Το φαινόμενο Καρυστιανού

 

γράφει ο Μαυρομετωπίτης

Το τελευταίο διάστημα, την προσοχή της κοινής γνώμης, συγκεντρώνει το πρόσωπο της χαροκαμένης μητέρας Μαρίας Καρυστιανού. Όντας μητέρα ενός εκ των θυμάτων των Τεμπών, η κ. Καρυστιανού ξεκινάει από την σωστή αφετηρία. Μετατρέπει τον πόνο της σε Οργή και την θλίψη της σε Θέληση, ξεκινώντας έναν πραγματικά πεισματικό αγώνα για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του εγκλήματος (διότι περί αυτού πρόκειται) που δεν είναι άλλοι από την μεγαλοαστική μούργα της Νέας Δημοκρατίας. 

Τα «Τέμπη» δεν ήταν απλά ένα ατύχημα, ούτε ένα τυχαίο τραγικό περιστατικό. Ήταν το αποτέλεσμα του συστήματος στο οποίο ζούμε. Το αστικό, καπιταλιστικό κράτος δεν νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή! Νοιάζεται μόνο για τα κέρδη και την λειτουργικότητα! Στις καπιταλιστικές δημοκρατίες ο άνθρωπος και η υπόσταση του δεν έχουν καμία σημασία. Το μόνο που έχει σημασία είναι το κεφάλαιο, οι επενδύσεις και οι μετοχές! Όλα αυτά μας αποδεικνύουν ότι η Δημοκρατία σκοτώνει και ότι πολύ σωστά οι υπεύθυνοι για την τραγωδία των Τεμπών αναζητούνται ανάμεσα στα ευθυνόφοβα και δειλά ανθρωπάκια της κυβερνητικής συμμορίας.

Ο αγώνας και το πείσμα της κ. Καρυστιανού και των υπόλοιπων συγγενών των θυμάτων είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος. Διότι παρά τα Τείχη που σηκώνει ένα ολόκληρο σύστημα, από την στημένη Δικαιοσύνη μέχρι τους διεφθαρμένους Υπουργούς, εκείνοι επιμένουν, συνεχίζουν, δεν το βάζουν κάτω, πιστεύουν και διεκδικούν. Η Καρυστιανού ενσαρκώνει ένα πρότυπο αγωνίστριας γυναίκας! Μίας γυναίκας η οποία δεν ενδιαφέρεται μόνο για την κοκεταρία της, μίας γυναίκας η οποία δεν κάθεται στα αυγά της ανάβοντας καντήλια στην εκκλησία ή μαγειρεύοντας στην κουζίνα της, αλλά μίας γυναίκας η οποία παρεμβαίνει, έχει άποψη, παλεύει και εν τέλει κατορθώνει να εκθέσει την πλουτο-δημοκρατική κλίκα! 

Μίας γυναίκας την οποία τόσο θαυμάζει ο Φασισμός και την οποία σίγουρα οι μαχητές των Μαύρων και των Καφέ Πουκαμίσων θα επαινούσαν αν ζούσαν! Η ανυπαρξία του εθνικιστικού χώρου για μία ακόμη φορά πασίδηλη, αφήνοντας την Κυρία να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Αριστερά και τον φεμινισμό. Η διαχρονική ανικανότητα του εθνικιστικού χώρου να θέσει την άποψη του και να παρέμβει με δυναμισμό στα κοινωνικά θέματα και μαζί η καθυστερημένη ακροδεξιά αντίληψη που «αγριοκοιτάζει» την γυναίκα με πολιτικές αντιλήψεις, μας καθιστούν ακόμη μία φορά τους ηττημένους της υπόθεσης!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ! Όπως προαναφέρθηκε η αφετηρία της κ. Καρυστιανού είναι σωστή και ο μέχρι τώρα αγώνας της αξιέπαινος. Ωστόσο υπάρχει μία ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στην δική μας επαναστατική αντίληψη και τα νομικίστικα φληναφήματα. Η αστικό - δημοκρατική μαφία δεν θα πέσει ούτε με υπογραφές, ούτε με κλάματα, ούτε με ομιλίες στο ευρωκοινοβούλιο, ούτε με συναισθηματισμούς! Θα πέσει με επαναστατικό αγώνα, εξέγερση, λαϊκή κινητοποίηση και την αποφασιστική βούληση μιάς επαναστατικής ηγεσίας! Διότι μόνο με Εξέγερση που συνοδεύεται από Συνείδηση αλλάζουν οι καταστάσεις και ανατρέπονται τα καθεστώτα! 

