Ένας Εθνικοσοσιαλιστής στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού

 


γράφει ο Ευρύμαχος

Η ώρα ήταν γύρω στις 10 το βράδυ. Πάνω στο βουνό μέσα στην απόλυτη ησυχία επισκεύαζα πρόχειρα τον φράκτη του στρατοπέδου με τον υπολοχαγό που τύγχανε ΑΥΔΜ εκείνης της μέρας. Ένα μεγάλο μέρος του, γύρω στα 30 μέτρα είχε πέσει μονοκόμματα. Καθώς τυλίγαμε και κόβαμε το σύρμα παγιδεύσεως που χρησιμοποιήσαμε για να μπαλώσουμε την περίφραξη, εκείνος έκανε εικασίες σχετικά με το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί. Πιο πριν οι σκοποί είχαν ακούσει φωνές μέσα στην ερημιά τις οποίες και ο Υπολοχαγός ερμήνευσε ως αντιπερισπασμό με σκοπό την καταστροφή του φράχτη. Εμένα όλο αυτό μου φαινόταν σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Πολύ θα ήθελα να βρεθώ σε μια ασυνήθιστη κατάσταση με τον εχθρό κατά τη διάρκεια της θητείας μου, όμως κάτι τέτοιο μάλλον δεν συνέβαινε εκείνη τη στιγμή. 

Είχε φτάσει η ώρα της αναφοράς που θα έπαιρνε εννοείται εκείνος, ο οποίος βρισκόταν όμως ακόμα γύρω στο μισό χιλιόμετρο μακριά μαζί μου, να επεξεργάζεται στο μυαλό του διάφορες εκδοχές τραυματίζοντας άτσαλα τα χέρια του στα συρματοπλέγματα. Το γεγονός μάλλον είχε προσδώσει λίγο νόημα στην βαρετή του υπηρεσία. Ο εν λόγω Υπολοχαγός ανήκε σε μια νεαρή φουρνιά εξαιρετικών αξιωματικών και υπαξιωματικών με τους οποίους είχαμε την τρομερή τύχη να συνυπάρξουμε στο ίδιο στρατόπεδο. Ήταν πατέρας ενός παιδιού και περίμενε το δεύτερο. Λίγο πριν, ενώ συζητούσαμε μου είχε υπερτονίσει την αξία της οικογένειας και της πατρότητας έναντι της καριέρας αφήνοντας υπόνοιες για γηραιότερα στελέχη που είχαν δώσει βαρύτητα στο δεύτερο.

Μετά από λίγο άρχισαν να ακούγονται τα συνθήματα των λόχων που κατευθύνονταν τροχάδην προς την βραδινή αναφορά. Δεν είχα βρεθεί ποτέ μακριά από τις φωνές, τα ποδοβολητά και γενικότερα αυτή τη γιορτή της σύναξης των λόχων όμως είχα την τύχη τότε, λίγο πριν φύγω από το νησί. Ακούγοντας ανακατεμένα τα συνθήματα να πασχίζουν να ξεπεράσουν το ένα το άλλο σε ένταση, ανατρίχιασα και σκέφτηκα το πως αν ήμουν εχθρός δεν θα επιχειρούσα το οτιδήποτε εναντίον της συγκεκριμένης μονάδας. Ήμασταν: ''σίδερα και ατσάλι, δεν υπάρχουν άλλοι''. Τουλάχιστον έτσι νομίζαμε, ή έτσι θέλαμε να δείχνουμε και αυτό διότι μας έλειπε το πιο βασικό συστατικό.

Εκείνο δεν ήταν η εκπαίδευση. Παρ'όλο που η ουσιαστική της πλευρά είχε αντικατασταθεί από ψυχολογικά και σωματικά καψόνια. Αυτό μας άρεσε. Είχαμε ακούσει ιστορίες για αυτά και θέλαμε να τα ζήσουμε. Ούτε η οργάνωση. Θυμάμαι πόσο αγανακτισμένος ήμουν την μέρα που μετά από 7 χιλιόμετρα τρέξιμο και σκληρή γυμναστική το πρωινό που μας προσέφεραν για να μας κρατήσει τις επόμενες έξι ώρες εκπαίδευσης ήταν μόνο κορν φλέηκς χωρίς γάλα, τα οποία φάγαμε σαν τσιπς. Το ενδεικτικό αυτό παράδειγμα έλλειψης μέριμνας με είχε νευριάσει μόνο για όσο κράτησε, μιας και θεωρούσα πως η βασικότερη και ίσως μόνη υποχρέωση που είχαν απέναντί μας ήταν η επαρκής σίτιση. Το αισθάνθηκα σαν υποτίμηση. Όμως το ξέχασα. Ούτως ή άλλως, δεν είχαμε χρόνο να σκεφτούμε και να επεξεργαστούμε το τι συνέβαινε, πέρα από τα 15 λεπτά που μας δίνονταν το βράδυ τα οποία αφιερώναμε μιλώντας στο τηλέφωνο με φίλους, γονείς και κοπέλες, εφόσον προλαβαίναμε.

Ποιο ήταν λοιπόν αυτό το βασικό συστατικό που έλειπε; Το κατάλληλο πνεύμα. Κανείς εκεί δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να μας εξηγήσει τι είχε συμβεί με τους Τούρκους. Γιατί και πως κατείχαν αυτό το κομμάτι της νήσου. Ποιοι αντιστάθηκαν και ποιοι όχι. Ποιοι έπαιξαν βρώμικα και προδοτικά παιχνίδια. Δεν υπήρχε κανένας αξιωματικός με την ''σπίθα'' για έναν εθνικιστικό λόγο. Οι περισσότεροι συνάδελφοι μου, ως χαρακτηριστικά παραδείγματα της γενιάς στην οποία ανήκουν, δεν γνώριζαν το παραμικρό. Αγαπούσαν την πατρίδα, το αίμα τους μιλούσε μέσα τους. Οι Πόντιοι φορούσαν υπερήφανα διακριτικά του Πόντου, οι Κρητικοί αντίστοιχα τα δικά τους. Οι Βόρειοι ξελαρυγγιάζονταν στα συνθήματα που αφορούσαν τη Μακεδονία. Όλο αυτό όμως ήταν κενό. Είχε περισσότερο έναν οπαδικό χαρακτήρα. ''Είμαστε εμείς και απέναντι οι άλλοι''. 

Ποιοι ήμασταν όμως εμείς και ποιοι οι άλλοι ακριβώς δεν γνώριζε κανείς τους. Όλα αυτά τα παιδιά ήταν πραγματικά ότι ποιοτικότερο θα μπορούσες να βρεις στην Ελληνική νεολαία. Διάλεξαν το δύσκολο σε μια εποχή που όλοι διαλέγουν το εύκολο. Πολλοί δεν αξιοποίησαν τις διασυνδέσεις που είχαν μόνο και μόνο για να υπηρετήσουν στη συγκεκριμένη μονάδα. Με μεγάλη μου χαρά, διαπίστωσα πως η συντριπτική πλειοψηφία προερχόταν από κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Ήταν παιδιά που δούλευαν ως ξυλουργοί, οικοδόμοι, μανάβηδες, πωλητές στη λαϊκή αγορά και αγρότες από την επαρχία. Παιδιά άλλης στόφας. Όσοι ζούσαν εκτός των πόλεων μπορώ να πω ότι ήταν περισσότερο εύστροφοι και έλυναν ευκολότερα τα προβλήματα. Εξακριβώθηκε για πολλοστή φορά πως η καρδιά του έθνους χτυπάει ακριβώς εκεί. Στους ανθρώπους του μεροκάματου και του μόχθου. Σε αυτούς που η ζωή δεν έφερε τίποτα έτοιμο. 

Παρασυρμένοι όμως από το κλίμα της εποχής ενώ η ορμή που τους κατεύθυνε εκεί ήταν αγνή, επέστρεφαν στο κυρίως σύγχρονο ναρκισσιστικό ρεύμα με άνεση, ποστάροντας -ως παλιοί πλέον-  κάθε μέρα φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα. Ήταν όλοι τους πατριώτες και όχι εθνικιστές. Το dna τους, το χώμα που είχε λερώσει τη στολή τους κάτι σήμαινε για εκείνους αλλά δεν είχαν κάποιον να προσδιορίσει ακριβώς τι είναι αυτό. Η ορμή της νιότης δεν είχε γερή σύσταση για να ξεχειλίσει στο σωστό καζάνι. Ήταν αντρίλα για την αντρίλα χωρίς ιδεολογική και πνευματική υπόσταση. Εννοείται πως υπήρχαν και εκείνοι που βρίσκονταν εκεί μόνο για τη γυμναστική και την πρόκληση, σαν να πήγαιναν σε κάποιο παιχνίδι τύπου 'Survivor'' με μηδενικό αίσθημα φιλοπατρίας και μόνο στόχο τον κομπασμό και την επίδειξη στο αντίθετο φύλο.

