Dominique Venner

 

«Είμαι από τη χώρα των δέντρων και των δασών, των βελανιδιών και των αγριογούρουνων, των αμπελιών και των επικλινών στεγών, των επών και των παραμυθιών, του Χειμερινού Ηλιοστασίου και του Αγίου Ιωάννη του καλοκαιριού.

Είναι μια απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι η Ευρώπη δεν ξέρει η ίδια τι είναι. Είναι ένας τρόπος να πω ότι αναζητώ καταφύγιο μέσα μου, όσο πιο κοντά γίνεται στις ρίζες μου και όχι σε μια απόσταση που μου είναι ξένη. Το καταφύγιο όπου πηγαίνω να μαζευτώ είναι το βαθύ και μυστηριώδες δάσος της καταγωγής μου.

Το ιερό μου βιβλίο είναι η Ιλιάδα καθώς και η Οδύσσεια, ιδρυτικά και αποκαλυπτικά ποιήματα της ευρωπαϊκής ψυχής.

Αυτά τα ποιήματα αντλούν από τις ίδιες πηγές με τους κελτικούς και τους γερμανικούς θρύλους, των οποίων την άρρητη πνευματικότητα εκδηλώνουν με ανώτερο τρόπο. Άλλωστε δεν με ενδιαφέρουν οι χριστιανικοί αιώνες.

Ο καθεδρικός ναός της Chartres είναι μέρος του σύμπαντος  μου με τον ίδιο τρόπο όπως το Stonehenge ή ο Παρθενώνας. Αυτή είναι η κληρονομιά που πρέπει να υποτεθεί. 

Η ιστορία των Ευρωπαίων δεν είναι απλή. Σημαδεύεται από ρήξεις πέρα από τις οποίες μπορούμε να ξαναβρούμε τη μνήμη μας και τη συνέχεια της αρχέγονης Παράδοσής μας».

Dominique Venner

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/2/24 11:54 π.μ.

    Ένα μεγάλο πνεύμα της ινδοευρωπαϊκής πολιτικοφιλοσοφικής παράδοσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/2/24 4:52 μ.μ.

    https://youtu.be/uJ04HjpTJdg?si=I1L0ctJk-ysMuEPh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/2/24 6:03 μ.μ.

    Robert Brasillach: Η εκτέλεση του ποιητή

    https://antepithesi.gr/2024/02/robert-brasillach.html/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/2/24 8:52 μ.μ.

    Η μονομανής εμμονή στο ήμισυ του κύκλου υποδηλώνει σαφείς ψυχονοητικές διαταραχές. Μια ισορροπημένη αντίληψη της πραγματικότητος θα ήταν αρκετή ώστε να κατευθύνει τον υγιή μου στη θέαση της πλήρους διαμέτρου. Η ανατολική φιλοσοφία σε αυτό το κρίσιμο σημείο έκανε το βήμα προς τα εμπρός για την ανέλιξη του αυτόφωτου ατόμου στην αυτοσυνείδηση της πλήρους πνευματικής οράσεως. Η δυτική φιλοσοφία ακόμη κουτσαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/2/24 9:31 μ.μ.

    Ο οποίος Ντενέρ αυτοκτόνησε διαμαρτυρόμενος για την σήψη και παρακμή του πάλαι ποτέ χριστιανικού κόσμου, όπως αυτή επιβεβαιώθηκε και ρητά με την νομιμοποίηση του γάμου των ομοφύλων από την Γαλλική κυβέρνηση το '15.

    Για να δούμε πόσοι ελ "ιδεολόγοι" θα αυτοκτονήσουν όταν μεθαύριο περάσει το αντίστοιχο ν/σ από την βουλή του Κουλιστάν.

    Ένα καλό κείμενο που διάβασα τελευταία επί του θέματος είναι το παρακάτω: https://terenoket.blogspot.com/2024/02/lgbtqia-rights.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.