Και την εξέγερση σίγουρα δεν μπορούν να την φέρουν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι αριστέρες γκρούπες, οι κωμικοτραγικές φεμινιστικές λέσχες, το Rosa και τα  instagram accounts! Την Εξέγερση η οποία θα μετατραπεί σε Επανάσταση θα την φέρουν οι δυνάμεις που εναντιώνονται στο Σύστημα. Και αυτές οι δυνάμεις είναι πολύ ευδιάκριτες είτε εξ΄αριστερών, είτε εκ δεξιών. Μάλιστα πολλές φορές οι δύο πόλοι φέρουν αρκετά κοινά σημεία. Ας μη πέφτουν λοιπόν στην παγίδα η κ. Καρυστιανού, οι συγγενείς των θυμάτων και η μεγάλη μερίδα του Λαού που παρουσιάζει αισθήματα συμπάθειας για τον αγώνα των πληγέντων.

Οτιδήποτε πλήττει το Σύστημα, οτιδήποτε εκθέτει τα τρωτά του σημεία είναι Υπέρ μας! Από εκεί και περά, είναι δουλειά των επαναστατών να ρίξουν το τελειωτικό χτύπημα στον παρλιαμενταρικό κύκλωπα και να γκρεμίσουν συθέμελα το Αντεθνικό κράτος της εκμετάλλευσης, ορθώνοντας στην θέση του ένα Εθνικό, Λαϊκό Καθεστώς υπέρ της Πατρίδας, της Εθνικής Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης!

15 σχόλια:

  1. Πως γινεται η αγανακτηση και η θλιψη που εχει για το παιδι της που τοσο αδικα χαθηκε να μεταφραζεται στο προσωπο του συριζα ενος μεγαλοαστικου κομματος που εχει ξεφυγει εντελως απο το αριστερο πλαισιο και γινεται ολοενα και πιο συστημικο φιλελευθερο μαλλον τα λεφτα ειναι η πολλα και η επανασταση για τους ολιγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/4/24 2:31 μ.μ.

    Υπσοτήριξη στον αγώνα που κάνει η Καρυστιανού, αλλά μην θεοποιούμε πρόσωπα ρε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/4/24 1:45 μ.μ.

      Καμία θεοποίηση

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/4/24 8:15 μ.μ.

      Η Καρυστιανού 1:45 δεν είναι μόνο της. Υπάρχει ολόκληρη επιτροπή συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, η οποία δίνει τον αγώνα. Η Καρυστιανού είναι απλά η επικεφαλής της επιτροπής. Το να εστιάζει το άρθρο σε αυτή, επειδή αυτή φαίνεται και παρουσιάστηκε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής και τα κανάλια, δείχνει άγνοια της πραγματικότητος αυτού του αγώνα.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος2/4/24 6:36 μ.μ.

    Εξαιρετικό άρθρο.
    Και ακόμα πιο εξαιρετική η άριστα διατυπωμένη εύστοχη διαπίστωση του συναγωνιστή:

    «Η ανυπαρξία του εθνικιστικού χώρου για μία ακόμη φορά πασίδηλη, αφήνοντας την Κυρία να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Αριστερά και τον φεμινισμό. Η διαχρονική ανικανότητα του εθνικιστικού χώρου να θέσει την άποψη του και να παρέμβει με δυναμισμό στα κοινωνικά θέματα και μαζί η καθυστερημένη ακροδεξιά αντίληψη που «αγριοκοιτάζει» την γυναίκα με πολιτικές αντιλήψεις, μας καθιστούν ακόμη μία φορά τους ηττημένους της υπόθεσης!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/4/24 6:46 μ.μ.

    Φοβερό άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/4/24 7:20 μ.μ.

    Οι Βασικές Αρχές της Εθνικοσοσιαλιστικής Οικονομικής Πολιτικής

    https://mavreslegeones.blogspot.com/2024/04/blog-post.html

    Φέντερ εναντίον Χίτλερ

    https://mavreslegeones.blogspot.com/2024/03/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/4/24 8:30 μ.μ.