Σε ότι αφορά τα στελέχη, τα στερεότυπα για τους ειδικοδυναμίτες καταρρίφθηκαν εντελώς. Δεν επρόκειτο για άξεστους, αμόρφωτους, ρηχούς ανθρώπους. Ήταν όλοι τους πραγματικά έξυπνοι με την σωστή δόση τρέλας και πολύ καλοί στο αντικείμενό τους. Όμως αποτελούσαν και αυτοί απλά μεταπολιτευτικά προϊόντα. Μπορεί να ήταν έτη φωτός ανώτεροι από τον μέσο δημόσιο υπάλληλο λόγω κατάρτισης και σωματικής διάπλασης, όμως παρέμεναν δημόσιοι υπάλληλοι. Δυστυχώς είναι και εκείνοι όργανα της αντικατάστασης πληθυσμών που συντελείται στη χώρα. Κανείς τους δεν θα τολμούσε να παρακούσει διαταγές ακόμα και αν ήταν προδοτικές για το έθνος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, η παρακάτω στιχομυθία που είχα με έναν ΕΠΟΠ Λοχία. 

Ήμουν σε υπηρεσία στο γραφείο του ΑΥΔΜ. Ήταν αργά το βράδυ και η τηλεόραση έπαιζε χαμηλόφωνα χωρίς να της δίνουμε σημασία. Θυμάμαι διάβαζα τα απομνημονεύματα του Albert Speer, τα οποία είχα ντύσει πρόχειρα με κόλλες Α4 για να αποφεύγω ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου. Σε κάποια φάση στις ειδήσεις έγινε λόγος για υποχρεωτικό εμβολιασμό και ο Λοχίας έδειξε την δυσαρέσκεια του. Πήρα το θάρρος και είπα: ''Αν κάποιος θα μπορούσε να κάνει κάτι για να εμποδίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αυτός είναι ο στρατός''. Εκείνος γύρισε και μου απάντησε με ένταση :''Τι λες ρε μ ... τι δουλειά έχει ο στρατός με αυτά;'' εγώ αποκρίθηκα :''Δεν έχει αλλά μήπως πρέπει να αποκτήσει;'' Είχα ήδη βάλει τον σελιδοδείκτη στο βιβλίο έτοιμος να σηκωθώ για έρπυση -σαν τιμωρία- γύρω από το κτίριο. O Λοχίας όμως απλώς βγήκε από το δωμάτιο και μουρμούριζε μεταξύ σοβαρού και αστείου για υποκίνηση ανταρσίας και όλα τα συναφή. Μέσα του, ήξερε.

Οι περισσότεροι εκ των στελεχών ήταν Αμερικανόφιλοι και υπερήφανα γρανάζια της ιερής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Κάποιοι φορούσαν μπλουζάκια από κοινές ασκήσεις με τον Αμερικανικό Στρατό και γενικά το στυλ από τον ατομικό τους εξοπλισμό μέχρι την πολιτική ορθότητα που ξεχείλιζε από τα ακριβά τους άρβυλα, υποδήλωναν την πλήρη Αμερικανοποίηση του στρατεύματος. Είναι βέβαιο πως το καρκίνωμα του φραγκολεβαντινισμού ταλάνιζε πάντα τις ένοπλες δυνάμεις. Από την εποχή των Βαλκανικών είχαμε τους Γαλλόφιλους και τους Αγγλόφιλους αξιωματικούς και τις αντίστοιχες παροχές οπλισμού και εκπαιδεύσεως που μας έδεναν με φιλίες οι οποίες όμως μπορούσαν να σπάσουν εν μια νυκτί με τα γνωστά αποτελέσματα. Το ίδιο και κατά τον πόλεμο του 46 - 49 όπου και ξεκίνησε η πλήρης υποδούλωση του στρατεύματος στον ξένο παράγοντα. ''Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο'' όπως είπε και ο πατέρας μου όταν του το ανέφερα στην πρώτη μου άδεια, γεμάτος αγανάκτηση. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε πως στελέχη και στρατιώτες αντίστοιχα έπασχαν από τα ίδια σύνδρομα της μεταμοντέρνας εποχής. Η φυλή μας παράγει ανθρώπους που μπορούν δυνητικά να αγγίξουν την τελειότητα και να κάνουν μεγάλα πράγματα. Εκεί μέσα όμως ήταν όλοι θύματα της κατεύθυνσης που τους δίνει ο κόσμος στον οποίο δυστυχώς ζούμε. 

Παρ'όλα αυτά, είχα την τιμή να γνωρίσω δυο πολύ αξιόλογους συναγωνιστές με τους οποίους μπορούσα να συζητήσω  βαθύτερα ιδεολογικά όταν δινόταν η ευκαιρία. Ο ένας από αυτούς θέλησε να παραθέσει την δική του εμπειρία παρακάτω:

''Η δικιά μου εμπειρία ήταν αποκλειστικά μια αδιάλειπτα περιφρονητική και τιμωρητική διάθεση εκ μέρους των στελεχών που ήταν υπεύθυνοι για εμάς ως υποψήφιοι. Ελάχιστο ενδιαφέρον έδειχναν για την εξύψωση και διατήρηση του ηθικού μας, πιο πολύ έψαχναν να διασκεδάσουν βαριεστημένα με τον φόβο και το άγχος που μας δημιουργούσαν, ενώ ταυτόχρονα μας άφηναν χωρίς την παραμικρή πνευματική καθοδήγηση. Η Μοίρα διαθέτει, όπως πολλές μονάδες, μουσείο που εμπεριέχει ψήγματα της ιστορίας της. Όταν ο νέος καταφθάνει σε μια τέτοια μονάδα, το πρώτο μέρος που πρέπει να πηγαίνει είναι το μουσείο, πριν και από το φαγητό ακόμα. Εμείς ως σειρά δεν πήγαμε ποτέ. Έξω από αυτό το κτήριο, στον χώρο των προσκλητηρίων, είναι τοποθετημένο ένα μεταλλικό κατασκεύασμα που μοιάζει με άροτρο ίσως. Ποτέ δεν αναφέρθηκε κάτι για την προέλευση του. Σε μια αναφορά λοιπόν μετά από αρκετό καιρό εντός του στρατοπέδου, ο ΒΑΥΔΜ εκείνης της μέρας μας είπε ότι αυτό το αντικείμενο ήταν το σύστημα πάνω στο οποίο κούμπωναν οι τροχοί του καταρριφθέντος NORATLAS που μετέφερε τους καταδρομείς κατά την επιχείρηση Νίκη. Και εμείς δεν είχαμε ιδέα για τίποτα, μόνο σκοπιά και καψόνι''.

Προσωπικά δεν είχα ποτέ ονειρώξεις με τον στρατό. Αυτά είναι ακροδεξιά κατάλοιπα που δυστυχώς διατηρούν οι περισσότεροι στις τάξεις μας. Οτιδήποτε υπάρχει για να εξυπηρετεί το παρόν κράτος είναι εχθρός του Έθνους. Ο Ε.Σ. είναι απλώς ένα εκτελεστικό όργανο της άρχουσας τάξης και μάλιστα ούτε καν της εγχώριας. Αυτό που με οδήγησε στους καταδρομείς ήταν η ρομαντικότητα της  συνέχισης της οικογενειακής παράδοσης από μέρους μου, αλλά και το ότι τους θεωρώ τον πιο άναρχο τύπο στρατιώτη. Αν κάποιοι κάποτε παράκουσαν εντολές, πήγαν κόντρα στους κανόνες, κινήθηκαν ιδεαλιστικά, αυτοί ήταν οι καταδρομείς παντός τύπου σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Από τα παλικάρια του John Singleton Mosby μέχρι τον Μπικάκη και την Α' ΜΚ. Μια φορά που εκτελούσα υπηρεσία οργάνου, προέτρεψα τον Λόχο να κινηθεί άτακτα προς τα μαγειρεία μιλώντας για την ουσία αυτού του πνεύματος και τη φύση των καταδρομέων γενικά, μάλλον όμως εντελώς μάταια σε κλειστά αυτιά με πεινασμένα στομάχια. Επίσης θεωρώ ψυχαγωγικά οξύμωρο το να με εκπαιδεύει στα όπλα και τις τακτικές το ίδιο το  νεοελληνικό κράτος που μισώ με όλη μου την ψυχή. 

Κατά την υποστολή ή έπαρση της σημαίας αισθανόμουν σαν ένας κομπάρσος μέσα σε ένα χιλιοπαιγμένο μεταπολιτευτικό έργο, γεμάτο ανούσιες τυμπανοκρουσίες και κατευθυνόμενα πατριωτικά αισθήματα που υποχωρούν ή αναφλέγονται ανάλογα με τα συμφέροντα του καθεστώτος. Αν κάτι με ανατρίχιασε, δεν ήταν ο Εθνικός Ύμνος που τραγουδούσαμε κάθε πρωί αλλά ο βηματισμός των συναδέλφων μου. Η τρομερή αίσθηση της ομάδας και ο απλός τρόπος ζωής. Τρως όσο χρειάζεσαι ιδρωμένος με τίμια βρώμικα χέρια, ασκείσαι συνεχώς. Επιμένεις, δεν τα παρατάς. Τηρείς μια ρουτίνα βασισμένη στην ουσία των πραγμάτων. Βρίσκεσαι μέσα στη φύση. Απολαμβάνεις το πραγματικό φως του φεγγαριού στις βραδινές εφόδους. Συνειδητοποίησα πως όλοι ήμασταν κυριευμένοι από ένα πνεύμα όμοιο με τον ''Σοσιαλισμό του Μετώπου'' του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι στολές ισοπέδωναν τις κοινωνικές τάξεις και τα χρήματα δεν είχαν καμία αξία. Αντί για την αδελφότητα των χαρακωμάτων είχε αναπτυχθεί εκείνη των καψονιών. Ο εναγκαλισμός μέσα στο κρύο νερό ήταν η καλύτερη μέθοδος για την εξασφάλιση λίγης ζέστης αλλά κυρίως μας έφερνε κοντά μεταφορικά με τρόπο που δεν είχαμε βιώσει ξανά. 

