΥΓ. Μιας και έγραψες την παπαριά σου, μου έδωσες ιδέα για σχολιασμό/ανάρτηση. Τι θα λέγατε, ιδίως οι διαχειριστές του ιστολογίου, να προτείναμε οι σχολιαστές από πέντε βιβλία προς ανάγνωση για αυτή την εποχή;

      Διαγραφή
    2. μπορείς να προτείνεις όσα βιβλία θέλεις.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/9/20 12:33 π.μ.

      Για έχετε το νου σας μη και ο ανώνυμος που μας κατηγορεί ότι είμαστε αδιάβαστοι είναι κάποιος γνωστός αρλουμπολογος της ακροδεξιάς δημοσιογραφίας, που βρίζει τον Δραγούμη σε εκπομπές ακροδεξιών υποκειμένων που το παίζουν εθνικοσοσιαλιστές

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/9/20 2:51 π.μ.

      ''Επίσης αν ήταν τόσο αυστηρά τα πράγματα και ήσασταν κάποιοι τόσο επικίνδυνοι για το σύστημα θα σας είχαν συλλάβει . Αλλά στην ελλαδα ούτε δυνατό σύστημα έχουμε. ούτε εσείς είσαστε σημαντικοί φορεις ιδεών''

      Ώπα και σ' έπιασα! Στη Δημοκρατία του συστήματος που έχουμε πρέπει να συλλαμβάνονται όσοι έχουν αντιδημοκρατικές ιδέες; Για φασιστάκο σε κόβω! Χαίρομαι που επιβεβαιώνεις καιτον Πλάτωνα για τη ΤΥΡΑΝΝΙΑ της Δημοκρατίας! Τώρα κατάλαβες γιατί μίλησα σε παραπάνω σχόλιο για έθνος των εθνικιστών. Για να είμαστε τόσοι πολλοί που να μην χωράμε στις δημοκρατικές φυλακές σου!!! Αν θέλεις να με συλλάβεις ψάξε να με βρεις στους Ορθόδοξους αλλά όχι από χριστιανισμό πλευρά! Σε περιμένουμε...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος19/9/20 2:22 μ.μ.

      Εγώ πιστεύω ότι ο ανώνυμος που λέει ότι δεν διαβάζουμε είναι γυναίκα, με όνομα που αρχίζει από "Ουρα" και τελειώνει σε "νία".

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος26/9/20 10:04 π.μ.

      Σιγά ρε φιλάρα που θα σε συλλάβουν κιόλας , ο σχολιαστής είπε κάτι πολύ συγκεκριμένο αν ήσασταν τόσο επικίνδυνοι αφού λέτε ότι είστε αντίθετοι με το δημοκρατικό καθεστώς θα σας είχαν συλλάβει . Πολύ συγκεκριμένο αυτό που γράφει , αφού υποτίθεται λες κατά ενός καθεστώτος και είσαι υπέρ ενός μη δημοκρατικού . Αυτό πως θα το κάνεις χωρίς χρήση βίας ; Οπότε τι το παίζεις επαναστάτης της λουτσας και άσε τους λεονταρισμους του διαδικτύου γιατί στην πραγματική ζωή φαίνεται τι και πως όχι εδώ, το είδατε και οι φλεφαλο μάγκες

      Διαγραφή
    7. Το σχόλιο για τις συλλήψεις δεν ήταν δικό μου και δεν έχει καμία σχέση με την φλεφαλο. Μάλλον μπέρδεψες τους σχολιαστές.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος19/9/20 5:22 μ.μ.

    Και για να μη νομίζει ο επικριτικός ανώνυμος ότι πουλάμε μόνο πνεύμα και αντιδραστικότητα με τον τρόπο που του απάντησα, θα προτείνω και 5 βιβλία μιας που ζητήθηκε. Πάμε λοιπόν...

    1. Νίτσε - Τάδε έφη Ζαρατούστρα (για να δει που έχω γραμμένο τον σύγχρονο κόσμο του)

    2. Λουκιανός - Τίμων ή Μισάνθρωπος (για να δει που έχω γραμμένο τον ανθρωπισμό του σύγχρονου κόσμου του)

    3. Ρόμπερτ Ίργουιν Χάουαρντ - Ο τελευταίος λευκός άνθρωπος (για να δει με πόσους θα απομείνει δίπλα του αν συνεχίσει να είναι ανθρωπιστής στον σύγχρονο κόσμο του = απαθής ή αδιάφορος στη λαθρομετανάστευση από αφροασιάτες στον τόπο του)

    4. Τζορτζ Όργουελ - 1984 (για να ξέρουμε γιατί θα πρέπει να γκρεμίσουμε τον σύγχρονο κόσμο του βλέποντας την εξέλιξή του)

    5. Αδόλφος Χίτλερ - Ο Αγών μου (για να ξέρουμε τι να χτίσουμε έπειτα αφού γκρεμίσουμε τον σύγχρονο κόσμο του)ή εναλλακτικά το Δόγμα του Φασισμού από τον Μουσολίνι

    Αυτά από έναν αδιάβαστο!