    Ο εθνικιστικός χώρος δεν είναι ανύπαρκτος μόνο στο θέμα των Τεμπών. Είναι ανύπαρκτος γενικώς. Μετά την διάλυση της ΧΑ ο χώρος πέρασε στο περιθώριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά τα άλλα η ΧΑ εμπόδιζε την ανάπτυξη ενός σοβαρού Εθνικοσοσιαλιστικου Κινήματος. Τώρα που ο "χώρος" είναι ελεύθερος από την κηδεμονία της ΧΑ, οι "ουλτρα" εθνικοσοσιαλιστες είναι όχι απλώς ανύπαρκτοι αλλά και περιεργως "εξαφανισμενοι".

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/4/24 3:07 μ.μ.

      Ό,τι νάναι, "emperor"!
      Τα τρέχοντα και επίκαιρα είναι θέματα για ένα κόμμα, μία Κοινότητα επικεντρωμένη στην Ιδέα δεν έχει την δυνατότητα να ανταποκρίνεται σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα.
      Αλλά κάπου και δεν είναι πρέπον, αλλιώς γίνεται κόμμα.
      Με επαγγελματικά στελέχη και λοιπά.
      Συγκρίνεις λοιπόν, από πονηριά ή από μικρονοϊκότητα ή και τα δυό, τελείως ανόμοια πράγματα!
      Η ΧΑ είχε την ευκαιρία να το κάνει.
      Όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς αλλά και απέκλεισε λίγο πολύ κάθε σοβαρή μελλοντική κίνηση/κόμμα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/4/24 2:11 μ.μ.

      Πως απέκλεισε 3:07 η ΧΑ κάθε σοβαρή μελλοντική κίνηση/κόμμα; Έχει καμμιά μεταφυσική παρενέργεια ο ΝΓΜ; Υποτίθεται η ΧΑ όταν είχε το πάνω χέρι στον χώρο ήταν το..."εμπόδιο" για κάποια σοβαρή προοπτική. Τώρα που έχει διαλυθεί, έχετε εσείς οι φωστήρες του χώρου την ευκαιρία που σας στερούσε υποτίθεται η ΧΑ. Και τί κάνετε; Τίποτα. Το γεγονός ότι και τώρα κατηγορείς τη ΧΑ για τα χάλια σα, δείχνει πόσο πολιτικά ανεπαρκείς είστε όσοι κατηγορούσατε τη ΧΑ ως "τροχοπέδη".

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος5/4/24 2:34 μ.μ.

      Πάνο Emperor πως γίνεται η ΧΑ να επεδίωκε την ανάπτυξη ενός σοβαρού Εθνικοσοσιαλιστικου Κινήματος ενώ παράλληλα απαγόρευε ρητά κάθε αναφορά στον εθνικοσοσιαλισμό;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος13/4/24 10:02 π.μ.

      Η ΧΑ όταν μπήκε στη Βουλή αν είχε ίχνος σοβαρότητας θα είχε κάνει πολιτική αλλά δεν έκανε αφού ηταν ένας θίασος κατώτερος των περιστάσεων που έβλαψε το κίνημα.Είτε αρέσει είτε όχι πολιτική κάνει σήμερα ο Βελόπουλος που ξεσκίζει ΝΔ ΠΑΣΟΚ και λοιπούς.Ενας σκουρόχρωμος Βελόπουλος είναι πιο άξιος πολιτικά από ένα σκουρόχρωμο Μιχαλολιάκο.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος3/4/24 2:23 μ.μ.

    η αριστερά ασχολείται καιροσκοπικά με τα τέμπη μόνο και μονο διοτι προσπαθει να το μετατρέψει σε μια απολιτικη ουσιαστικα διαμαρτυρια εναντια σε μια δεξια κυβέρνηση

    οι πραγματικοι αγωνες της αριστεράς είναι μεχρι την υπερασπιση (οχι παντα λανθασμενη) των λοατκι

    απλά δεν υπαρχει εξεγερσιακος αντικαπιταλιστικος αγωνας γιαυτο μενουμε εκει

    comrade 74

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστηχως αλήθειες που πονάνε, αλλά πάλι τα ίδια...ψηφουλακια, πατρίς θρησκεία οικογένεια και λίγο Ρωσία και πάμε πάλι για εκλογές.. από ουσία ΜΗΔΕΝ..και το πνεύμα νεκρό ...όλα κενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.