Όλοι δουλεύαμε για την ομάδα, ιδρώναμε και επωμιζόμασταν τα λάθη συλλογικά. Το μπέργκινγκ όποιου δεν άντεχε άλλο στην πορεία, γινόταν αυτόματα δικό σου. Ο φυσικός εγωισμός, έβρισκε εκτόνωση στην προσφορά προς το σύνολο. Η επιδειξιομανία μας αφορούσε μόνο τη βοήθεια και την κατανόηση. Κουβαλούσα πάντα περισσότερο νερό παρακαλώντας να χρειαστεί να το προσφέρω σε κάποιον που του είχε τελειώσει. Η Μοίρα ήταν ολοκληρωτικά ταγμένη σε έναν σκοπό και διακατεχόταν από μια υγιή αλαζονεία περί ανωτερότητας σε σχέση με της άλλες, η οποία δεν έβλαπτε κανέναν, μόνο την ανύψωνε ενδυναμώνοντας τους εσωτερικούς δεσμούς της. Ο συνάδελφος σου δεν ήταν τίποτα λιγότερο από τον υπέρ-επαρκή αντικατοπτρισμό του ίδιου σου του εαυτού, των γενεών που προηγήθηκαν και των αγέννητων τέκνων μιας Φυλής που χάνεται μέσα σε έναν υγρό λάκκο σκαμμένο από την ίδια. Σκεφτόμουν πόσο ωφέλιμη θα ήταν η εκμετάλλευση όλων αυτών των υγιών ροπών των νέων Ελλήνων από ένα πραγματικά Εθνικό Κράτος. Η ανάγκη επιμόρφωσης και ιδεολογικής κατάρτισης στο στράτευμα είναι τεράστια. 

Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν θα ξεκινήσει από τα ανώτερα κλιμάκια διότι σκεπτόμενοι ριζοσπάστες εθνικιστές με αντιεξουσιαστικές ροπές είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε το σύστημα. Ένας καταδρομέας καλός αθλητής, ντόμπρος, πεισματάρης, δυνατός χωρίς όμως θεωρητικό - πνευματικό υπόβαθρο από πίσω, είναι ένας ακόμα ελεγχόμενος στρατιώτης των δογμάτων της μόνο επιφανειακά αντιδραστικής ακροδεξιάς και του συμβατικού φιλελέ πατριωτισμού. Το ότι θα βγει δυνατότερος με εμπειρίες και πρακτικές γνώσεις του προσδίδει ένα προβάδισμα το οποίο όμως στην κοινωνική του ζωή καταλήγει να έχει καθαρά ατομικό χαρακτήρα. Η ομαδικότητα και η συντροφικότητα που έχει αναπτύξει χάνονται όταν αυτός απολύεται διότι ρίχνεται να επιβιώσει σε έναν κόσμο που κυριαρχούν οι λυκοφιλίες, ο ατομικισμός, η ικανοποίηση των κατώτερων μας ενστίκτων και η υλιστική κοσμοθέαση.

Όσοι δικοί μας βρεθούν σε παρόμοιες καταστάσεις να μην διστάσουν να ρίξουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα σε μια συζήτηση. Ο Εθνικοσοσιαλιστής κρύβεται σε τέτοια περιβάλλοντα διότι είναι διωκόμενος και του χρειάζεται ένα σήμα από έναν άλλον αδερφό για να αναθαρρήσει και να δραστηριοποιηθεί έστω συνάπτοντας μια νέα φιλία με ένα άτομο της ίδιας ιδεολογίας. Οι δυο συναγωνιστές που προανέφερα, ήρθαν σε εμένα και με ρώτησαν  για να εξακριβώσουν την ιδεολογική μου ταυτότητα όταν έκανα επίτηδες αναφορά στον σοσιαλισμό μια φορά στα εστιατόρια. Διαφορετικά δεν θα τους είχα γνωρίσει και δεν θα μπορούσαμε στο μέλλον να αποτελέσουμε ένα μικρό έστω κύτταρο αντίστασης μέσα στον βάλτο.

Η συμβουλή μου προς τους νεότερους αναγνώστες είναι να καταταγούν στις Ειδικές Δυνάμεις. Τα θετικά που θα αποκομίσουν είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά. Δεν τους αξίζει να κάθονται βαριεστημένοι σε μονάδες του πεζικού τρώγοντας από ντιλίβερι. Να θυμούνται όμως πάντα πως δεν εκπαιδεύονται για το κράτος αλλά για την Φυλή. Δεν γίνονται στρατιώτες, αλλά οπλίτες. Όντας η αιχμή του δόρατος δεν θα αποτελέσουν τους καλύτερους δούλους του καθεστώτος αλλά τους μεγαλύτερους κριτές και δήμιούς του. Οι μεγάλες μάχες δεν θα δοθούν στα χαρακώματα αλλά στις πόλεις. Να γαλουχούνται πάντα στα δύσκολα γιατί μόνο ο Θεός ξέρει πόσο δύσκολα είναι αυτά που θα έρθουν.

77 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/3/23 11:06 μ.μ.

    Πολύ καλά τα λές "Ευρύμαχε". Όποιος πραγματικός Εθνικοσοσιαλιστής υπηρέτησε στις "Ειδικές Δυνάμεις" ΜΑΚΡΙΑ από την πρωτεύουσα, θα συμφωνούσε μαζί σου. Εγώ που βρισκόμουν σε ανάλογη θέση και "φακελλωμένος" ΔΕΝ έκρυβα την Ιδεολογία μου και δεν μπορούσαν και να με στριμώξουν, για αντικειμενικούς λόγους σε τελική ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/3/23 11:10 μ.μ.

    Ντάξει παιδιά, καλός είναι ο φετιχισμός με το χακί, τις αρβύλες και τους βαθμοφόρους καραβανάδες που περάσαμε στα νιάτα μας, αλλά πρέπει να δούμε και την πραγματικότητα ως έχει χωρίς ψευδαισθήσεις. Ο στρατός του Ελλαδιστάν είναι, από πάνω μέχρι κάτω, άβουλο όργανο κατοχής του καθεστώτος. Το να τους υπηρετούμε είναι ουσιαστικά προσχώρηση στις τάξεις του εχθρού και προδοσία. Εγώ προσωπικά υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις και δεν κατάφερα να βρω κανέναν ομοϊδεάτη μας, πέρα από κάποιους γραφικούς ακροδεξιούς και θρησκόληπτους μπατριώτες. Αν είστε τυχεροί, στην καλύτερη περίπτωση θα βρείτε ένα άτομο που θα είναι κάπως φιλικός προς τις ιδέες μας, με το οποίο πιθανότατα θα χαθείτε μόλις τελειώσει η θητεία σας. Καταλαβαίνω τον συναισθηματισμό του αρθρογράφου, αλλά αυτά που γράφει είναι εκτός πραγματικότητας την σημερινή εποχή.
    Σκατά στο κράτος, Ζήτω η Αιώνια Ελλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/3/23 8:37 μ.μ.

    Δεν υπηρετούμε κανέναν κρατικό μηχανισμό,που στο μέλλον θα υπάρξει το κύριο κομμάτι της κατασταλτικής δράσης σε όποια εθνική αντίδραση, ούτε συμμετάσχουμε σε πολέμους που είναι προς συμφέρον των καταπιεστών με αμνούς προς σφαγή τους καταπιεσμένους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/3/23 10:21 μ.μ.

    ούτε μια ώρα στον ελλαδικό στρατό . Αν και είναι σύνθημα αναρχικών , για την συγκεκριμένη κατάσταση ισχύει ... και σε περίπτωση πολέμου , όλοι οι ΕΣ πρέπει να βρούμε ομοιδεάτες μας, να κάνουμε ανταρσύα στα ελλαδικά στρατόπεδα και να σεισπειρωθούμε ώστε να διεξάγουμε αντάρτικο ορίζοντας και μια αυτοεξόριστη κυβέρνηση . Ας πάνε οι ματατζήδες να υπερασπιστούν το κράτος αφού δείχνουν καθημερινά την αγάπη τους προς αυτό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/3/23 3:02 μ.μ.

      Πιο ΚΚΕ δεν γίνεται... Τα εχεις μπερδεψει φίλε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/3/23 11:12 μ.μ.

      Καλόν οίνον!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/3/23 4:50 π.μ.

      πες μας εσύ αδερφέ που δεν τα έχεις "μπερδέψει" τι πρέπει να κάνουμε οι ΕΣ σε περίπτωση πολέμου . να πολεμήσουμε για τον κούλη ώστε οι μισοί να μην γυρίσουμε από το μέτωπο και οι άλλοι μισοί -όσοι γυρίσουμε- να αποκτήσουμε ψυχολογικά και PTSD ; εκεί να δεις μετά που ο χώρος θα καταποντιστεί δίχως επιστροφή.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/3/23 3:36 μ.μ.