    - ο Ορθόδοξος από το έθνος των εθνικιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραθέτω και τις δικές μου βιβλιοπροτάσεις:

      1) STERNHELL ZEEV-Ο ΑΝΤΙ-ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ
      ΑΠΟ ΤΟΝ 18ο ΑΙΩΝΑ ΩΣ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ, εκδόσεις Πόλις.

      Μπορεί να είναι Εβραίος ο συγγραφέας αλλά το βιβλίο είναι τρομερό. Μια ανάλυση της ιστορίας των πολιτικών ιδεών του εθνικισμού από έναν αντίπαλο. Ο συγγραφέας μπήκε στο στόχαστρο των αριστερών για τον λόγο ότι λέει την αλήθεια. Ότι δηλαδή η μεγάλη μάχη των ιδεών της νεωτερικότητας είναι ανάμεσα στον καπιταλιστικό φιλελευθερισμό (που υποστηρίζει ο συγγραφέας) και τον εθνικισμό. Ο Στέρνχελ αντιλαμβάνεται τον μαρξισμό ως ιδεολογικό δεκανίκι του φιλελευθερισμού. Ένας φανατικός δικός τους λέει την αλήθεια!

      Το καλό είναι ότι παραθέτει πλούσια πραγματολογικά στοιχεία για την ιστορία των ιδεών του εθνικισμού.

      2) JEFFREY HERF-ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ. ΤΕΧΝΟΛΟΛΟΓΙΑ, ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΣΤΗ ΒΑΙΜΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ Γ' ΡΑΙΧ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

      Ωραία επιστημονική ανάλυση της εθνικιστικής πνευματικής ζωής της Γερμανίας του μεσοπολέμου.

      3) ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΤΟΥΡΗΣ-ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ
      ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (1897-1922)
      Δείτε την περιγραφή στο site του βιβλιοπωλείου και θα καταλάβετε πόσο χρήσιμο εγχειρίδιο είναι.
      https://www.politeianet.gr/books/9789600362725-boutouris-pantelis-kastaniotis-idees-tis-sklirotitas-kai-tis-kalosunis-277047

      4) Στάνλεϋ Πέιν-Η Ιστορία Του Φασισμού
      1914-1945, εκδόσεις Φιλίστωρ

      Μια από τις καλύτερες ακαδημαϊκές μελέτες φασισμού-εθνικοσοσιαλισμού που έχει γραφτεί ποτέ.

      5) Ρόμπερτ Χάουαρντ-Μπραν Μακ Μορν, εκδόσεις Κλέος

      Εφόσον ο φίλος ανέφερε τον Χάουαρντ, προτείνω το βιβλίο Μπραν Μακ Μορν γιατί είναι περιλαμβάνει δυο διηγήματα, ένα άρθρο του ίδιου του Χάουαρντ στο οποίο υπερασπίζεται την κουλτούρα του Νότου και ένα εισαγωγικό που εξηγεί αρκετά πράγματα για την πολιτική σκέψη του. Επίσης η μετάφραση έχει γίνει από κανονική μεταφράστρια και η όλη επιμέλεια έχει γίνει από την φλελφαλο.

      https://kleospublications.blogspot.com/2017/11/blog-post.html

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/9/20 12:27 μ.μ.

      το βιβλίο "αντιδιαφωτισμός" δυστυχώς έχει εξαντληθεί και δεν υπάρχει πουθενά στο εμπόριο

      Διαγραφή
    3. Το έχουμε στην φλεφαλο. Αν το θες επικοινώνησε κάποια στιγμή με την λέσχη να στο δώσει ο Σταμάτης να το φωτοτυπήσεις

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος21/9/20 6:22 μ.μ.