      4:50 ποια η γνώμη σου για τους "ΕΣ" στην Ουκρανία και την στάση τους; Αυτοί καλά κάνουν ή μόνο οι Έλληνες ΕΣ δεν πρέπει να πολεμήσουν σε περίπτωση πολέμου;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος15/3/23 4:38 μ.μ.

      την ώρα που εσύ βάζεις εισαγωγικά αυτοί πολεμούν και τσακίζουν τους εισβολείς

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος15/3/23 5:21 μ.μ.

      3:36 η γνώμη μου είναι αυτό που γράφει ο 2:40

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος16/3/23 12:09 π.μ.

      Το καταλάβαμε λοιπόν, οι Έλληνες ΕΣ δεν πρέπει να πολεμήσουν αλλά οι Ουκρανοί καλά κάνουν και πολεμάνε

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος17/3/23 1:42 μ.μ.

      κάποια στιγμή πρέπει ο άνθρωπος να διαλέγει αν ειναι με την ιδεολογία ή με το κράτος. κάποιες φορές δεν τιθεται τετοιο δίλλημα, διοτι η ιδεολογια σωστά επιτασσει την υπερασπιση της πατριδας και το κράτος ισχυριζεται πως κανει το ίδιο. οι τυφλωμενοι ομως απο την αρρωστεια της απολιτικ βλαχοδεξιας δε μπορουν να κανουν το βήμα παραπάνω και να γίνουν αυτο που επιτάσσει το συμφέρον του εθνους: σοσιαλιστές, αυτόνομοι

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος13/3/23 9:54 μ.μ.

    Φοβερό άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευρύμαχε με πήγες δέκα χρόνια πίσω, συγχαρητήρια για το άρθρο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/3/23 11:17 π.μ.

    Ένας είναι ο λόχος ο 41 λόχος των φιδιών. ΖΗΤΏ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/3/23 11:13 μ.μ.

    Αυτό που υπάρχει στο στρατό γενικά και όχι μόνο στους πορωμένους, συνήθως στρατόκα@λους, των ειδικών δυνάμεων είναι συνοπτικά:
    στρατιωτική εκπαίδευση με σημαία Ελλάδας.
    Ακροδεξιά φληναφήματα δεν αλλάζουν την ουσία των πραγμάτων. Κι εφόσον ισχύει αυτό, όλα τα άλλα -και οι αυτοκτονίες- είναι πολύ λογικά επακόλουθα.
    Δεν θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς στην σημερινή κοινωνία που ζούμε, ο στρατός δεν είναι κάτι ξέχωρο.
    Τελικά τι υπηρετούμε; Την κοινότητα μας ή πρόκειται απλά για μια υποχρέωση προς το (ανθ)ελληνικό κράτος;
    Πολύ αμφιβάλλω αν στο Ισραήλ, στο Ιράν ή στη Β.Κορέα, χώρες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, έχουν τέτοια θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/3/23 11:48 μ.μ.

    ΕΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ) ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ.........ΩΣΠΟΥ ΟΜΩΣ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ Ο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ.....ΔΙΟΤΙ Ο ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ......ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ
    ΛΟΑΤΚΙ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΤΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/3/23 11:50 π.μ.

      Εντάξει Τέλη. Θα περιμένουμε να φτιαχτεί ΕΣ κράτος. Όταν φτιαχτεί θα τρέξουμε και θα προλάβουμε σε χρόνο dt να εκπαιδευτούμε, να στρατικοποιηθούμε και να μάθουμε πως πολεμούν συνδυαστικά τα όπλα. Προφανέστατα οι Τούρκοι, οι Αλβανοί, οι Εβραίοι και όποιοι άλλοι θελήσουν να μπουκάρουν, θα μας περιμένουν να εκπαιδευτούμε και να αποκτήσουμε ΕΣ στρατό. Μέχρι τότε θα αναπληρώνουμε την έλλειψη στρατιωτικής ικανότητας εξασκούμενοι στην ζενική τοξοβολία.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/3/23 3:35 μ.μ.

      Στον πόλεμο της Ουκρανίας με ποια πλευρά είσαι; Εκεί καλά κάνουν οι "εθνικοσοσιαλιστές";

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/3/23 6:36 μ.μ.

      Εγώ την εφορία βλέπω να κάνει εξώσεις, όχι τον Ερντογάν...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος17/3/23 1:21 μ.μ.

      ντροπή σας κύριε Τέλη. δεν το περίμενα ποτέ από εσάς ότι θα φτάνατε να συγκρίνετε τον Ερντογάν με την εφορία του ελληνικού δημοσίου.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος17/3/23 9:17 μ.μ.

      Στην Ουκρανία δεν κάνει εξώσεις οι εφορία;

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος17/3/23 9:19 μ.μ.

      Στην Ουκρανία οι Ε/Σ πολεμούσαν για την Ουκρανία και κατά των αυτονομιστών στα ανατολικά και πριν την εισβολή του Πούτιν. Και τότε η Ουκρανία πάλι καπιταλιστικό κράτος ήταν. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάνετε διαχωρισμό στα της Ελλάδος.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος15/3/23 3:27 π.μ.

    Έτσι αδέρφια, ούτε ώρα στον ελληνικό στρατό, δεν υπηρετούμε κανέναν κρατικό μηχανισμό, αν γίνει πόλεμος με τουρκία δεν πολεμάμε αλλά κάνουμε αντάρτικο (όπως έγραφαν γνωστές ομάδες πριν μερικά χρόνια όταν είχε ανοίξει πάλι συζήτηση γι'αυτό το θέμα στον χώρο) και ταυτόχρονα. Αλλά όλα αυτά στην Ελλάδα, γιατί στην Ουκρανία φτιαχνόμαστε να βλέπουμε χρήσιμους ηλίθιους να πεθαίνουν για τα ΝΑΤΟικά και αμερικανικά συμφέροντα.
    Ή διαλέγεται μια στάση από τις δύο ή είστε εντελώς για γέλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/3/23 2:40 μ.μ.

      Το καταλαβαίνεις ότι η Ελλάδα με την Ουκρανία είναι διαφορετικές καταστάσεις; Εάν επικρατήσει ο Πούτιν στην Ουκρανία ,οι ΕΣ Ουκρανοί θα βρεθούν στις φυλακές ενώ αν επικρατήσει η Τουρκία σε ενδεχόμενο πόλεμο ,οι Έλληνες ΕΣ τίποτα δεν θα πάθουμε διότι δεν τον νοιάζει τον Ερντογάν ο ΕΣ ,απλά θα αλλάξει η κατοχή και ο νταβατζης.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/3/23 10:16 μ.μ.

      Δε θα βρεθούν απλώς σε φυλακές. Θα εκτελεστούν όπως δήλωσε ο ίδιος ο Πούτιν.
      Πάντως είναι να απορείς με τους ακροδεξιούς. Τη μια κατηγορούν τους ΕΣ που δε θέλουν να υπηρετήσουν το αντεθνικο κράτος και από την άλλη βρίζουν την Αζοφ που υπερασπίζεται πάτριο έδαφος από τον εισβολέα. Ας διαλέξουν μια στάση, αλλιώς είναι για γέλια.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/3/23 12:07 π.μ.

      Χαχαχαχαχαχα δηλαδή αν κατακτήσει η Τουρκία τμήμα του ελληνικού εδάφους θα αφήνει να υπάρχουν ομάδες ΕΣ που θα μιλάνε για απελευθέρωση και αλλαγή καθεστώτος; Δεν πάτε καθόλου καλά μερικοί αλλά τουλάχιστον έχετε πλάκα

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/3/23 12:08 π.μ.

      Βέβαια μπορεί οι ΕΣ που έχεις στο μυαλό σου σε τέτοια περίπτωση να γράφουν ύμνους για τον Ερντογάν (όπως γνωστός φωτογράφος)

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος16/3/23 2:17 π.μ.

      12:07 λες και υπαρχει περιπτωση η τουρκια να καταλαβει ολη την Ελλαδα ξερω γω ... το πιο ρεαλιστικο σεναριο ειναι ειτε να γινει κανα θερμο επεισοδειο ειτε να καταλαβει ενα κομματι της ελλαδας -καποιο νησι ή τον εβρο πχ- οποτε παλι μια χαρα θα λεμε για επαναστασεις και απελευθερωσεις βλεποντας ταυτοχρονα τους νεοελλαδιτες να σκουζουν που ξαναπροδοθηκαν απο την δημοκρατια

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος16/3/23 9:23 π.μ.

      Όλο με τον φωτογράφο ασχολείστε..

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος16/3/23 10:43 π.μ.

      Μπορεί οι ΕΣ που έχουν στο μυαλό τους όσοι καλούν σε άρνηση στράτευσης να γράφουν ύμνους και για τον Αντώνη Σαμαρά σε πρωτοσέλιδα μιλιταριστικών φυλλάδων. Τελικά τι είστε εκεί στο Στόχο; Στρατοκράτες ή αρνητές στράτευσης;

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος16/3/23 10:27 μ.μ.

      Αν δεν κάνω λάθος μόνο μία αυτόνομη κίνηση είχε το θάρρος να καλέσει δημόσια σε άρνηση στράτευσης μέσω του ιστολογίου τους . οι άλλοι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα .

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος16/3/23 11:00 μ.μ.

      Πρέπει να είσαι μεγάλο βλημα 2:40

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος16/3/23 11:05 μ.μ.

      Είσαι ο κορυφαίος εθνικοσοσιαλιστής 9:23. Για αυτό ασχολούνται μαζί σου.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος17/3/23 11:11 π.μ.

      11:05 γιατί δεν είναι;

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος17/3/23 1:24 μ.μ.

      Εντάξει 2:17 να αφήσουμε τους Τούρκους να πάρουν ένα κομμάτι για να μπορούμε εμείς να γευόμαστε τα αγαθά της δημοκρατίας και να μιλάμε ελεύθερα υπέρ του εθνικοσοσιαλισμού. Πάντοτε καμμένοι ήσαστε εκεί στο Στόχο. Τώρα το φτάσατε σε άλλο επίπεδο. Τι σας ποτίζει ο πρέσβης;

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος17/3/23 7:18 μ.μ.

      1:24 γιατι τωρα που δεν εχεις τους τουρκους νομιζεις οτι τα εδαφη σου ειναι ελληνικα ; απλα στα χαρτια ειναι ελληνικα .στην πραξη ειτε τα εχει ο τουρκο ειτε τα εχει η ολιγαρχια των οικογενειοκρατων δεν εχει καποια διαφορα αυτοι κανουν κουμαντο .

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος17/3/23 9:06 μ.μ.

      Ρε 10:27 χωροφύλακες, αστυφύλακες, γεμάτο μπάτσους είναι το σχόλιο σου. Έχεις κάποια σχέση με το αστυνομικό σώμα;

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος18/3/23 6:52 μ.μ.

      9:06 γιατί κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ;

      Διαγραφή
    16. Ανώνυμος18/3/23 8:31 μ.μ.

      Άρα 7:18 προτείνεις να τους τα δώσουμε και τυπικά για να λυθεί το ζήτημα. Βγάλε το Στόκο από το μυαλό σου.

      Διαγραφή
    17. Ανώνυμος19/3/23 4:39 π.μ.

      Ρε 1:24 γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις; Στους έλληνες ε/σ λέτε κάποιοι ότι δεν θα έπρεπε να μας κάνει διαφορά αν κάποιο κομμάτι της Ελλάδας το κατακτήσει η Τουρκία, το ίδιο με τώρα είναι άρα λιποταξία και δεν πολεμάμε. Γιατί όταν μιλάμε για Ουκρανούς όμως το γυρίζεται και ξαφνικά καθήκον του ε/σ είναι να πεθάνει στην πρώτη γραμμή; Αυτή είναι η ερώτηση. Έχεις κάποια σοβαρή απάντηση για να δικαιολογήσεις την αντίφαση;

      Διαγραφή
    18. Ανώνυμος19/3/23 3:31 μ.μ.

      4:39 Γιατί όπως είπε και ο άλλος ,αμα χάσουν τον πόλεμο οι Ουκρανοί ,οι ΕΣ θα καταλήξουν σε Γκουλάγκ αν όχι σε εκτελεσμένοι ενώ αν χαθεί ένας ενδεχόμενος πόλεμος Ελλάδας Τουρκίας,επειδή ο Ερντογάν δεν είναι Πούτιν και δεν τον νοιάζει η αποναζιστικοποιηση δεν θα φάμε κυνήγι οι ΕΣ ...για τους Ουκρανούς αν και πολεμάνε για ΝΑΤΟ και ΕΕ πολεμούν ταυτόχρονα και για την επιβίωση τους .
      8:31 προτείνω κανείς Έλληνας ΕΣ ή φασίστας να μην πολεμήσει.

      Διαγραφή
    19. Ανώνυμος19/3/23 9:42 μ.μ.

      Γιατί δεν απαντάς ρε 4:39 πως καταφέρνεις να συνδυάζεις τον μιλιταρισμό με την άρνηση στράτευσης. Τη μια μου θες δυνατό στρατό να μπει με τις ερπύστριες στη βουλή και την άλλη καλείς τους ΕΣ σε άρνηση στράτευσης. Στο ξαναλέω βγάλε στο Στόκο απ το μυαλό σου.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος18/3/23 9:26 μ.μ.

    Το AZOV που υπερασπίζεται την Ουκρανία απο τη ρωσική εισβολή ή παλιότερα απο τους ρωσόφιλους αυτονομιστές στα ανατολικά (τότε δεν τους είχε κυρήξει πόλεμο ο Πούτιν) ήταν αστοί ακροδεξιοί δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος19/3/23 9:44 μ.μ.

    Ερώτηση κρίσεως: Αν γίνει πόλεμος Ελλάδας Αλβανίας πρέπει να πολεμήσουν οι εθνικοσοσιαλιστές ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/3/23 3:19 μ.μ.

      Επί Μητσοτάκη και γενικότερα επί Γ ελληνικής δημοκρατίας σε κανέναν πόλεμο δεν πρέπει να πολεμήσουν οι Έλληνες ΕΣ και φασίστες ... Ακόμη και ο Κασιδιάρης ή ο χοντρός να αναλάμβαναν προθυπουργοι της χώρας πάλι δεν πρέπει να πολεμήσουμε ...όταν και άμα έρθει εθνικοσοσιαλισμός ή φασισμός στην Ελλάδα τότε θα πολεμήσουμε .διότι τότε θα αξίζει το αίμα που θα χύσουμε .

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/3/23 4:37 μ.μ.

      Τότε κακώς πολέμησε ο Χίτλερ και όλοι οι ΕΣ στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Για τους γαλαζοαίματους έχυσαν το αίμα τους. Όχι για την Γερμανία. Έπρεπε να αφήσουν τους Γάλλους να πάρουν τη μισή Γερμανία γιατί τους εθνικοσοσιαλιστές δεν θα τους πείραζαν. Ο Γιούνκερ δεν θα έγραφε τις θύελλες από ατσάλι. Θα έγραφε τα απομνημονεύματα του Χατζή go-go.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/3/23 7:09 μ.μ.

      Ο Ζελενσκι είναι φασίστας και εθνικοσοσιαλιστής;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος21/3/23 4:02 μ.μ.

      Οι γαλαζοαιματοι 4:37 δεν ήταν αντινατιβιστες ,ούτε εισήγαγαν λάθρο στη Γερμανία και την Αυστρία ούτε ήταν τίποτα γλοιωδεις μαριονέτες όπως οι σημερινοί ...οπότε καλά έκανε ο Χίτλερ που πολέμησε ,εμείς όμως δεν έχουμε έναν Κάιζερ...έχουμε τους χειρότερους των χειροτέρων.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος22/3/23 10:26 π.μ.

      4:02 αν το έλεγες του Χίτλερ αυτό θα σου τράβαγε χαστούκι. Έχεις διαβάσει τι έγραφε για τους αριστοκράτες όταν ήταν νεαρός; Με τον πιο άθλιο τρόπο τους χαρακτήριζε. Σαν παράσιτα. Αν του άρεσε ο Κάιζερ δεν θα αρχηγός ενός μικρού κόμματος. Θα πήγαινε με τα μεγάλα κόμματα της Δεξιάς. Ήταν βλέπεις εθνικοσοσιαλιστής. Όχι πράκτορας των ΗΠΑ και Στόκος.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος22/3/23 5:42 μ.μ.

      4:37 ξεχασες επισης να πεις οτι ο Χιτλερ με το ζορι πηγε να πολεμησει . Η αυστριακη αστυνομια τον επιασε και τον κατεταξε με το ζορι .

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος22/3/23 8:22 μ.μ.

      Ρε άσχετο Στοκάδι 5:42 ο Χίτλερ λιποτάκτησε από το στρατό της Αυστροουγγαρίας επειδή ήταν πολυεθνικός για να υπηρετήσει στο στρατό της Γερμανίας επειδή ήταν εθνικός γερμανικός στρατός. Δεν πολέμησε με τον αυστριακό στρατό στον πρώτο παγκόσμιο. Τι σας ποτίζει ο Τσούνης ρε;

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος22/3/23 9:05 μ.μ.

      10:26 ετσι το βλεπω εγω , δεν ειπα τι να εκανε ο Χιτλερ ... αν συγκρινουμε την Γερμανια του Καιζερ με την Ελλαδα του κουλη , η Γερμανια του Καιζερ θα μοιαζει παραδεισος επι γης ... προσφατα ιδιωτικοποιησαν και το νερο , αλλος ενας λογος να μην πολεμησω για ενα κρατος που θελει να με αφανισει εμενα και τους αλλους γηγενεις . τιποτα δεν μας ανηκει , ουτε τα ιδια μας τα σπιτια δεν μας ανηκουν οταν εχεις να πληρωνεις ενφια ...ενας ενοικιαστης εισαι που δουλευεις σε αυτην την εταιρια που λεγεται ελλαδα .εφοσον δεν μου ανηκει ουτε το σπιτι μου βρες μου λογους να πολεμησω , γιατι εγω μπορω να σου πω εστω λιγους λογους να πολεμησει ενας γερμανος για την γερμανια του καιζερ .

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος23/3/23 12:06 μ.μ.

      9:05 σταμάτα να διαστρεβλώνεις τη σκέψη του Χίτλερ. Ο Χίτλερ και ο κάθε εθνικιστής θα πολεμούσε και σήμερα. Δεν θα έβλεπε ωφελιμιστικά την κατάσταση για να κάτσει να μεμψιμοιρίσει αν το αστικό κράτος του Κάιζερ ήταν περισσότερο εθνικό από το κράτος της Ελλάδας. Θα πολεμούσε για να υπερασπιστεί την πατρίδα και όχι το κράτος. Όταν η εξωτερική απειλή θα απομακρυνόταν θα είχε όλο το χρόνο να τα βάλει με τον εσωτερικό εχθρό. Τον εξωτερικό εχθρό θα τον πολεμήσουμε μια φορά κάθε πενήντα χρόνια. Τον εσωτερικό εχθρό τον πολεμάμε κάθε μέρα. Την ώρα της ξένης εισβολής θα μας πιάσει η πρεμούρα να τον αποκαθηλώσουμε; Μόνο οι μαρξιστές το λένε αυτό γιατί πιστεύουν στην ταξική πάλη. Για την ακρίβεια όχι ο λαός της αριστεράς. Οι γραφειακοί της.
      Μιας και αναφέρθηκε το παράδειγμα του Μητσοτάκη. Εσύ τι έχεις κάνει τέσσερα χρόνια για να ξηλωθεί η εξουσία του Μητσοτάκη; Ποιες δράσεις έχεις πραγματοποιήσει; Ποιες πρωτοβουλίες έχεις πάρει; Θα μπορούσες να με ρωτήσεις και εσύ το ίδιο. Εγώ δεν λέω ότι πρέπει να γίνουμε αρνητές στράτευσης για να πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτή είναι η διαφορά. Είναι προφανές ότι και να το κάνουμε μια χαρά θα συνεχίσει να υπάρχει η τρίτη δημοκρατία και χωρίς εμάς στο στρατό της. Έχει αβέρτα Αλβανούς και μετανάστες να στρατολογήσει. Οπότε τι μας λες; Να το δούμε ωφελιμιστικά και να μην πάμε στο πόλεμο για να φυλάξουμε την πάρτη μας; Δεν θα πάρουμε. Ας περάσεις στην επόμενη προπαγάνδα. Μπορεί να είναι περισσότερο πειστική.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος23/3/23 3:27 μ.μ.

      9:05 μπύρα ή Κάιζερ?

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος23/3/23 6:45 μ.μ.

      8:22 χαχαχα λες και ο πολυεθνικος στρατος της αυστροουγγαριας ειχε τιποτα νεγρους και τον πειραξε αυτο τον χιτλερ και αποφασισε να πολεμησει για τον γερμανικο ... το εχει πει πουθενα ο χιτλερ οτι για αυτο δεν θελησε να πολεμησει με τον αυστριακο στρατο ή το ερμηνευσες εσυ ετσι ;

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος23/3/23 9:45 μ.μ.

      Και η Γερμανία του Κάιζερ καπιταλιστικό κράτος ήταν. Οι διαβαθμίσεις που κάνετε στον καπιταλισμό (Γερμανία του Κάιζερ - σημερινή Ελλάδα) για να δικαιολογήσετε την υποστήριξη της φυγοστρατίας είναι απλώς δικαιολογίες του συρμού.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος23/3/23 10:05 μ.μ.

      Το είχε πει βλάκα 6:45. Στο ξαναλέω. Σταμάτα να διαβάζεις το Στόκο. Άνοιξε κανένα βιβλίο.

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος23/3/23 10:53 μ.μ.

      9:45 νομιζεις οτι ο μονος λογος που δεν θα πολεμησουμε οσοι δεν πολεμησουμε ειναι ο σημερινος καπιταλισμος ; μπορω μεχρι αυριο να σου γραφω λογους .
      12:06 ειτε πολεμουσε ο χιτλερ σημερα ειτε οχι εγω δεν αλλαζω σταση . Δεν ειμαστε χρυσαυγιτες ουτε ματατζηδες να ακολουθουμε πιστα ο,τι λεει ο αρχηγος ή το αφεντικο ,εχουμε δικη μας βουληση σε τετοια θεματα φυσικα . Επισης 12:06 τα εχεις μπερδεψει λιγο , δεν εχει ΚΑΜΙΑ σημασια το τι νομιζεις εσυ για το για ποιον θα πολεμησεις ...εσυ μπορει να εχεις στο μυαλο σου οτι πολεμας για την πατριδα σου και οχι για το κρατος , αλλος μπορει να εχει στο μυαλο του οτι πολεμαει για τους προγονους του , και ; υποκειμενικα ειναι αυτα , η αντικειμενικη αληθεια ειναι οτι θα πολεμησεις θες δεν θες για το κρατος ,για τον μητσοτακη , για τους ολιγαρχες και για τους εφοπλιστες ασχετα τι θα εχεις στο μυαλο σου ... και οι ουκρανοι στο μυαλο τους εχουν οτι πολεμανε για την πατριδα τους και αλλοι οτι πολεμανε νεομπολσεβικους του πουτιν αλλα η αληθεια ειναι οτι πολεμανε ΚΑΙ για τον ζελενκσι ,τα συμφεροντα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ . Μαρεσει που γραφεις "οταν η εξωτερικη απειλη απομακρυνοταν θα ειχε ολο τον χρονο να τα βαλει με τον εσωτερικο εχθρο " λες και ειναι σιγουρο οτι οσοι ελληνες ΕΣ παμε στο μετωπο ,θα γυρισουμε ολοι σωοι και αβλαβεις ... βαλε ποσοι δεν θα γυρισουν ,βαλε ποσοι θα γυρισουν σακατεμενοι και βαλε και ποσοι θα γυρισουν με ψυχολογικα και PTSD . μετα με αυτα τα προβληματα πως να αλλαξουμε την κατασταση ρε μαστορα μας δουλευεις ; Οσο μας καταδυναστευει η Γ ελλαδικη δημοκρατια η μονη λυση ειναι η λιποταξια .

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος24/3/23 9:26 μ.μ.

      10:53 είναι εντελώς δημοκρατικός ο τρόπος που σκέφτεσαι. Αν πιστεύεις ότι έχουμε λόγο να μιλάμε για τα "ψυχολογικά" και τα ρέστα άσε τον εθνικοσοσιαλισμό και ασχολήσου με κάτι άλλο. Ο Γιούνγκερ και όλα τα μέλη του NSDAP έκαναν τις μνήμες του πολέμου μαγιά αγωνιστικότητας. Δεν έγραψαν για ψυχολογικά κατάλοιπα. Πρέπει να είσαι βαθιά υλιστής και παρτάκιας για να σκέφτεσαι με τέτοιο τρόπο. Τα παππούδια που πολέμησαν στην Πίνδο έφτιαξαν συλλόγους και ντύνονταν με τις στολές τους μέχρι τα γεράματα στις παρελάσεις. Δεν έλεγαν ότι τους άφησε ψυχολογικά το μέτωπο. Μάθαμε και το PTSD.
      Για το θέμα του υποκειμενισμού που απαντάς στο άλλο παιδί όσο υποκειμενικά το βλέπει εγώ τόσο υποκειμενικά το βλέπει και ο Μητσοτάκης. Γιατί η δική του υποκειμενικότητα ισχύει περισσότερο από τη δική μου; Δεν είναι θέμα υποκειμενικότητας. Είναι θέμα καθαρού πολιτικού συμφέροντος. ,Το συμφέρον του εθνικιστή να υπερασπιστεί την πατρίδα τυχαίνει να συμφέρει και τον καπιταλιστή που θέλει να υπερασπιστεί την εξουσία του. Όταν αγωνιζόμαστε για τα οικονομικά το συμφέρον του εθνικιστή να υπερασπιστεί τη κοινωνική συνοχή συμφέρει και τον κομμουνιστή που υπερασπίζεται αυτά που βλέπει σαν συμφέροντα της εργατικής τάξης και του κόμματός του. Συγκυριακές πολιτικές συμμαχίες προκύπτουν οποτεδήποτε. Η ιδεολογία δεν αλλάζει.
      Όσο μας καταδυναστεύει η Γ Ελληνική Δημοκρατία η λύση είναι να δημιουργηθεί ένας σωστός εθνικιστικός χώρος.

      Διαγραφή
    16. Ανώνυμος25/3/23 9:15 μ.μ.

      9:26 ειναι πολυ απλο ... πες οτι ειμαστε 5.000 ΕΣ στην Ελλαδα . εαν ακουσουμε εσενα και παμε και οι 5000 στον πολεμο , οι μισοι δεν θα επιστρεψουμε και οσοι επιστρεψουμε θα γυρισουμε με ψυχολογικα . μετα πως θα δρασουμε στον χωρο ; εδω τωρα ειμαστε διαλυμενοι και θες να παμε σε πολεμο ωστε να ελαττωθουμε ; εχει πολλους χρησιμους ηλιθιους η δημοκρατια , ασε να πανε εκεινοι να πολεμησουν .

      Διαγραφή
    17. Ανώνυμος26/3/23 8:03 μ.μ.