    Συμπληρώνοντας την απάντησή μου μετά τα 5 βιβλία που πρότεινα, θα πω και την άποψή μου περί αυτονομίας ή τι πετυχαίνει. Γιατί αμφισβητήθηκε η σημασία της από κάποιον σχολιαστή. Με δυο λόγια λοιπόν:

    Το ακριβώς ανάποδο συμβαίνει στην πραγματικότητα. Για να πετύχει δηλαδή ένα πολιτικό κόμμα εθνικιστικό, θα πρέπει πρώτα να γίνει αποδεκτό από τη πλειοψηφία μιας κοινωνίας ώστε να μην στραφεί εναντίον του έπειτα και δεν προλάβει να κυβερνήσει ούτε μια βδομάδα! Είναι σαν να παίρνεις τον Τσίπρα και να τον βάζεις να κυβερνήσει στο Κατάρ! Τι θα πει σε εκείνο το λαό, ξεχάστε τις πέντε φορές τη μέρα προσευχή γιατί αυτό θυμίζει θεοκρατική κοινωνία αντί για μια προοδευτική της Αριστεράς όπου η θρησκεία είναι το όπιο του λαού; Ούτε μια μέρα δεν θα προλάβαινε να κυβερνήσει ακόμη και αν κατέβαζε τα τανκς στους δρόμους. Αν τελικά σκότωνε τον διαμαρτυρόμενο κόσμο, θα έμενε ο Τσίπρας να κυβερνά μόνο το πολιτικό του κόμμα αντί για κάποιον λαό.

    Συνεπώς θεωρείται αδιανόητο να καταφέρει να κυβερνήσει ένα εθνικιστικό πολιτικό κόμμα όταν ο λαός δεν σκέφτεται εθνικιστικά στη συντριπτική του πλειοψηφία, προτιμώντας να βλέπει το Big Brother και να ψωνίζει από πολευθνικά καταστήματα σαν το L;DL για παράδειγμα.

    Επειδή τα στελέχη ενός τέτοιου πολιτικού κόμματος είναι ελάχιστα αριθμητικά (δεν μπορούν να βρίσκονται σε κάθε γειτονιά της Ελλάδος μονίμως) για να μπορέσουν να παράσχουν την απαραίτητη πρώτα εθνικιστική κατήχηση στον λαό ΠΡΙΝ κυβερνήσει, το κενό αυτό αναγκαστικά θα πρέπει να το καλύψουν πρώτα διάφορες αυτόνομες δράσεις που υπηρετούν την ίδια ιδεολογία, αδιάφορο για το ποιοι το κάνουν αυτό ως πρόσωπα. Αρκεί να το κάνουν! Για να βγει κυβέρνηση ο Τσίπρας, υπενθυμίζω ότι τέτοια αριστερή κατήχηση είχε προηγηθεί δεκαετίες πριν από αντίστοιχες αυτόνομες δράσεις της αριστεράς στον λαό και έτσι όταν άκουγε από τον Τσίπρα να του λέει ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα ή ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, η πλεοψηφία αυτού του λαού αισθάνονταν αδιάφορη για αυτά που έλεγε και έμενε τελειώς απαθής στην αφροασιατική λαθρομετανάστευση.

    Για να μην μαζεύει συνεπώς ένα εθνικιστικό πολιτικό κόμμα αδιάφορους για τον εθνικισμό ανθρώπους μόνο και μόνο για να παίρνει ψήφους, θα πρέπει να έχει προηγηθεί πρώτα η διαδικασία κατήχησης που έγραψα, αλλιώς ο ίδιος πάλι κόσμος μπορεί να στραφεί σε άλλο πολιτικό κόμμα πανεύκολα. Γιατί να ψηφίσει Χρυσή Αυγή ας πούμε και όχι Βελόπουλο, Κρανιδιώτη και άλλα παρόμοια πολιτικά κόμματα αν το πάμε έτσι ή να επιστρέψει πάλι πίσω στη Νέα Δημοκρατία με το που θα ακούσει πάλι ψευτοπατριωτικά τσιτάτα από τον κάθε Άδωνι και Βορίδη;

    - ο Ορθόδοξος από το Έθνος των Εθνικιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα μισά βιβλία είναι απλά επιστημονικά και επίσημα που χρησιμοποιουνται για εργασίες και κατατοπισμο για την εποχή ή την περίοδο που αναπτύχθηκαν ιδέες και κινήσεις . Μετα αναφέρατε γενικά και αόριστα Νίτσε και Χίτλερ και Μουσολίνι αυτό καταδεικνύει την επιφανειακοτητα και την ανγκη να επιδεικνυεστε και να το παίζετε ψαγμενοι (επισης πως κολλανε τα λογοτεχνικα βιβλία που αναφέρετε σε μια καθαρά πολιτική κουβέντα ένας θεός ξέρει ). Για αυτό θα γράφετε μια ζωή μαλακίες χωρίς καμία πολιτική σημασία όπως στα άρθρα σας . Θα μιλήσετε και για πολιτική πουθεναδες και χεστες που αν δείτε κάτι ακραίο μπροστά σας θα χεστειτε, οι φατσούλες σας στο σάιτ σας και οι φωνουλες σας αυτό μαρτυρούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ποιους αναφέρεσαι ως χέστες και πουθενάδες;