      10:53 Επικαλέστηκα εθνικοσοσιαλιστές και τη στάση τους στον πόλεμο. Ούτε ΧΑ, ούτε ΜΑΤ, ούτε τίποτα. Αν η θέση σου είναι να μην υπερασπιτείς την πατρίδα σε περίπτωση πολέμου λόγω της πολιτικής καταστάσεως και του κράτους, άποψή σου. Αλλά μην το βαπτίζετε αυτό "'εθνικοσοσιαλισμό' ή "φασισμό.

      Διαγραφή
    18. Ανώνυμος27/3/23 5:25 μ.μ.

      8:03 Ας αποφασισει ο καθενας ελληνας ΕΣ/φασιστας αν θα πολεμησει ,αν ομως φαει προδοσια στη μουρη ξανα δεν θα εχει το δικαιωμα να διαμαρτυρηθει .

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος24/3/23 4:17 π.μ.

    12:06 ένας αμερικάνος καλά έκανε δηλαδή που πολέμησε σε ιράκ,βιετνάμ,αφγανιστάν και οπουδήποτε αλλού υπάρχει πετρέλαιο και συμφέροντα για το ισραήλ ; ο αμερικάνος θα σου πει"πολέμησα για τα συμφέροντα της πατρίδας μου " για ποιας πατρίδας του πολέμησε ; των νέγρων ; των νοτιοαμερικάνων ; ή των λευκών ; αμα δεχτεί εισβολή η αμερική απο την ρωσία ,το ιράν και τη βόρεια κορέα (λέμε τώρα) καλά θα κάνει να πολεμήσει ώστε να την υπερασπιστεί ; εάν η απάντησή σου είναι όχι τότε φάσκεις και αντιφάσκεις γιατί είναι ακριβώς το ίδιο με την ελλάδα . για ποιά πατρίδα να πολεμήσει ο έλληνας ; για την ελλάδα του αντετοκούμπο ; ώστε όταν γυρίσει από τον πόλεμο να του λένε οι νεοέλληνες ότι ο αντετοκούμπο είναι πιο έλληνας από αυτόν μόνο και μόνο επειδη εσύ που πολέμησες είσαι ναζί ; για ποιά πατρίδα ; των γύφτων ; ή των ντόπιων ραγιάδων που είναι φανατικοί αντιρατσιστές και στέλνουν με πάθος βοήθεια στην τουρκία σε κάθε σεισμό ; τα σλόγκαν "πολεμάω για την πατρίδα και όχι για το κράτος " , "πολεμάω για την ελευθερία" κτλπ κτλπ είναι συναισθηματισμοί εκτός τόπου και χρόνου .καλό θα ήταν να μην σκεφτόμαστε με βάση το συναίσθημα διότι δεν είμαστε γυναίκες , αλλά να σκεφτόμαστε με βάση την λογική .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/3/23 9:37 μ.μ.

      Οι ΗΠΑ είναι μια χώρα που χτίστηκε από όλες τις φυλές που αναφέρεις. Δεν είναι ευρωπαϊκή χώρα. Είναι πατρίδα λευκών, μαύρων, Ινδιάνων και κάθε φυλής που φιλοξενεί. Είναι βλακώδες να την κρίνεις με τους ίδιους όρους που κρίνεις το ελληνικό έθνος. Τι δεν καταλαβαίνεις; Είναι πατρίδα και των μαύρων της και πρώτα απ όλα των Ινδιάνων της.
      Ωραία να στο θέσω αλλιώς. Μέχρι τον Β Παγκόσμιο στις σημαντικές επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού δε συμμετείχαν μαύροι, κίτρινοι και άλλοι. Τον εθνικοσοσιαλισμό με λευκό στρατό τον νίκησαν οι Αμερικανοί. Τότε ήταν εντάξει για έναν λευκό να πολεμά; Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου τότε δε θα έπρεπε να έχει πρόβλημα στράτευσης ένας Αμερικανός.
      Πάμε στο σήμερα. Σήμερα ο στρατός των ΗΠΑ είναι στρατός επαγγελματιών. Μετά το 1991 σχεδόν κανένας φαντάρος δεν έχει υπηρετήσει στα μέτωπα που άνοιξαν οι Αμερικανοί. Όλοι τους οι στρατιώτες είναι μονιμάδες. Άκυρο και αυτό το παράδειγμά σου.
      Να σου θέσω εγώ ένα ερώτημα; Εθνικοσοσιαλιστές στη Θράκη και στα νησιά δεν υπάρχουμε; Εμείς επιτρέπεται να πολεμήσουμε για να προστατεύσουμε τα σπίτια μας; Αν μου πεις ναι θα είσαι διπλά υλιστής. Θα μου επιτρέψεις να πολεμήσω για να φυλάξω την περιουσία και τη ζωή μου. Όχι την ανώτερη κοινότητα που μας περιλαμβάνει όλους, το ΕΘΝΟΣ.
      Σοβαρευτείτε πανίβλακες. Πέντε άνθρωποι έμειναν να διαβάζουν τη κυπατζοφυλλάδα και να βλέπουν το μάπετ σόου σας και μυαλό δε βάλατε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/3/23 9:38 μ.μ.

      Η Γερμανία του Κάιζερ δεν είχε γύφτους;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος25/3/23 9:22 μ.μ.

      9:37 μιλας για κυπατζηδες αλλα ξεχνας οτι ο στοκος και ολες αυτες οι εφημεριδες ισα ισα πουλανε στρατοκαυλεια και ονειρευονται πολεμο με τουρκους ... εγω και οσοι ειμαστε κατα της στρατευσης επι δημοκρατιας , λεμε το αντιθετο, ισα ισα ο μητσοτακης ψαχνει χρησιμους ηλιθιους για μια τετοια κατασταση γιαυτο και στις ειδησεις που και που ανεβαζουν κανα βιντεο με τα "ατρομητα ελληνικα f-16" (που δεν εχουν συμμετασχει σε καμια μαχη) ωστε να χαιρεται ο μεσος ακροδεξιος ... παρακατω , ενας αμερικανος στον Β ΠΠ δεν θα επρεπε να πολεμησει διοτι δεν ειχε κανεναν λογο να ερθει στην ευρωπη αλλα η φιλελευθερη κυβερνηση του και οι εβραιοι εδειχναν πλαστους χαρτες οτι δηθεν η γερμανια ειχε επεκτατικα σχεδια εναντιων της αμερικης .για το αλλο που λες οτι ειναι μονιμαδες αντε ας το δεχτω διοτι οντως μονο κατι καμμενοι τρεχουν σε αφγανισταν κτλπ κτλπ , στο αλλο που λες ομως για την θρακη και τα νησια ,οσοι ελληνες ΕΣ βρισκονται σε αυτες τις περιοχες εγω θα προτεινα να μετεβουν σε ασφαλη περιοχη της ελλαδας και να κανουν ανταρτικο ειτε να προετοιμαστουν για να ριξουν την δημοκρατια πιο μετα των εξελιξεων .το να σκοτωθουν εστω για τα σπιτια τους και τη γη τους στις ακριτικες περιοχες δεν θα αλλαξει το αποτελεσμα διοτι θα ειναι ηδη στημενο οπως με τα ιμια .

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος26/3/23 1:40 μ.μ.

      9:22 μα ο αρχισυντάκτης του Στόχου σε εκπομπή ΕΣ θαυμαστών του Περίανδρου άρχισε πρώτος να διαλαλεί την ιδέα που εσύ υποστηρίζεις. Ο Χατζηgo-go είπε ότι πρέπει να γίνουμε αρνητές στράτευσης στην εκπομπή της ΕΣΑ. Οι ΕΣΑτζήδες συμφώνησαν. Μετά εμφανιστήκατε οι περισσότεροι ΕΣ αρνητές στράτευσης. Αυτός είναι ο λόγος που χτυπάω το Στόκο. Πάλι αυτή η φυλλάδα με τον τροβαδούρο της έδωσε γραμμή. Μετέπειτα δούλεψαν τα πλυντήρια μυαλών.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος26/3/23 8:14 μ.μ.

      1:40 ακομα και ετσι να ειναι , δεν μου φαινεται παραλογο αυτο με την αρνηση στρατευσης . αν δουμε και την ιστορια στην τελευταια συρραξη που ηταν με τα ιμια αυτοι που κληθηκαν να πανε να πολεμησουν εφαγαν προδοσια .δεν υπαρχει καποια εγγυηση οτι δεν θα ξαναφαμε προδοσια

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος27/3/23 4:08 μ.μ.

      Αν σκέφτεσαι ατομικιστικά έχει λογική αυτό που λες 8:14. Όχι όμως αν σκέφτεσαι εθνικιστικά. Το θέμα δεν είναι μόνο να φάμε εμείς την προδοσία. Το θέμα είναι να μην φάει προδοσία και η πατρίδα. Στα Ίμια αυτό ήταν το χειρότερο. Δεν ήταν η προδοσία των στρατιωτικών. Ήταν η προδοσία των στρατιωτικών και πολύ περισσότερο η προδοσία της πατρίδας. Δεν πέθαναν μόνο οι τρεις στρατιωτικοί. Ήρθαν και οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Δεν πολεμάμε μόνο για τα τομάρια μας. Πολεμάμε και για αυτά. Πολεμάμε πάνω από όλα και για το σύνολο. Για την πατρίδα. Αν θέλουμε να αρνηθούμε την υπηρεσία στο Μητσοτάκη γιατί να την περιορίσουμε στο στρατό; Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου δεν πρέπει να πάμε ούτε σχολείο, ούτε πουθενά. Αφού όλα τα καπιταλιστικά κόμματα τα ελέγχουν. Γίνεται αυτό; Τι νόημα θα έχει; Δεν είναι μορφή αντίστασης.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος28/3/23 2:30 π.μ.