      Διαγραφή
    2. Γεια σου και σε σενα
      Περιμενα πως και πως να απαντησει καποιος και παρακολουθουσα μερα παρα μερα το μπλογκ να δω πότε θα δημοσιευσεις το σχολιο !!!
      Λοιπον ακου θεωρω οτι ως γυναικα ειμαι πολυ πιο μαγκας από τα παιδακια αυτα, που ειναι απλά νερντουλες και τιποτα αλλο, και παρολα αυτα εχουν το ΘΡΑΣΣΟΣ να το παιζουν μουρη βριζοντας την Χρυση Αυγη και μιλανε και για τον χωρο.
      Εγω παντως δεν τους θυμάμαι καν να περασαν ποτε και ομως φερουν γνωμη. Επισης απο πουθενα στο χωρο δεν περασαν .
      Σε σενα δεν αναφερομαι γιατί εμαθα για σενα από αλλους, απλά θα πω οτι διαφωνω μαζι σου και τερμα

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος2/10/20 9:51 μ.μ.

      Θα προσπαθήσω να μαντέψω εγώ τα πέντε βιβλία που θα πρότεινε η Ράνια.

      1)Νικόλαος Μιχαλολιάκος-Για μια μεγάλη Ελλάδα σε μια ελεύθερη Ευρώπη

      2)Νικόλαος Μιχαλολιάκος-Για μια μεγάλη Ευρώπη σε μια ελεύθερη Ελλάδα

      3)Νικόλαος Μιχαλολιάκος-Για μια Ελλάδα μεγάλη σε μια ελεύθερη Ευρώπη

      4)Νικόλαος Μιχαλολιάκος-Για μια ελεύθερη Ελλάδα σε μια Ευρώπη μεγάλη.

      5)Νικόλαος Μιχαλολιάκος-Για μια Ελλάδα ελεύθερη σε μια Ευρώπη μεγάλη.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος2/10/20 9:53 μ.μ.

      Μάλλον εννοεί ότι μπορεί να δούμε την φάτσα της Ουρανίας μετά την πλαστική επέμβαση. Μεγάλη ακρότητα!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος3/10/20 12:47 π.μ.

      Αν δεν κατάλαβες ποιος έχει υπογράψει ως Ράνια ή μας κοροϊδεύεις ή είσαι πολύ αθώος κύριε Μαύρε Κρίνε. Γιατί εμένα σε κάποιον πάει το μυαλό μου. Που σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο που θέλει αγαρμπα να υποδηλώσει.

      Διαγραφή
    6. Ράνια ή όπως αλλιώς μπορεί να σε λένε βγάζεις μια πολεμική απέναντι σε ανθρώπους που είναι ρομαντικοί και κάποιοι εξ αυτών "δικοί μας". Δεν μπορώ και εγώ και άλλοι πιστεύω να καταλάβω γιατί τόσο μίσος. Όλοι είμαστε λίγο πολύ γνωστοί στον λεγόμενο "χώρο" και ο ΜΚ από το 2007 προβάλλει όλες τις απόψεις πλην της άκρας δεξιάς. Όλοι οι αυτόνομοι είτε έχουν τοίχους στο φβ είτε έχουν στα μπογκς μειλ και προτείνω να στείλεις και να τα πείτε από κοντά. Σίγουρα θα αλλάξεις άποψη για κάποια πράγματα και πρόσωπα. Χαίρομαι που έμαθες για μένα ή για άλλους αλλά ξέρεις κάτι ... δεν κρυβόμαστε από κάποιον χρόνια τώρα!

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος2/10/20 11:00 μ.μ.

    Εγώ πιστεύω ότι η Ράνια νιώθει δυσφορία με την προτεινόμενη βιβλιογραφία για .. εμπορικούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος2/10/20 11:01 μ.μ.

    Μήπως η Ράνια έχει συμφέρον να μην μαθαίνει ο χώρος σοβαρή βιβλιογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/10/20 5:53 μ.μ.