      4:08 θα συμφωνουσα μαζι σου αν οντως ειχαμε καποια πατριδα ...ποια πατριδα εχουμε σημερα ; υπο κατοχη ειμαστε και απλα στα χαρτια λεγεται ελλαδα . με λιγα λογια ειναι σαν να ζουσες στην τουρκοκρατια και να δεχονταν επιθεση η ελλαδα -τοτε που αποτελουνταν επαρχια της οθωμανικης αυτοκρατοριας -απο εναν χ εχθρο και να ελεγες "πολεμαμε για την πατριδα μας" υπο κατοχη ησουν τοτε υπο κατοχη εισαι και τωρα ... βρισκω πιο λογικο το ανταρτικο σε αυτην την περιπτωση μαζι με συναγωνιστες ΕΣ/φασιστες και καποιους εθνικιστες ... αυτο δεν ειναι ατομικιστικο .

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος28/3/23 8:59 μ.μ.

      Μα αυτό ακριβώς δεν ήταν ο μακεδονικός αγώνας; Υπεράσπιση της πατρίδας ως έθνους (όχι ως κράτους) σε μια επικράτεια που ήταν τουρκική. Αν οι Βούλγαροι είχαν πετύχει δεν θα υπήρχε ελληνική κοινότητα στη Μακεδονία για να τη διεκδικήσει η Ελλάδα αργότερα. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Αν σβήσει το ελληνικό έθνος από γεωγραφικές επικράτειες που κρατά με πληθυσμούς του, ακόμα και αν πάρουμε οι εθνικοσοσιαλιστές το κράτος στα χέρια μας κάποια στιγμή δεν θα έχουμε να διεκδικήσουμε τίποτα μετά.

      Μπαίνουμε μέσα σε κάθε χώρο πολιτικής ευκαιρίας που θα μας δοθεί. Δεν θα χάσουμε την ιδεολογία μας αν το κάνουμε. Μην τρως παραμύθι. Αυτοί που χάνουν την ιδεολογία τους είναι πουλημένοι από την αρχή. Συμμετέχουμε σε κάθε κοινωνικό περιβάλλον ως εθνικοσοσιαλιστές για να δείξουμε τι αξίζουμε. Πάμε στρατό και λέμε τι πιστεύουμε όταν υπάρχει ευκαιρία. Μπορεί να βρούμε και άλλους δικούς μας. Έναν να βρούμε θα είναι κέρδος. Τι αυτόνομοι είμαστε; Αυτό δεν είναι η αυτονομία; Δράση σε μικρά περιβάλλοντα. Δεν αποκλείουμε τους εαυτούς μας ούτε από το σχολείο ούτε από το στρατό. Παντού δουλεύουμε για την πατρίδα και την Ιδέα μας. Αν παραιτηθούμε από όλα θα κάνουμε το χατίρι των Αμερικανών και των Εβραίων. Θα αφήσουμε την κοινωνία στα χέρια των μεταναστών, των αντιφασιστών και των φιλελευθέρων. Να μην τους κάνουμε τη χάρη. Μας νίκησαν σαν κίνημα τον προηγούμενο αιώνα. Τώρα πρέπει να μας αντιμετωπίζουν ως αυτόνομους πυρήνες που θα ξεφυτρώνουμε παντού.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος29/3/23 4:01 μ.μ.

      8:59 ο μακεδονικος αγωνας ηταν διαφορετικη κατασταση γιατι υπηρξε ενα ελευθερο ελληνικο κρατος που απελευθερωσε την μακεδονια .Σημερα τι υπαρχει ελευθερο στην ελλαδα ;το ελληνικο εθνος δεν θα σβησει ουτε σημερα ουτε αυριο ,αργα θα σβησει μακροπροθεσμα οταν οι ντοπιοι μπασταρδευτουν με τους λαθρεποικους.ο πολεμος παντως που λες οτι πρεπει οι ΕΣ και οι φασιστες να πολεμησουμε , αποτελει τεραστια δυσγονικη διοτι πεθαινουν οι γενναιοτεροι και μενουν οι δειλοι κατα κανονα ... δες τους 2 παγκοσμιους πολεμους , αφανιστηκε ενα μεγαλο μερος των λευκων ευρωπαιων και εμεινε η πλεμπα οπου υστερα ανοιξε τα ποδια της και εφαγε την προπαγανδα με το κουταλι , αν γινει πολεμος μεταξυ ελλαδας και οποιουδηποτε αλλου κρατους και παμε να πολεμησουμε , παλι δυσγονικη θα γινει , θα πεθανουν οι γενναιοι και θα μεινουν οι δειλοι ελλαδιτες οπου θα συνεχισουν να ψηφιζουν προδοτικες κυβερνησεις για να τους πηδανε ... δες τι γινεται στην ουκρανια , πεθαινουν οι ουκρανοι στην 1η γραμμη και στο κιεβο γλεντανε στα κλαμπακια .πρεπει να το δουμε και πρακτικα το θεμα ,οχι μονο συναισθηματικα ..

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος31/3/23 11:21 π.μ.

      Δεν ισχύει για τον πρώτο παγκόσμιο αυτό που λες. Όλοι οι βετεράνοι στα δικά μας κινήματα ήρθαν.

      Δεν ισχύει ούτε αυτό που λες για το ελληνικό κράτος. Μαριονέτα ήταν και τότε. Χρεοκοπημένο και είχε υπογράψει μνημόνιο. Ήταν υπό διεθνή έλεγχο των οικονομικών του μέχρι τη δεκαετία του 30 λόγω της χρεοκοπίας του 1893. Η μόνη διαφορά ήταν ότι είχε στις τάξεις του άντρες σαν τον Δραγούμη, τον Μελά και τον Σουλιώτη. Στα υπόλοιπα θέματα τα ίδια σκατά και χειρότερα ήταν το κράτος. Για αυτό έγινε η επανάσταση στο Γουδί.

      Αν δεν ξέρεις ελληνική ιστορία να μην εκφέρεις τόσο παρακινδυνευμένες απόψεις. Τι λέω τώρα θα μου πεις...
      Να είσαι καλά. Την κάνω.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος31/3/23 8:45 μ.μ.

      11:21 πως δεν ισχυει για τον Α ΠΠ ? τρολλαρεις ? 22 εκατομμυρια νεκρους ειχε ο πολεμος ,ολοι αυτοι χαθηκαν ...τεραστια δυσγονικη ... φαντασου ολοι αυτοι να ειχαν ενταχθει σε ΕΣ και φασιστικα κινηματα ,βαλε ποσους αλλους νεκρους ο Β ΠΠ που χαθηκαν ... η διαφορα που γραφεις για το τοτε χρεωκοπημενο ελληνικο κρατος ειναι οτι τοτε επαιρνε δανεια επειδη πριν καμποσα χρονια ειχε "ελευθερωθει" απο την επανασταση το 1821 και επρεπε καπως να ξεχρεωσει τα δανεια προς τους αγγλους και τις μεγαλες δυναμεις (εδω πριν μερικα χρονια ξεπληρωσαμε δανεια απο τοτε προς τους αγγλους) ενω το σημερινο κρατος μπαινει στην ΕΕ με ψευδη στοιχεια και δανιζεται για να παιρνουν μιζες οι ολιγαρχες και να κονομανε ... ασχετες συγκρισεις ...κακη προσπαθεια να σωσεις τις εντυπωσεις .

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος1/4/23 9:30 μ.μ.

      Προχώρα παρακάτω και μην ασχολείσαι. Διάβασε λίγη ιστορία και μετά τα ξαναλέμε. Ελληνική ιστορία και όχι αλβανική. Μην εκτίθεσαι γράφοντας πράγματα που θα μάθεις αν διαβάσεις ένα βιβλίο (για την χρεοκοπία το λέω και την κοτσάνα που έγραψες). Για το άλλο με τα εκατομμύρια νεκρών που θα έρχονταν στον Ες δεν χρειάζεται να διαβάσεις τίποτα. Να βάλεις ότι απέμεινε στο κεφάλι σου από εγκέφαλο να δουλέψει χρειάζεται. Να σκεφτείς γιατί δεν ήρθαν πριν τον πόλεμο όλοι αυτοί στον εθνικισμό (εθνικοσοσιαλισμός και φασισμός δεν υπήρχε και δεν θα είχε υπάρξει αν δεν είχε γίνει ο πόλεμος, σαϊνι). Να γιατί σου λέω ότι είσαι επιπέδου Στόχου.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος3/4/23 12:04 π.μ.

      9:30 ασε τον Α ΠΠ , για παραδειγμα στον εφερα ... για το τωρα ομως υπαρχει ΕΣ και φασισμος οποτε αν πολεμησουν οι τωρα ΕΣ και φασιστες ,μετα την εκβαση του πολεμου ακομα λιγοτεροι θα μεινουμε

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.