    Και εσύ ρε κοπελιά τι περιμένεις να προτείνουμε ως βιβλία για αρχή σε όσους μέχρι τώρα διάβαζαν και αν διάβαζαν ερωτικά μυθιστορήματα και εγχειρίδια μαγειρικής; Τα βιβλία που παρέθεσα προσφέρουν το καθένα με τον τρόπο του την πολιτική απάντηση που ψάχνεις! Γιατί στρεφόμαστε (οι του δικού μου κύκλου ανθρώπων) ενάντια στον μοντέρνο κόσμο επειδή είμαστε παραδοσιοκράτες και άρα αντιδημοκράτες, αλλά λέμε και τι προτείνουμε έπειτα να χτιστεί αφού γκρεμιστεί το προηγούμενο σύστημα! Δηλαδή τα πολιτικά προγράμματα του Χίτλερ και Μουσολίνι στα βιβλία τους, δεν δίνουν απάντηση στο ερώτημα ''και μετά το γκρέμισμα τι κάνουμε''; Δεν δίνουν τη μοναδική απάντηση, αλλά δίνουν κάποια σε σχέση με μια απλή διαμαρτυρία που υπάρχει απλά για φωνάζουν μόνο κάποιοι χωρίς να δίνουν λύσεις! Ακόμη και τα δυο λογοτεχνικά που ανέφερα. Ο Τίμων ή Μισάνθρωπος προσφέρει μια διαφορετική στάση ζωής απέναντι στον μαζάνθρωπο της εποχής μας και ο τελευταίος λευκός άνθρωπος μας δίνει να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε από τώρα για να μην συμβούν όλα αυτά που γράφει στο διήγημά του ο συγγραφέας του! Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

    Όσο για το ακραίο που είδαμε μπροστά μας, όπως τα περιοριστικά μέτρα φασιστικού τύπου λόγω Κορονοϊού, προσωπικά δεν με ενόχλησαν και προσαρμόστικα αμέσως γιατί βάζω το εθνοφυλετικό συμφέρον πάνω από το ατομικό δικαίωμα του καθενός. Το αντίθετο είδα μάλιστα. Όσους μιλούσαν για φασισμό και χούντες που το έπαιζαν και εθνικιστές, να μην αντέχουν τα περιοριστικά μέτρα κάνοντας τους αντιφασίστες να γελάνε μαζί τους όταν ακούγανε για χούντα του Μητσοτάκη! Και ακόμα το συζητάμε για το αν θα πρέπει να φοράνε μάσκα ή όχι, όταν κόλλησε τον ιό μέχρι και ο Τραμπ που έλεγε τα ίδια με αυτούς! Μαλλόν εσύ δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις κάτι το ακραίο!

    Όσο και για τους πουθενάδες που είπες επειδή γουστάρεις φακέλωμα ανθρώπων, σου υπενθυμίζω ότι πουθενάδες έξω στην κοινωνία είναι και οι Μασόνοι που σε κυβερνούν σήμερα, αφού δρούνε χωρίς να φοράνε μασονικά μπλουζάκια και να κρατάνε πανό με τα σύμβολά τους κάνοντας πορείες. Και όμως σε κυβερνάνε και αυτοί οι πουθενάδες όταν δεν μπορείς να γνωρίζεις αν κάποιος φίλος σου που πίνετε καφέ παρέα είναι ή δεν είναι μασόνος! Υπάρχει η φανερή δράση λοιπόν, αλλά και η αφανής και επειδή δεν βλέπεις τη δεύτερη σαν την πρώτη, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει! Εκτός και αν θέλεις από μόνοι μας να αυτοκαρφωνόμαστε με ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα στους εχθρούς μας, για να δυσκολεύουν τη δράση μας ευκολότερα! χαχα

    - ο Ορθόδοξος από το έθνος των εθνικιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος3/10/20 9:12 μ.μ.

    "Ράνια" θα ήθελες να προσθέσεις κι εσύ 5 βιβλία που θεωρείς σημαντικά για την επιμόρφωση των νέων παιδιών; Το να καταδικάζεις και να βρίζεις χυδαία δε νομίζω ότι προσφέρει κάτι στη συζήτηση που λαμβάνει χώρα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μ. μην περιμένεις να ανέβουν σχόλια τα οποία δίνουν τροφή στο ιντυμιντια και την αντιφα. Αυτές οι διαφορές λύνονται από κοντά και όχι από σχόλια σε ένα ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μ. στο γράφουμε εδώ αν και είναι δημόσιο το βήμα. Τα σχόλια σου προωθήθηκαν εκεί που πρέπει. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι. Τώρα από κει και πέρα είναι άλλο ζήτημα τι πρέπει να γίνει και πως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.